Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Több oldal összehasonlításával keressük Önnek a legjobb árunkat…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Caorle, Olaszország területén

Betöltés

Szálláshelyek Caorle városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Caorle. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Caorle
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Caorle!
  • Foglaljon kedvező áron!

CAORLE, A GONDTALAN PIHENÉS HAZÁJA

Caorle az egyik legkedveltebb, festői szépségű olaszországi üdülőhely, amely az Adriai-tenger északi partvidékén fekszik, Veneto tartományban. A város „Kis Velence“ néven is ismert, hiszen a romantikus óvárost itt is szűk sikátorok és középkori házak díszítik. A történelmi hangulatú barangolás mellett az érintetlen természet is elvarázsolja majd az ide látogatókat.

AZ IGAZI „DOLCE VITA“

Olaszországi mércéhez képest nem meglepő, hogy ez a település is már mintegy 2000 éves, s még juhászok és halászok alapították egykor. Az 5. században Caorle volt Észak-Olaszország egyik legnagyobb városa, s egyben az egyik legfontosabb kereskedelmi központja és kikötője. Az éghajlatváltozás következtében lakosainak nagy része Velencébe költözött át, így fokozatosan kisvárossá alakult. Caorle két másik népszerű nyaralóhely, Bibione és Jesolo között fekszik az északi térségben, így nagy előnye, hogy Magyarországról viszonylag könnyen és gyorsan megközelíthető. Caorle esetében erősen kisvárosi hangulatról beszélhetünk, hiszen lakosainak száma 12 ezer fő körül mozog, azonban annál barátságosabb és hívogatóbb hangulatot áraszt, hiszen a látogatók számára egy pihenésre ideális környezetet kínál. A városban a gyermekes családok is megtalálják számításaikat, de a fiatalok sem fognak csalódni: Caorleban számos szórakozóhely és bár található, és a napozáson, fürdőzésen kívül rengeteg kikapcsolódási lehetőség kínálkozik. Caorle igazi mediterrán hangulatú kisváros, az utak mentén nyíló leánderek színe, az erős napfény és a csillogó vízfelület feltölti a kirándulót jókedvvel. Az üdülőhely strandjai finomhomokosak, a tengervíz sekély, így a kevésbé jó úszók számára is megfelelő terep. Caorle strandjai (Spiaggia di Levante, Spiagga di Ponente, Duna Verde, és Porto Santa Margarita) rendkívül szélesek és tiszták, minden nap takarítják és átgereblyézik őket, a három strand összesen 15 km hosszan nyúlik el. Ha a víztől nem szeretnénk elszakadni, viszont kipróbálnánk valami újat, akkor keressük fel az Aquafollie vízi vidámparkot, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző szórakozási lehetőségeket.

Szörfözhetünk, mintha csak a tengeren lennénk, kipróbálhatunk fitnesz- és táncórákat, a gyerekek pedig játék után kreatív különfoglalkozásokon vehetnek részt, ahol bátran elengedhetik a fantáziájukat – szórakoztató program az egész család számára. A város olaszosan nyüzsgő, az estéket a helyiek programokkal, látványos tűzijátékkal teszik emlékezetessé. Esténként a hotelek bárjában az utcákra is kiszűrődő élőzene hallható, a sétálóutcákban a szórakozóhelyek megtelnek az itt nyaralókkal – unatkozni lehetetlen. A városban rengeteg típusú és stílusú szálláshely is megtalálható, s ha nem szeretnénk a minőségből lejjebb adni, akkor egy last minute úttal sokat spórolhatunk. Ha olyan szállás után keresgélünk, ahol valódi exkluzív minőségben tölthetjük el nyaralásunkat a tengerparthoz közel, akkor a Hotel Rex erre megfelelő lehetőséget kínál. Természetesen ha a gazdaságosabb megoldásokat részesítjük előnyben, akkor sem ér bennünket csalódás, hiszen egy remek panzió vagy kemping is rendelkezésre áll a városban.

HANGULAT – CSAK ÚGY OLASZOSAN

Caorle városában barangolva elfog majd bennünket valami különleges hangulat, amit csak akkor érez az ember, amikor a világ új szegleteit és részeit fedezi fel éppen. Hiába van szó csupán egy kisvárosról, hangulatban túlszárnyalja a turistáktól hemzsegő üdülőközpontokat. Caorle fő nevezetessége a város centrumában található 48 méter magas Santo Stefano dóm, melyet 1038-ban, velencei stílusban építettek. Világszerte híres a templomban elhelyezett aranyoltár, a dóm henger alakú harangtornya pedig a város jelképévé vált. Egy másik, még ősibb templom, a Madonna dell’Angelo a tengerpart egyik hegyfokán található, amely mai formáját a 18. században érte el. A nyaralás ideje alatt nem szabad kihagyni Caorle látnivalói közül a szombati piacot és a régi halászkikötőt sem, mely minden reggel halpiaccá változik, hogy ellássa a környező éttermeket a legfrissebb tengeri áruval. Magyar szemmel nézve igazi kuriózum a tenger gyümölcseit kínálgató árusok látványa, és aki nem ódzkodik sem a halszagtól, sem a különlegességek kipróbálásától, akár saját maga is elkészítheti vacsoráját az apartman konyhájában a frissen beszerzett áruból.

Caorléban nyaralva külön programnak számít az óváros bebarangolása, ami, bár nem túl nagy, annál hangulatosabb, s ittlétünk alatt garantáltan minden nap visszatérünk majd ide. Az egész belvárosi részt gyalogosövezetté nyilvánították, ezért a város ezen részén meglehetősen kevés hotel található. Jobbára inkább csak butikokat, kávézókat, éttermeket és fagyizókat találunk errefelé – egyszóval mindent, ami a nyaralók kényelme és az olasz „dolce vita“ szolgálatában áll. Az óvárosban tapasztalható meg leginkább a hamisítatlan olasz hangulat, amit gyakorta képeslapokról látunk visszaköszönni. Az óvárosból juthatunk el Caorle kikötőjéhez is, ami naplementében még gyönyörűbb látványt nyújt. A tenger ezen a részen óriási faragott sziklákkal van feltöltve, ami a legjobb hely egy esti sétára. S a szemet gyönyörködtető tengerparti naplemente után hol máshol térhetnénk nyugovóra, mint az Alloggi Taverna Carolina nevű szálláshelyen? Már csak azért sem éri meg mást választani a szállások közül, mert a Taverna Caorlina földszintjén egy tradicionális, olasz stílusú étterem (taverna) található, ahol a szálláshely vendégei kedvezményesen étkezhetnek. Nem akármilyen hely ez, hiszen itt kipróbálhatjuk a tipikus helyi ételeket és a legjobb pizzát Caorle városában, az 1965 óta nyitva tartó étteremben.

VELENCE, A KÖZELI CSODA

A város nagy előnye, hogy Velencétől mindössze 60 kilométeres távolságban fekszik, ami azt jelenti, hogy kimarad a velencei hömpölygésből, viszont elég közel van ahhoz, hogy átugorjunk egy városnézésre. Ha minden szépségében ki akarjuk élvezni a Velencébe való utat, akkor válasszuk a hajóközlekedést: Caorle régi kikötőjéből minden nap indulnak hajójáratok Velencébe. Az érintetlen természet szerelmeseinek érdemes útba ejteni a Laguna di Caorle-t is, amely az egyik leggyönyörűbb természeti látnivaló, amiben részünk lehet a közelben. Páratlanul szép halászházait legkönnyebben csónakkal közelíthetjük meg. Különlegessége, hogy még Ernest Hemingway is tiszteletét tette itt, így 100. szülinapja emlékére 1999. június 21-én múzeummá nyilvánították az egyik halászházat. Caorle városát Hemingway kedvenc olasz városaként tartják számon, nem csoda tehát, hogy több írását is megihlette az itteni táj szépsége, mint ahogy a Folyón át a fák közé c. regényében is visszaköszönnek az ismerős részletek. S ha nekivágunk Velencének, akkor minimum két napot szánjunk rá, mert egy nap alatt megcsodálni és kiélvezni minden szépségét valósággal lehetetlen. Természetesen ha hamísítatlan velencei életérzést szeretnénk, akkor pattanjunk be egy gondolába, ám előtte még gondoljunk pénztárcánk tartalmára.

Egy teljes fél órás körút – még rövidsége ellenére is – nem olcsó mulatság, és 200 eurót kérnek el egy fuvarért. Ha jól tudunk alkudozni, 120 euróig lenyomhatjuk az árat, ez alá azonban sajnos nem mennek. Az árat figyelembe véve jobban járunk, ha hatan szállunk gondolába (ekkora ugyanis egy hajócska férőhelyszáma), így a költségekkel is jobban járunk, és a gondoláról sem kell lemondanunk. A hidak városának is nevezett Velencében a leghíresebb kétségkívül a Sóhajok hídja, azt azonban már kevesen tudják, hogy ezt az elnevezést Lord Byronnak köszönhetjük. Úgy vélte, a Dózse-palotában elítélt rabok a Sóhajok hídján vethettek egy utolsó pillantást a városra, mielőtt, egy mély sóhaj után végleg elnyelte őket a börtön. A hídhoz rengeteg rémtörténet kapcsolódik, a valóságban ugyanakkor a velencei börtönben a kor leghumánusabb börtönviszonyai között raboskodhattak az elítéltek, és Velencében szüntették meg a kínzásokat először a világon, 1660-ban. Egy másik legenda szerint, ha a szerelmesek megcsókolják egymást a Sóhajok hídja alatt egy gondolán naplementekor, örök szerelem és boldogság lesz a jutalmuk.

A szállás Velencében nem túl pénztárcabarát, ezért ha inkább programokra költetnénk szállásköltség helyett, éjszakázzunk Caorléban. Kompromisszumot talán úgy köthetünk, ha Caorléban a Velence nevét viselő Hotel Veneziaban szállunk meg, mellyel biztosan nem nyúlunk mellé. A szálloda hangulata üde és kellemes, a szobák kényelmesek és igényesek, az étterem kínálata bőséges és ízletes. A létesítményben apartmanok is kialakításra kerültek, így családosok vagy baráti társaságok is egy igazán modern és hangulatos helyen hajthatják álomra fejüket, mindemellett pedig a tengerpart is két perc alatt elérhető innen.

Szállás Caorle

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Caorle

Látnivalók itt: Caorle

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok