Szállások Barcelona, Spanyolország területén

 1. 117 990 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 2. 89 823 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 3. 67 595 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  166 314 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  57 810 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 52 452 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  35 141 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. 75 141 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 6. 58 068 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Barcelona városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Spanyolország, Barcelona. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Barcelona
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Barcelona!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Barcelona

 • 91 832 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. nov.
  57 425 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 73 743 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  43 270 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 54 242 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 60 251 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  63 086 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. nov.
  55 413 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

A KATALÁN ÉKSZERDOBOZ, BARCELONA

Spanyolország második legnagyobb városában minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere. Barcelona nemcsak utcáit, épületeit és parkjait tekintve színes; a város egyszerre nyugodt és pezsgő, komoly és vidám, modern és gótikus. Homokos tengerpart, kiváló gasztronómia, kirándulási lehetőségek, kulturális látnivalók és mesés épületek tömkelege – ez várja a barcelonai utazókat.

GAUDÍ VARÁZSLATOS VILÁGA

Barcelona legnagyszerűbb látnivalói minden bizonnyal a 19. század közepén született Antoni Gaudí katalán építész alkotásai. A legismertebb a Sagrada Família temploma, vagy Szent Család-templom. Gaudí az organikus építészet úttörője volt, munkáinál a természet színeit, formáit használta, a végeredmény pedig leírhatatlan. A Sagrada Família egy Barcelonába tett utazás alkalmával az elsők között kell hogy legyen a listán, kívülről és belülről is szemkápráztató. Olyan hatást kelt, mintha mesevilágba csöppentünk volna. A bejutás nem olcsó, és a templom persze turisták tömegét vonzza, így érdemes felkészülni a sorban állásra, de mindenképpen megéri. A mestermű egy átlagosnak semmiképpen sem mondható római katolikus bazilika, melyre Gaudí 35 évet szánt, ám a monumentális építmény ma is építés alatt áll. Ha elkészül, ez lesz a világ legnagyobb bazilikája; a boltozat 75 méter magas. A barcelonai templomot eredetileg neogótikusnak tervezték, nem Gaudí dolgozott rajta elsőként, ám amikor 1883-ban átvette a feladatot, a stílus merőben más irányt vett.

A belső térbe belépve úgy érzi magát a látogató, mintha egy mesebeli, tündérek lakta erdőbe csöppent volna: a boltozatot tartó kőoszlopok fákat formáznak, fent szétágaznak és beleolvadnak a mennyezetbe. Az ablakokat díszítő, színes motívumok, a sejtelmes fények, sőt még a bent szóló zene is a misztikus hatást erősíti. Bár a bejutás nem egyszerű, de előny, hogy elérhető helyen, a központhoz közel található, ahol ráadásul sok szállás is rendelkezésre áll. Az árak nem feltétlenül az átlagos méretű pénztárcára vannak szabva, ha az utazás dátuma terén rugalmas tud lenni, érdemes megvárni a last minute ajánlatokat. Jó hír, hogy a középkategóriás hotelek is kiválóak, egy három-, vagy akár kétcsillagos szállás is tökéletes egy egyhetes nyaralás esetén. A Flor Parks például, egyszerűen berendezett, de barátságos környezetével népszerű az utazók körében. Ahhoz, hogy megnézzük Gaudí egy másik remekművét, a belvárostól kicsivel távolabb kell mennünk. A 17 hektáros területen elhelyezkedő Güell Park nem kevésbé lenyűgöző, elsősorban a színek és formák sokaságának köszönhetően, melyek ugyancsak a természet ihlette képzelőerő eredményei. Az UNESCO világörökség listáján („Antoni Gaudí munkái” között) szereplő látványosság kék, zöld és sárga színekből, kacskaringós építményekből, mozaikok és persze növények tömkelegéből áll.

MÁGIKUS SZÖKŐKÚT A HEGY LÁBÁNÁL

A „varázslat” azonban nemcsak Gaudí alkotásait, hanem Barcelona más látnivalóit is átjárja: a városnak van egy mágikus szökőkútja is – ezt persze ne értse szó szerint. A Font Magica a Placa d’Espanya, vagyis Spanyol tér és a Montjuïc hegy találkozásánál található, a Palau Nacional, Katalán Nemzeti Múzeum előterében. Ha teheti, este nézze meg a szökőkutat, ami félóránként 15 percre varázslatos jelenet színhelye: a víz popzenei és komolyzenei dallamokra táncol, megannyi szín és forma kíséretében. Nappal pedig a szökőkút tökéletes kiindulópontja egy barcelonai kirándulásnak, ugyanis pont a hegy lábánál fekszik. A Nemzeti Múzeum az első megálló, addig még választhatja a mozgólépcsőt, de ha feljebb akar jutni, ahhoz már kényelmes cipő ajánlott. A Montjuïc mégis Barcelonában pihenő turisták ezreit vonzza, nem véletlenül. Az első ok egy olcsón megszerzett, ám annál értékesebb élmény: a csodás kilátás, amiért érdemes felmászni egészen a tetejéig. Itt található az erőd, ahonnan a tenger, a kikötő és az egész város látható.

Emellett a hegyen van az olimpiai falu és egy botanikus kert is. Ha bejárta a környéket és a lába már nem bírja, a lefelé vezető utat megteheti felvonóval, vagy libegővel is. Legjobb választás a Transbordador Aeri del Port, mely a hegyet a Barceloneta strandhoz és a kikötőhöz közeli ponttal köti össze. Csodálatos panorámát és izgalmas élményt nyújt, bár a magasság miatt inkább erősebb idegzetűeknek ajánlott. A hegy adta kilátás pedig a szállások szempontjából is jól jöhet, bár meg kell fizetni. Kifejezetten olcsó kvártély amúgy sincs sok a katalán fővárosban, de a Montjuïc területén még korlátozottabbak a pénztárcát kímélő lehetőségek; kevés apartman, vagy hostel található ezen a környéken. Ha megengedhet magának némi luxust, akkor a hegyen található Miramar Barcelona Hotel az elegáns szállás mintaképe, kellemes, csendes környezetével jó választás egy romantikus, vagy családi kikapcsolódás színhelyéül, például valamilyen ünnepi alkalom, akár karácsony idején.

PÁLMAFÁK, KOKTÉLOK, MEDITERRÁN ÉTELEK

Ha pedig nem „hegyet mászni” érkezik Barcelonába, hanem a passzív kikapcsolódás híve, a város akkor is minden igényét kielégíti. A fürdeni vágyókat homokos tengerpart várja, a legnagyobb és legnépszerűbb strand a La Barceloneta, mely nemcsak a tengernek, hanem éttermek, bárok, éjszakai klubok tömkelegének ad otthont. Ha a mediterrán konyha rajongója, vagy éppen szeretné belevetni magát Barcelona kulináris élvezeteibe, akkor jó választás az Agua nevű étterem, mely tengeri fogásairól ismert és a La Barcelonetán található. Az egyik legkézenfekvőbb spanyol étel, amit az utazás során szinte egy turista sem hagy ki, az a paella. Ezt azért is bátran ajánljuk, mert a hagyományos tengeri herkentyűs verzión kívül minden barcelonai étteremben kínálnak csirkés, sőt vegetáriánus változatot is, így senki nem marad ki az élvezetekből - bár aki nem szereti a tengeri ételeket, az a mediterrán konyha fő fogásait hagyja ki.

A tapas ugyancsak szinte minden étterem menüjén megtalálható, ám az elnevezés nem egy konkrét fogásra vonatkozik, hanem inkább az adagokra; a sültkrumplitól kezdve a csirkén keresztül a kagylóig szinte mindenből lehet tapast készíteni. A lényeg, hogy kis adag legyen, így inkább többször esznek, de keveset. Ha Ön szereti a gasztronómiai élvezeteket a nyaralás középpontjába állítani, akkor az ideális szállás kiválasztásánál elsődleges szempont a hotel kitűnő konyhája. Pénztárcát nem kímélő, ám kiváló az ötcsillagos Arts Hotel, melynek éttermei a katalán ételek legkiválóbb fogásait kínálják. Ha olcsón szeretne jót enni, Barcelonában akkor sem marad éhesen, legalább egyszer az utazás során érdemes megkóstolni az utcai ételeket is. Egy kiadós nap után pedig nincs jobb, mint belevetni magát a barcelonai éjszakába és meglátogatni a klubok, szórakozóhelyek egyikét. Ha a már említett Agua étteremben költi el a vacsoráját, akkor nem is kell messzire menni egy jó partyért, a legnépszerűbb klubok ugyanis természetesen a tengerpart közelében találhatók. Közvetlenül az Agua mellett van az Opium, a város legkedveltebb helyeinek egyike. A tánc persze nem kötelező – egy koktéllal a kezében végigsétálni a homokos parton ugyanolyan tökéletes program, egy tökéletes kikapcsolódás záró akkordjaként.

Our top-rated cheap hotels in Barcelona

 • 90 669 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 68 746 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 47 303 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 65 078 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 58 779 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 60 049 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  50 173 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 43 564 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.

Gyakran Ismételt Kérdések Barcelona úticélról