Szállások Róma, Olaszország területén

 1. 39 949 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 2. 79 074 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 3. 39 074 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 4. 36 657 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 5. 34 532 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 6. 20 828 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 7. 47 688 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 8. 59 677 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Róma városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Róma. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Róma
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Róma!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Róma

 • 59 677 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 47 688 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 29 864 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 20 828 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 29 174 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

RÓMAI VAKÁCIÓ

 

Az örök város - történelmi, vallási nevezetességeinek és különleges hangulatának köszönhetően - számos hollywoodi gyártású produkció színhelyéül szolgál. Itt játszódik például az 1953-as Audrey Hepburn-film, a Római vakáció, de turistaszemmel, az utazás szempontjából talán még ennél is érdekesebb a Róma városában játszódó, a város számos nevezetességét felsorakoztató Angyalok és démonok, egy izgalmas thriller Tom Hanks főszereplésével. Persze az olasz főváros nemcsak filmrajongóknak kötelező program, hanem mindenkinek, aki szeretne egy felejthetetlen időutazást tenni, közelebbről megismerkedni a vallás világával és felejthetetlen gasztronómiai élményeket szerezni.

  ### AZ ÖRÖK VÁROS A FILMVÁSZNON  

A legendás fekete-fehér, többszörös Oscar-díjas Római vakáció talán még a fiatalabb korosztály körében is ismerős. A filmben a bájos Audrey Hepburn, mint unatkozó, kalandra vágyó hercegnő az amerikai újságírót alakító Gregory Peckkel a híres látnivalók jórészét meglátogatja. Róma egyik leglátogatottabb nevezetessége, a Spanyol lépcső, a Scalinata della Trinità dei Monti, a film egyik leglegendásabb helyszíne; Bradley itt veszi rá Ann hercegnőt egy fagyizásra. A különleges hangulatú, monumentális lépcsősor valóban kitűnő egy kellemes, romantikus üldögélésre, elidőzésre Rómában, főként nyáron, amikor azáleákkal megpakolt virágágyak teszik még csodásabbá a látványt.

A barokk építmény a kontinens leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője. A lépcsősor környezete is említésre méltó, ha egy kis békére vágyik, érdemes végigsétálni a Via Margutta apró utcácskáján, amelynek 51. száma alatt, egy tetőteraszos kis lakásban lakott a Gregory Peck által megszemélyesített Joe Bradley, de a 110-es szám is híres, ez ugyanis a valóságban Federico Fellini olasz filmrendező és forgatókönyvíró lakhelyéül szolgált. Ez ráadásul a megfelelő szállás kiválasztásánál is segítség lehet, a város egyik legkedveltebb középkategóriás, háromcsillagos hotele a rendezőről elnevezett Fellini Hotel, mely ideális azoknak, akik teljes kényelemre vágynak, de mégis olcsó kvártélyt keresnek. A szálloda ráadásul a lehető legjobb helyen, a belvárosban helyezkedik el, ahonnan minden könnyen és viszonylag gyorsan elérhető. Ha pedig azt a módszert választja, amit a legendás filmben Audrey Hepburn és Gregory Peck, akkor villámgyorsan és stílusosan eljut bármelyik Róma bármely részére; járja körbe a várost egy vespa segítségével, már rengeteg helyen tud robogót kölcsönözni.

A másik film, aminek helyszíneit érdemes végigkövetni, a híres Dan Brown-thriller alapján készült Angyalok és démonok, melyben Tom Hanks a gyilkos után kutatva az olasz főváros látnivalóin keresztül jut el az izgalmas rejtélyek megoldásáig. Egy Angyalok és démonok túra jó lehetőség arra, hogy a film sztoriját végigkövetve megismerkedjünk Róma és a Vatikán nevezetességeivel. Ezek közé tartozik a Bernini által tervezett Szent-Péter tér és a híres bazilika, melyet már csak azért is érdemes meglátogatni, mert a moziban nem az eredeti helyszín, hanem a tér egy felépített mása volt látható. A filmben a város több csodás tere is szerepet kap, az egyik a legizgalmasabb jelenet helyszínéül szolgáló Piazza Navona, a történelmi központ egyik legnyüzsgőbb helye, melyet három barokk szökőkút díszít. A végső jelenetnek pedig az Angyalvár, Hadrianus császár síremléke ad otthont, mely 1933. óta múzeumként működik, de korábban börtönként és kaszárnyaként is funkcionált. Sok más filmben kapott szerepet a neves római Colosseum is, a város egyik ókori kincse, melynek építése Vespasianus császár ideje alatt kezdődött, és mely mára az UNESCO világörökség része.

Az ókori Róma központja, a Forum Romanum ugyancsak kötelező látnivaló. A területet már sikerült teljesen feltárni, így könnyű magunk elé képzelni, milyen nagy nyüzsgés lehetett itt, mikor a város ezen része kereskedelmi és politikai központ volt. A város tengernyi kincse után pedig szinte biztosan vissza akarunk majd jönni Rómába – ennek biztosítására ajánlott a híres Trevi-kútnak háttal állva dobni egy érmét a vízbe, a legenda szerint ez ugyanis garantálja a visszatérést.

  ### RÓMA KEVÉSBÉ ISMERT ARCA  

Róma tele van kihagyhatatlan látnivalókkal, ám az egyértelmű nevezetességeken kívül sok mást is tartogat. Ráadásul a város nagy előnye, hogy a legtöbb megtekintésre érdemes látványosság ingyenes, és ahol fizetni kell, a jegyek ott is legtöbbször az olcsó kategóriába esnek, főként ha számba vesszük, mit kapunk cserébe. A történelmi központban barangolva olykor megéri letérni kissé a bejárt turistaútvonalakról. Ha a Spanyol lépcső felé tart, érdemes lassítani kissé a lépteken, ugyanis sok arra járó egyszerűen elsétál egy kevéssé monumentális, de annál különlegesebb alkotás mellett; a Palazzo Zuccari kapuja, amelyet a pokol kapujaként is emlegetnek, egy tátott szájú arcot formál. Az épületet a 16. században tervezte Federico Zuccari, és a vendégeket a kapun át a legkevésbé sem a pokolba, hanem egy csodás kertbe tudta invitálni.

Ha ez az érdekes alkotás elnyerte tetszését, mindenképpen nézzen körül Róma egy kevéssé ismert részében, a Quartiere Coppede negyedben, ahol az épületeknek mesébe illő kinézetük miatt olyan nevük van, mint a “Pókpalota”, a “Békaforrás”, vagy a “Tündérházikó”. Az átlagosnak semmiképpen sem nevezhető városrész eme különleges épületeinek tervei Gino Coppede építész fejében születtek meg, neki köszönhetően nevezik a kerületet Meseországnak. Ha pedig egy, még kevésbé Róma imázsába illő helyet keres, látogassa meg a város egy másik részét, az E.U.R. (Esposizione Universale Roma) a központtól délre fekvő, modern üzleti negyedét, ami inkább az üzleti turizmus célpontja, a legtöbb szállás itt kitűnő választás például üzletemberek számára. Ez eredetileg a Római Világkiállítás kerülete volt, mely a II. világháború miatt feledésbe merült, legismertebb építménye talán a Sportpalota. A város ezen része természetesen közel sem olyan, mint a belváros, de már csak ezért is érdemes vetni rá egy pillantást. A történelmi negyed és a Vatikán persze rengeteg kincset tartogat és persze a legjobb szállások is itt találhatók. Sokan csapnak le a luxusszállodák ajánlataira, ám ezt nem mindenki tudja megengedni magának.

A last minute ajánlatok is népszerűek, de rengeteg kitűnő hostel, illetve apartman bújik meg a tengernyi látnivaló között, sőt, akár a kemping lehetőségeket is érdemes megtekinteni. Az apartmanok közül az egyik legkedveltebb a Borgo Papareschi, mely a nyüzsgéshez közel, de mégis kellemes környezetben helyezkedik el. Ha pedig végképp szeretne elbújni a turisták áradata elől, akkor néhány órára érdemes ellátogatnia a város egyik kertjébe. A Villa Doria Pamphili Róma legnagyobb, parkosított nyilvános parkja, mely a Pamphili család villájaként és annak parkjaként épült, majd amikor a család a 18. században kihalt, akkor Giovanni Andrea IV Doria hercegre szállt, ettől kezdve említik mostani nevén.

Sokak szerint még ennél is szebb a Villa Ada, mely a második legnagyobb kiterjedésű díszkert Rómában. A villapark közepén egy festői tavacska terül el, körülvéve a legváltozatosabb növényzettel. A helyiek szívesen piknikeznek, hűsölnek itt nyaranta, a park kitűnő úti cél egy kellemes családi délután eltöltésére. Miután pedig bebarangolta Rómát, érdemes vetni rá egy pillantást madártávlatból is; erre tökéletes a nyugati városrészben található Gianicolo domb, mely már csak azért is különleges, mert nem tartozik a sokat emlegetett hét római dombhoz. Emellett pedig felejthetetlen kilátás nyílik róla a városra.

  ### DOLCE VITA RÓMÁBAN  

A történelmen, kultúrán és valláson kívül még egy dolog örök Rómában: a gasztronómia. Az olasz konyháról persze az egész ország híres, ám a legnagyobb választék talán mégis a fővárosban van, emellett Róma esetében külön konyháról is beszélhetünk. Itt a ristorante, trattorie, vagy caffetteria szavakba szinte minden utcában belebotlik az utazó, aki ittjártakor könnyen teljesíteni tudja a turista-szokást, miszerint csak helyi, tradicionális ételeket fogyaszt, az itteni konyhát ugyanis nem lehet nem szeretni. Ha spórolni szeretne, de mégis élvezni a római konyha fogásait, akkor érdemes inkább a trattoriának nevezett éttermeket választania, ezek ugyanis olcsóbbak, mint a ristorante kategória képviselői. Általában kevésbé elegánsak, sokszor nincsen kinyomtatott étlap, a kiszolgálás pedig némileg “lazább”, de itt is mennyei ételeket kóstolhatunk meg.

Ha az olasz főváros legjobb éttermét keresi és hajlandó egy nagyobb összeget kiadni a vacsoráért, akkor megéri asztalt foglalni a Rome Cavalieri szállás La Pergola nevű, három Michelin-csillagos éttermébe. Itt nem csupán a csúcsgasztronómia fogásait, hanem a csodás kilátást is meg kell fizetni; a luxusétterem a hotel tetején helyezkedik el. Az olasz konyhához hűen a viszonylag egyszerű tésztaételek persze a fővárosban is minden étlapon megtalálhatók, az egyik nagy kedvenc a Bucatini all’ Amatriciana, mely paradicsomszósszal és szalonnával tálalt spagetti. A római konyhára ezenfelül a tengerpart közelsége is rányomta bélyegét, sok étel alapját képezik a tenger gyümölcsei. A palombo például egy cápához hasonló halfajta, ebből készítik a Palombo con piselli alla romana nevű fogást, melynél a palombo mellé zöldborsó kerül. Az olasz desszertek pedig legalább annyira híresek, mint a főfogások. Rómában járva azonban az utolsó fogást érdemes vegyíteni egy kellemes sétával; kövesse Audrey Hepburn példáját és térjen be néhány gombóc fagyira a Spanyol lépcső közelében!

Our top-rated cheap hotels in Róma

 • 59 677 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 138 176 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 55 309 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 38 203 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 27 097 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • 34 311 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.