Szállások Velence, Olaszország területén

  16 455 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 17. - márc. 18.
  213 905 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 11. - aug. 12.
 1. 28 305 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 11. - márc. 12.
 2. 61 554 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
  28 997 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 26. - júl. 27.
 3. 19 334 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 11. - márc. 12.
 4. 21 497 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 5. 34 307 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 6. 25 644 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Velence városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Velence. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Velence
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Velence!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Velence

 • 60 122 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 9. - márc. 10.
 • 18 315 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 41 419 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
  70 995 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 20 233 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 12 343 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 19. - márc. 20.
 • 29 775 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 26 344 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 28 725 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 12. - márc. 13.

AZ ADRIA KIRÁLYNŐJE, VELENCE

Omladozó, de patinás szépségű házfalak, jellegzetes halszag a levegőben, nyüzsgő színes kavalkád az utcákon és tereken. A víz városaként is ismert Velence hídjaival, lagúnáival és csatornáival számtalan romantikus percet ígér. Merüljön el párjával Velence történelmébe és tekintse meg építészeti remekműveit illetve sok százados művészeti értékeit. Annál is inkább, mert sajnos e csodálatos város a süllyedés, a tengerszint emelkedése és az elmocsarasodás következtében veszélyben van.

A CÖLÖPÖKÖN ÁLLÓ VÁROS

Az Adriai-tengerhez tartozó Velencei-lagúnában fekvő, 118 kis szigetből álló Velence Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja mind a mai napig. Maga a város cölöpökön nyugszik, melyeket az iszap alatti agyagrétegbe vertek le, tetejüket pedig márványréteggel vonták be. A város épületei számtalan építészeti stílust vonultatnak fel; mór, bizánci, gótikus, reneszánsz és barokk paloták, polgárházak illetve templomok váltogatják egymást. Velence mai városképét azonban kétségkívül a napsütötte terek, az állandóan hömpölygő tömeg, a szűk sikátorok és megannyi apró részlet alkotja, amely nélkül elképzelhetetlen egy olaszországi nyaralás. Térjen be egy ristorante hangulatos teraszára és kóstoljon bele Velence hangulatába, élvezze az olasz életstílust, ha csak pár napra is. Pénztárcától függően az év minden időszakában találhat kiadó szobákat. A hotelek és panziók mellett rengeteg apartman közül is válogathat. Érdemes már időben lefoglalni a szállást, hiszen évről évre egyre több látogatót vonz a „fény városa”. Az utazás időpontjáról se feledkezzen meg; amennyiben teheti, időzítse itt-tartózkodását tavaszra vagy őszre, ugyanis nyáron nagy a hőség, szúnyogok és legyek hada keserítheti meg a felhőtlen nyaralást, míg télen az Acqua alta, azaz a magas vízállás miatt a város utcáit és tereit elöntheti a tengervíz, ami szintén megnehezítheti Velence felfedezését.

KULTÚRA A CSATORNÁKBAN

A számtalan nevezetesség közül látogasson el először Velence egyik legszebb tereként számon tartott Szent Márk térre, amely már Napóleon korában is fontos központként funkcionált, nem hiába nevezték “Európa társalgójának”. A téren látható a Szent Márk székesegyház, bejáratával szemben pedig annak harangtornya. A Szent Márk tér keleti részén fekvő székesegyház egykoron a Velencei Köztársaság legjelentősebb, reprezentatív épületeként tartották számon, fontos találkozó- és imahely. Olaszország más templomaihoz hasonlóan, a belépéshez itt sem engedélyezett a rövidnadrág vagy szoknya illetve a fedetlen vállak. A székesegyház hűs falai után Velencére nyíló 360°-os kilátással kecsegtet Campanile, a székesegyház harangtornya. Tekintse meg a mintegy 98,6 m magas toronyból a városra és a tengerre néző csodálatos panorámát és a távoli pontokként kirajzolódó látnivalók sokaságát. A tér híres műemléke még a Dózse-palota, amely közvetlenül a katedrális mellett található és Velence egyik legismertebb és egyben legszebb látványosságaként tartják számon. A gótikus építészet egyik legnagyobb remekműve egykoron a Velencei Köztársaság vezetőjének, a dózsénak a székhelye volt, 1923 óta pedig múzeumként működik. A híres francia festő, Monet is megfestette. Habár a belépő nem olcsó, a történelem és művészetek iránt érdeklődők számára mégis kötelező program. Tekintse meg a palota impozáns belső terét, festményeit és káprázatos falburkolatait és vegyen részt az úgynevezett titkos túrán, melynek keretében olyan helyekre vezetnek el a Dózse-palotán belül, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt, így például megtekintheti a palota alatti korábbi börtöncellákat, köztük Casanova celláját és a kínzókamrákat is. Amennyiben elnyerte tetszését a város központja, érdemes a közelben szállás után érdeklődni. A Szent Márk tértől néhány perces sétára a Rialto-híd közelében található Canaletto, mely Velence szívében az egykori híres festő, Canaletto otthona volt. Az elegáns, velencei stílusban berendezett szobákból csodálatos kilátás nyílik a velencei térre és a csatornára.

VELENCE HÍDJAI

Velence főutcája a Canal Grande csatorna, amely egy 3 kilométer hosszú vízi út is egyben. A csatorna mentén több mint 170, a 13-18. század között épült, lenyűgöző szépségű palota és templom sorakozik, és 4 híd ível át felette. Szálljon vízibuszra (vaporetto), vagy gondolára és tekintse meg a Velencei Köztársaság fénykorának legpatinásabb útját! A csatornát átszelő hidak közül a leghíresebb és egyben legrégebbi híd a Rialto-híd (Ponte Rialto), amely közelében számos exkluzív szálloda kínálja szobáit. A Hotel Danieli tágas, ízlésesen berendezett terekkel, a lagúnára nyíló kilátással és panorámás bár étteremmel várja vendégeit. A teljes kikapcsolódást pedig a kényeztető wellness szolgáltatások nyújtják. A csatorna mentén továbbhaladva érdemes megtekinteni a második legrégebbi hidat, az 1933-ban megnyitott Ponte dell’Accademiat, amelyet a Galleria dell’Accademia képtárról neveztek el, melynek megtekintése a művészet kedvelői számára kihagyhatatlan. Velence festőinek elsőszámú és legteljesebb gyűjteménye található itt. Olyan híres velencei mesterek alkotásai láthatók, mint Giovanni és Gentile Bellini, Carpaccio, Lorenzo Lotto, Giorgione, Titian, Tintoretto, Veronese, Tiepolo, Canaletto, Guardi és még sokan mások. Velence talán leghíresebb hídja, a Sóhajok hídja, amely a Dózse-palotát és a régi börtönt köti össze. A Sóhajok hídja elnevezést Lord Byronnak, az angol romantikus költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának köszönhetjük. Úgy vélte, a Dózse-palotában elítélt rabok a Sóhajok hídján vethettek egy utolsó pillantást a városra, mielőtt, egy mély sóhaj után végleg elnyelte őket a börtön. Egy másik legenda szerint, ha a szerelmesek megcsókolják egymást a Sóhajok hídja alatt egy gondolán naplementekor, örök szerelem és boldogság lesz a jutalmuk. A hidak mellett Velence palotáiról is méltán híres. Érdekes élményt nyújthat a Barbaro-paloták megtekintése, amelyek a Barbaro-család otthonai voltak. A Ca’ Rezonnico jelenleg múzeumként működik, míg az Aranyháznak keresztelt, Ca’ D’Oro gótikus épület a Contarini-család számára épült.

A VELENCEI KARNEVÁL

Velence legmegragadóbb hangulatát kétségkívül a karnevál idején lehet megtapasztalni. Az utcákon hömpölygő színes ruhás, tollakkal, flitterekkel borított, csillogó maszkok mögé bújt tömeg hajóra, bárkákba és gondolákba száll, hogy a város lagúnáin ünnepelje a karnevált, és az azt kísérő tűzijátékot. A szállások többsége az év ennek az időszakában nem olcsó. A hűvös idő miatt a kemping ötlete sem javasolt, azonban egy kis utánjárással nem lehetetlen szabad szobát találni. Az ünnepségek központi eseményeit a Szent Márk téren tartják, mely így leginkább egy hatalmas szabadtéri színi előadáshoz hasonlít, ahol a lagúnák városa adja a lenyűgöző díszleteket, a beöltözött lakosság és a turisták pedig a színészeket. A tér közelében jó pár panzió kínálja szobáit, azonban ha igazi különlegességre vágyik, foglaljon időben a Hotel Tre Archi szálláshelyen, amelynek egy 18. századi, velencei palota ad otthont. Az antik velencei stílust modern kényelmi felszereltséggel ötvöző szobák garantált kikapcsolódást nyújtanak. A szálloda dús növényzetű, frissítő kerttel is büszkélkedhet, ami ritka élvezet Velence központjában.

Our top-rated cheap hotels in Velence

  44 441 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 • 72 341 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
  21 793 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
  50 529 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 38 260 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 • 28 204 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 11. - márc. 12.
 • 47 192 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 • 22 866 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 16 728 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 12. - márc. 13.

Szállás Velence

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Velence

Látnivalók itt: Velence

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok