Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Abbázia, Horvátország területén

Betöltés

Szálláshelyek Abbázia városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Abbázia. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Abbázia
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Abbázia!
  • Foglaljon kedvező áron!

AZ ADRIA NIZZÁJA, ABBÁZIA

A horvátországi Opatija, vagy magyarul és olaszul Abbázia népszerűsége egészen az Osztrák-Magyar Monarchia idejéig nyúlik vissza. A területe egészen a 19. századig lakatlan volt, ám a közeli Fiume fejlődése, a kikötő kiépülése után üdülőterületté vált és a 20. század elején már a Monarchia egyik legjelentősebb nyaralóhelye volt. Nem véletlenül emlegetik az Adria Nizzájaként, akkor ugyanis a luxusnyaralások kedvelt úti célja volt. I. Ferenc József és több király mellett olyan híres személyiségek, mint Vladimir Nabokov író, vagy Gustav Mahler zeneszerző is pihentek itt. Mára a város atmoszférája megmaradt, a tenger még mindig gyönyörű, ám a szállásárak megfizethetőek és rengeteg apartman is szerepel a kínálatban.

ELEGÁNS VILLÁK, PATINÁS ÉPÜLETEK

Abbázia elsősorban pompás épületeiről híres, a legfontosabb látnivalók is az apró város történelméhez kötődnek, és a szállás kiválasztásánál is szinte biztosan belebotlik majd egy-egy patinás épületbe. Egy, a környéken tett horvát nyaralás alkalmával érdemes végigjárni ezeket a nevezetességeket. Az egyik az Angyali üdvözlet temploma, melyre nagyon könnyű rátalálni; a neoromán stílusban épült templom a jellegzetes zöld kupolájával kiemelkedik a többi közül és az egész városból látható.

Ám nem ez Abbázia legrégibb épülete, ezt a címet ugyanis egy másik templom, a város első iskolájának otthont adó Szent Jakab templom viseli, mely 1420-ban épült. A mostani épület persze már közel sem úgy néz ki, mint az eredeti, 15. századi, először a 16., majd a 18. században is felújították. Abbázia épületei olyan arisztokratikusak, hogy legrégibb hotelét, mely egyben az Adria e partszakaszának legrégibb szállodája is, ugyancsak a nevezetességek között illik megemlíteni. Ez az 1884-ben épült Remisens Premium Hotel Kvarner, melyhez az Osztrák-Magyar Monarchia minden részéről hoztak alapanyagot és a legtehetségesebb mesterembereket szerződtették.

A négycsillagos szálloda ajánlatait azonban nemcsak történelme, hanem ideális fekvése miatt is érdemes megtekinteni; két park között, a part mellett fogadja a vendégeket. A híres, régi épületek közé tartozik a Villa Angiolina is, mely Abbázia első villája. Az épület csodás freskókkal, korinthoszi oszlopokkal, színes padlómozaikokkal és aranyozott tükrökkel nyűgözi le a látogatókat. A villa ma Horvát Turisztikai Múzeumként üzemel, ahol az utazás történelmét, kultúráját régi fényképeken, képeslapokon, plakátokon kísérheti végig. Ám a múzeumlátogatásnál még nagyobb élvezet sétát tenni a villa parkjába, az épületet, valamint a Szent Jakab templomot körülvevő zöld kertekbe, ahol páfrány- és mamutfenyők, tölgyesek közt vezet az út. A Szent Jakab parkot a Távol-Keletről, Amerikából, Ausztráliából és más messzi vidékekről származó növények töltik meg élettel.

A HORVÁT RIVIÉRA

Abbázia a horvát riviéra egyik legexkluzívabbja, lenyűgöző villákkal, szállodasorral várja a látogatókat. Ez és a szubtrópusi növények, leander, babér, valamint a pálmafákkal teli parkok látványa adja a város elegáns, arisztokratikus, luxust sugárzó megjelenését, atmoszféráját. Emellett, bár Abbázia nem kifejezetten a strandjáról híres, de a tengerpart természetesen vonzereje fontos összetevője, akárcsak a horvát riviéra más városai esetében. A város strandjai a sétány előtt terülnek el, a Lungomare parti sétány mentén, mely összesen 12 kilométeren nyúlik el a tenger mellett, Rijekától egészen Lovranig.

Abbázia legpatinásabb, legrégibb épületei találhatók a sétány közelében, emellett kiváló éttermek, kávézók várják az idelátogatókat. A sétányról közelíthető meg egy másik látnivaló; Zvonko Car szobrászművész alkotása, a Leány a sirállyal szobor, mely egy sziklán magasodik. Abbázia strandjai általában viszonylag kicsik és betonozottak, legnépszerűbb és legszebb közülük a Slatina, a főstrand, mely rengeteg napozni és fürdeni vágyót vonz egész nyáron. A tengerpart jól kiépített, lépcsőkön juthat el a vízhez. Van zuhanyzó, és, ha nem akar a betonra terített törülközőn napozni, érdemes nyugágyat és napernyőt bérelni. Ha az utazás során fontos a tenger közelsége, akkor érdemes közvetlenül a parton, vagy a főstrand mellett szállás után nézni. Ha megengedheti magának, hogy kipróbálja a város egy felsőkategóriás, helyi viszonylatban nem éppen olcsó szálláshelyét, akkor a Milenij (Millenium) Hotel Sv. Jakov az egyik legjobb választás; a központhoz közel, de mégis szinte közvetlenül a parton, zöld, parkos környezetben fekszik. Ha egy kellemes fürdőzésért hajlandó egy kis utat megtenni, akkor érdemes a városon kívül is körülnézni; kellemesebb atmoszférájú, nem betonozott strandokért kénytelen lesz kissé eltávolodni Abbáziától, de megéri. A közelben találhatók a Mošćenička Draga strandjai, melyek egészen 16 km-en keresztül nyúlnak el az Adriai-tenger partján, és többek között a homokos partok miatt népszerűek.

HA A NAP LEMEGY

Abbázia, és persze a horvát riviéra szinte összes városa nem kizárólag nappal szolgál érdekes időtöltéssel. Bár a várost sokan inkább időseknek ajánlott úti célként emlegetik – éghajlatának köszönhetően például a reumatikus, szívbetegséggel, vagy asztmával küzdő nyaralni vágyók paradicsoma –, a fiatal korosztály is könnyen megtalálja a neki való programokat, a strandoláson kívül is. Habár a város nincs tele szórakozóhelyek tömkelegével, azért éjszaka is mindenki rálel a neki való időtöltésre. Abbázia a naplementével új ruhát ölt: inkább lecsendesedik, mint nyüzsgővé válik.

Ennek ellenére számos program közül lehet választani; meglátogathat egy művészeti kiállítást, tanúja lehet egy szabadtéri színházi előadásnak, de ha épp táncolni van kedve, néhány klub is rendelkezésre áll. Éhgyomorral azonban nem jó belevetni magunkat az éjszakai életbe, kezdje a tengerparti estét egy kellemes vacsorával. Az 5 csillagos Bevanda Hotelt nemcsak a szállás kiválasztásánál érdemes számba venni; a szálloda ugyancsak méltán híres étterme közvetlenül a parton van, így a hangulatot nem kizárólag a legkítűnőbb borkínálat és a kellemes jazz zene, hanem a lenyűgöző kilátás is garantálja. Az étterem menüjén a tradicionális ételek szerepelnek, némi modernitással megfűszerezve.

A vacsora után sokan a kaszinó felé veszik az irányt és kipróbálják a szerencséjüket, a partyhoz azonban érdemes inkább egy helyi bárban bemelegíteni. A központban található Mimoza bár, vagy a Leonardo rendkívül népszerűek, de a Victorious koktélbár, mely a város legszebb részén, a sétányon található, ugyancsak megér egy látogatást. Éjfél után pedig jöhet a party! Ha a központban keres szórakozóhelyet, akkor a Colosseum a legjobb választás, de a hangulat talán még ennél is jobb a Hemingway nevű klubban, ami a kikötő közelében található.

Persze ha ezt az „útitervet” követi, akkor az enyhe másnaposság majdhogynem elkerülhetetlen, de nincs miért aggódni. Erre ugyanis a legjobb ellenszer minden helyi pékségben fellelhető: a híres-neves, rétesszerű finomságot, a bureket ezen a környéken különösen jól készítik. Ha ezzel kezdi a napot, garantáltan visszanyeri az energiáját, és egy újabb felejthetetlen nap elé nézhet a horvát riviérán.

Szállás Abbázia

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Abbázia

Látnivalók itt: Abbázia

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok