Szállások Pula, Horvátország területén

 1. 145 760 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 2. 59 541 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  51 602 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 3. 37 074 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 45 148 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  37 094 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Pula városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Pula. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Pula
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Pula!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Pula

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 78 717 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  49 546 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 36 141 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 56 429 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

PULA, A DALMÁT ÓKOR KÖZPONTJA

Pula az Isztriai-félsziget déli csücskén, egy védett öbölben fekszik. Pulában járva rádöbbenünk majd, hogy maga az ókor elevenedik meg előttünk, s nem győzünk majd ámulni, hogy mennyire gyönyörű helyre érkeztünk. A város nyaralás szempontjából ideális választás, hiszen számos érdekes látnivalót és kiváló strandot kínál, s az egész környéket könnyen felfedezhetjük innen.

A HORVÁT „RÓMA“, AVAGY AZ ÓKORI RÓMAIAK NYOMÁBAN

Pula, és talán egész Horvátország leghíresebb látnivalója az Amfiteátrum, amely legalább annyira a város jelképévé vált, mint Rómában a Colosseum. Ez a mészkőből épült monumentális építmény i.e. 27 és i.sz. 68 között készült, tehát csaknem 100 évig építették. Nem csak európai, de világszinten is kiemelkedő létesítmény, hiszen ez a világ 6. legnagyobb, s egyúttal az antikvitás korának legjobban megőrzött arénája. A római időkben véres gladiátor- és állatviadalok helyszíne volt, s ekkortájt még a tengerparton állt az épület, mára azonban már feltöltötték az előtte lévő teret. A tengerpart közelsége régen azért volt fontos, mert a gladiátorjátékok során megölt emberek és állatok tetemei egy csatornán át közvetlenül a tengerbe távoztak. A középkorban lovagi tornáknak adott otthont, ma pedig koncerteket és előadásokat tartanak benne. Fénykorában mintegy 23 ezer néző befogadására volt alkalmas. A II. világháború idején az olasz fasiszták azt tervezték, hogy szétszedik az Amfiteátrumot, és Olaszországba szállítják, tervükről csupán a várható nagy költségek miatt mondtak le. Az építmény a római Colosseumhoz hasonlítható, bár annál valamivel kisebb, viszont itt nincs akkora tömeg, mindemellett jobb állapotban van római testvérénél, és egyes részei is jobban bejárhatóak.

Ha annyira elvarázsol bennünket az amfiteátrum szépsége, hogy ottlétünk idején minden nap szívesen megtekintenénk, akkor a legjobb, ha egy közeli szállás után nézünk, ahonnan akár egy esti séta alkalmával is könnyűszerrel körbejárhatjuk ezt a csodás építményt. A legjobb választás ebben az esetben kétségkívül a Hotel Scaletta, amely mindössze pár perc sétányira található az arénától. A közelség ellenére megfizethető szálláshely, nem mellesleg pedig gyönyörű, igényes szobákkal várja vendégeit. Tovább barangolva eljutunk Pula másik legismertebb, római korból származó építményéhez, a római diadalívhez hasonlatos Aranykapuhoz, amit másik nevén Sergius diadalíveként ismerhetünk. I.e. 31-ben épült, s ezzel ez a legrégebbi római emlék Pulában. A városkapuval szemben fekszik, és szinte bejáratként szolgál Pula óvárosának szűk utcáiba. A Sergius diadalív elnevezés onnan származik, hogy építésére a pénzt a Sergius család három testvére adta össze, hálául azért, mert jelentős pozíciókat töltöttek be Pula életében. A kapu a 19. századig a városfal része volt, ekkor a város terjeszkedése miatt lebontották a városfalat, de a kaput meghagyták az utókornak. Ne felejtsük ki pulai körutunk során a Herkules-kaput sem, amely egyszerű, vésetlen kőből épült Kr. e. 47-44 között. Nevét a város római kori védőszentjéről, Herkulesről kapta, akinek kőből vésett fejformája a kapu tetejét díszítette. Az egykori faragvány még ma is megtalálható rajta, a boltív azonban sérült, így már nehezen felismerhető. Látható, hogy Pulában bármerre tekintünk, szinte minden a római kort idézi meg, így nem véletlen, hogy minden nyáron római napokat tartanak a városban. Érdekes látnivaló egy-egy ilyen római emléknap, hiszen római jelmezekbe öltözött emberek mutatják be Pula egykori életét. A diadalív előtti műsorokat ingyenesen megnézhetjük. A legérdekesebb római program a gladiátorviadal az Amfiteátrumban, amely az élményhez képest viszonylag olcsó – 70 kuna –, és garantáltan örök emlék marad az egész család számára.

A MEGUNHATATLAN ÉS KIMERÍTHETETLEN TÖRTÉNELEM

Már a Velencei Köztársaság uralkodása idején is Pula volt Észak-Adria egyik legnagyobb kikötője és kereskedelmi központja. Védelmi célokból 1630-ban megbízást adtak Antoine de Ville katonai építésznek, hogy olyan erődöt építsen, ami megvédi a kikötőt és a várost. Így készült el a négybástyás, tömör erődítmény, a Pulai erőd, ami ma a Pulai (Isztriai) Történelmi Múzeumnak ad otthont. A múzeum 1955-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, az építmény pedig 1961-ben esett át felújításon. A múzeum gyűjteményében mintegy 40 000 műtárgy található, számos különleges, máshol nem megtekinthető történelmi emlékkel, köztük érme- és fegyvergyűjtemények, pecsétek és címerek, egyenruhák, katonai felszerelések és sok más érdekesség is megtalálható. A város fölé magasodó erődöt mindenképp érdemes megmászni, hiszen nem csak egy csodás, monumentális építményt tekinthetünk meg, de mesés panoráma tárul elénk Pula óvárosáról, az amfiteátrumról és a hajógyárról is. S ha már ennyire belemélyedünk a történelembe, akkor hogyan hagyhatnánk ki a történelem egykori központját, a Fórumot, vagyis Pula főterét? Akkoriban nem szállodák sorakoztak errefelé, hanem a mindennapi és vallási élet központja volt, de az adminisztrációs és jogi döntések is itt születtek – még valamikor az 1. században épült ki. Napjainkban is ez a város adminisztratív és törvényhozói központja, a nyári hónapokban pedig számos kulturális rendezvény helyszíne. S ha már itt járunk, az antikvitás emlékét hordozó látnivalók sorából ne felejtsük ki a Fórumon látható Augustus templomát sem, melyet Róma akkori császára, Augustus építtetett Kr.e. 2. század és Kr.u. 14 között a római Mars-templom mintájára.

Korábban három templom állt itt, de mára már csak ez maradt fent. Később katolikus templom lett, majd pedig – bármilyen hihetetlen – magtárként használták. 1944-ben, Pula bombázása idején súlyosan megrongálódott, de 1947-ben újjáépítették. A fórumon barangolva ugyancsak érdemes megtekinteni a Városházát is, amely az Augustus templom mellett található. Podeszta-palotának is hívják Vitreus Podeszta után, aki 1296-ban építtette. Itt ülésezett a helyi városvezetés, a velencei uralom alatt pedig itt lakott a herceg, napjainkban pedig polgármesteri hivatalként működik. Érdekessége, hogy több évszázadon keresztül építették, ezért számos építészeti stílusjegyet felismerhetünk rajta – többek között a románt és reneszánszt is. A hosszú-hosszú történelmi időutazás után bizonyára alaposan elfáradunk, s a látnivalók sora után leginkább a szállások kínálatára leszünk kíváncsiak. Szerencsére rengeteg szálláshely megtalálható a környéken, a legkülönfélébb típusokból. Az apartmanok palettája a városban meglehetősen gazdag, így ha ezt részesítjük előnyben, akkor lesz miből válogatni. Az Apartment Tesla például a város szívében helyezkedik el, ahonnan könnyen és gyorsan elérhető minden főbb látnivaló. A központban található szálláshelyekhez viszonyítva ez az apartman meglehetősen pénztárcabarát, amely családosok és baráti társaságok számára is tökéletes választás.

A TÖRTÉNELMI LÁTNIVALÓKON TÚL

Pula történelmi látnivalóit felsorakoztatni hosszadalmas feladat, s ha valamennyit meg szeretnénk tekinteni és magunkba szippantani, arra bizony jó néhány nap szükséges lesz. Ha ezek után vagy mindeközben egy kis könnyedebb kikapcsolódásra vágyunk, akkor látogassunk el a strandra – elvégre tengerparti városban vagyunk. Pula strandzónája az óvárostól délre helyezkedik el, amely több strandot is magába foglal. Ezek közül az Ambrela rendelkezik Kék Zászló minősítéssel, ami meg is látszik a strand felszereltségén és minőségén. A másik nagyon népszerű pulai strand a Pjescana Uvala. A strand partja kavicsos és nagyon lassan mélyül, a mélyebb részeken pedig átvált homokos tengerfenékké. A tengervíz strandtól függetlenül jellemzően mindenhol tiszta és igézően kék, s – kavicsos tengerpartról lévén szó – búvárkodás alkalmával a gazdag élővilágot is megcsodálhatjuk. Nem árt azonban, ha papucsban megyünk be a vízbe, a tengeri sünök ugyanis sok helyen meglapulnak, és eléggé meg tudja keseríteni a nyaralást egy ilyen kellemetlenség. A nagy pancsolásban biztosan megéhezünk, ami jó alkalom arra, hogy kipróbáljuk a helyi ízeket. Az egyik helyi specialitás a szardínia, a szomszédos Fazana ugyanis gazdag szardínialelőhely. Akik nyitottak az egzotikus, szokatlanabb ízekre, nyugodtan kóstolják meg a tintahalat is, amely – az előítéletekkel ellentétben – mind grillezve, mind sütve nagyon ízletes. A „húst hússal“ nézet követői nem fognak csalódni, ha csevap köszön vissza tányérjukról, ahogy valamennyi grillezett hús is igencsak finom. A lubickolás és a jóllakottság utáni kellemes fáradtsággal mi eshetne jobban, mint hogy bedőljünk egy kényelmes hotel pihe-puha ágyába? Nem kell sokáig keresgélnünk a strandzóna környékén, hiszen a Villa Feniks a csendes Pjescana Uvala-öbölben terül el, mindössze 60 méterre a kavicsos strandtól. A szálláshely tengeri stílusban díszített, modern szobákkal, valamint grillterasszal és saját medencével várja vendégeit.

AMIT NEM ÉRDEMES KIHAGYNI A KÖRNYÉKEN

Ha belefér az időnkbe, hogy Pula felfedezésén túl további csodás helyeket tekintsünk meg a környéken, akkor van néhány helyszín, ami kihagyhatatlan. Még ha kevés is az időnk, próbáljunk ezekre legalább egy fél napot szánni, mert ilyen közelségben vétek lenne kihagyni őket. Pulától mindössze 2 km-re található a Brijuni Nemzeti Park, amely egy 14 kis szigetből álló szigetcsoport – ezek közül csak a két legnagyobb sziget, a Veli Brijun és Mali Brijun látogatható. Eljutni ide meglehetősen egyszerű, hiszen Pulából rendszeresen indítanak hajókirándulásokat. A csodálatos szigetcsoportot már a rómaiak is felfedezték: több régi római villa van a parton. A Brijuni Nemzeti Park mikroklímájának köszönhetően rendkívül buja és különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. Veliki Brijun sziget északi részén egy elkerített szafaripark is található elefántokkal, lámákkal, zebrákkal, antilopokkal és sok más egzotikus állattal – mintha csak Afrikában járnánk. Megbánjuk, ha kihagyjuk! Mivel a nemzeti parkban való barangolás felér egy nagyobb túrával, utána nem vágyunk majd másra, mint hogy visszatérhessünk kényelmes szállásunkra, ami jelentheti például az Oasi Hotelt. Igazi luxuskörülmények között tölthetjük itt el nyaralásunkat, ráadásul a szálloda étterme is elsőrangú, nem csak kinézetben, de ételválasztékban is, hiszen a legkülönfélébb csemegéket kínálja.

Pula városában kirándulva ugyancsak nem érdemes kifelejteni útinaplónkból a hajóval mindössze 2 km-re található Porer világítótornyot, amely egy 80 méteres sziklán fekszik. Az 1833-ban épült világítótoronyban igazán robinsoni életet élhetünk - amit tulajdonképpen bármikor megtehetünk, hiszen a világítótoronyban szállás is foglalható. Aki különleges élményre és környezetre vágyik, az imádni fogja ezt a helyet! Bár Pula is gyönyörű és egyedülálló a maga nemében, érdemes felkeresni a háromegyed órás autózással elérhető Rovinj városát is. Horvátország egyik legszebb városaként tartják számon ezt a festői szépségű városkát, ahol Velencéhez hasonlóan a tenger szélére épültek a házak, s így olyan, mintha rajta lebegnének. Az óváros szűk, labirintusszerű utcái, a középkori hangulatú épületek, s az olasz utcanevek által nem meglepő, ha itt járva egy olasz kisvárosban érezzük majd magunkat. Nagy előnye azonban Olaszországgal szemben, hogy az árak és az emberek is sokkal barátságosabbak, így egy igazán feledhetetlen nyaralásban lehet részünk. Pula és környéke – keressük fel az év bármely szakában – garantáltan elvarázsol majd bennünket a csodás időutazással, s már távozáskor a visszatérést tervezzük majd.

Our top-rated cheap hotels in Pula

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Pula úticélról