Szállások Piran, Szlovénia területén

 1. 38 234 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 9. - ápr. 10.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. 318 767 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 4. - márc. 5.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Piran városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Szlovénia, Piran. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Piran
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Piran!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Piran

 • 37 994 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 29. - máj. 30.
 • 61 761 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 25. - márc. 26.
  51 519 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 8. - máj. 9.
 • 44 965 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 2. - ápr. 3.
 • 44 297 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 4. - jún. 5.
 • 32 716 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 26. - márc. 27.
  37 751 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 21. - ápr. 22.
  41 470 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 6. - jún. 7.
 • 31 377 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 4. - máj. 5.

PIRAN, A SZLOVÉN ÉKSZERDOBOZ

Piran nem egy tipikus szlovén város, hiszen Horvátország és Olaszország rendkívüli közelsége miatt érződik rajta ezek hatása is. A város mára Szlovénia egyik legkeresettebb és leghangulatosabb úti céljává nőtte ki magát – nem véletlenül. Nem csak a történelem hagyta rajta a nyomát – amit a vár és az óvárosi részek hűen tükröznek, hanem egy csodás pihenőövezetté is változott az idők folyamán.

EGY KIS TÖRTÉNELEMÓRA

A város történelme igencsak gazdag múltra tekint vissza, hiszen története még a klasszikus ókorban kezdődött. Piran területének első lakói az illír törzsek voltak, akik földműveléssel, halászattal és vadászattal foglalkoztak. Kr. e. 178-177-ben a Római Birodalom része lett, ezt követően jöttek létre az első villa rusticák, azaz római villák. Az 5. századtól kezdődően az avarok és a szláv népek betörésével a lakosság visszahúzódott a védhető szigetekre és félszigetekre, ezzel kezdődött a városok kialakulása. A 7. században a Bizánci Birodalom, majd 788-ban a Frank Birodalom része lett, és szlávok telepedtek le a térségben, 952-ben pedig Piran része lett a Német-római Birodalomnak. A település neve egyes források szerint a görög „pyrranos” szóból származik, ami azt jelenti, „piros”, mert a vöröses kövek gyakoriak a város környékén, mások viszont úgy vélik, hogy a név a szintén görög eredetű „pyr“, vagyis „tűz“ szóból vezethető le, mivel az eredeti település az ókori görög hajósok egyik világítótornyául szolgált. A 19. század végén, 20. század elején Piran volt a legvirágzóbb osztrák-magyar város több mint 12 000 lakossal, nagyobb volt, mint a közeli Koper. A város azóta is folyamatosan fejlődik, s ahogy egyre inkább felfedezte magának a szélesebb közönség, úgy kezdett üdülővárossá változni. Folyamatosan épültek ki a különféle szállodák és éttermek, melyek az ide látogató vendégek minden igényét kielégítik. Bár Piran neve még sokszor ismeretlen az utazók térképén, megéri felfedezni, hiszen a város és a táj egyszerűen gyönyörű, mindemellett pedig a felkapott turistaparadicsomokhoz képest az árak is meglehetősen barátságosak. Mindezt egy last minute úttal kombinálva igazán pénztárcabarát áron juthatunk el a tengerhez.

MÚLTBÉLI KALANDOZÁS

Piran óvárosában sétálva az az érzésünk támad majd, mintha egy olasz kisvárosban barangolnánk – macskaköves szűk utcácskái és sikátorai, velencei stílusban készült épületei egy igazi mediterrán hangulatú város köntösével ruházzák fel. Az óváros csak gyalogosan közelíthető meg, ezért tőle délre, a tengerparton külső parkolókat alakítottak ki, ahonnan gyalog vagy helyi tömegközlekedéssel lehet megközelíteni a belvárost. Az óvárosból könnyen eljuthatunk a város első számú látnivalójához, a pirani várhoz, ahonnan csodás panoráma nyílik a tengerre és az egész félszigetre. Nem éri meg kihagyni, hiszan a feljutás olcsó (1 eurót kell csupán fizetni), a látvány viszont megfizethetetlen. Piran városát a tenger felől a vár és a hozzá tartozó várfal védte az ellenségtől. A várfal első szakasza már a 7. században megépült, majd hosszabb szünetekkel tagolva, de egészen 1533-ig fokozatosan bővült. A 16. századi bővítéssel a teljes félsziget erős várfallal lett körbevéve. Ez volt az az időszak, amikor a Velencei Köztársaság a Török Birodalommal csatározott az Adriai-tengeren. A 19. század folyamán a várfalakat visszabontották, s ma már csak az eredeti, régi várfal látható. Az egész város meglehetősen dimbes-dombos, s a hely egyetlen sík területét is a várnál találjuk, melyet a helyiek ki is használtak, s talán kicsit meglepő, de itt alakították ki a focipályát. Annyi biztos, hogy nem mindennapi látvánnyal és környezetben rúgják a bőrt a helyiek. Ha a szállás kiválasztásánál fontos, hogy ottlétünk ideje alatt mindvégig közel legyünk a hangulatos belvárosi részekhez, akkor célszerű közvetlenül a városközpontban hotel után nézni. Ezen a környéken nem választhatunk szebbet és stílusosabbat a Hotel Pirannál, amely a tengerpart és az óváros között helyezkedik el, így a kilátás is ebbe a két irányba mutat. Itt garantáltan ébredés után is úgy érezzük majd magunkat, mintha meseországban járnánk.

VÉGTELEN SÉTÁK A VÁROSBAN

Az óváros környékén sétálva ne kerüljük ki Piran főterét, a Tartini teret sem, amely nevét a városban született világhírű hegedűművész, Giuseppe Tartini (1692-1770) után kapta, akinek szobra a tér közepén kapott helyet. A tér kapcsán érdekesség egyébként, hogy helyén eredetileg kikötő működött, majd a 19. században – a város terjeszkedése miatt – az öblöt betemették és létrehozták ezt az óriási teret. A tér egyik legfontosabb látnivalója az 1877-ben, neoreneszánsz stílusban épült Városháza, másik különlegessége pedig a tér egyik legrégebbi épülete, a Tartini-ház, melyet 1384-ben építettek. Nevét nem onnan kapta, hogy itt született vagy élt a hegedűművész, hanem mert itt tekinthető meg az életét és munkásságát bemutató kiállítás. A Tartini tér felett őrködik a Szent György-templom, amely a város legmagasabb pontján áll, egyik oldalán közvetlenül a tenger szomszédságában. Lépcsőn lehet leggyorsabban feljutni ide, hogy aztán innen a város és a tenger látványában gyönyörködhessünk. Nevét Sárkányölő Szent Györgyről kapta, aki egyúttal a város védőszentje is. A templom elődje a 12 században épült, 1592-ben jelentős bővítésen és átépítésen esett át. A 20. századra az állapota nagyon leromlott, ezért 2002 és 2005 között felújítás miatt zárva tartott. A renoválás során teljesen megújult, és utána újra látogathatóvá vált. Mivel a templom a város legmagasabb részén fekszik, innen készíthetjük a legszebb panorámafotókat is, ezért a fényképezőgépünket mindenképp vigyük magunkkal! A Tartini tér mellett érdemes még felkeresni a régi főteret is, a Május. 1. teret. Régen valódi nyüzsgő találkozóhely volt, manapság pedig a nyaralási szezon idején zenés, táncos rendezvényeket tartanak itt. Ha a városban járunk, mindenképp látogassunk el a Tengerészeti Múzeumba is, amely bepillantást enged a város múltjába. Az egész napos barangolás után sok kilométerrel és kellemes fáradsággal a lábunkban akár egy apartman is megfelelő szálláshelyet nyújthat, ahol ráadásul lehetőség van a helyben vásárolt friss alapanyagokból elkészíteni vacsoránkat. A város szívében elhelyezekedő Guest House PachaMama Pleasant Stay modern és igényes szobákat kínál vendégeinek, mindemellett pedig számos bár és étkezési lehetőség található a közelében. Az apartmanok tekintetében Piran széles palettával várja a látogatókat, hiszen rengeteg minőségi szálláshely található a városban ebben a kategóriában. Nem nyúlhatunk mellé például akkor sem, ha a Port House apartmanjait választjuk, melyek egy része a kikötőre, másik része a sziklákkal övezett tengerre néz. Letisztultság, minőség és bájos egyszerűség jellemzi a helyet.

GONDTALAN LUBICKOLÁS ÉS KIRUCCANÁS

Piranban szinte mindenhol lehet strandolni, egyedül a kikötő közelében nem. Az Adriai-tengerre jellemző módon itt is sziklás a partszakasz, papucs nélkül nem érdemes bemenni. A víz nagyon tiszta, ám arra számítanunk kell, hogy elég hirtelen mélyül, ezért elsősorban jó úszóknak ajánlott. Ha nem annyira kedveljük a köves, sziklás partvidéket, átugorhatunk strandolni akár a szomszédos Fiesaba is, amely tiszta, homokos partjával és sötétkék vizével ugyancsak vonzó helyszín valamennyi kiránduló számára. A víznél maradva érdemes ellátogatni Piran kikötőjébe is, amely meglehetősen nagy forgalmat bonyolít le, és különféle hajók megfordulnak itt, a halászhajótól kezdve a sétahajón át a luxushajóig. Egy esti sétához a naplementében is igazán csodás díszletként szolgál. Strandolási és egyéb szórakozási célokból érdemes felkeresni a szintén közeli Portoroz várost, amely Piran közigazgatási egységének része. A rendkívüli közelség ellenére két teljesen más típusú és hangulatú városról van szó. Míg Piran inkább a nyugodt, hangulatos kisvárosi atmoszférával bíró helyek listáját gyarapítja, addig Portoroz esetében inkább egy hotelekkel, szórakozóhelyekkel és bárokkal tarkított nyüzsgő városról beszélhetünk. Ez a modern város szállodáiról, a part látképét nagyban meghatározó, egymás mellett sorakozó hoteljeiről vált híressé. Portoroz elsősorban azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyüzsgést, az élénk éjszakai életet, és nem hívei a koránkelésnek. Mindezeket a szempontokat is érdemes figyelembe venni a szállás kiválasztásánál, hiszen nem mindegy, hogy milyen környezetben hajtjuk álomra a fejünket. A szállások közül mindkét helyen nehéz választani, ha azonban Piran mellett tesszük le voksunkat, akkor Villa Mia Chanel apartmannal csak jól járhatunk, melyet pozitív kettősség jellemez: kívülről egy igazi mediterrán hangulatú hotel érzetét kelti, belülről viszont szemtelenül modern, ezenfelül minden lakrész rendelkezik tengerre nyíló kilátással. Ha strandolni támad kedvünk Portorozban, több különböző féle part közül választhatunk: van kavicsos, betonnal borított, ahol stégeken jutunk be a tengerbe, és homokos is. Portoroz nem mondható történelmi városnak; hagyományos értelemben vett óvárosa nincsen, legtöbb részlete új és csillogó, legalábbis a tengerparti részen, és hotelek sokasága tarkítja. Fejlődése a 19. század végén kezdődött el, mikor megnyitott az első gyógyközpontja - a 20. század elején már Európa egyik legszebb tengerparti nyaralóvárosaként emlegették, s azóta is folyamtosan épül és szépül. Talán Szlovénia nem az első úti cél, ami eszünkbe jut, ha a tengerparti nyaralás gondolatával játszunk, de láthatjuk, hogy csak rá kell találni az olyan helyekre, melyeket érdemes felkeresni és felfedezni. Piran tipikusan egy ilyen hely.

Our top-rated cheap hotels in Piran

 • 69 741 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 24. - márc. 25.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 41 313 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 6. - jún. 7.
 • 38 674 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 22. - ápr. 23.
 • 9 700 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 4. - jún. 5.
 • 41 756 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 1. - máj. 2.
 • 27 709 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 18. - márc. 19.
 • 34 849 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 3. - máj. 4.
 • 23 260 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 30. - aug. 31.

Szállás Piran

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Piran

Látnivalók itt: Piran

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok