Szállások Bari, Olaszország területén

 1. 29 171 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  24 638 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  61 835 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 38 178 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 3. 61 895 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 28 389 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  69 580 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  49 240 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Bari városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Bari. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Bari
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Bari!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Bari

  52 162 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 36 316 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 46 037 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

DÉL-OLASZORSZÁG GYÖNGYSZEME, BARI

Középkori zegzugos utcákkal, ínycsiklandó dél-olasz konyhával, tiszta, rendezett partokkal várja Bari a nyaralni vágyó kicsiket és nagyokat. Válassza akár az egész napos pihenést a tengerparton vagy a környék bebarangolását, Bariban biztosan nem fog unatkozni.

A MIKULÁS KULTUSZA

Puglia régió székhelye Bari, Dél-Olaszország második legnagyobb városának felfedezése kétségkívül sok kellemes percet ígér. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy évről évre egyre több látogatót vonz. Érdemes az ideutazást már jó előre megtervezni, ugyanis a legjobb kiadó helyek hamar telítődnek, a szállások többsége főszezon idején megtelik. Érkezzen az év bármely időszakában, a környék felfedezését érdemes a kisváros óvárosával kezdeni. Óvárosa, ismertebb nevén Barivecchia a régi és új kikötő közötti félszigeten fekszik, a régi városfalak által határolt területen. Egy kellemes séta közben nem véletlen, ha az a képzete támad, hogy itt megállt az idő. A labirintusszerű, rendszertelenül szerteágazó utcácskák letűnt korok történelmét hirdetik. Az egykori városfalak mellett elhaladva, távol a hotelsoroktól könnyedén eljuthat a Piazza San Nicola térhez, ahol Bari egyik legfőbb nevezetességét, a San Nicola (Szent Miklós) székesegyházat tekintheti meg, amely Európa és az európai kereszténység egyik legjelentősebb egyházi építménye, jelentős búcsújáró hely. Évente több százezren zarándokolnak el ebbe a tengerparti kisvárosba, hogy megtekintsék a 11. század óta őrzött Szent Miklós maradványait.

A történet szerint 1087-ben itáliai tengerészek Myrából, a törökországi szentély szarkofágjából rabolták el a török (mürai) püspök csontjait és Bariba vitték. Életéről számos legenda született, ezekből nőtte ki magát többek között a Mikulás kultusza is, amelynek tiszteletére napjainkban minden év május 9-én a Piazza del Ferraresén szentmisét tartanak. Ekkor mutatják be az úgynevezett mannacsodát. Szent Miklós csontjaiból egy tiszta váladék folyik, amelyet egy urnában gyűjtenek össze, amit aztán a híveknek bemutatnak. Ezt a gyógyító tulajdonságokkal rendelkező mannát vízzel keverik és szétosztják a hívők között, akik vagy isznak belőle, vagy testükre kenik. A székesegyházban magyar vonatkozású részletet is felfedezhet, ugyanis az egyik kiállított ereklyetartót Nagy Lajos király adományozta 1350-ben. A tér közelében az utcák között megbújva számtalan apró szállás közül válogathat. Ideális választás lehet a B&B Old Town szálláshely, amely kényelmes szobákkal és barátságos árakkal várja a vendégeit. Az épület közvetlen közelében található helyi kávézókból kiszűrődő finom illatok csábítják a turistákat a tradícionális olasz kávé és fagylalt kipróbálására. Az olasz gelato messze földön híres, lágyan omló textúrájáról és elképesztő ízkombinációiról vált nevezetessé. Érdemes ennek egy helyi változatát, a briós fagyit kipróbálni. Egy hatalmas briósba 3-4 gombóc fagyit töltenek. Amíg ezeket kikanalazza, a levet felszívja a briós és a fagyi elfogyasztása után még várat magára a péksütemény elfogyasztása is. A könnyed délelőtti nassolás után érdemes az óváros további híres helyeivel megismerkedni.

BARI ÓVÁROSA

A Piazza San Nicola mellett áll Bari másik népszerű tere a Piazza dell’Odegitria, amely központjában szintén egy katedrális, a San Sabino magasodik. A román stílusban megépült épület hűs falai között sétálva pár pillanat erejéig elbújhat a tűzforró napsugarak elől, majd kilépve a vakító térre ismételten nyakába veheti a várost. Érdemes meglátogatni az óváros délnyugati részén található, Olaszország egyik legérdekesebb várát, az egykori Stauf várat. A Castello Normanno Svevo sokáig a város legerősebb védműve volt és az Adriai-tengerbe nyúló földnyelvre épült Bari szárazföldi határait védte. II. Roger szicíliai király által építtetett várat a helyiek néhány évtized múlva lerombolták és ezt követően egymást követő nápolyi királyok előszeretettel használták a biztonságot nyújtó épületet szállás gyanánt. A vár nagy része múzeumként működik. A számos kiállítási tárgy mellett megtekintheti a város egyéb épületeiből megmentett köveket, domborműveket, díszítőelemeket és sírüregeket is. A várat megkerülve már szépen kirajzolódik a híres tengerpart, amelynek vízében legalább egyszer érdemes csobbanni. A homokos partszakasz és a lassan mélyülő víz ideális választás lehet kisgyerekkel érkezőknek. A strandok nagy része rendezett, napernyőkkel ellátott. Amennyiben a közelben keres szálláshelyet, már egészen olcsón bérelhet kiadó szobát. Válassza a La Dimorát, amely minden reggel finom, tipikus olasz reggelivel várja a vendégeket.

AZ OLASZ KONYHA REMEKEI

A hűsítő habokban történő megmártózás után érdemes felkeresni Bari régi piacterét a Piazza Mercantilet, ahol számos helyi különlegesség várja a kíváncsi turistákat. Amennyiben a tengeri élőlényeket szereti és még a nyers állapotuktól és jellegzetes szaguktól sem riad vissza, érdemes egy két frissen fogott halfajtát beszerezni. Ha apartman mellett döntött, akkor még lehetősége is lehet a főzésre. Mindenképpen próbálja ki a a helyi ételek saját kezű elkészítését. Szerencsére az ilyen jellegű piacokon gyakran találhat fűszernövényeket is, amit akár ajándékba is hazavihet, de saját használatra is nagyon megéri vásárolni belőlük. Emellett az Adriai-tenger olasz partján is kínálnak jellegzetes sajtokat (például parmezánt), vagy olívaolajat, szalámit, esetleg bort. Egy hagyományos olasz vacsora saját kezű elkészítése garantáltan a nyaralás egyik fénypontja lehet. Amennyiben viszont a környéki szállodák egyikében szállt meg és nincs lehetősége főzni, aggodalomra semmi ok, a kisváros pezsgő olasz éjszakai élete hangulatosabbnál hangulatosabb éttermekkel várja.

Bari délkeleti részén a Piazza del Ferrarese impozáns terén számtalan kulináris hely közül válogathat. Egyértelműen; a pugliai konyha könnyű fogásairól vált híressé. A környék méltón kapta Olaszország éléskamrája elnevezést. Gyönyörű búzamezők és olívaligetek váltják egymást az apúliai tájon. Elsősorban durumbúzát termesztenek, így a tészták, a durumlisztből készült kenyerek pane di Altamura, pane casareccio) igen jellegzetesek. A tészták közül az orecchiette, strascinati, chianciarelle (mindkettő hasonló az orecchiettéhez) a tartomány sajátja. Emellett rengeteg a hal, a zöldség, minden “alig” főzéssel készül, friss, harsogó, ízekkel teli, egyszerű, könnyed rusztikus ételekről van szó. A hal olyannyira frissen kerülhet az asztalra, hogy az éttermekben a nyers hal, a pesce crudo egy külön szekció. Osztriga, kagyló, polip, rák, tintahal, halfilék mind nyersen, egy kevés citrommal, esetleg olajjal, borssal kerülnek tálalásra. Próbálja ki a rendkívül édes, vörös rák ízét, a gambero rosso di Gallipolit. Az étkezés végén még mindenképpen hagyjon helyet az úgynevezett café correttora, vagyis a javított kávéra, amelyet jó féldeci grappával hígítanak fel. Alternatív választás lehet a limoncello, amely citromhéjból, cukorból és persze az elmaradhatatlan alkoholból áll. A kulináris élvezet után adja át magát a háttérben felszólaló hagyományos olasz slágereknek. Megannyi emlék, íz és hangulat keveredik a kisváros sajátos atmoszférájában. Garantáltan az egyik legjobb utazás elé nézhet, ha ezt a helyet választja, érdemes jó előre elkezdeni a készülődést.

Our top-rated cheap hotels in Bari

 • 59 791 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 40 682 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  49 415 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Bari úticélról