Szállások Pozsony, Szlovákia területén

  24 368 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  30 265 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  42 098 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 1. 36 768 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 2. 27 455 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  57 684 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  40 326 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  46 409 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Pozsony városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Szlovákia, Pozsony. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Pozsony
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Pozsony!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Pozsony

  42 007 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 36 364 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 31 913 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 27 439 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  34 870 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 34 006 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.

A MÚLT ÉS A JÖVŐ KEVEREDÉSE, POZSONY

Pozsony a legfiatalabb európai metropoliszok egyike, fontos közlekedési és vasúti csomópont, illetve folyami kikötő. A magyar történelemben évszázadokon át kiemelkedő szerepet játszott, Buda törökök általi bevétele után a magyar országrész fővárosa lett, a Szent Márton-dómban koronázták meg például a magyar királyokat egészen 1848-ig. A pozsonyi belváros sikeresen átvészelte a XIX-XX. századi nagy átépítéseket, így megőrizve óvárosának középkori eredetű szerkezetét, régi épületeit, de a modern kultúra és művészetek kedvelői is élvezetet találnak a városnézésben.

HAMISÍTATLAN KÖZÉP-EURÓPA

A hamisítatlan közép-európai hangulatot árasztó történelmi belváros az utóbbi évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően évről évre egyre több és több turistát vonz. Éppen ezért érdemes időben megkezdeni a megfelelő szállás kiválasztását. Kétségkívül minden típusú látogató megtalálhatja itt számítását, legyen szó a klasszikus barokk kultúrára szomjazó látogatókról vagy a nagyvárosi élményeket kereső fiatalokról, akik órákig bolyonghatnak az élettel teli, nyüzsgő, színvonalas vendéglátóhelyekkel zsúfolt sétálóövezetben. Pozsonyban számos nevezetességgel találkozhat, ezek többsége az óvárosban található. Érdemes tehát az óváros középpontjától, a Főtértől indítani egy esetleges csillagtúrát, amelynek első állomása lehet a híres óratorony. A Mihály-torony Pozsony egyik legrégebbi építménye, az egyetlen még ma is álló óratorony, ahonnan páratlan kilátás nyílik a girbe-gurba sikátorokra. Amennyiben a divat szerelmese, a torony alatt futó kis utcákban, rengeteg ismert boltban válogathat a legújabb ruha kollekciók közül legyen szó Christian Dior, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana vagy Gucci alkotásairól. Garantáltan az utazás egyik legemlékezetesebb bevásárlótúrájának nézhet elébe!

A Főtér egy másik látványossága a Maximillian szökőkút. A kút tetején álló Roland nevet viselő szoborhoz egy érdekes legenda is fűződik, miszerint a lovag annak ellenére, hogy egész évben az Óvárosháza felé néz, minden szilveszter éjjel megfordul, és meghajol a régi Óvárosháza előtt. Amennyiben az óvároshoz közel maradna, számtalan szállás lehetőség közül válogathat, érdemes azonban körültekintőnek lenni, ugyanis a legjobb helyeket hamar elkapkodják. Amennyiben olcsóbb lehetőségek közül válogatna, nézzen szét az apartman kínálatok között. Ideális választás lehet a Residence szálláshely, amely segítőkész személyzettel, minden igényt kielégítő kiszolgálással várja vendégeit. Amennyiben a hagyományosabb építészeti stílust kedveli, próbálja ki a barokk bútorokkal felszerelt Virgot ex Garni, amely a vár szomszédságában, Pozsony közkedvelt helyén fekszik.

A POZSONYI VÁR

A pozsonyi nevezetességek közül kétségkívül a Pozsonyi Vár a legismertebb és leglátogatottabb. Annak idején fontos stratégiai helyre épült, kereskedelmi utak, többek között a borostyánút kereszteződésében. A várat az 1950-es években újjáépítették miután az 1800-as években leégett. Az egykori börtön ma a Szlovák Nemzeti Múzeumnak ad helyet, amelynek gyűjteményében látnivalók sokaságát tekintheti meg, többek között antik bútorok, órák és népművészeti tárgyak várják az idelátogatókat. A Szlovák Kincstárban található egy apró morva Vénusz, amelyet kb. 25 000 évvel ezelőtt faragtak mamutagyarból. A pozsonyi vár mellett a városban számtalan egyéb érdekes múlttal rendelkező palotát tekinthet meg. Pozsony történelmi központjának egyik terén áll a főváros palotáinak egyik legimpozánsabb épülete, a klasszicista stílusban épült Prímás-palota, amelynek úgynevezett Tükörterme a magyar történelem számos fordulópontjának volt a helyszíne, legyen szó nevezetes békekötésekről vagy baljóslatú végítéletekről.

A gyönyörű dísztermek mellett világhírű angol gobelingyűjteménye miatt is a kihagyhatatlan látnivalók listáját erősíti az épületben működő múzeum. A Prímás-palota mellett érdemes megtekinteni a Grassalkovich-kastélyt is, amely eredetileg Grassalkovich Antal rezidenciájának készült, aki a Magyar Királyi Kamara elnöke, a királyi korona őre és Mária Terézia császárnő legközelebbi tanácsadója volt. A kastély spanyol termében adott hangversenyt egykor 1772-ben Joseph Haydn és zenekara és itt rendezte be hivatalát 1939-ben Josef Tiso, aki a II. világháború idején a Szlovák Köztársaság elnöke volt. Az épület számos exkluzív hotel szomszédságában azóta a szlovák elnök rezidenciája. Érdemes megtekinteni a palota előtt álló színpompás öltözetben álló őrséget. A szerencsések akár a szomszédos ablakokból is figyelemmel kísérhetik a napi őrségváltást, amennyiben a közelben található LOFT Bratislava -ban szállnak meg.

A SZLOVÁK KONYHA

Az egész napos jövés-menés után ideje megismerkedni a szlovák kulináris élvezetekkel. A belváros számtalan igényes, nyugati színvonalú, nemzetközi éttermeiben, nosztalgikus kávéházaiban, autentikus sörözőiben ízletes fogásokat próbálhat ki. Kóstolja meg az egyik legismertebb ételkülönlegességet, a sztrapacskát, amely krumpli galuskából készül, és hagyományosan cserépedényben tálalják, zsírral megöntözik, és juhtúróval vagy pirított káposztával esetleg libatepertővel ízesítik. Amennyiben inkább levesre vágyna, különleges ízélményt garantál a kapustnica, amely káposztával, füstölt kolbásszal, gombával, néha szilvával ízesítenek.

Több napos itt-tartózkodás esetén érdemes a környéket is felfedezni. A leglátványosabb várromokat általában rövid gyalogtúrával közelítheti meg, érdemes a megfelelő felszerelést már előre bekészíteni. A várostól nem messze a Duna és a Morva összefolyásánál egy magas sziklaszirten fekszik a Kárpát-medence nyugati kapuja, a romantikus Dévény várának romja. A vár lakói sokszor cseréltek gazdát, történelme gazdag fordulatokkal teli, a napóleoni háborúk során felrobbantották a franciák, ezt követően a nemzeti újjászületés idején a szlovák nemzeti identitás szimbóluma lett és a vár börtönében egészen a 20. század végéig azokat őrizték, akik sikertelenül próbáltak átszökni Ausztriába. A vár megtekintése után érdemes ellátogatni a Pozsonytól északra húzódó Kis-Kárpátokhoz, Szlovákia egyik leghíresebb borvidékéhez. Merüljön el a környék, az erdős lankák szőlőültetvényei között, illetve csodálja meg a hegyek közt kikandikáló vadregényes várromokat. A legnépszerűbb látnivaló kétségkívül a Vöröskő vára.

A Kis-Kárpátok sűrű erdőivel borított alacsony hegyei közt megbújó, teljesen épen fennmaradt vár az ország egyik leggazdagabb antik bútorkiállításának ad otthont. Évszázadok során összegyűjtött műkincsek, bútorok, festmények, fegyverek nagy része szerencsére épségben megmaradt a kastélyban, de a környék kisebb kastélyainak berendezési tárgyait is itt gyűjtötték össze. A kastélyban a történelmi bútorkiállítás keretében a kora barokk berendezési tárgyaktól kezdve a biedermeierig követhetjük végig a stílusok, divatok különböző példáit. A bútorkiállítás mellett tekintse meg a porcelán és majolika kollekciót vagy a csaknem 15.000 kötetet számláló könyvtárat. A várban eltöltött idő után a vár buja növényzetű parkja is tartogat meglepetéseket, szabadon lépegető pávák, póni-lovaglás és sétakocsikázás gazdagítja a programot. Érdemes a tavasztól őszig tartó időszakban idelátogatni, amikor különböző kulturális témájú fesztiválokon is részt vehet.

Our top-rated cheap hotels in Pozsony

 • 46 116 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 47 400 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  30 871 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  30 808 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Pozsony úticélról