Szállások Madrid, Spanyolország területén

 1. 24 408 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 39 095 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 3. 57 076 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 30 167 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. 55 591 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 6. 28 274 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 7. 28 596 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 8. 41 957 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 9. 45 652 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Madrid városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Spanyolország, Madrid. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Madrid
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Madrid!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Madrid

 • 48 780 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 67 031 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  52 987 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 38 884 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 47 156 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 24 706 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 51 602 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 29 858 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

MADRID, A TÜZES CSODA

Cervantes, Enrique Iglesias, Penelope Cruz, Fernando Torres – csak néhány azok közül a hírességek közül, kiknek nevei ehhez a csodálatos városhoz kötődnek. Fedezze fel a pezsgő spanyol kultúra mindennapjait, legyen szó egy tüzes flamenco estről, vagy egy hagyományos tapas vacsoráról.

A PLAZA MAYOR

Madrid mértanilag szinte pontosan az ország közepén fekszik, a világ egyik legtisztább, legélhetőbb városaként tartják számon. Legendás éjszakai életével, hívogató bárjaival és szórakozóhelyeivel, páratlan múzeumaival, gyönyörű parkjaival és mosolygós, kedves helyiekkel várja a turistákat. Habár a legközelebbi tengerpart közel 300 kilométer távolságra van, Spanyolország fővárosa nevezetességeinek felfedezése garantáltan feledteti a vízpart hiányát. Amennyiben lehetősége van rá, a város feltérképezésére kérje a helyiek segítségét, akik saját magukat a gatos, azaz a macskák becenévvel illetik. Az elnevezés egy madridi legendából ered, miszerint az arab invázió idején a véderő egy vakmerő katonája a város külső falain egy macska ügyességével és egyensúlyozó képességével mozgott és családját ennek méltányolására Gato-nak nevezték el. Gatoval vagy anélkül, szerezzen egy kényelmes cipőt és készüljön fel; ez egy nem mindennapi utazás lesz! Kiindulópontnak érdemes a Plaza Mayort, Madrid főterét választani, amely egyben óvárosának központja. A zárt tér, amelyet kilenc kapun át lehet megközelíteni, egykor bikaviadaloknak, bajvívásoknak, kivégzéseknek és színházi előadásoknak adott helyet, manapság pedig nyüzsgő kávéházi teraszok, hangulatos kis éttermek várják a kíváncsi turistákat. Térjen be az egyik hívogató kávéházba és kóstoljon bele a spanyol reggeli menük egyikébe. Próbálja ki az olcsó, ám annál finomabb helyi croissant-t, vagy a bocadillo de jamón serranót, ami egy speciális szárított sonkás szendvics. Az ételek mellé jól esnek a hűsítő refresco üdítő ital, vagy a hagyományos feketekávé. Amennyiben a főtérhez közel szeretne maradni, számtalan, fiatalok számára kialakított szállás kínálja kiadó szobáit egész évben. Ideális választás lehet a Puerta de Sol tértől 150 méterre fekvő Madrid City Rooms. A hostel élénk színű, barátságos szobákkal és sziesztára alkalmas, hatalmas vendégkerttel várja vendégeit.

ÉPÍTÉSZETI REMEKMŰVEK

A tartalmas reggeli után vegye az irányt a Gran Via Madrid felé, ahol igazán megtapasztalhatja a város pezsgését. A díszes és előkelő, élettel teli bevásárló utca a város egyik legfontosabb bevásárlóterülete, ahol a pénzköltés mellett lenyűgöző építészeti alkotásokban is lehet gyönyörködni. Legtöbb épületének megépítését 1904-ben hagyták jóvá. Tekintsen a páratlan homlokzatokra, amelyeket a bécsi szecesszió és az art deco stílusában terveztek meg. A szállások sokasága mellett elhaladva, a Gran Via végén, az utca talán legnagyobb attrakciója, a Metropolis elnevezésű épület található. A századeleji irodaház tornyát 24 karátos arany díszíti, nappal és kivilágítva is bámulatos. Híres épület még a 28-as szám alatti Teléfonica, az első európai felhőkarcoló, amely 89 méter magas. Amennyiben ebben a forgalmas, nyüzsgő forgatagban szeretne szállást találni, rengeteg lehetőség közül válogathat. Ideális választás lehet a Besaya Hotel, amely stílusosan berendezett belső tereivel és teljeskörű kiszolgálásával garantáltan kellemes perceket ígér. A Madrid szívében levő Madrisol ugyancsak népszerű, egy 20. századi, történelmi épület ad neki otthont. Az épületet egykor matadorok használták a bikaviadalok előtt.

MADRIDI MŰVÉSZET

Az építészeti remekművek megtekintése után folytassa útját a város művészeti értékeinek felfedezésével, amely a madridi nyaralás egy kihagyhatatlan eleme. A “művészeti aranyháromszögben” helyezkedik el a Prado, amely a világ egyik legnagyobb és egyben leghíresebb szépművészeti múzeuma, a spanyol művészeti alkotások legjelentősebb kiállítóhelye. A festményeken és szobrokon kívül több mint 5000 rajz, 1000 érme, medál és egyéb szépművészeti alkotás tekinthető meg. Kétségkívül Madrid egy kivételes művészeti kincsesbányájáról van szó. A spanyol festményeken kívül olasz, flamand, francia festők alkotásai és néhány német festmény is kiállításra került. A múzeum meglátogatását érdemes korán, nyitásra tervezni, különben végeláthatatlan hosszú sorra számíthat. Az „aranyháromszög” másik említésre méltó épülete a Thyssen-Bornemisza múzeum, ahol impresszionisták, expresszionisták, valamint a 19. század második feléből európai és amerikai festmények tekinthetőek meg. A múzeum 1992-ben nyílt, August Thyssen, Heinrich Thyssen, és Hans Heinrich gyűjteményére alapul. 1600 festményével a világ második legnagyobb magángyűjteményének számít. A látnivalók közül kiemelkednek Caravaggio, Rubens, El Greco, Goya, Rembrandt, Monet, Cézanne, Dali, Renoir, Van Gogh, Picasso, Piet Mondrian, Edward Hopper munkái, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni. A kultúra felfedezése után a szieszta ideje alatt érdemes lesétálni a királyi palotához, amelynek története egészen a IX. századig nyúlik vissza, amikor is muzulmán uralkodók kezdték megépíteni erőd gyanánt. A királyi palota napjainkban a nagy népszerűségnek örvendő királyi családnak ad otthont. János Károly és görög származású felesége, Zsófia népszerűségével csak gyerekeik népszerűsége vetekszik.

A PIACON

A palota körbejárása után ne hagyja ki a Plaza Mayorhoz közel található, 1916-ban nyílt piacot, amely mára a város legnépszerűbb piacává vált. Nagy választékban kóstolhatók tapasok, sonkák, olajbogyók, tengeri fogások, desszertek, iható sör és bor. A kulináris élvezetek számára nyitottaknak kihagyhatatlan élmény. Sétáljon körbe a piac felújított épületében, melynek során megtekintheti a vas és üveg ötvözetéből készült építészeti remekművet. A piac felfedezése egyben a kezdete lehet a spanyol hagyományos konyha felfedezésének is. Mindenképpen kóstolja meg Spanyolország egyik fő nemzeti ételét, a paellát, amely Valenciából származik. Fő összetevői a rizs, a sáfrány, és az olívaolaj ezen kívül tengeri falatokkal, hússal és zöldségekkel is köríthetik. Népszerű szokás még a tapas fogyasztása. Ezt általában este 9-11 között, vacsora előtt fogyasztják, és mellé bort, sört, vagy sherryt isznak. A tapas általában többféle, igen erősen ízesített tengeri falatokból, esetleg húsból és kolbászból áll. Madridban nem ritka, hogy a tapast étvágygerjesztőnek, fogpiszkálóra tűzve ingyen kínálják. A hangulatos helyi éttermek egyikében megvacsorázva szeme előtt bontakozhat ki, ahogy a lemenő nap aranysárga, narancs színeiben pompázó kis utcák lassan átalakulnak a tüzes madridi éjszaka helyszíneivé, hogy teret adjanak a flamenco életérzésnek. Madrid a flamenco tánc bölcsője. Valójában a flamenco nem csupán egy tánc, hanem a tánc, a gitárzene és az éneklés művészeti keveréke. Legyen részese egy igazi flamenco élménynek, ahol nincs koreográfia, csak a tánc, a gitár és a taps számít. Ez a zene a mélyből, szívből és lélekből szól; nincs forgatókönyv, nincs koreográfia - csak szenvedélyes előadás.

Our top-rated cheap hotels in Madrid

  42 631 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 43 513 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 41 071 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 30 382 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 31 950 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 27 488 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Madrid úticélról