Szállások Milánó, Olaszország területén

 1. 32 347 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 23 443 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  24 281 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 3. 30 183 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  49 772 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  17 207 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 51 400 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Milánó városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Milánó. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Milánó
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Milánó!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Milánó

 • 62 371 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 26 567 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 30 755 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  28 508 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 27 433 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.

DIVAT, PARTY, MILÁNÓ

Ha Róma az ókori történelem központja, akkor Milánó a modern kori divat fővárosa. Olaszország második legnagyobb városának sajátos légkörét a vásárlás és a partyk adják, Az utolsó vacsorán és a kulturális látnivalókon kívül kikerülhetetlenül erről szól tehát egy utazás is. A város a sokat emlegetett “négy nagy” egyike; New York, London és Párizs mellett itt kerül még megrendezésre évente kétszer a híres divathét.

A DIVAT A TÖRTÉNELEM

Róma valóban több történelmi látnivalót tartogat, de Milánóban a divat alkotja a város történelmének magját, ami már a középkorban és a reneszánsz idején a stílus és öltözködés központja volt. A luxuscikkek előállítása olyan jelentős méreteket öltött, hogy maga a város neve is ebből származik: a 16. században elnevezték Milánónak, ami az angol “milaner”, vagy “millaner” szóból ered és finom, értékes árut, ékszert, szövetet, luxus kiegészítőket jelent. Bár a kulturális látnivalók kedvéért is érdemes körbejárni, a város olyan divattervezőknek ad otthont, mint Giorgio Armani, Donatella Versace, Domenico Dolce és Stefano Gabbana, vagy éppen Miuccia Prada, csak hogy néhányat említsünk. A legjelentősebb esemény persze a divathét, mely New Yorkot és Londont követően Milánó utcáin is végigsöpör. Az olasz város 1979 óta ad otthont az eseménynek, melyre hónapokig készülnek a divattervezők. Minden évben külön mutatják be az őszi/téli, illetve a tavaszi/nyári kollekciót és a divathét ideje alatt a világ szeme a városra irányul.

Ha szeretné elkerülni a felhajtást és nem ebben az időszakban utazik, a legújabb divatról és luxusdarabokról akkor sem kell lemaradnia; csak látogassa meg a Galleria Vittorio Emanuele II-t, a város kereszt alaprajzú passzázsát, melyet Milánó szalonjának neveznek, vagy a Via Montenapoleone-t, egy másik, luxuscikkekkel teli utcát. Itt ugyanis híres divattervezők boltjának tömkelegébe, Gucci, Prada, Louis Vuitton üzletekbe nézhetünk itt be, és persze vásárolhatunk, ha a pénztárcánk engedi. Ha azonban szereti a nyüzsgést, a partykat és sztárok tömkelegét, akkor érdemes a divathétre időzíteni az utazást. Ilyenkor persze az ideális szállás megtalálása kevésbé egyszerű, mint máskor, mindenesetre megéri előre foglalni. Az egyik legkeresettebb luxushotel ilyenkor a Four Seasons, melynek épületét egy gyönyörű, 15. századi, kertesített kolostori udvar veszi körül.

AZ UTOLSÓ VACSORA MILÁNÓBAN

Milánó persze nem marad alul a kulturális látnivalók terén sem. Leonardo da Vinci legendás festményéért már önmagában is megéri a városban szállás után nézni. Az utolsó vacsora több szempontból is különleges; nem vásznon, hanem a Santa Maria delle Grazie kolostor ebédlőjének falán található, természetesen már restaurált formában. Éppen ezért nagyon értékes, hiszen állapotának megőrzése nem könnyű feladat. A látogatók csak előre megvásárolt jegyekkel mehetnek be, egy turnus 15 percet tölthet a kép megtekintésével, da Vinci egyik legjelentősebb alkotására tehát nagyon vigyáznak. A freskóról és annak szereplőiről rengeteg információ, érdekesség látott már napvilágot. Az utolsó vacsorán Jézus Krisztus és 12 tanítványa látható, abban a drámai jelenetben ábrázolva, amikor Jézus megmondja, hogy valaki el fogja árulni őt a többiek közül. Egyes feltételezések szerint azonban az egyik, méghozzá a Jézus jobbján ülő alak, aki kissé eltávolodik tőle, nem más mint a felesége. Ez a felfogás köszön vissza Dan Brown híres bestsellerében, A Da Vinci-kódban is, melyből Tom Hanks és még sok más híresség szereplésével 2006-ban film is készült. A milánói falfestmény 1494 és 1497 között készült, és a bazilikával együtt 1980 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel.

GIGANTIKUS MESTERMŰVEK

Leonardo da Vinci világhírű falfestménye és a Santa Maria delle Grazie kolostor mellett Milánóban még sok más különlegességre számíthatunk. A dóm (Duomo di Milano) az olasz város leghíresebb és legnagyobb egyházi létesítménye és a római Szent Péter-bazilika után az ország második legnagyobb temploma. Építése 1385-ben kezdődött, közel 600 évig tartott és több mint 70 építész és mérnök dolgozott rajta. Ez teszi igazán különlegessé az épületet, ami gótikus, de a mesterek gyakori váltakozása miatt stílusok rengeteg variációja volt hatással rá, így a végeredmény megér egy misét. A város másik gigantikus mesterműve a Teatro alla Scala, Európa legnagyobb és kétségkívül a világ egyik leghíresebb operaháza, mely Mária Terézia uralkodása idején nyitotta meg kapuit. Ez a hatalmas építmény kétezer nézőnek tud egyszerre helyet adni. A 2000-es évek elején a színházat felújították: a színpadot megnövelték, javítottak a nézőtér akusztikáján, ezenkívül elektronikus librettó rendszert építettek be az ülésekbe. Így a közönség az eredeti nyelv mellett már olasz, vagy angol nyelven is élvezheti az előadást.

A jegyek persze nem kímélik a pénztárcát, de sokszor lehetőség van olcsóbban megnézni az előadást; ha kinézett egy programot, nézzen be a színházba közvetlenül előtte, délután, sokszor ugyanis ilyenkor jóval alacsonyabbak az árak a még megmaradt helyekre. Mind a milánói dóm, mind az operaház a város központjában találhatók, és itt találja a legfontosabb múzeumokat és egyéb nevezetességeket is, így érdemes a centrumhoz minél közelebb megszállni. Kifejezetten olcsó hotelt itt ugyan nehezebb találni, de az Uptown Palace négycsillagos létesítménye például elfogadható árakat kínál és nagy népszerűségnek örvend az utazók körében. Az ideális szállás megtalálása nem lesz nehéz, hiszen a város a luxusszállodák mellett rengeteg hostelt és panziót is kínál.

AHOL MINDENNAP ÜNNEPELNEK

Több más olasz városhoz hasonlóan a Happy Hour Milánóban is új értelmet nyer. Az Aperitivo, vagyis a helyi Happy Hour itt a mindennapok része. Kora esténként, 2-3 órán át a vendégek italai mellé ingyen „finger food” jár, vagyis olyan falatkák, melyekhez nem szükséges evőeszköz és akár menet közben is elfogyaszthat néhányat, hiszen a harapnivalóknak általában külön svédasztalt állítanak fel. Ez kitűnő alkalmat ad arra, hogy egy jó ital és hagyományos olasz finomságok tömkelege mellett elvegyüljön a tömegben, beszélgessen, ismerkedjen a helyiekkel. Ha szeretne részt venni a mulatságban, kitűnő bárok és kávézók sora található a belvárosban, a Corso Sempione utcájában. Híresek még a Corso Porta Ticinese és Colonne is, a fiatalok kedvencei, ugyancsak tele pubokkal és kitűnő olasz éttermekkel. Ez a terület egyben Milánó leghipszterebb része is, tökéletes, ha szeretnénk egy alternatívát a luxusüzletek és csillogó kirakatok helyett.

Az aperitivo alkalmával válasszon valami kifejezetten olasz italt, ezek legalább olyan finomak, mint a híres olasz ételek. A Prosecco, mely hasonlít a szilveszter italához, a pezsgőhöz, már széleskörben ismert mindenütt és egy milánói kiruccanás alkalmával nem szabad kihagyni. Ha inkább koktél formájában szeretné megkóstolni, a legjobb választás és egyben a helyi kedvenc a Negroni Sbagliato (Prosecco, red vermouth és Aperol), de ízletes a Spritz is, melyben a Proseccón kívül Campari és Aperol van. Az aperitivo miatt a milánói éjszakai élet tehát korán kezdődik, ám ez nem azt jelenti, hogy korán véget is ér. A bárok és pubok a Happy Hour után is tökéletes helyszínei a kikapcsolódásnak, és sok közülük később táncklubbá változik át, így a bulizni vágyók is élvezhetik az estét. Ha nem akarja kihagyni a milánói gasztronómia ínyencségeit, de nem szeretne messzire menni, akkor a szállás kiválasztásánál az egyik szempont a hotel konyhájának hírneve legyen, így helyben élvezheti a finomságokat.

Our top-rated cheap hotels in Milánó

  64 118 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 35 522 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 49 447 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 46 760 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 31 906 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Milánó úticélról