Szállások Kréta, Görögország területén

  39 864 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 1. 63 449 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  56 029 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  82 996 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 2. 11 116 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 3. 57 409 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  35 032 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  56 226 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Kréta városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Görögország, Kréta. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Regija
 • Válogasson olcsó Kréta-i szállások közül!
 • Foglaljon kedvező áron!

ELSŐ PILLANTÁSRA

Kréta egyedi élményt nyújt minden ide utazónak. Ahogy Níkosz Kazandzákisz, krétai író írta a Jelentés Grécónak című művében: „Kréta titkai hihetetlenül mélyre nyúlnak. Bárki, aki beteszi a lábát a szigetre, egy olyan titokzatos erő karjaiba kerül, ami melegen és támogatóan járja át ereit és érzékszerveit, és hamarosan a lelke is elkezd nőni.” Engedje, hogy Kréta ereje önt is átjárja.

KULTÚRA

Kréta történelme több ezer évre tekint vissza, neve is ekkor alakult ki, ami tárolóedényt jelent. Ez annak köszönhető, hogy a korban fontos kereskedelmi központként funkcionált. A knosszoszi palota, amelynek romjait még ma is látogathatjuk is ekkor keletkezett, ahonnan évszázadokon keresztül irányították a sziget egészét. A termékeny földjein a mai napig sokminden terem, így frissen élvezhetjük a híres Görög sajtokat, mézeket és borokat. Minden ide látogatónak érdemes kipróbálnia a helyi ételeket, mint a Sfakiai pitét, amely egy finomra sült pita krémsajttal, mézzel és dióval töltve. A pite eredete a névadó Sfakia területre vezethető vissza, de mára elterjedt a sziget többi részén is. Hozzá javasolt egy korty cikuda, ami krétai törkölypálinka. A húsok kedvelőinek kihagyhatatlan az Antikristo módon sütött hús, ami úgy készül, hogy a tűz köré rudakra rögzítik a nagydarab húsokat, és hosszú időn keresztül, 5-6 órán keresztül sütik őket. Az ételek mellett mindenképpen érdemes kipróbálni a helyi borokat, amelyek a kiváló klímának köszönhetően édesek és ízletesek. Érdemes nyitott szemmel járni, hogy olyan gasztronómiai élményekben legyen részünk, ami kevés turistának adatik meg: igyunk egy frissen pörkölt, forró kávét az egyik kis hegyi faluban, vagy fogyasszunk egy falat friss kenyeret helyben préselt Oliva olajjal megöntözve. A görög élmény és életérzés garantált.

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Európa leg délibb szigeteként szinte egész évben folyamatos napsütésben élvezhetjük jól megérdemelt nyaralásunkat. Az összes Görög sziget közül Krétát éri a legtöbb napfény minden évben, és egész évben kellemesen meleg idővel találkozhatunk. A legnagyobb turistaszezon nyáron van, ekkor szinte minden szállás és hotel magasabb áron kínálja szolgáltatásait a vendégeknek. Épp ezért jó választás lehet a tavasz végén, vagy ősz elején érkezni, amikor az időjárás ideális a strandoláshoz vagy kiránduláshoz, de elkerülhetjük a nyári tömegeket, sőt, Kréta legjobb szállodáiba is könnyebb ilyenkor helyet foglalni. Emellett sokszor a luxusszállodák is kedvezőbb árakat kínálnak; aki ötcsillagos kényeztetésre vágyik, ám a pénztárcáját kímélni szeretné, annak érdemes megtekinteni a Kiani Beach Resort All Inclusive. Kréta emellett akár télen is jó választás lehet, azonban ilyenkor leginkább a túrázás szerelmesei, vagy a csendes, nyugodt elvonulásra vágyók számára lehet jó célpont a sziget.

A strandok közül a legismertebbek az északi parton találhatóak, ahol hosszú, sokszor homokos tengerpart várja az ide látogatókat. A mediterrán időjárás miatt október végéig lehet úszni a tengerben, amelynek gyönyörű kék vize felfrissíti a benne fürdőket. Az elafinoszi strand 2013-ban Európa 6. leggyönyörűbb strandja volt. A déli parton található strandok elhagyatottabbak, és kisebb méretűek. Ennek előnye azonban, hogy kevés turistával kell megosztoznunk gyönyörű partokon, sőt, szerencsés esetben akár egyedül is élvezhetjük a tenger nyugalmát. Fontos megemlíteni, hogy ez a terület azonban sokkal kevésbé ellátott turisztikai szempontból.

A szigeten mérete miatt érdemes bérelt autóval közlekedni, mivel sok látványosságot így a legkönnyebb megközelíteni. A kis hegyi falvak különlegesek minden oda látogató számára, mivel távol esnek a megszokott turista útvonalaktól, azonban az itt lakók vendégszeretete és őszinte érdeklődése a hozzájuk látogatók iránt mindenképpen egy érdekes lehetőség az új kalandokra szomjazóknak.

Kréta egyszerre kínál nyugalmat és izgalmakat. Egyszerre található meg az ókori kultúra nyomai, a titkosan megbúvó hegyi falvak, és a part közeli pezsgés, így mindenki megtalálhatja azokat a programokat, amik számára a legjobban megfelelnek. Amennyiben a pezsgő éjszakai élet miatt látogatunk ide, Hersonissos városa ideális a bulizni vágyó fiataloknak. Rengeteg modern bárjában és klubjában elengedhetjük magunkat, és szabadon élvezhetjük az éjszakát.

AMI KIHAGYHATATLAN

Heraklion

Kréta legnagyobb városa, és egyben fővárosa. Az ide látogatóknak mindenképpen érdemes betérnie a régészeti múzeumba, ahol a sziget történelmét élhetjük át a feltárt leleteken keresztül, valamint a kikötői erődöt, amely évszázadokon keresztül védte a kikötőt kalózoktól és betolakodóktól. Egy kisebb kitérővel érdemes meglátogatni a knosszoszi palota romjait, ahol a palota mellett több más, mínoszi korból származó épületet, szobrot és művészeti alkotást állítottak helyre. Szállások terén változatos lehetőségeink vannak akár a városban, akár a sziget többi részén. Igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően választhatunk akár sokcsillagos szállodákat, vagy megbúvó, nyugodt kis hoteleket és apartmanokat. Remek választás lehet a Rainbow Apartments, amely a tengerpart közelségével, modern, jól felszerelt szobáival és barátságos személyzetével több ezer embernek tette felejthetetlenné az utazását. Vagy akár a Pepi Studios, amely történelmi környezetével, saját medencéivel és egyedi hangulatával emelkedik ki a többi szállás közül.

Kréta az európai kultúra bölcsője volt, és évezredeken keresztül megőrizte ősi, természetes jellegét. Engedje, hogy ez a világ önt is elcsábítsa, és feltöltse testileg-lelkileg a sziget homokos strandjaival és lenyűgöző látnivalóival. Foglalja le szállását még ma, nehogy lemaradjon élete legnagyobb kalandjáról.