Szállások Graz, Ausztria területén

 1. 41 892 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 2. 20 094 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  29 243 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 3. 33 130 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  31 229 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  32 391 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  28 806 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  28 581 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Graz városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Ausztria, Graz. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Graz
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Graz!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Graz

 • 24 206 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  28 581 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 38 551 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

GRAZ - AUSZTRIA KULINÁRIS ÉS KULTURÁLIS FŐVÁROSA

Futurisztikus építészeti alkotások a középkori házak mellett, tágas terek és szűk utcácskák, színes piaci kavalkád és exkluzív butikok – Graz csupa kontraszt és meglepetés. Aki múltbéli időutazást szeretne tenni, a rengeteg történelmi emléknek és múzeumnak köszönhetően könnyűszerrel megteheti. Mindemellett pedig kulináris élmények várnak bennünket minden sarkon, annyi tehát biztos, hogy ebben a városban nem fogunk unatkozni.

MICSODA VÁROS!

Graz egy valóságos mesebeli hely, mely esetében különösen igaz a mondás: meglátni és megszeretni. Aki egyszer beteszi ide a lábát, garantáltan a visszatérést tervezi már a hazautazás napján. Na de nézzük csak meg kicsit közelebbről ezt a csodás osztrák ékszerdobozt. Stájerország tartomány székhelyeként és Ausztria második legnépesebb városaként egy igazán gazdag múltra visszatekintő város, amely az Alpok előhegyei által körülölelt medencében fekszik, és a Mura folyó szeli ketté. Bár Graz negyedmilliós lakosságával az ország második legnépesebb városa, viszonylag kis területen fekszik és egyáltalán nem nevezhető metropolisznak.

Egyre növekvő népszerűségének és fellendülő turizmusának köszönhetően szállodák egész sora épült ki a városban, így az ide látogató vendégek számára csak az okozhat gondot, hogy megküzdjenek a bőség zavarával. Graz egy igazán élhető kis-nagy város, amely a történelmet és a modern életritmust a legnagyobb természetességgel ötvözi. Felfedezőútra mindenképp kényelmes cipőben és öltözetben induljunk, mert a macskaköves utcák és a hosszúra nyúló nézelődések a lelket feltöltik, de a testet kimerítik. Grazban kezdhetjük a körutat akár elsőszámú látnivalójával, a Schlossberggel is, amely óratornyával a város szimbólumának tekinthető. A kastély egy szikla kiszögellésén áll, amely különös jelentőséggel bír, hiszen a város róla kapta a nevét. Az erődöt szlávul Gradecnek nevezték, innen ered a mai Graz elnevezés.

A kis kastély idővel hatalmas vár lett, melyet Napóleon csapatai robbantottak fel 1809-ben, harangtornya és óratornya azonban ma is állnak. A Schlossberg a kultúrarajongók szívébe is könnyen belopja magát, hiszen kazamatái tavasztól őszig hangversenyeknek, színdaraboknak adnak otthont. A hegy, amely 200 méterrel nyúlik Graz fölé, nemcsak varázslatos kilátást kínál a városra, hanem gyönyörű rózsakertjeivel, szőlőföldjeivel, szabadtéri színpadával, illetve borpincéivel és éttermeivel tartalmas és élményekben gazdag időtöltésre csábít. Az már csak bónusz, hogy megmászva ezt a magasságot szemet gyönyörködtető panoráma nyílik az óváros vörös cserepekkel fedett háztetőire és az egész városra. Nem véletlen tehát, hogy a Schlossberg a város kiemelt és elsőszámú úti célja, amely rengeteg turistát vonz évről évre. Miként az sem véletlen, hogy ebből kifolyólag rengeteg szállás létesült a közelben, mint amilyen például a nevezetesség nevét viselő Schlossberghotel is, amely közvetlenül a Schlossberg lábánál, Graz történelmi belvárosában kapott helyet. Minden egyes szoba egy külön kis ékszerdoboz, hiszen a szobákban régiségeket és műtárgyakat helyeztek el – mindezt a modernitással ötvözve. Mindemellett könnyűszerrel bejárhatjuk innen az óvárost, hangulatos esti sétákat tehetünk és remek kiindulópont a város felfedezésére.

TÖRTÉNELMI BARANGOLÁS EGY KIS KULTÚRÁVAL FŰSZEREZVE

Graz óvárosának szíve a Hauptplatz, a középkori főtér, mely a történelmi központ többi részével együtt a világörökség része. Itt áll a 19. századi városháza, vagyis a Rathaus, melynek jellegzetes kupolája és gazdagon díszített homlokzata figyelemreméltó. A bejáratnál látható festmény a városháza épületének különböző korszakait meséli el – többek közt a 16. századot, amikor még a mainál jóval kisebb, régi városháza épülete állt itt. Az óváros kihagyhatatlan látnivalója a világon egyedüliként, eredeti formájában fennmaradt Zeughaus (Fegyvertár), több tízezernyi fegyverből és páncélból álló gyűjteményével. Ha pedig szeretnénk megtekinteni az ország egyik legszebb barokk kastélyát, elég felkeresnünk a város nyugati szélén álló Eggenberg-kastélyt, mely világörökségi védelmet élvez. Az épületben a szobák, az ablakok, az ajtók és a tornyok száma mind a Gergely-naptárt szimbolizálja – az éveket, hónapokat, napokat.

Dísztermének mennyezetét az állatöveket, bolygókat ábrázoló festmények díszítik. A háromemeletes barokk kastélyt az Eggenberg család építtette olasz mesterekkel, majd a 18. század közepén új tulajdonosai átalakításokat végeztek rajta. Ma ez a kastély tekinthető a régió legszebb és legjelentősebb kastélyának. Múzeumában római leleteket, érmegyűjteményt és reneszánsz, valamint barokk kori művészeti alkotásokat láthatunk. Azonban nem csak ilyen módon merítkezhetünk meg a helyi kultúrában, hiszen az Operaház jobbnál jobb darabokat kínál a zenekedvelőknek. Igazán impozáns épületről van szó, amely a bécsi után Ausztria második legnagyobb operaháza. Eredetileg városi színházként működött, melynek 1899-ben tartották a megnyitóját. A barokk stílusú épületet a 2. világháborúban bombatalálat érte, aminek következtében rekonstrukción esett át, de a gazdagon díszített stukkók és a mennyezeti freskók érintetlenek maradtak. Ha nem is ülünk be meghallgatni az áriát, a látvány akkor is felér egy esztétikai katarzissal! Hasonló kényeztetésben részesülhet szemünk akkor is, ha a Palais Hotel Erzherzog Johann belterét pásztázzuk, amely a szállások között igazi ékkőnek számít. A hotel az óváros szívében található, ahol fejedelmi szobák várják a vendégeket – mintha csak a múltba, vagy egy filmbeli jelenetbe csöppentünk volna. Az pedig csak hab a tortán, hogy Graz valamennyi látnivalója gyalogosan elérhető innen. Grazban járva semmiképp se hagyjuk ki a kulturális élvezetek sorából a futurisztikus és meghökkentő Kunsthaust, amely a város legújabb szimbóluma. A földöntúli látványt nyújtó, amorf épület 2003 óta színesíti a város kulturális palettáját a kortárs művészeteket bemutató kiállításaival.

Alkotói, Peter Cook és Colin Fourner előszeretettel nevezik “barátságos idegennek” ezt a látványos épületet. Nem tipikus kulturális program, de a fiatalok számára igazán csalogató kikapcsolódás lehet felfedezni a Dom in Berget, amely egy kedvelt éjszakai szórakozóhely a hegy gyomrában. Aki valódi éjszakai pezsgésre vágyik, az semmiképp se hagyja ki. A fiatal korosztály számára – különösen pénztárcabarát oldala miatt – hibátlan választás lehet szálláshely tekintetében egy remek kis hostel, mint amilyen például a Hostel Babenberg. A szobákat modern igényesség és otthonosság jellemzi, emellett pedig a központ 10 perces sétával elérhető, így biztosan nem fogunk mellé, ha erre tesszük le voksunkat.

KULINÁRIS FELFEDEZŐÚT GRAZBAN

Ahogy az Stájerország fővárosához és Ausztria „zöld szívéhez” méltó, Graz megmutatja, hogyan lehetséges a városi hangulatot a vidéki idill légkörével ötvözni. Földrajzi fekvését tekintve a város egy olyan medencében fekszik, amely déli irányban a stájer borvidék dimbes-dombos tájai felé tekint, északon pedig az Alpok lejtőinek nyúlványai ölelik. Graz környékére a kisebb gazdaságok és az érintetlen természeti táj jellemző, amelyek garanciát jelentenek a kitűnő minőségű élelmiszerekre. 15 stájer ínyencrégió látja el Grazot hússal, hallal, gyümölccsel, zöldséggel, és varázsolja a várost elsőrangú kulináris fővárossá. A Bermuda Drei negyedben számtalan étterem és kávézó található: a Drei Goldenen Kugeln fapados étteremben példál 10 euró alatt bőségesen megebédelhetünk a tipikus osztrák fogásokból. A Mura folyóra épült, kagyló formájú étteremből, a Murinselből nappal csodás kilátás nyílik a folyóra, éjszaka pedig a hely - köszönhetően a pompás kivilágításnak - Graz egyik szó szerinti fénypontja. Ha egy hangulatában és ízvilágában is tipikusan osztrák étteremben szeretnénk falatozni, a városból kifelé menet jó ötlet útba ejeni a Hauserl im Wald vendéglőt. Itt megfizethető árakon juthatunk nagy adag, ízletes helyi ételkülönlegességekhez – gyomrunk garantáltan hálás lesz érte. Extra tipp a mennyei fogások mellé: kóstoljuk meg az aperol nevű helyi italt – habzóbor, száraz pezsgő és szóda keveréke. Graz mindemellett nem csak a remek éttermek és vendéglők központja, hanem igazi vásárváros is, ami nem is csoda, hiszen környékén egymást érik a termőföldek. A helyi gazdák a város számos piacán kínálják friss portékájukat, közülük az egyik legnépszerűbb és legjobb piac a Kaiser-Josef Platzon található.

Nem csak nézelődni, de vásárolni is érdemes, hiszen hamisítatlan, helyi különlegességeket szerezhetünk be, amelyek szuvenírnek és ajándéknak is elsőrangúak. Ha fontos számunkra grazi ottlétünk idején a gasztronómia élvezete, akkor a szállás kiválasztásánál is érdemes figyelembe venni, hogy hol tartalmaz a kínálat helyi különlegességeket vagy osztrák specialitásokat. A City-Apartments Graz esetében például több legyet üthetünk egy csapásra. Ez a modern, gyönyörűen kialakított szálláshely Graz szívében fekszik, ahonnan gyalogosan negyed órán belül elérhető a Schlossburg és a Kunsthaus, s hogy a kulináris élvezeteknek is hódolhassunk, az apartman mellett minden nap termelői piac várja a vendégeket.

Our top-rated cheap hotels in Graz

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 32 538 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 49 411 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 32 406 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Graz úticélról