Szállások Rabac, Horvátország területén

 1. 69 861 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 2. 82 512 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Rabac városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Rabac. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Rabac
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Rabac!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Rabac

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 82 512 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

RABAC, DALMÁCIA KINCSESLÁDÁJA

Rabac, ez a horvát napsütötte kisváros egy élményekben gazdag kirándulás helyszíne lehet valamennyi nyaraló számára. Megmártózhatunk a kristálytiszta vizű tengerben, barangolhatunk a kikötőben és a hangulatos utcácskákon, kiülhetünk valamely étterem teraszára tengeri csemegéket falatozni vagy egyszerűen csak élvezhetjük az elénk táruló táj pazar látványát. Ha mindez nem lenne elég, felfedezhetjük a közelben található csodás városokat és szigeteket, melyek megannyi érdekességet rejtenek.

A RÉGI HALÁSZFALU

Rabac az Isztriai-félsziget keleti részén fekszik, Labin városával tulajdonképpen összenőve – ez utóbbi megtestesíti a városias jelleget, előbbi pedig a fürdőhelyet biztosítja. Rabac egy nagyon hangulatos helyen, a tengerparton, egy kis, szelektől védett öbölben fekszik. A város a Kvarner-öböl gyöngyszeme, és egyúttal Isztria egyik legkedveltebb turistacélpontja is – a magyar nyaralók is előszeretettel választják Rabacot a nyári vakáció helyszíneként. Nem volt ez azonban mindig így, hosszú időn keresztül pár tucat házacskával rendelkező halászfaluként létezett, és kevesen ismerték szépségét. Az író és szenvedélyes utazó, Richard Francis Burton 1876-ban az első turisták között volt, aki itt járt, és az Isztriai tengerpart című könyvében elragadtatva írt Rabac szépségéről. A 19. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is elkezdték felfedezni az Isztriai-félsziget eldugott tengerparti városait, így érkeztek el Rabacra is. Az első nemesi család a cseh származású Prohaska-család volt. Sajnos a Prohaska-villa megsemmisült a II. világháborúban, de a Prohaska név fennmaradt, amely ma egy városrészt jelképez. A fokozódó arisztokrata érdeklődés miatt szállodaépítésbe kezdetek a városban.

Az első szálloda – a Hotel Quarnero – 1889. június 11-én nyílt meg, ezt követően sok osztrák nemes itt töltötte a nyaralását. 1907-ben az osztrák-magyar trónörökös Ferdinánd herceg is ellátogatott Rabacra. Az első nagyobb hotel 1925-ben épült meg, amely az olasz befolyás hatására a Trieste nevet kapta, melyet mára Coast-ra kereszteltek át (a szálloda a mai napig egy monumentális látnivaló a tengerparton). Az egyszerű halászfalu azonban mára már valódi üdülőparadicsommá változott, és egyre több turistát vonz évről évre. Rabac népszerűségének titkát nem nehéz megfejteni: a fenyőerdők, az olajfákkal borított öböl és a kristálytiszta vizű tenger mindenkit levesz a lábáról. Bár halászfalu hangulatát némileg megőrizte, ma már rengeteg szállás várja a városba érkező vendégeket, így kényelemből sem lesz hiány. A kényeztetés és a minőség magas fokát tapasztalhatjuk, ha a Hotel Valamar Sanfiorban foglalunk szobát, amely az egyik leggyönyörűbb szálláshely az egész félszigeten. A fenyőerdővel körülvett hotel az öbölre nyújt kilátást, a tengerpart pedig mindössze 50 méterre található.

FELHŐTLEN KIKAPCSOLÓDÁS RABACON

A 20. században Rabac nem tudta tartani a lépést Pula és Opatija fejlődésével, így nem vált akkora üdülőparadicsommá, mint ezek a városok – ami nem is baj, hiszen éppen ez adja egyedi hangulatát. Ma Rabac egy békés kisváros, ahol mindent megtalálunk, ami egy felhőtlen nyaraláshoz szükséges. A város a főszezonban mintegy 10 ezer turistát képes befogadni egyszerre, és a szálláshelyek között könnyen megtalálhatjuk a pénztárcánknak és igényeinknek leginkább megfelelőbbet. A szállásokra jellemző, hogy az apartmanok inkább a hegyoldalon vannak, a hotelek pedig a parton vagy annak közelében – egyébként a legtöbb szálláshelyről pár perc sétával elérhető valamely tengerparti szakasz. S ha már szóba került a tengerpart, meg kell jegyezni, hogy Rabac strandjai főként kavicsosak vagy sziklásak, és remek felszereltségűek – megtalálható itt napozóágy, napernyő és minden, ami a felhőtlen tengerparti kikapcsolódáshoz szükséges. Rabac strandjai – a Maslenica, a Szent Andrea, a Lanterna és a Girandella – mind „Kék Zászló“ minősítéssel rendelkeznek, így a víz tisztasága miatt igazán nem kell aggódnunk. A város annyira kicsi, hogy az északi három strand szinte egymásba ér, így alig lehet megkülönböztetni, hol ér véget az egyik, és hol kezdődik a másik.

A strandokon a fürdőzésen kívül a vízi sportoknak is hódolhatunk, kipróbálhatjuk akár a búvárkodást és vitorlázást is, de lehetőség van golfozni, falat mászni, röplabdázni vagy paintballozni is. A városközpontban egy csónakkikötő is található, ahol a vendégek egynapos kirándulásokat intézhetnek a közeli öblökhöz és a Cres-szigetre, sőt, a helyi utazási irodák üvegezett aljú hajóval piknikeket is szerveznek. És mielőtt azt hinnénk, hogy Rabac csak a családosok vagy az idősek számára ideális hely a nyaralásra, rá kell jönnünk, hogy tévedünk, hiszen valamennyi korosztály megtalálhatja a magának való szórakozást. Az utóbbi időben elektronikus zenei fesztiválokat is szerveznek Rabac Summer Festival néven, de itt rendezik a house party Back 2 Love-ot is, így a fiatalok körében is igen népszerű a település.

A gasztronómia szerelmesei és mindazok, akik közelebbről szeretnének megismerkedni a dalmát konyha remekeivel, próbálják ki a Stari Hrast, a La Terazza, a Galeb és a Villa Anette éttermek valamelyikét. Nem csak a kikapcsolódási lehetőségekből, hanem szálláshelyekből is bőven válogathatunk Rabacon, és biztos nem fogunk mellé, ha a mediterrán hangulatú, mesés kilátást nyújtó Apartments Silmare mellett tesszük le voksunkat. A szálláshelyet 2015-ben teljesen felújították, így egy még komfortosabb helyre csöppenünk, mint előtte. Az apartmanok teljes felszereltséggel és igényes szobákkal várják a vendégeket, a városközpont pedig 15 percnyi sétával elérhető.

A KÖZELI SZÉPSÉGEK FELFEDEZÉSE

Rabacon nyaralva több kirándulási lehetőség is kínálkozik, hiszen számos olyan közeli város van, melyeket megéri felkeresni hosszabb-rövidebb kiruccanás céljából. Érdemes minél több hajós útra is befizetni, hogy testközelből ismerhessük meg a tengert – már ha nem vagyunk tengeribetegek. Rabac remek adottságokkal rendelkezik elhelyezkedés szempontjából, így érdemes akár kiindulópontnak is választani a többi környékbeli nagyváros felkereséséhez. A legkézenfekvőbb talán Labin, amely Rabac városával szinte összenőtt – itt megejthetjük a Rabacból hiányolt óvárosi sétákat. Labin középkori városa a Rabac feletti dombon, attól mindössze 5 kilométerre fekszik. Isztria egyik legszebb óvárosában megcsodálhatunk egy mesés, 15. századi velencei, gótikus templomot, felfedezhetjük a reneszánsz kastélyok és barokk paloták régi pompáját, és egyéb, a régmúltból fennmaradt gyönyörű épületek között barangolhatunk. A szűk utcákban tett minden lépéssel érezhető a középkori, mediterrán atmoszféra. 5 kunáért felmászhatunk a templom 35 méter magas harangtornyába, ami nem rossz befektetés, hiszen 320 méterrel a tenger felett lévő teraszról remek kilátást kapunk Labinra, és nem utolsósorban a tengerre és a közeli Rabacra. Labin korábban bányászváros volt, így a Városi Múzeum alatt egy szénbányát is meg lehet tekinteni. A másik város Pula, amit érdemes felkeresni rabaci nyaralásunk alkalmával, hiszen jellegében meglehetősen eltér az előbbiektől.

Pula egy gazdag történelmi emlékekkel rendelkező város, amely mindemellett friss és lüktető. Pula, és talán egész Horvátország leghíresebb látnivalója az Amfiteátrum, amely legalább annyira a város jelképévé vált, mint Rómában a Colosseum. Ez a mészkőből épült monumentális építmény i.e. 27 és i.sz. 68 között készült, tehát csaknem 100 évig építették. Nem csak európai, de világszinten is kiemelkedő létesítmény, hiszen ez a világ 6. legnagyobb, s egyúttal az antikvitás korának legjobban megőrzött arénája. A középkorban lovagi tornáknak adott otthont, ma pedig koncerteket és előadásokat tartanak benne. Belépő ellenében látogatható, s megállva az aréna közepén átárezhetjük, hogy milyen lehetett egykor gladiátorként állni ugyanott. A belvárosban sétálva is lépten-nyomon római emlékekbe botlunk: városfal- és színházmaradványok, kapuk, diadalívek, oszlopok, terek, sőt egy komplett római templom, az Augustus-templom. Aki hangulatos óvárosi sétákra, történelmi aurára és kultúrára vágyik, Pulánál jobb helyet keresve se találna. Számos várost és szigetet fel lehetne még sorakoztatni, melyek érdemesek arra, hogy Rabacon való tartózkodásunk alkalmával felkeressük őket – mint például Rovinj, Rijeka, Opatija vagy Porec – de talán akkor járunk a legjobban, ha ott helyben tájékozódunk róluk, a látnivalókról, az eljutásról, és amelyikhez kedvet kapunk, felkeressük.

Rabac alkalmas lehet rá, hogy mintegy kiindulópontként szolgáljon több város felkereséséhez, és csillagtúra-szerűen bebarangoljuk a régió látnivalóit. Ha így döntünk, akkor jól jön majd egy szállás Rabacon, ahol álomra hajthatjuk fejünket az egész napos, kimerítő várostúrák után. Erre kiválóan alkalmas a Villa Annette, amely garantáltan elvarázsol majd bennünket, hiszen a Rabac-öbölre néző, természetvédelmi területté nyilvánított dombokon fekvő hangulatos kis szállodából panorámás kilátás nyílik a Kvarner-öbölre, valamint Cres, Lošinj és Unije szigeteire. A hotel kiváló étteremében természetes, helyi alapanyagokból készülő, kreatív isztriai és mediterrán ételeket szolgálnak fel. A gyermekek és a vegetáriánusok számára speciális, mediterrán finomságok is rendelkezésre állnak. A gyönyörű, modern szobák mellett szabadtéri medence és csodás panorámával bíró terasz várja a vendégeket – minden szempontból kihagyhatatlan. Rabacról is ez lesz a véleményünk ha felkeressük, és biztosan felejthetetlen élményekkel távozunk majd.

Our top-rated cheap hotels in Rabac

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Rabac úticélról