Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Bibione, Olaszország területén

Betöltés

Szálláshelyek Bibione városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Bibione. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Bibione
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Bibione!
  • Foglaljon kedvező áron!

BIBIONE, AZ OLASZ GYÖNGYSZEM

Észak-Olaszország keleti részén, a csizma tetején fekvő Bibione minden bizonnyal az egyik legszebb tengerparti úti cél Európa szerte. A város legfőbb attrakciója a 11 km hosszú homokos, rendkívül tiszta tengerpart. Bibione a látványosságok tekintében inkább a térség környező városaira hagyatkozik, ahol történelmi és kulturális barangolásokat tehetünk. Aquileia, Trieszt, Portogruaro – csak néhány város azok közül, melyek felfedezésre várnak. Ne felejtsünk el belekóstolni az igazi olasz életérzésbe sem! Olívabogyó, finom borok és egy kis piaci zsibvásár – és a végén igazi olasznak fogjuk magunkat képzelni.

FÉNYESSÉG AZ ÉJSZAKÁBAN

Bibione leghíresebb és egyben egyetlen építészeti nevezetessége a város nyugati részén fekvő világítótorony, amely az 1900-as évek elején épült a Tagliamento folyó torkolatának közelében. A magányosan álldogáló tornyot egyik oldalról a tenger, másik oldalról pineafenyőerdő határolja, így nyújtva különleges élményt az odalátogatók számára. A helyszínt érdemes felkeresni akár bringóhintón is, hiszen a városban jól kiépített bringó-utak vannak, amelyeken bejárható szinte az egész város. Ha a világítóronyban már eleget gyönyörködtünk és közben ránk is esteledett, akkor érdemes egy másik fényes pontot keresnünk az éjszakában. Bibione egyik frekventált helyén, a tengertől néhány méternyire található a Koco Music Club, amely mindig forró hangulattal várja a szórakozni vágyókat, mindemellett pedig a tengerparti naplementéhez is kellemes környezetet nyújt. A legtöbb hotel a tengerpart közelében fekszik, így nincs nehéz dolgunk, ha partmenti szállás után nézelődünk.

A szállodák magas színvonalon elégítik ki a tengerimádó nyaralók igényeit, és mielőtt azt hinnénk, hogy Bibione teljességgel megfizethetetlen, rá kell döbbenünk, hogy az akciós ajánlatoknak hála csak némi spórolt pénz kell ehhez az utazáshoz. A város egyik legszebb szállodája kétségtelenül a Hotel Villa del Mar, amely színes bútoraival egy igazán csodás mesevilágot varázsol körénk ottlétünk idejére. A szállás tekintetében még ennyire sem kell mélyre nyúlnunk a tárcánkban, ha egy apartman mellett tesszük le a voksunkat, hiszen olcsó és igényes szálláshely lehetőségét nyújtják az apartamanok. Ebből a szempontból jó választás lehet a Bosco Canoro East Bibione Eco Resort apartamanház, ahhonnan ráadásul gyorsan elérhető a homokos part.

AZ ANTIK RÓMÁTÓL I. FERENC JÓZSEF VÁROSÁIG

Bibionéban a látnivalók – mivel egy kifejezetten turisztikai célból létrehozott üdülőhelyről van szó – korlátozott számban találhatók meg, azonban a környék városai és látnivalói kárpótolnak bennünket mindazért, amit Bibione nem tud megadni. Aquileia alig néhány kilométerre fekszik Bibione-től – bár már nem a tengerparton van, a római korban tengerparti város volt a keletről érkező termékeket mozgató olyan fontos kikötővel, hogy hamarosan a Római Birodalom egyik legfontosabb központjává vált.

A város fontos vonása, hogy az antik nyomok bejárhatók, sétálhatunk azokon az utcákon, ahol egykor a kocsik jártak, megállhatunk a Fórumnál, ahol régen a főtér volt és lemehetünk a kikötőig, ahol még megvannak az egyes kikötőhelyeket elválasztó falak és a hajók horgonyait tartó gyűrűk. Van egy székesegyház is, teljes egészében mozaikból készült padlóval és egy pontosan – bármily hihetetlenül is hangzik – 1000-ben épült óratorony. Egy másik, Bibionéhoz közeli, történelmi lenyomatokat hordozó város Trieszt, amely 1382-től 1918-ig a Habsburg Birodalom része volt, a birodalom legfontosabb hajózási és hadikikötőjeként. A város a római korban Octavianus ideje alatt érte el egyik virágkorát, mikor terültén bazilika, kapitólium, templom, fórum, színház és emlékművek épültek. Az osztrákok hosszú időre rendezkedtek be a városban, és a császárság legfontosabb stratégiai helyének tartották minden uralkodó idején. Napóleon háromszor szállta meg (1797, 1805-07, 1809-13), de ez csupán rövid időre vetette vissza a várost a fejlődésben.

Látható, hogy a Bibione közeli térség mennyi történelmi kalandozást rejt, nem érdemes tehát kihagyni őket. A fárasztó barangolás után biztosan szükségünk lesz egy kényelmes alvóhelyre, amit a Hotel Garni Renania garantáltan meg is ad nekünk. Ideális választás lehet akkor is, ha este még egy romantikus tengerparti sétára vágyunk, ugyanis a szállás mindössze néhány percnyire található a parttól. Akkor is megtalálja számítását, ha az apartmanok mellett teszi le voksát, hiszen megvan az az előnyük, hogy viszonylag olcsón, több fő – például egy család vagy baráti társaság – befogadására is alkalmasak, mindemellett pedig lehetővé teszik, hogy némi kísérleti kedvvel megfűszerezve helyben vásárolt hozzávalókból maga főzze meg olasz vacsoráját az apartman konyhájában. Ha ez a felállás szimpatikus az Ön számára, akkor nem csalódik majd a Katjában.

EGY KÖZELI CSODA: PORTOGRUARO

Bibionétől néhány kilméternyire található Portogruaro, mely, mint az „árkádok városa” ismert. A város a 17. században épült ki, mint folyami kikötő. Portogruaro-t a Lemene folyó keresztezi, melynek partján antik épületek sorakoznak velencei gót stílusban. A város alfája és omegája a Köztársaság Tér, ahol a gótikus stílusú Városháza kapott helyet. Belsejében 16. századból származó freskókat csodálhat meg a látogató. A tér vendégül látja a város másik szimbólumát is, a Kutat a darukkal.

A hely ismert szülötte a világhírű futurista művész, Luigi Russolo. A Városháza mögött varázslatos kilátás nyílik a Lemene folyó partjára a 17. század végi antik Malmokkal, melyet most művészeti galériaként használnak. A városban található a Szent Andrea Dóm – a város védőszentje után elnevezve –, akit november 30-án ünnepelnek. A dómban megtalálhatjuk Cima da Conegliano Szent Tamás hitetlensége című képének értékes másolatát, melynek eredeti példányát a Londoni National Gallery-ben őrzik. Portogruaro szinonimája a kis vendéglőknek, ahol helyi borokat és tipikus helyi termékeket kóstolhatnak meg az idelátogatók. Ilyen élményekkel gazdagodva biztosan jól fog esni, hogy Bibione városába visszatérve ismét csobbanhatunk a hűsítő habokban. Amikor pedig már ránk esteledett és a kihagyhatatlan tengerparti sétát is megejtettük, jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Nem csalódhatunk, ha a Hotel Victoriát választjuk, amely mindamellett, hogy 2 percnyire van a strandtól, azon hotelek közé tartozik, amely gazdag gasztronómiai élményekkel várja a vendégeket, hiszen a szálloda étterme az olasz és mediterrán ételekre specializálódott, ezen kívül pedig a Veneto régió különlegességei is megkóstolhatók. Az biztos, hogy ha Bibionéban járunk, a bőség zavarában leszünk a szállás tekintetében (is), hiszen nehéz választani a sok káprázatos és minőségi hotel közül, melyek azért épültek, hogy elakasszák a turisták lélegzetét. Ezt érezhetjük a Hotel San Marco-ba lépve is, amely ötvözi a modernkori luxust és eleganciát egy csipetnyi antik beütéssel. Mindezt az udvaron lévő medence és a gyönyörű parkosítás csak még tovább fokozza – egyszerűen nem tud hibázni.

MÉG EGY HARAPÁS A BIBIONE-ÉLETÉRZÉSBŐL

Nem véletlen a mondás, hogy „Rómában élj úgy, mint a rómaiak!“ Igaz, hogy épp nem Rómában vagyunk, de a fentieket szabadon értelmezve azt is mondhatjuk, hogy Olaszországban élj úgy, ahogy az olaszok! Bibionéban is érdemes a helyi olaszok mindennapjaiba, az ottani életérzésbe belekóstolni, hogy kicsit ne csak turistaszemmel tudjuk szemlélni a várost. Érdemes tudni, hogy Bibionéban az éjszaka kezdete a Happy Hour. A bárokban itt megtalálható az olívabogyó, a chips, a szendvics és az édesség. A finom olasz borok mellett az éjszakai élet jellegzetes italai a gyümölcs alapú aperitifek, melyek élénk színe jól illik a nyári hangulathoz. Az általános partizenék mellett megtalálhatók a tipikus mediterrán ritmusok: a latin-amerikai zene, a salsa és a merengue. A városban keddenként van a piac napja, amikoris egy óriási parkoló telik meg a mindenféle portékát kínálgató árussal. Érdemes időt szentelni különösen a hal-, a sajt- és a gyümölcspiac részére, itt olyan különlegességekkel is találkozhatunk, melyeket otthon nem igazán láthatunk.

Bár lehet, hogy az otthoni árak mellett az itteni piaci áru nem igazán olcsó, de egy-egy kóstoló erejéig megengedhetjük magunknak, hogy néhány különlegességet kipróbáljunk – mindemellett pedig már a nézelődés is felér egy élménnyel. Bibione igazi turistamágnes: nem csak az teszi vonzóvá, hogy a homokos part úgy helyezkedik el, hogy reggeltől estig napsütés éri, de az is elég bíztató, hogy Bibione volt az első adriai nyaralóhely, amely Customer Service szolgáltatást hozott létre, aminek az a célja, hogy megfelelő szakemberek kedvesen a turisták minden kérését megoldják. Nem kell attól tartani, hogy Bibione népszerűsége miatt esetleg majd nem találunk szabad férőhelyet a hotelekben, hiszen a város gazdag kínálattal várja a vendégeket. Vannak persze olyan szállások, melyek különösen népszerűek, ilyen például a Hotel la Serena, amelynél a pénztárcabarát ár és a barátságos szállodai kiszolgálás döntő érvként szolgálhat. Csakugyan nem lőhetünk mellé a Hotel Aristonnal, amely gazdag ételkínálattal, gyönyörűen kialakított étteremmel és mesebeli parkosított udvarral várja a vendégeket.

Szállás Bibione

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Bibione

Látnivalók itt: Bibione

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok