Szállások Nápoly, Olaszország területén

 1. 24 100 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 2. 18 605 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 3. 23 753 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 4. 39 224 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 5. 35 715 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  58 908 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 6. 12 206 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 7. 15 794 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Nápoly városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Nápoly. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Nápoly
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Nápoly!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Nápoly

 • 29 809 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  22 393 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 48 461 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 30 933 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 23 245 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 19 846 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.

NÁPOLY – A KÁOSZ TEREMTETTE HARMÓNIA FÖLDJE

Nápoly él és nyüzsög. Minden ízében olasz, de mégis teljesen más. Száradó ruhák sorakoznak a kifeszített drótköteleken. A levegőben pedig frissen készült pizza illata keveredik a szemetes kukák jellegzetes tartalmával. Fedezzel fel ezt a sajátos hangulatú történelmi negyedet és merüljön el a dél-olasz kultúra jellegzetes pezsgésében.

RENDEZETT ÖSSZEVISSZASÁG

Nápoly a világ egyik legrégebbi, ma is lakott városa, Dél-Olaszország legjelentősebb központja. Az olasz fővároshoz szokott turistákat talán elsőre sokkolhatja az itt működő közlekedési morál, a tömeg és a rendezetlenség az utcákon, mégis felejthetetlen élményben lehet része az idelátogatónak. A népszerű üdülőhely történelmi városközpontja közel 1700 hektáros területével Európában a legnagyobb történelmi városközpontnak számít, egyben a Világörökség része is. Népszerűségét mi sem bizonyítja, mint, hogy évről évre egyre több látogatót vonz. Érdemes az ideutazást már előre megtervezni, mert a legjobb szálláshelyek hamar elkelnek. Amennyiben mégis utolsó pillanatra hagyná az utazást, ne keseredjen, ugyanis időről időre jó pár last minute utazási ajánlatra bukkanhat, amellyel kényelmesen és olcsón fedezheti fel a város nem mindennapi szépségét.

AZ ÉLŐ MÚZEUM

Számos történelmi műemlékének köszönhetően Nápolyt “élő múzeumnak” is nevezik. A látnivalók felfedezését érdemes az óváros megtekintésével kezdeni. Az egyik leghíresebb utcán, a szűk, ámde roppant hangulatos San Gregorio Armenon sétálva az az érzése támadhat az embernek, hogy egy végeláthatatlan káoszba csöppent. A nápolyi utcát hagyományos betlehemi figurákat készítő mesterek műhelyei szegélyezik, igazán autentikus látványt nyújtva. Az utcai árusok mellett elhaladva bepillantást nyerhet a helyi lakosok nyüzsgő életébe. Amennyiben ebben a forgatagban szeretne minél több időt eltölteni, érdemes az útmenti szállások egyikében megpihenni. Ideális választás lehet a Sweet Sleep, amely páratlan tetőteraszos panorámával várja vendégeit. San Gregorio Armenen kívül ne hagyja ki a kaotikus, ám annál színesebb “ Spaccanapoli” (hivatalos nevén Via Brenedetto Croce) utcát sem. Mint minden kikötői város esetében itt is élénk piaccal találkozhat. Sétáljon egészen a Piazza de Mercato térig, amely a tengerpart közelében található nagy vásártér friss tengeri herkenytyűkkel, ízletes helyi zöldségekkel és gyümölcsökkel várja a kíváncsi érdeklődőket. Kétségkívül az utazás egyik fénypontja lehet a nyüzsgő, helyi forgatagba csöppenni és a valódi dél-olasz életérzést személyesen is átélni. A város hektikus utcáinak felfedezését követően sétáljon a „tojásvár” – Castel dell’Ovo tetejére, ahonnan gyönyörű tengerparti kilátásban lehet része. A vár a nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint Vergilius egy bűvös tojást tett a vár egyik szobájában felfüggesztett vaskalitkába, és azt mondta, ha az eltörik, a vár urának és a városnak katasztrófákkal kell szembenéznie, de ameddig épségben van, az uralkodót és a várost a tojás megvédi.

Nápoly legnagyobb tere a Piazza del Plebiscito, ahol egy igazi látványosságot, a Királyi Palotát tekintheti meg. A 17. században épült Királyi Palota hűen tükrözi a kor fényűző életmódját. A falakat és a mennyezetet aranyozott stukkók díszítik. A királyi lakosztályokhoz tartoznak a tükörszalonok, melyeket gazdagon faragott igényes bútordarabok, gobelinek és értékes festmények díszítik. A város emellett tele van erődökkel, bástyákkal és régi városfalakkal, amelyek házfalakba futnak bele. A leghíresebbek a parti várak, a Castel Nuova és a Castel dell’Ovo, valamint a Sant’Elmo erőd, amely siklóvasúttal közelíthető meg. Nem mindennapi élményt jelent a páratlan panoráma, érdemes így befizetni erre a különleges útra. Nápoly emellett közel 500 templomával még az olasz városok közül is kiemelkedik. A helyi lakosság rendkívül vallásos, szinte minden sarkon találni egy templomot tele emberrel, tömjénillattal, friss virágokkal, gyertyákkal és San Gennaro képével. A város védelmezőjének a szent ampullákban őrzött vére a hagyomány szerint évente háromszor válik folyékonnyá, és ha ez nem történik meg, az szerencsétlenséget hoz. Így ezekre az alkalmakra egész Nápoly, sőt a környék is összegyűlik a híres Dómhoz, hogy tiszteletét tegye május végén. Az évnek ebben az időszakában nem könnyű kvártélyt találni, azonban a Molo Beverello kikötő szomszédságában számos hangulatos hotel közül válogathat. A Vivi Napoli kellemes környezetet biztosít a pihenni vágyóknak, míg a Bonapace Portanolana jellegzetes nápolyi reggelivel és vacsorával kedveskedik.

AZ EREDETI PIZZA HAZÁJA

A nápolyi életérzés kihagyhatatlan eleme a helyi gasztronómia felfedezése. A történelmi korok sajátos nyomot hagytak, hódítók jöttek és mentek, itt hagyva jellegzetes ételeiket. A görögök az olívabogyót, az arabok a mandulát, mézet és lapos kenyeret. Amiről azonban igazán híressé vált Nápoly, az a hagyományos olasz pizza. A világ legelső pizzériája, az 1830-ban megnyitott Antica Pizzeria Port’Al még ma is működik. Kóstolja meg a szigorú családi titokként őrzött recept alapján készült pizzák egyikét vagy az olcsó, ámde annál finomabb gyorsétel-különlegességeket, úgymint a sfogliatellet, amely egy levelestésztába csomagolt lekvárral, gyümölccsel ízesített péksütemény vagy a jelegzetes édességet a Baba-t, amely egy rumos szirupban átitatott cukros sütemény. Természetesen nem hagyhatja ki a világszerte ismert olasz pasta-t, amely igazán a XVIII. században terjedt el a szegény ember eledeleként. A nyaralás egyik felejthetetlen pillanata lehet a házsorok között megbújó helyi olasz konyhák egyikében az olasz háziasszonyok által készített hagyományos olasz vacsora megkóstolása. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem találja meg ezeket az eldugott helyeket, ne keseredjen. Szerencsére a legtöbb szállás autentikus olasz fogásokkal várja vendégeit.

AZ ELPUSZTÍTOTT VÁROS

Több napos tartózkodás esetén érdemes a környék felfedezésére időt és energiát szánni. Ideális választás lehet egy autós túra. A város fölé magasodó Vezúv, amely egyben a világ legsűrűbben lakott, aktív tűzhányója emlékezetes perceket ígér. Az általa elpusztított város , Pompei ókori katasztrófaturizmusa a mai napig rengeteg látogatót vonz. Kr. u. 79-ben konzervált városról egyedülálló képet lehet kapni, hogy hogyan is éltek egykor itt, hol fürödtek, szónokoltak, vagy épp tanácskoztak, hol laktak a gazdagok és hol a szegények. Igazán mellbevágó élmény látni azokat a gipszformákat, amelyek a vulkáni hamuval temetett egykori lakosokat ábrázolják.

Our top-rated cheap hotels in Nápoly

  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 19 965 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  34 493 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 24 088 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  33 097 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 28 579 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 15 955 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.