Szállások Ljubljana, Szlovénia területén

  35 186 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  51 751 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 1. 51 923 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 2. 28 221 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  39 286 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  29 170 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  58 551 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  61 440 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  44 597 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Ljubljana városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Szlovénia, Ljubljana. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Ljubljana
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Ljubljana!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Ljubljana

 • 53 679 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 • 47 572 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  63 941 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  52 256 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 33 191 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  33 826 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 32 055 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.

LJUBLJANA, SZLOVÉNIA LEGSZEBB ÉKSZERDOBOZA

Ljubljana minden bizonnyal ritkábban szerepel az utazók térképén, mint valamely tengerparti város – indokolatlanul. Hangulatos óvárosával, régmúltra visszatekintő történelmi helyeivel, valamint kiváló minőségű éttermeivel méltán megérdemli, hogy útba ejtsük egy felejthetetlen kirándulás céljából – nem fogunk csalódni.

ELSŐ FELVONÁS - ISMERKEDÉS A BELVÁROSSAL

Szlovénia szíve és egyik legszebb városa a főváros, Ljubljana. Velencét idéző építészete és tisztasága nagyvilági köntöst ad az amúgy kicsi, de nyüzsgő városnak. A meghitt, kisvárosi hangulat jelenti a város egyik legnagyobb vonzerejét – bejárható, mégis érdekességekben gazdag. A negyedmilliós szlovén főváros látnivalói a világ nagy része előtt a mai napig ismeretlenek. Kevesen tudják, hogy csinos belvárosában, a Ljubljanica folyó partján a Monarchia közép-európai világa elbűvölő mediterrán bájjal párosul: a folyóparti kávézók és éttermek teraszait már délelőtt ellepi a színes emberáradat, az egymással csevegő helybéliek és a kíváncsi turisták. Növekvő népszerűségének köszönhetően ma már számos hotel és szálláshely közül választhatunk a városban. Nappal a barokk házakkal szegélyezett macskaköves utcák és érdekes múzeumok hívogatnak városnézésre, míg este a kitartó barangolásért cserébe finom szlovén sörrel jutalmazhatjuk meg magunkat. Ljubljana központja a Ljubljanica folyó partján fekvő Prešernov trg.

A kávézókkal tarkított, nyüzsgő tér évszázadok óta központi szerepet tölt be a város életében, s ma is a helyiek egyik legkedveltebb találkozóhelye. A tér északi oldalán, a rózsaszín ferences templom előtt France Prešeren, a legnagyobb szlovén költő szobra látható – innen ered a tér elnevezése is. A templomot az 1600-as években építették, de sajnos az eredeti freskók egy része megrongálódott az 1985-ös ljubljanai földrengésben. A tér közelében találjuk Ljubljana legtöbbet fényképezett hídját, a Hármas hidat (Tromostovje). Az egymáshoz épült három hídon keresztül az óvárosba jutunk, így tulajdonképpen ez a hídrendszer átjáró a régi és az új városrész között. Ljubljana belvárosa mellett emelkedik a Tivoli-domb, innen egy oszlopos lámpákkal díszített sétány vezet a Tivoli Park központjához, a Tivoli-kastélyhoz. Mindez igazán idilli környezetet nyújt a pihenéshez és a nagy sétákhoz, ezért meglehetősen népszerű a helyiek és a turisták körében is. A Tivoli-kastélyt a 17. században a jezsuiták kolostornak alapították, 1852-ben pedig Ferenc József császár Radetzky marsallnak adományozta az épületet. A Tivoli-kastély előtt díszkút áll, a lépcsők aljánál pedig négy farkas szobra áll őrt. A kastély napjainkban a nemzetközi grafikus művészet szlovéniai központja. Az első nap kimerítő, ám annál tartalmasabb programjai után fáradt végtagjainkat megpihentethetjük például a város szívében található Galeria River nevű szálláshelyen, amely a 18. századi Zois palotában került kialakításra, szobáit pedig a minimalizmus és elegancia jellemzi. Egy igazán idilli környezetben, Ljubljana vibráló Breg Promenade sétányán található a Ljubljanica-folyóra néző szálloda.

MÁSODIK FELVONÁS – LJUBLJANA AURÁJÁNAK BESZIPPANTÁSA

A Ljubljanica folyó partján haladva eljutunk a Szent-Miklós székesegyházhoz, amely a 18. századi barokk egyik legszebb európai épülete. A katedrálisba egy nehéz és modern bronzkapun juthatunk be, amelyen az elmúlt évszázad püspökeinek kidomborodó arcplasztikája látható. Érdemes megtekinteni a gyönyörű barokk templombelsőt – a főhajó hatalmas belmagasságán túl csak a mennyezet festményei váltanak ki nagyobb csodálatot. A számos mellékoltár, az angyalszobrok, a képek, a szószék és az oltárok hihetetlen szépségben mutatják meg három évszázad alkotói varázsát. Érdemes kitérőt tenni a Sárkány-híd felé is, amely Ljubljana egyik emblematikus építménye. A monda szerint az aranygyapjút megszerző és hazafelé tartó argonauták vezetője, Laszón görög királyfi legyőzte az itteni tóban tanyázó sárkányt, később a sárkány vált a város jelképévé.

A híd maga a 20. század elején épült szecessziós díszítéssel. Bámulatra méltó látványosság a híd két bejáratánál fölénk magasodó négy zöld sárkány, amelyek ma már Ljubljana jelképei. Továbbhaladva a városban és a látnivalók sorában eljutunk a Mestni trg téri barokk stílusú városházához. Az épületet eredetileg gótikus stílusban építették még a 15. században, de a 18. századi átépítés során barokk elemekkel ruházták fel. Az épület előtt álló, 1751-ből származó szökőkút allegorikus szobrai a Krajna tartomány három folyóját (Száva, Krka és a Ljubljanica) testesítik meg. Valamennyi nevezetességnél érdemes kicsit elidőzni, hogy magunkba szippanthassuk a város hangulatát, annak minden történelmi mozzanatával és emlékével együtt. Meglehetősen jó áron bérelhetünk szobát mindezekhez közel a Macek nevű, B&B típusú szálláshelyen, ahol kellemes környezetben hajthatjuk álomra fejünket, és segítenek belépőt is vásárolni a különféle nevezetességekhez.

HARMADIK FELFONÁS - VÁR RÁNK A VÁR

Ljubljana kihagyhatatlan látnivalója a ljubljanai vár, amit többféle módon is megközelíthetünk. Ha bírjuk a gyaloglást, akkor az Ulica nad Grad utcán fel is sétálhatunk, de feljuthatunk a Krekov trg térről siklóval, vagy választhatjuk a Prešernov trg térről induló városnéző kisvonatot is. A várat „szlovén Akropoliszként” is szokták emlegetni. Az első várat a várdombon még a 13. században az őrgrófok emelték, mai külsejét a 16. században nyerte el, amikor itt székelt Lenkovié, a tartomány ura. Az 1800-as évek elején rossz állapota miatt börtönként használták. Az erődhöz magyar szál is kötődik, ugyanis itt “raboskodott” Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke is. Saját lakosztálya és inasa volt, ebédet hozatott magának és úri becsületszóra szabadon sétálhatott a városban. A foglyok között voltak bilincsbe vert parasztok, valamint politikai foglyok, de bilincs nélküli grófok, nemes urak és néhány pap is. A vármúzeumban 3D-s vetítés keretében ismerkedhetünk meg a város történetével.

A bástya mellett áll a gótikus vártemplom, amelyben kiállításokat tartanak, a mennyezeti freskókról grófi címerek tekintenek le ránk. A vár udvarán szabadtéri színpad, étterem, kávézó, kisebb szoborpark és játszótér is megtalálható, ezért a vár környéki bolyongás is meglehetősen változatos programokkal kecsegtet, mindemellett csodás kilátás nyílik innen a városra. A belépő a várba egyébként meglehetősen olcsó – mindössze 2 euró –, így még inkább felértékelődik a cserébe kapott élmény. Ha a szállás kiválasztásánál fontos számunkra, hogy ljubljanai tartózkodásunk idején végig közel legyünk ehhez a csodás látnivalóhoz, akkor könnyű dolgunk lesz, ugyanis számtalan lehetőség közül választhatunk. Ideális választás lehet például a vártól mindössze 5 percnyire fekvő Kollmann Apartments nevű szálláshely. Az apartman teljeskörűen felszerelt, modern lakrészekkel várja vendégeit, és könnyed sétával elérhető a városközpont is.

UTOLSÓ FELVONÁS - VÁLTOZATOS PROGRAMOK SZLOVÉN MÓDRA

Ha némi kulturális csemegére vágyunk, akkor vegyük az irányt a Városi Múzeum felé, ahol Ljubljana történetébe nyerhetünk betekintést, vagy felkereshetjük a Nemzeti Galériát, melynek gyűjteményében többek közt a szlovén impresszionizmus kiemelkedő festőinek, Ivan Groharnak és Ivana Kobilcának az alkotásait tekinthetjük meg. Kulturális kikapcsolódásként július és szeptember között élvezhetjük a Ljubljanai Nyári Fesztivált, amelyet a szabadtéri Krizanke színházban rendeznek meg – ennek keretében hétvégenként dzsesszkoncerteket és a Szlovén Filharmonikusok előadásait hallgathatjuk meg. Ha másfajta szórakozásra vágyunk, a Ljubljanica folyó partját szegélyező szabadtéri kávézók és bárok között biztosan találunk kedvünkre valót. Az élet a zenés szórakozóhelyeken éjfél körül indul, az egyik legnépszerűbb a Global klub (Tomšiłeva 1.), amelyhez egy szép terasz is tartozik, a tehetősebbek kedvence pedig az elegáns Opera Bar (Cankarjevo cesta 12.). Ha a kulturális nassolnivaló mellett a helyi gasztronómiát is szívesen felfedeznénk, akad néhány hely, amit a városban járva nem érdemes kihagyni. Ilyen például a Gostlina As (Copova 5.) nevű romantikus hangulatú halétterem, ahol állandó étlap helyett friss napi ajánlatból és a pincér által javasolt borok közül választhatunk.

Nem foghatunk mellé a helyiek által is kedvelt Špajza – (Gornji trg 28.) nevű hellyel, melynek félhomályos termeiben kitűnő mediterrán fogásokat fogyaszthatunk. A Gostlina Sokol (Ciril Metodov trg 18.) a városban tett látogatás során szinte kötelezően felkeresendő. Labirintusszerű, hatalmas étterem, amely csak úgy vonzza a turistacsoportokat; konyháján ízletes szlovén ételek készülnek, például friss pisztráng a Júliai-Alpokból, kolbász és zsemlegombóc – garantáltan mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. Ha szeretnénk, hogy mind a kulturális, mind a gasztronómiai csemegékre többet tudjunk költeni, a szálláshelyen sokat tudunk spórolni. Remek áron foglalhatunk szobát a Hostel Tresorban, amely a Prešeren tértől és a Hármas hídtól mindössze pár lépésre található. A világ legérdekesebb szálláshelyei közé tartozó hostel egy szecessziós stílusú épületben talált otthonra, melyben egykor egy bank működött. Az egyszerűen berendezett, ám modern kreativitással ötvözött szobák biztosan mindenkit lenyűgöznek majd. Láthatjuk, hogy Ljubljana rengeteg olyan látnivalót és érdekességet rejt magában, melyet elsőre nem is gondolnánk erről a meglehetősen kicsi, ám annál szebb városról. Egyben azonban biztosak lehetünk: hogy ez az utazás bizony sok meglepetést tartogat majd.

Our top-rated cheap hotels in Ljubljana

 • 69 001 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Ljubljana úticélról