Szállások Umag, Horvátország területén

  27 627 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 1. 63 315 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  39 160 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. szept.
 2. 58 990 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 3. 134 892 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 4. 81 407 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 5. 66 721 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  53 564 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  94 521 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  39 243 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.

Szálláshelyek Umag városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Umag. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Umag
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Umag!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Umag

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 110 446 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  47 949 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

UMAG, AZ ELBŰVÖLŐ DALMÁT KISVÁROS

Umag a horvátországi nyaralóhelyek között egy páratlan színfolt, hiszen amellett, hogy önmagában is rengeteg kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínál, számos más látnivalóhoz és csodás helyhez elérhető távolságban fekszik. A város gazdag történelme a kacskaringós utcácskákon, a velencei palotákon és a régi városfalon érhető tetten. Umag nyaralás tekintetében hibátlan választás, hiszen itt egyszerre érezhetjük a tengerpart varázslatos hangulatát és a dombvidékek természeti kincseit.

MIÉRT ÉPPEN UMAG?

Umag Horvátország legnyugatabbra fekvő városa, amely mindössze 10 kilométerre található a szlovén határtól. Az Isztriai-félsziget nyugati csúcsán fekvő, csodálatos sziklás parttal, zöldellő dombokkal és kavicsos strandokkal szegélyezett Umag nemcsak kedvelt fürdőhely, hanem régi, festői kis városka is egyben, amely gazdag történelmi hagyományokkal és emlékekkel rendelkezik. Umag az elmúlt évek, évtizedek során sokat fejlődött, amellett, hogy megőrizte a mediterrán kisváros minden báját. Nem véletlen tehát, hogy évről évre egyre népszerűbb turistacélpont, amit a számos hotel, étterem, szórakozóhely, üzlet és strand hamar egyértelművé tesz. Umag Budapesttől mindössze 600 kilométernyi távolságra van, így az egyik legközelebbi, és leggyorsabban elérhető tengerparti üdülőhely. A város további előnye, hogy felfedezhetjük innen Szlovénia legszebb szakaszait is, így Portoroz és Piran városait, ahol szintén felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.

BOLYONGÁS UMAG TÖRTÉNELMÉBEN

A város már a Római Birodalom idején is létezett, melyre bizonyíték a számos római emlék a part mentén – többek közt a római arisztokrácia nyári rezidenciái voltak itt. 1269-től kezdődően évszázadokon keresztül a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Nem véletlen tehát, hogy a történelmi emlékek között számos velencei ház található az óvárosban, valamint a városfalnak és a védelmi tornyoknak is láthatók még részei. A városban tett séták alkalmával reneszánsz és barokk házak, templomok is figyelemre méltó látványt nyújtanak. Érdemes megtekinteni egy kellemes séta alkalmával a keskeny utcácskákkal átszőtt óvárost a középkori erődfalak maradványaival együtt. A barangolást a kikötői sétányon érdemes kezdenünk, ahonnan számos utcácska útvesztőjén keresztül, majd a gyönyörű Garibaldi utcán végighaladva eljuthatunk a Trg Slobode főtérre. Itt található a 18. században épült barokk Szűz Mária- és Szent Pelegrin-plébániatemplom, amelyet csodálatos mennyezeti freskók díszítenek, és amely egy értékes, 15. századi velencei szárnyas oltárt rejt a belsejében. Szintén velencei eredetű a templom melletti különálló harangtorony, amely csendes nyári estéken a templommal együtt festői és hangulatos környezetet nyújt a téren megrendezésre kerülő koncertekhez és nyári fesztiválokhoz. Általában a templom és a tornya össze szokott tartozni, egy építményt képeznek. Itt Umagban nemhogy ketté van választva a két építmény, de majdnem egy évszázad is elválasztja őket egymástól (a templom közel 100 évvel később épült meg, mint a tornya). Az óváros érdekes látnivalói még a félsziget déli és nyugati végén fekvő bástyák. Sok bástya lakóépületté lett átalakítva az évszázadok során. Ha Umagon nyaralunk, bizonyára többször is ellátogatunk majd az óvárosba, ahol a főszezon idején sokszor rendeznek hajnalig tartó zenés programokat. Minden nyáron megrendezik például a Római napokat, ahol a régi római időkre emlékeznek – római ruhákba öltöznek be a táncosok, és kipróbálhatjuk az egykori római ételeket is. Ugyancsak érdemes felkeresni a kikötői móló melletti városmúzeumot, amely izgalmas betekintést nyújt Umag történelmébe. Az óvárosban való barangolás bizonyára alaposan kimeríti majd energiatartalékainkat, így nem meglepő, hogy a nap végére már csak egy kényelmes, és otthonos helyre vágyunk majd. Szerencsére a városközpontban számos szállás megtalálható, így kedvünkre csemegézhetünk közülük igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően. Sokak körében egyre népszerűbbek az apartmanok, ahol akár mi magunk is elkészíthetjük a napi fogásokat a helyi alapanyagokból. Biztosan nem csalódunk majd, ha a Sunny Punta apartman tesszük le voksunkat, amely a tengerparttól 10, a központtól pedig 15 percnyi távolságra fekszik gyalogosan.

A KIKAPCSOLÓDÁS FELLEGVÁRA

Umag a wellness városának is nevezhető – nem alaptalanul –, hiszen a városnak három színvonalas wellness-központja is van. A Coral Fusion Spa wellness-központ a legújabb közülük, a legnagyobb hagyományokkal pedig az Istrian Relax Village nevű wellnessközpont rendelkezik, melynek dekorációja az isztriai tradíciókat idézi, a harmadik wellness-centrum pedig a The Body Holiday. Umag az aktív kikapcsolódás szerelmeseit is garantáltan elbűvöli majd, hiszen Horvátország első számú teniszközpontjának számít. A sportolni vágyókat 60 modern teniszpálya, tenisztáborok- és tanfolyamok várják. A tenisz helyi térhódítását jól mutatja, hogy Umag híres a minden évben, július végén/augusztus elején megrendezett Croatia Open Umag férfi tenisztornáról is. A környéket behálózó, rendkívül jó minőségű bicikliutaknak köszönhetően csodás környezetben lehet kerékpározni is. Túrázásra, kocogásra is lehetőség van a környéken, vagy csodálatos környezetben a parton – a 45 km hosszú umagi riviérán. Az esti szórakozást bowling-, kosárlabda-, tollas- és minifocipályák biztosítják (a Hotel Sol Garden Istria közelében egy új sportkomplexum található, ahol ezek a sportok űzhetők, mindemellett a hotel részét képezi a The Body Holiday wellnesscentrum, és a tengertől is mindössze 300 méterre található). Tengerparti üdülőhelyként természetesen vízisportokra is lehetőség van: búvárkodni, hajózni, kajakozni, motorcsónakozni, strandröplabdázni is lehet. S ha már kikapcsolódás, mi lehetne egyértelműbb program egy tengerparti városnál, mint a tengeri fürdőzés? Umag strandzónája mintegy 8 kilométer hosszan terül el mind az északi, mind a déli irányban. A strandok jellemzően apró kavicsosak, sziklásak, illetve betonozottak, homokos strandokért utaznunk kell néhány kilométert a közeli helyekre. Például Umagtól 3 kilométerre a Katoro üdülőtelepen található a csodaszép, homokos partú Stella Maris lagúna. A partvonal lassan mélyül, így gyerekekkel is nyugodtan választhatjuk ezt a partszakaszt. Ha a tengerhez közel nézelődünk szállás után, és szívesen összekötnénk egy wellness-kikapcsolódással is, akkor válasszuk a Sol Umag Residence-t. A vendégek pihenhetnek az à la carte Léon d’Or étteremben és a medencebárban, ahol különféle ételeket és helyi specialitásokat kínálnak.

AMI KIHAGYHATATLAN A KÖRNYÉKEN

Umag meghódítása után érdemes felfedezni a környék látnivalóit és városait is, melyek legalább annyi különlegességet kínálnak. Az egyik legérdekesebb helyi látnivaló az 1818-ban épült Savudrija világítótorony, amely a legrégebbi világítótorony az Adrián. A 36 méter magas torony fénye mintegy 30 kilométer távolságból is látszódik. A torony tövében meghúzódó strandon páratlan élményt nyújt a tengeri fürdőzés. Savudrija irányában továbbhaladva eljutunk az Umagtól mindössze 4 kilométerre fekvő ősi Sipar romjaihoz, amely ma már csak néhány épületrommal emlékeztet az egykori múltra. Az egykoron fényes város rommaradványai ma egy félszigeten és körülötte a tenger alatt található. Ha figyelmesen sétálunk a félsziget körül, felfedezhetjük még az egykori bástyák, kikötők és épületek maradványait. Ha hosszabb időre megyünk nyaralni, akkor érdmes Umagot kiindulópontként használni, hogy csillagtúraszerűen fedezzük fel az elérhető távolságban lévő városokat. Az egyik legszebb hely, ahova eljuthatunk innen, a csupán 60 kilométerre található Rovinj, amely az egyik leghangulatosabb horvátországi település. Rovinj látnivalók egész tárházát kínálja az ide érkező turisták számára. Az óváros tele van kacskaringós sikátorokkal, kis terekkel és régi házakkal – a helyi építészetre a velencei stílusú épületek és paloták jellemzők. Érdemes körbesétálni a kis félszigetet, mert minden oldalról más-más arcát mutatja. Minden hajnalban halászhajók futnak ki a tengerre, majd reggelre térnek vissza. A piac melletti hajódokkon pakolják le a frissen fogott szardíniát – a látvány és az illat leírhatatlan. Rovinj tipikusan az a város, amit nem elmesélni, hanem megélni kell. Umagban járva érdemes felkeresni a mindössze 20 kilométerre fekvő Novigradot is, amelynek legszembetűnőbb látnivalója a jó állapotában megmaradt középkori várfal, amely az óvárost öleli körbe. Az óváros végén fekszik a Főtér és a Szent Pelagija bazilika, s a Főtér monumentális látnivalója az 1883-ban épült Harangtorony. Igazi különlegességnek számít, hiszen a velencei Szent Márk harangtorony mintája alapján építették. Novigrad látnivalói közül érdemes megemlíteni még a város végén található parkot és strandot. A város nyugati végén egy elkerített, modern strandot találunk. Ha megizzadnánk a városnézés közben, érdemes lehűsölni a fák árnyékában, vagy csobbanni egyet a tengerben. Ha pedig elfáradnánk a hosszas felfedezőkörútban, akkor visszatérhetünk Umagba megpihenni, ahol remek szállások várnak bennünket. Ha több pénzt szánunk a programokra, a szálláshelyen sokat spórolhatunk – például ha az Apartments Paris-t választjuk, amely megfizethető ára mellett nagyon igényes, és mindössze 10 percnyi sétával elérhetjük a kikötőt, ahol hangulatos sétát tehetünk a lemenő nap fényében. Umag, ez az elérhető távolságban fekvő mediterrán városka felhőtlen kikapcsolódást és életre szóló élményeket tartogat minden látogató számára. A történelmi aura már önmagában is magával ragadó, amihez az óvárosi sikátorok és a velencei stílusú épületek szolgáltatják a díszletet. A városban a macskaköves utcák megmászásán túl persze másfajta sportot is űzhetünk – szinte nincs az a fajta sport, ami ne lenne itt kipróbálható. A jól esően fárasztó programok után a jól felszerelt wellnessközpontok és a hűsítő tenger is rendelkezésünkre áll a jól megérdemelt lazításra. És akkor abba még bele se gondoltunk, hogy a város határát elhagyva mennyi csodás felfedeznivaló vár bennünket a közelben.

Our top-rated cheap hotels in Umag

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Umag úticélról