Szállások Fiume, Horvátország területén

 1. 49 491 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 22. - máj. 23.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. 59 025 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 12. - márc. 13.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Fiume városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Fiume. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Fiume
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Fiume!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Fiume

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

RIJEKA, HORVÁTORSZÁG BÜSZKESÉGE

Rijeka, ez a csodálatos horvát város főképp azért éri meg a pénzét, mert nem „csak” egy tengerparti nyaralást kapunk, hanem történelmet, felfedezést, kulturális és kulináris utazást. Gyönyörű óvárosa és hangulatos utcái egy pillanat alatt elvarázsolnak majd bennünket, és itt biztosan megszeretjük a mediterrán ételeket, hiszen rengeteg különlegességet kínál. Rijeka mindemellett remek kiindulópont a környékbeli városok felfedezésére, ahol újabb felejthetetlen élményeket szerezhetünk.

AMIT TUDNI ÉRDEMES

Rijeka, vagy ahogy olasz nevén hívják, Fiume az ország legfontosabb kikötője és harmadik legnépesebb városa Zágráb és Split után. A város Horvátország nyugati részén fekszik, közvetlenül az Adriai-tenger partján, a Kvarner-öbölben. Rijeka legnagyobb húzóágazata a hajóépítés, amely nagy múltra tekint vissza. A magyarok szempontjából azért fontos ez a város, mert az Osztrák-Magyar Monarchia idején ez volt a birodalom legnagyobb kikötője, valamint 1914-ben itt bocsátották útjára Magyarország legnagyobb – ám tragikus sorsú – csatahajóját, a Szent Istvánt. Számos, itt gyártott hajót a mai napig őriznek, mint történelmi-kulturális örökséget. A város nevének eredete nem túl bonyolult, az olasz Fiume és a horvát Rijeka szó is folyót jelent, ugyanis itt ömlik a tengerbe a város folyóvize, a Recsina, amelyet lakói olaszul Fiumara néven is neveztek. Tehát a város horvát neve is – szintén a folyóvízhez kapcsolódva – a Rječina elnevezésből eredeztethető. S bár Rijeka számára a folyó, a tenger és a kikötő jelentősége a hosszú évtizedek során továbbra is megmaradt, mára már üdülőhelyként is megnőtt a szerepe. Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években egyre több hotel és szálláshely épült a városban, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett turistaforgalmat.

IDŐUTAZÁS A VÁROSBAN

Még ha kikötővárosról is van szó, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a városnak ipari jellege lenne, hiszen megőrizte a tengerparti városok báját, ahogy az utcákon végigsétálva is a történelmi aura érződik. A város központi utcája, egyben vásárló- és sétálóutcája a Korzó, amely elsősorban hangulatával vonzza a látogatókat. Az utca mentén a barokk házak építészeti jellegzetességeit figyelhetjük meg. A Korzó fő látnivalója a közepén lévő óratorony, horvátul Gradski Toranj, amely a 15. században épült, órája pedig 1873-ból származik. S mielőtt azt hinnénk, hogy a városközpontban nem található olcsó szállás, nézzük csak meg a Rooms Korzo kínálatát, amely a Korzó egyik barátságos szálláshelye, ráadásul a nemzeti színház 10, a vár pedig 15 perces sétával elérhető innen. Az óvárosi sétát érdemes a városkapunál kezdenünk, amely tulajdonképp egy 15. századi őrtorony, a város két egykori bejárata közül a tenger felőli. A hét emelet magas, kupolás kapu boltíve felett a Habsburg kétfejű sas látható, mögötte pedig két parókás császár szobra. A kapun áthaladva jutunk a Koblera térre, amely egyben az óváros központját is jelenti. A városkapuval szemközti épület 300 évig működött városházaként, később zeneiskola kapott benne helyet. Itt találjuk a város legrégebbi műemlékét, az 1. században emelt római kaput is. A régi városháza mellett jobbra nyíló kis utca egy másik, kisebb térre vezet, ahol egy 17. században épített templomot találunk, különálló harangtoronnyal.

Fiume további műemlékegyüttese a Trsat. Itt található a több mint 500 lépcsőfokból álló lépcső, ami a város egyik fő nevezetessége. Ez a lépcső vezet fel a Frangepánok által, a 15. században emelt templomhoz és a hozzá tartozó Ferences rendi kolostorhoz, melyhez a fáradságos utat a zarándokok térden állva járták meg. Innen nem messze találjuk Trsat várát. A várat a Frangepánok építették a 13. század második felében, amely a török veszély megszűnésével elveszítette katonai fontosságát. 1826-ban Laval Nugent osztrák tábornagy vette meg, és a komor középkori várat a maga ízlése szerint átépítette. Az épület jelenleg vármúzeumként üzemel, ahol hangulatos toronybár és vendéglő került kialakításra, sőt a bástyák tövében szabadtéri színpad is található. A vár legmagasabb őrtornyáról gyönyörű látvány tárul elénk a Rječina folyó kanyonszerű völgyére. Az alattunk elterülő panorámába beletartozik Rijeka házrengetege, hatalmas toronyházai és a kikötő is. Az öböl előtt balra Krk, jobbra Cres szigete, nyugaton az Ucka tövében Opatija és a Kvarner tengerpart fürdőhelyei sorakoznak.

KULTURÁLIS CSEMEGÉK

Rijeka gazdag kulturális életéről is ismert, számos kulturális program kerül megrendezésre minden évben. Ezek közül a két legkiemelkedőbb esemény a városi karnevál és a Fiumei Nyári Éjszakák. A Fiumei Nyári Éjszakák a legfontosabb kulturális program a városban, amelyet júniusban és júliusban tartanak a város különböző helyszínein. A program által szeretnék megismertetni az emberekkel a város építészeti örökségeit, melyet különböző zenei produkcióval és színházi darabbal kísérnek. A Fiumei Karnevál egy hagyományos tavaszi karnevál, melyet korábban, a 19. században a nemesek szerveztek meg maguknak a saját szórakoztatásukra, ma pedig már Európa nagy karneváljai közé sorolják.

A zenekedvelők számára élménydús program lehet a Jazz Time Rijeka elnevezésű program, ahol a műfaj ismert és feltörekvő művészei mutatkoznak be évről évre. Fiume számos, további kulturális élményt tartogat, hiszen a város rendkívül gazdag palettával rendelkezik a múzeumok terén is. Szánjunk időt a Modern Galéria, a Tengerészeti és Történeti Múzeum, a Várostörténeti Múzeum vagy a Természettudományi Múzeum megtekintésére. Rijeka talán legérdekesebb múzeuma a Peek&Poke számítógépmúzeum, legalábbis a tudomány és technika iránt érdeklődők számára mindenképp. A 2007-ben nyílt helyen végigmehetünk a személyi számítógépek történetén, ahol több mint 1000 kiállítási tárgyat nézhetünk meg. A belépőjeggyel megnézhető a mellette lévő játékmúzeum is, így nagy élményt, izgalmas kikapcsolódást nyújt ide ellátogatni. S bár nagyon sok múzeum található a városban, a szállások kínálata még gazdagabb. Amint elkezdünk keresgélni a rijekai szálláshelyek között, észre fogjuk venni, hogy különösen az apartmanok és hostelek kínálata rendkívül széles. Mesés elszállásolásban lehet részünk, ha például a Downtown View nevű, modern berendezésű helyet választjuk, amely a tengerre néz. Az apartman gyönyörű lakrészekkel és megfizethető árakkal várja a minőségi pihenést preferáló vendégeit.

GASZTROTÚRA HORVÁT MÓDRA

Ha megéhezünk, az isztrai konyha és a helyi gasztronómia ínyencségeit több étteremben és konobában is kipróbálhatjuk, Rijeka számos pazar helyet kínál erre. Érdemes felkeresni az Arca Fiumana“, a „Feral“, a „Fortunal“ és „Zlatna Školjka“ éttermeket, valamint a „Bodega“, a „Frankopan“, a „Kantrida“, a „Tarsa“ és a „Stina“ nevű konobákat. Felmerülhet bennünk, hogy tulajdonképpen mit is jelent a konoba? A konoba kifejezetten a dalmát tengerpart szimbóluma, erre a vidékre jellemző. Jelentéséből fakadóan elsősorban pincét, borospincét jelöl. Hasonlít a magyar csárdára vagy az olaszok trattoriájára. A menü tükrözi az aznapi fogást, illetve azt, hogy a házigazdának mit sikerült a piacon vagy a veteményeskertből begyűjtenie.

A finom sajtok, sonkák és húsételek mellett érdemes kiemelt figyelmet fordítani a halakra és a tenger gyümölcseire, hiszen a dalmát konyha legjellegzetesebb fogásai a tipikus halételek. A gasztronómiai érdekességek közé tartozik a polipsaláta, amelyet nagyon finom, enyhén pikáns házi ecettel készítenek, és a töltött, roston sült tintahal fokhagymás-cukkinis körettel tálalva. Érdekes még a gavuni nevű étel is – ez egy szardellafajta, pici kis sült halacskák, melyeket egyetlen harapással el lehet fogyasztani. S ha már a halakat említettük, érdemes ellátogatnunk a helyi piacra is, főleg a halpiacra, amelynek már az épülete is csodálatos. A Nemzeti Színház és a kikötő között lévő piacon reggelenként nagyon jó a hangulat. Az autentikus, pezsgő piacon friss halat, húst, zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatunk. Csodálatos art nouveau épületei miatt is érdekes – nem éri meg kihagyni. Ha szálláshelyünkön is szeretnénk kényeztetni az ízlelőbimbóinkat, akkor válasszuk a Grand Hotel Bonavia-t, ez ugyanis az egyetlen szálláshely Rijeka városában, amely halal minőségi tanúsítvánnyal rendelkező ételeket kínál. További előnye, hogy a Szent Vitus-székesegyház, valamint Fiume számos múzeuma, színháza és kulturális látnivalója rövid sétával elérhető. Az 1876-ban épült, de azóta felújított épület igazi remekmű a szállodák sorában, amely az élénk Korzó sétánytól és a tengertől is mindössze percekre található.

A KÖRNYÉK FELFEDEZÉSE

Rijeka környékén számos kiváló nyaralóhely található – ha belefér időnkbe, érdemes közülük néhányat felkeresni, valamennyi város felejthetetlen élményeket tartogat. A város közvetlen közelében található az Opatijai Riviéra, amelyen egy 12 kilométer hosszú tengerparti sétány húzódik, de a közelben találjuk a Risnjak Nemzeti Parkot, valamint az Učka és Velebit hegységeket. Az Učka-hegység 1401 méteres legmagasabb pontjáról, a Vojak-csúcsról Európa egyik legszebb panorámája tárul a látogatók elé. Pihenőként a hosszú túra után útba ejthetjük a hegység lábánál fekvő Opatiját. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia második legnagyobb üdülőhelyén, a tengerparti paloták között sétálva hamar megértjük, miért vált népszerűvé ez a hangulatos városka. Rijekától nem messze húzódik a Crikvenicai Riviéra is, ahol nem csak gyönyörű strandok találhatók, de itt fekszik Novi Vinodolski, a Frangepánok által épített erődből kinőtt város is. A város korzója az egyik legszebb tengermelléki sétány, amely futurisztikus és meghökkentően hullámzó kinézetével különösen nagy tetszést arat az idelátogatók körében. Novi Vinodolskitól nem messzire lévő Pavlomir területen 25 hektárnyi szőlőültetvény van, így a helyeik igencsak jó minőségű borokkal büszkélkednek.

Fiume városát gyűrűként övezik a legkülönbözőbb látványos helyek – ilyen például Kastav, a térség egyik legrégebben épült városa, vagy a középkorban alapított Bakar, amelynek óvárosi része kiváló állapotban maradt fenn. Ha felkeresünk néhány ilyen, Rijeka környéki helyet, érdemes kiindulópontként Rijekát választanunk és onnan csillagtúraszerűen felfedezni valamennyi helyet. Sokat spórolhatunk a szálláshelyen, és többet tehetünk félre programokra, ha például egy apartmant vagy hostelt választunk a pihenésre. Ez utóbbira jó megoldás lehet a Hostel 1W nevű hely, amely a tengerhez közel található, de hasonlóan remek választás, ha az Apartment Flumenben foglalunk szobát, amely közel a városközponthoz található. Legyen szó szállásról, felfedezésre váró környékbeli városról, vagy akár magáról Rijekáról, az biztos, hogy nem fogunk csalódni, és annyira rövidnek találjuk majd a nyaralást, hogy már távozáskor a visszatérést tervezgetjük majd.

Our top-rated cheap hotels in Fiume

 • 34 397 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 17. - márc. 18.
 • 45 068 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 52 330 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 19. - máj. 20.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 23 298 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 11. - ápr. 12.
 • 46 526 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 14. - ápr. 15.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szállás Fiume

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Fiume

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok