Szállások Portorož, Szlovénia területén

 1. 9 803 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 12. - máj. 13.
 2. 28 671 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 19. - ápr. 20.
 3. 43 029 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 4. 29 184 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 2. - márc. 3.
 5. 49 915 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 4. - márc. 5.
 6. 57 147 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 7. 31 199 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 23. - márc. 24.
 8. 42 792 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
  28 103 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 23. - ápr. 24.
 9. 30 476 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 7. - máj. 8.

Szálláshelyek Portorož városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Szlovénia, Portorož. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Portorož
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Portorož!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Portorož

 • 37 863 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 2. - jún. 3.
 • 56 291 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 24. - márc. 25.
  51 035 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 4. - máj. 5.
 • 41 349 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 19. - ápr. 20.
 • 43 881 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 4. - jún. 5.
 • 32 973 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 20. - márc. 21.
  37 929 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 2. - jún. 3.
  40 808 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 2. - jún. 3.
 • 31 082 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 4. - máj. 5.

PORTOROZ, A LEGNYÜZSGŐBB SZLOVÉN TENGERPARTI VÁROS

Portoroz egyike a szlovén tengerparti kisvárosoknak. Piran város részeként ismeretes, de míg Piran megőrizte a történelmi belvárosát és ezzel csalogatja vendégeit, addig Portorož inkább a modern, bulizós formáját testesíti meg a nyaralásnak, így akár ötvözhetjük is a kettőt. Portoroz elsősorban a felhőtlen nyaralást keresők mekkája, kiváló minőségű strandokkal, melyeket csak tetőznek a jobbnál jobb hotelek, éttermek és szórakozóhelyek.

A NYÜZSGŐ HANGYABOLY

Portoroz (vagy olasz nevén Portorose, vagyis Rózsakikötő) Piran város településrésze, amely napjainkban Szlovénia legfelkapottabb és legelegánsabb üdülőhelyének számít a pálmafákkal szegélyezett főutcájával. A város elsősorban mint nyaralóhely ismeretes, nem véletlen tehát, hogy a part látképét is nagyban meghatározzák az egymás mellett sorakozó szállodák. Habár a város főleg a 20. század második felétől vált népszerűvé, már az évszázad elején is megvolt a hírneve: itt épült ugyanis a környék első luxusszállodája 1910-ben, nevezetesen a Hotel Palace – kinézetében is feltűnik az adott időszak fényűző stílusa. Portoroz gazdagságát hirdetik a partoldalon büszkélkedő luxusszállodák a tengerre néző medencékkel és a szebbnél szebb nyaralók a domboldalon. A tengerpartot azonban nem csak számos hotel, hanem rengeteg étterem, szórakozóhely és bár is színesíti, így Portoroz leginkább azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyüzsgést és az élénk éjszakai életet.

Nem véletlen, hogy a várost szlovén Riviéraként is emlegetik, hiszen minden megtalálható itt, ami egy gondtalan nyaralás nélkülözhetetlen része. Ebből kifolyólag a tengerpartra vágyó fiatalok számára ideális úti cél lehet, hiszen Magyarországról viszonylag gyorsan elérhető, mindemellett pedig megfizethető és remek szórakozási alternatívákat sorakoztat fel. A szórakozás mellett a pihenés és kikapcsolódás céljából érkezők is megtalálják számításaikat a városban, ugyanis több hotel wellnesskínálatában is szerepel a termálfürdő, melyet a környező termálvízlelőhelyekből szállítanak ide. Ilyen például a tengerre néző, elegáns Grand Hotel Bernardin is, amely többek közt fűtött, sósvizű, fedett medencét, pezsgőfürdőket és szaunákat kínál, valamint többféle masszázskezelést biztosító gyógyfürdő- és wellnessközpontja panorámás kilátást nyújt az Adriai-tengerre. A szálloda luxus színvonalú, privát strandján egy tengerparti bár is működik, s ha mindez nem lenne elég, még két ínyenc étterem is üzemel itt. Az biztos, hogy már a hotelben való tartózkodás felér egy valódi nyaralással.

FELHŐTLEN KIKAPCSOLÓDÁS FELSŐFOKON

Portoroz ékszere az Obala nevű tengerparti sétány, ami közös a szomszédos Piran városával – hangulatos sétákat tehetünk itt bármely napszakban. Bár Portoroz nem bővelkedik látnivalókban, érdemes felkeresni a városban található sóraktárat. A város sokáig sótermelésből- és kereskedelemből tartotta fenn magát, ennek lenyomataként maradt meg a városban a sóraktár, melyet hatalmas, ablaktalan falairól könnyen fel lehet ismerni. Kihagyhatatlan élmény sós csokoládét kóstolni a néhai sóbánya szuvenír boltjában.

Portoroztól egy-két kilométerre fekszik Bernardin, ami tulajdonképpen a városhoz tartozik, hiszen csupán néhány épületből áll. Itt a romtemplomhoz érdemes ellátogatni, ahová egy kisebb emelkedőn kell felmászni, de megéri az erőfeszítést, már csak a szemünk elé táruló látvány miatt is. Ha strandolni támad kedvünk, több különböző típusú strand közül választhatunk: van kavicsos, betonnal borított (ahol stégeken jutunk be a tengerbe) és homokos is. Legnépszerűbb kétségkívül Portoroz mesterségesen létrehozott homokos strandja, amely főszezonban meglehetősen zsúfolt, így a többi strand kínálta lehetőségeket is érdemes felfedezni. Portoroz egészen őszig kihasználható tengeri fürdőzés céljából, és ilyenkor a zsúfolt főszezon emberáradata is kicsit már alábbhagy. A város kedvező klímája annak is köszönhető, hogy egy dombláncolat védi az északi hideg szelektől. Aki a fürdőzésen túl behatóbban szeretné megismerni a tengert, annak lehetősége nyílik különféle hajókirándulásokon is részt venni, sőt, Piranból a nem túl távoli Velencébe is szerveznek hajós túrát. Remek program lehet még egy kora esti séta Portoroz kikötőjében a lemenő nap fényében, ahol valódi mesevilágban érezhetjük magunkat.

A különféle programok közben ne feledkezzünk meg a hasunkról sem, hiszen valódi gasztronómiai kavalkád vár ránk ezen a szlovén nyaralóhelyen. Az éttermekben erősen érződik az olasz hatás – nagyon sok helyen a pizzák és különféle tészták jelentik a fő kínálatot. Tengerparti városról lévén szó azonban rengeteg halat és tengeri herkentyűt is fogyaszthatunk – a legkülönbőzőbb módokon elkészítve, mindemellett pedig egy igazi szlovén ételt, a csevapcsicsát is kipróbálhatjuk. Érdekesség még Portorozban járva, hogy a város ad otthont minden évben a Szlovén Film Fesztiválnak, melyen a szakma legjobbjai és sztárjai is megjelennek. A városban bérelhető robogóval könnyen felfedezhetjük a nyugodtabb partrészeket is, akinek pedig kedve támad egy rövid autós kirándulásra, rövid idő alatt elérheti a környező városokat. Bármely részét is járjuk be a városnak, mindenütt sokféle szállás áll rendelkezésünkre, melyekből igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően biztosan megtaláljuk majd a legjobbat. Ha többet akarunk költeni a különféle programokra, akkor egy apartman kiválasztásával járunk a legjobban, főleg ha a Maygut Apartments and Rooms mellett tesszük le a voksunkat – ahol az alacsony ár mellett igényeinkből sem kell lejjebb adnunk, hiszen hotel minőségű szobákkal várnak bennünket. A szálláshely a legideálisabb kombinációt kínálja: csendes helyen, mégis a városközpontban, a tengerparttól 500 méterre található. Ezen kívül májustól októberig az apartman kertjében különleges, tematikus események várják a vendégeket, beleértve a grillezést, a borkóstolást, a különleges vacsorákat és az előzenét is.

TÖRTÉNELMI SÉTÁK A KÖZELI PIRANBAN

Mivel Portoroz nem történelmi város, így óvárosi része sincsen, hiszen itt minden modern és csillogó, hogy a turisták igényeit kielégítse. Néhol felfedezhető egy-egy műemléképület, melyeken a velencei építészet hatásai érződnek, de alapvetően nem ezek jellemzik a várost. Aki inkább csendes, romantikus óvárosi sétákra vágyik, átruccanhat a közeli Piranba, a városnak ugyanis éppen ez az erőssége. Itt az óvárosból könnyen eljuthatunk a város első számú látnivalójához, a pirani várhoz, ahonnan csodás panoráma nyílik a tengerre és az egész félszigetre. Az óváros környékén sétálva felfedezhetjük Piran főterét, a Tartini teret is, amely nevét a városban született világhírű hegedűművész, Giuseppe Tartini (1692-1770) után kapta, akinek szobra a tér közepén található. A tér kapcsán érdekesség egyébként, hogy helyén eredetileg kikötő működött, majd a 19. században – a város terjeszkedése miatt – az öblöt betemették és létrehozták ezt az óriási teret. A tér egyik legfontosabb látnivalója az 1877-ben, neoreneszánsz stílusban épült Városháza, másik különlegessége pedig a tér egyik legrégebbi épülete, a Tartini-ház, melyet 1384-ben építettek. Nevét nem onnan kapta, hogy itt született vagy élt a hegedűművész, hanem mert itt tekinthető meg az életét és munkásságát bemutató kiállítás. A Tartini tér felett őrködik a Szent György-templom, amely a város legmagasabb pontján áll, egyik oldalán közvetlenül a tenger szomszédságában.

Lépcsőn lehet leggyorsabban feljutni ide, hogy aztán a város és a tenger látványában gyönyörködhessünk. Nevét Sárkányölő Szent Györgyről kapta, aki egyúttal a város védőszentje is. A templom elődje a 12. században épült, 1592-ben jelentős bővítésen és átépítésen esett át. A 20. századra az állapota nagyon leromlott, ezért 2002 és 2005 között felújítás miatt zárva tartott. A renoválás során teljesen megújult, és utána újra látogathatóvá vált. Portoroz városa remek kiindulópontként szolgál az ilyen és ehhez hasonló csillagtúraszerű városjáráshoz, ahonnan felfedezhetjük a környékbeli városokat. Az efféle hosszú barangolások azonban megkövetelik, hogy esténként ki tudjuk magunkat pihenni egy kényelmes helyen. Portoroz gazdag szálláskínálata azonban senkinek sem okoz majd csalódást, hiszen a luxustól a kempingig minden megtalálható itt. Szembetűnő az apartmanok széles kínálata, ami meglehetősen jó hír, hiszen árban olcsóbbak, mint a hotelek, minőségben azonban hasonló színvonalat nyújtanak. Így van ez az Apartments Lucija esetében is, amely minden főbb látnivalótól sétatávolságra található, és a strand is mindössze 300 méterre fekszik. Az igényesen berendezett lakrészekben minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet, továbbá étterem, kávézó és piac is megtalálható a közelben. Portorozról elmondható, hogy a természeti adottságok hasonlóak az olasz homokos tengerpartokhoz, viszont jóval olcsóbb és egyelőre rejtett a nagy tömegek előtt. Kerekedjünk fel, és fedezzük fel ezt a csodás szlovén tengerparti várost, amely egyedi hangulatával és különös szépségével nem csak elvarázsol, de többször is visszacsábít majd bennünket.

Our top-rated cheap hotels in Portorož

 • 67 949 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 2. - ápr. 3.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 40 788 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 5. - jún. 6.
 • 34 661 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 9. - máj. 10.
 • 14 316 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 8. - jún. 9.
 • 38 505 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 11. - máj. 12.
 • 27 449 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 18. - márc. 19.
 • 34 521 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 3. - máj. 4.
 • 23 069 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 27. - aug. 28.

Szállás Portorož

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Portorož

Látnivalók itt: Portorož

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok