Szállások Bécs, Ausztria területén

 1. 17 222 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 8. - márc. 9.
 2. 49 747 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 3. 32 082 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 7. - ápr. 8.
 4. 26 683 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 31. - aug. 1.
 5. 33 708 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 27. - márc. 28.
 6. 44 546 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 7. - ápr. 8.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  20 968 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 14. - júl. 15.
 7. 21 170 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 14. - aug. 15.
 8. 14 829 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.

Szálláshelyek Bécs városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Ausztria, Bécs. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Bécs
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Bécs!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Bécs

 • 47 110 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 5. - márc. 6.
  27 149 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
  32 498 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
  19 704 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
  21 898 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
 • 19 128 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 28. - ápr. 29.
 • 22 757 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 14. - júl. 15.
 • 23 835 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 10 854 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.

BÉCS, A KÖZELI NYUGAT

Bécsben kezdődik a Nyugatra jellemző modernizáció, éppen ezért közelsége ellenére olyan érzésünk támadhat, mintha egy másik földrészre csöppentünk volna. Bécs modern és régimódi, újszerű és értékőrző egyszerre. Vonzereje abban is rejlik, hogy olyan nagy személyiségek történelmi lenyomatát viseli magán, mint Sissi császárné vagy Mozart, ezenkívül a több évszázad emlékeit őrző Stephansdom is felejthetetlen időutazással szolgál, mindemellett pedig a nyaralás alkalmával a szórakozásra kiéhezett látogató is megtalálja számításait a régi-új Práter vidámparkban.

BARANGOLÁSOK SISSI NYOMDOKAIN

Ha Bécsről van szó, sokak számára a Schönbrunni kastély ugrik be először. A császári család egykori nyári rezidenciája Európa egyik legszebb barokk építménye. A kastély 1569 óta volt a Habsburgok birtokában, II. Ferdinánd császár felesége 1642-ben építtetett a területen egy nyári kastélyt és ő nevezte a helyet először „Schönbrunn”-nak. A török ostrom után 1696-tól kialakított kastélyt és kertet 1743 után, Mária Terézia uralkodása alatt teljesen átépítették. A kastély 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható. A belső tér rokokó stílusú, a falfelületek többnyire fehérek és 14 karátos aranylemezekkel díszítettek. Ferenc József lakó- és dolgozószobája szolid és egyszerű; annál fényűzőbbek a reprezentációs termek és a vendégszobák. Aki bepillantást akar kapni az egykori császári család életébe, annak szinte kötelező felkeresni a Hofburgot, amely 1918-ig a Habsurg császárok birodalmának középpontja volt, s ma is Bécs egyik ékköve.

A Hofburg eredetileg egy középkori vár volt, de erre ma már csak a várkápolna emlékeztet. Több mint két tucat különféle gyűjtemény kap itt helyet, közülük is kiemelkedő a Sissi Múzeum, amely a császári lakosztályban lett kialakítva. A kiállítási darabok között szerepelnek Sissi személyes tárgyai, valamint a róla készült leghíresebb portrék. A múzeum Erzsébet eredeti lakókörnyezetében, autentikusan mutatja be a híres császárné életét, és betekintést kínál a kulisszák mögé. A kiállítás középpontjában Sissi magánélete áll, az udvari ceremóniák elleni lázadása és a szépségkultuszba, soványságmániába, sportteljesítmények hajszolásába, valamint a szerelmi költészetbe való menekvése. Az biztos, hogy ha meg akarjuk tapasztalni és ismerni az egykori császári fényűzést, olyan látnivalók várnak Bécsben, melyek kielégítik kíváncsiságunkat. Ha nem csak közel akarunk lenni a császári pompához, de bécsi kirándulásunkat mi is királyi környezetben szeretnénk eltölteni, akkor legjobb választás minden bizonnyal a Austria Trend Hotel Park Royal Palace Vienna lesz számunkra, amely nem csak bámulatos külsővel és belsővel vár minket, de a Schönbrunni kastélytól mindössze 5 perces sétára található. Fejedelmi ellátásban lehet része annak is, aki Meininger Hotel Wien Downtown Sissi-t választja szálláshelyeként bécsi ott-tartózkodása idején, amely modern berendezésű, Bécs szívében fekszik, a szobafalakat pedig Sissi hangulatú képek díszitik.

AHOL FOROG VELÜNK A VILÁG

Sokak számára vidámpak, mások számára nosztalgikus időutazás, megint másoknak egy külön kis ékszerdoboz Bécs szívében. Abban azonban mindenki egyetért, hogy ha Bécs, akkor a Práter kihagyhatatlan program. Itt található Bécs egyik legismertebb szimbóluma, az óriáskerék. Milyen volna Bécs a Práter nélkül, és a Práter az óriáskerék nélkül? Valószínűleg ugyanolyan, mint egy bécsi látogatás, amelyen elmulasztunk felülni az óriáskerékre: egyszerűen csak feleannyira szép. A 65 méter magas és 61 méter átmérőjű csodakereket még 1897-ben építette meg Walter Basset I. Ferenc Ferdinánd császár uralkodásának 50. évfordulójára. A 19. század végén az ilyen óriáskerekek a közönség kedvencei voltak: Basset Bécsen kívül Chicagoban, Londonban, Blackpoolban és Párizsban is épített hasonló „panorámakerekeket“. 1916-ben kiadták az engedélyt az óriáskerék lebontására, azonban pénzhiány miatt erre nem került sor. 1944-ben a kerék leégett. Eredetileg 30 fülkéje volt, azonban a II. világháború idején sok megsérült közülük, és renoválása során már csak 15 kabint helyeztek vissza. 1947 óta működik ismét. 2002-ben újabb gondolák kerültek vissza a kerékre, s ezzel együtt éjjeli díszkivilágítást is kapott. Az óriáskerék mellett a vidámpark természetesen számos egyéb látványosságot kínál, például különféle körhintákat, hullámvasutakat.

Itt található a világ legmagasabb láncos körhintája, a 117 méter magas Praterturm, amely az adrenalin mellett felejthetetlen panormámát is nyújt. Érdemes a vidámparkban megkóstolni a híres bécsi disznócsülköt vagy a fokhagymalével beecsetelt lángost, amelyet séta közben is könnyen elfogyaszthatunk. A hagyományokban gazdag Eisvogel városi vendéglő is visszatért a Práterbe, és kiváló bécsi ételeket kínál, többek közt az elmaradhatatlan bécsi szeletet vagy a különféleképpen elkészített gőzgombócot. A Práter egy igazi modern élményvilágot nyújt, amely 250 attrakcióval teszi felejthetetlenné az odalátogatók programját. Akit igazán elvarázsol ez a gazdag és színes kalandvilág, és szeretné a szállást is a Práter közelében lefoglalni, annak számos pénztárcabarát megoldás kínálkozik. Erre a célra kitűnő lehet egy olyan szállás, amely közel fekszik a Práterhez, mindazonáltal a város más pontjai is könnyen elérhetők. Az ilyen igényű látogatónak remek választás lehet az Lerner nevű panzió, ami barátságos árakkal és kedves szobákkal várja a vendégeket. A 4 csillagos minősítés ellenére hasonló árkatóriával kecsegtet a szinte a Práter tövében lévő Der Wilhemshof Hotel is, amely igazi luxuskörülényekkel és csillogással várja a vendégeket.

SZAKRÁLIS MAGASSÁGOK

A Szent István Székesegyház, avagy helyi nevén a Stephansdom szintén Bécs jelképei közé tartozik, s felkeresése egy bécsi kirándulás során szinte kötelező. Építését még a 12. században kezdték, s ma is Ausztria legjelentősebb gótikus építménye. Nevét – ahogy a környező tér is – az első keresztény vértanúról kapta. Négy tornya közül a legmagasabb a 136 méter magas déli torony. 343 lépcsőt megmászva feljuthatunk a toronyőr szobába, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra. Összesen 13 harang taláható az építményben, közülük is legismertebb a Pummerin az északi toronyban, amely Európa 2. legnagyobb szabadon lengő templomi harangja.

A Stephansdom tetején színes cserepekből rakták ki a császári és királyi hatalmat jelképező kétfejű sast, valamint Bécs városa és Ausztria címerét. Számos uralkodó végső nyughelyeként is szolgál a székesegyház, többek közt III. Frigyes, Savoyai Jenő és IV. Rudolf is itt hajtotta örök álomra fejét, továbbá itt találhatók a bécsi bíborosok és érsekek sírhelyei is. Ha e csodás székesegyház közelségében keresünk szállást, Bécsben számos lehetőség közül választhatunk. Még a magas minősítésű hotelek között is elcsíphetünk olyan akciós ajánlatokat, melyeknek köszönhetően ötvözhetjük a luxust és a pénztárcabarát, olcsó megoldásokat. Érdemes figyelni a La Prima Fashion Vienna ajánlatait, ugyanis egy kiváló szolgáltatásokat kínáló és remek helyen fekvő hotelről van szó, mindemellett pedig a szállás központi helyen fekszik. Ha pedig kifejezetten a dóm tövében keresünk szállást, akkor nem is kerülhetünk közelebb, mintha a Hotel am Stephanplatz-ot választjuk, amely elegáns, modern, és ha jól foglalunk szobát, még a Stephansdomban is gyönyörködhetünk szobánk ablakából.

MINDÖRÖKKÉ MOZART

Ki más lehetne Sissi után Bécs másik kultuszfigurája, mint Mozart? A városban járva érdemes legalább egy délutánt szentelni e géniusz egykori életének megismerésére. A Bécsben, a Domgasse 5. szám alatt található nagypolgári házban lévő lakás Mozart egyetlen olyan lakása, mely mind a mai napig fennmaradt. A zeneszerző 1784-től 1787-ig lakott ebben a házban, ahol 2 és fél év munkával teli időt töltött. Egyetlen más lakást sem tartott meg ilyen sokáig, mint ezt. A lakás éppen csak elérte az úri kényelem szintjét négy szobájával, két dolgozószobájával és egy konyhájával.

Mozart egész életében kényesen ügyelt a külsőségekre, a divatos ruhák és a csatos cipők is ruházkodásának kötelező alkotóelemei voltak. Mozart tulajdonából származó, eredeti bútorok nem maradtak fenn, így a látogatók fantáziájára bízzák az üres szobák megtöltését: hogy miként élt és dolgozott itt Mozart. Az 1. emeleten található üres szobákon kívül a Mozart-ház további utazásra invitálja a látogatót a zeneszerző megismerésére: a 2. emeleten Mozart munkásságát mutatják be, a 3. emeletre pedig a „Bécs Mozart idején“ jelszóval léphet be a látogató, ahol megismerhetjük bécsi életének különféle mozzanatait, hogy hol élt, hol lépett fel, kik voltak a barátai, pártfogói, szabadkőműves kapcsolatai, játékszenvedélyét és még sok más vonatkozásait. Ha a Mozart-kultusz atmoszférájában akarja álomra hajtani fejét és ennek megfelelően néz szállás után, akkor jó választás lehet a Mozart Pension, ahol a szobák kialakítása is Mozart korabeli hangulatot idéz. Ha viszont egy modern, letisztult szállás áll közel a szívünkhöz, akkor a Pakat Suites Hotel a legjobb választás, amelynek nem csak kialakítása tökéletes, de még a belvároshoz is közel esik, így még szilveszter alkalmával is remek alternatívát kínál.

Our top-rated cheap hotels in Bécs

 • 34 805 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
 • 27 752 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
  28 686 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 18. - márc. 19.
 • 34 424 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 7. - ápr. 8.
 • 21 699 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
  33 891 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 30 592 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 16. - aug. 17.
 • 28 274 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 28. - júl. 29.
 • 27 107 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 2. - máj. 3.

Szállás Bécs

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Bécs

Látnivalók itt: Bécs

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok