Szállások Salzburg, Ausztria területén

 1. 26 528 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  75 683 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  34 866 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  36 625 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 58 576 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 3. 50 721 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 39 252 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. 48 740 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Salzburg városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Ausztria, Salzburg. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Salzburg
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Salzburg!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Salzburg

 • 45 728 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  84 009 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 51 224 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  49 231 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  50 757 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 35 900 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 34 113 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.

SALZBURG, AZ ALPOK BAROKK KAPUJA

Mozart egykori szülőhelye páratlan természeti tájával, kastélyparkjaival és hatalmas erődítményeivel kellemes perceket ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Fedezze fel Ausztria legrégebbi városát és töltsön el párjával vagy családjával a meseszép természetben, a Gaisberg és az Untesberg hegyek ölelésében pár felejthetetlen napot.

## #

CÉGÉREK, ERŐDÖK, KASTÉLYOK

Európa egyik legszebb városa, az UNESCO világörökség részét képező, az Alpok északi lábánál fekvő Salzburg, óvárosa bájos utcáival, díszes kovácsoltvas cégéreivel, tágas tereivel, megannyi műemlékével, patinás templomaival évről évre egyre több látogatót vonz. Ausztria legrégebbi városának minden sarkán és szegletében régmúlt idők emlékeire bukkanhat; a legkülönbözőbb korokból fennmaradt templomok, tornyok, homlokzatok, oszlopos erkélyek és karzatok mesélnek a letűnt évszázadokról. Kétségkívül ideális helyszín a kulturális élményekkel teli vakációhoz. Salzburg titkait és szépségét többféle módon is felfedezheti: gyalogosan, fiákerrel, hajóval, kerékpárral, busszal, önállóan vagy helyi idegenvezető kíséretében.

Kihagyhatatlan látnivaló a város jelképének számító és minden pontjáról jól látható Hohensalzburg vár. Látogassa meg az egész évben nyitva tartó várerődöt, Közép-Európa legnagyobb, épen fennmaradt építményét, amelyet 1077-es fennállása óta egyetlen ostromlójának sem sikerült bevennie. Az erődítmény mellett számos egyéb kastély is megtekinthető. A Mirabell kastély pompázatos Márványterméről híresült el, amely kétségkívül a világ egyik legszebb esküvői helyszíne is egyben, parkját pedig a világ egyik legkülönlegesebb virágoskertjeként tartják számon. A Leopoldskron kastély festői fekvésének köszönhetően még egy világhírű musical forgatási helyszíneként is szolgált, ugyanis itt forgatták a „Muzsika hangja” néhány jelenetét. Aki már volt a tóparti kastélyban és megismerte annak különleges hangulatát, az tudja, miért pont erre esett a választás. A kastélyok mellett az óváros hangulata is magával ragadó, semmiképpen sem érdemes kihagyni.

MOZART VÁROSA

Salzburg óvárosának számtalan egyházi emléke közül kiemelt helyet foglal el az impozáns méretű Dóm, a Dómnegyed központi eleme. Közvetlenül mellette a pompakedvelő hercegérsekség egykori központja, a Residenz közel 2000 kiállítási tárggyal és mintegy 200 éven keresztül a nagyközönség elől zárva tartott barokk korabeli különleges helyekkel várja az idelátogatókat. A barokkal kapcsolatos időszaki látnivalók mellett ne hagyja ki az európai festészet remekműveit bemutató Residenz Galériát sem, illetve a St. Peter Múzeumot, ahol a német nyelvterület legrégebbi kolostorából származó műkincseket tekintheti meg. Hasonlóan kiemelt fekvéssel büszkélkedhet a kortárs salzburgi építészet egyik legfőbb ismertetőjegyének számító Mönchsberg Modern Művészetek Múzeuma is.

A salzburgi kirándulás másik kihagyhatatlan pontja a Hagenauer család Getreidegasse 9. szám alatt álló házának megtekintése, ahol 1756. január 27-én itt látta meg a napvilágot Wolfgang Amadeus Mozart. A Nemzetközi Mozart Alapítvány koordinálásával az elmúlt évtizedek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően napjainkban több ezer látogatót vonz a Hagenauer-ház tulajdonosáról, a Mozart család barátjáról, Johann Lorenz Hagenauer fűszerkereskedőről elnevezett polgári családi ház. A látnivalók közül a leghíresebb kiállítási tárgyak közé tartozik Mozart gyermekkori hegedűje, koncerthegedűje, az ütőkalapácsos zongorája és a Mozart család portréi.

Salzburg azonban nemcsak a történelmi városképe miatt érdekes. A zene fővárosának sétálóutcái minden év júliusában és augusztusában, a világhírű Ünnepi Játékok ideje alatt megtelnek klasszikus vagy népzenét játszó utcai muzsikusokkal, egymást érik a patinás koncertek a nagy népszerűségnek örvendő Mozart kultusznak köszönhetően. A város amúgy sem olcsó szolgáltatásai ilyenkor az egekbe emelkedhetnek, így érdemes már előre a megfelelő szálláshely után érdeklődni. Ideális választás lehet a Hotel Mozart, amely az óvárostól mindössze tíz perc sétára található. Amennyiben nem a hotel a megfelelő választás, számtalan egyéb lehetőség közül válogathat. Az óvárostól messzebb, azonban kényelmesen megközelíthető Elisabeth Panzió svédasztalos reggelivel és kerékpárkölcsönzési lehetőséggel várja a vendégeket. A szállás emellett hatalmas kerttel várja vendégeit, ahol kedvére élvezheti a háttérben felcsendülő komolyzenei alkotások egyikét.

GASZTRONÓMIA ÉS PROGRAMOK

A salzburgi út során nem maradhat el a város sokrétű gasztronómiájának feltérképezése. Tegyen egy kitérőt a legendás kávéházak egyikében és kóstolja meg a fogalommá vált salzburgi kávé számtalan variációjának egyikét vagy a Mozart-golyót, amelyet szintén több változatban kínálnak az üzletek. A patinás kávéházak világa mellett az utazás egyik fénypontja lehet a város valamelyik hangulatos sörözőjének egyikében legurítani néhány korsót a kitűnő helyi sörökből. A vezető helyi sörgyártó a Stiegl Brauwelt színvonalas bemutatóhelye, kóstolással egybekötött kiállítása nem véletlenül kerül rá a legtöbb turista listájára.

Több napos itttartózkodás esetén Salzburg környéke további változatos programokkal és látnivalók felfedezésével várja a kíváncsi turistát. Ausztria első számú alpesi panorámaútján átkelve felejthetetlen élményben lehet része az Alpok hágóján. Az út során érdemes megtekinteni Salzburgtól délre fekvő Salzach völgyében elterülő festői szépségű Hohenwerfen várat, az ország egyik legnépszerűbb élményvárát. A vezetett túra során megismerkedhet a vár történelmével. Az egykori erődítmény ad otthont Ausztria első solymászati múeumának. Nem érdemes kihagyni a harangtornyot sem, ahonnan páratlan kilátásban lehet része a szomszéd falura, a folyóvölgyre, illetve közelebbi bepillantást nyerhet a naponta kétszer tartott ragadozómadár bemutatóba. A Salzburgi Solymászok show-ján az egészen kis madarak reptetésétől a majd két méter fesztávolságú ragadozó madarak szárnyalásáig sok mindent láthat, amennyiben erre jár. Salzburg nyüzsgő városától távol, a Tennengebirge meredek szirtjei között haladva érdemes pár napra megállni és élvezni a friss, hegyi levegőt és a környéki szállások egyikében megpihenni. A több napos itt-tartózkodás arra is alkalmat ad, hogy meglátogassa az Alpok csipkés lábainál fekvő világhírű reneszánsz vízijátékairól hires Hellbrunni kastélyt. A kastély mintegy 400 éven keresztül változatlan formában maradt fenn.

Dísztermei közül a legfigyelemreméltóbb a lenyűgöző, aranytapétával díszített Antecamera, a mellette nyíló hálószoba, a tapétaszoba, melynek falait XVIII. századi kínai papírtapéta borítja. A belső tér meglátogatása után tegyen egy sétát a Kastélyparkban, ahol a geometriai formákba rendezett festői látványú franciakerten kívül a Salzburg Zoo látványos állatkertjét is megtekintheti. A park kétségkívül legnagyobb látványossága azonban az idegenvezető kíséretében tett séta, amelynek során misztikus tükörbarlangok, csodálatos vízköpők mellett elhaladva készüljön fel, hogy a legváratlanabb helyekről felspriccenő vízsugarak garantáltan nedves élményben részesítik majd. A vízi játékok mellet érdemes ellátogatni a világ legnagyobb jégbarlangjához, az 1700 méter magasan a sziklafalból nyíló Eisriesenweltéhez. A 42 kilométer hosszan tekergő út egy része még feltáratlan, jelen pillanatban egy 2 kilométeres szakaszon csodálhatja meg a különleges jégalakzatokat legyen szó a Jégpalotáról, a Jégkirálynő fátyláról vagy a Jégóriások váráról.

Our top-rated cheap hotels in Salzburg

  33 356 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  43 469 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  54 743 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 57 383 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  51 759 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  45 007 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.

Gyakran Ismételt Kérdések Salzburg úticélról