Szállások Bük, Magyarország területén

 1. 45 303 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 3. - júl. 4.
 2. 45 833 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:szept. 2. - szept. 3.
 3. 54 504 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:szept. 2. - szept. 3.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. 58 372 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 20. - máj. 21.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Bük városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Bük. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Bük
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Bük!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Bük

 • 132 342 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 7. - jún. 8.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

BÜK, A KIKAPCSOLÓDÁS MEKKÁJA

Bük városa Vas megyében, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekszik, klímája egész évben kellemes környezetet biztosít a feltöltődni vágyóknak. Egyéb, a közelben található városok csak még vonzóbb úti céllá teszik, hiszen Sopron, Kőszeg és Szombathely is elérhető távolságban találhatók. Bük a kiváló turisztikai infrastruktúra mellett egy nyugodt légkört és falusi hangulatot árasztó település, ahol mindenki feltöltheti megcsappant energiatartalékait.

BETEKINTÉS BÜK ÉLETÉBE

A települést 1271-ben Byk néven említik először, de temploma a kutatás szerint már a 12. században állt, tehát sokkal régebbi alapítású. Bük életében nagy változást hozott a vasútvonal kiépülése 1865-ben. Ennek köszönhető, hogy 1869-ben megindult a termelés a cukorgyárban is. 1917-ben nagy csapás érte a települést a cukorgyár leégésével, melyet már nem építettek újjá. Ennek következtében tömeges elvándorlás kezdődött a községből. Fokozatosan, miképp felfedezték Bük és a környék adottságait és egyre inkább kiépültek a turisztikai útvonalak, egyre többen keresték fel a települést a gondtalan kikapcsolódás jegyében. Népszerűségét jól mutatja, hogy a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében – kis mérete ellenére – Magyarország negyedik legnépszerűbb települése. Legnagyobb vonzerejét kétségkívül a Büki Gyógyfürdő (Bükfürdő) jelenti, melyet évente több ezren keresnek fel. A gyógyvíz felfedezése egy véletlennek köszönhető, ugyanis 1957-ben Bük határában kőolajat kerestek, de a várakozásokkal szemben a fúrások melegvizet hoztak a felszínre. A község, felismerve a felfedezés jelentőségét, a melegvízkútra 1962-ben fürdőt épített. A fürdő a következő években fokozatosan épült ki, de sokáig csak egy medencével üzemelt.

Vizét 1965-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították. A fedett fürdő 1972-ben nyílt meg, ezzel alkalmas lett az egész évi gyógyüdülésre is. Az 1970-es évek során nemzetközi hírű fürdővé épült ki, hiszen 1973-ban gyógyfürdővé, 1979-ben országos jelentőségű gyógyhellyé nyilvánították. A 20. század elején megindult népességcsökkenés előbb megállt, majd dinamikus növekedésnek indult. A fürdő körül kempingek, szállodák, üzletek, hotelek, vendéglők sokasága épült fel. Az egyik legnépszerűbb szálláshely a fürdő közelében a Hunguest Hotel Répce Gold, melynek épületéből egy zárt folyosón keresztül közvetlenül elérhető a gyógyfürdő. A hotelt mindemellett minőségi kiszolgálás, valamint a magyar és nemzetközi gasztronómia széles választéka jellemzi. Ma a fürdő az ország második legnagyobb gyógyfürdője – területe 14 hektár, 26 medencével (ebből 11 fedett), 5 ezer négyzetméter vízfelülettel rendelkezik. A település az évek során egyre inkább üdülővárossá nőtte ki magát.

FELFEDEZNI ÉS MEGISMERNI BÜKÖT

Bük település – bár falusi méretei meglehetősen behatárolják a szórakozási lehetőségeket – számos érdekes felfedeznivalót kínál. Egyik leghíresebb építménye az evangélikus temploma, mely 1785-ben épült, tornyát pedig 1826-ban építették hozzá. 1837-ben tűzvész pusztította Alsóbük egész nyugati részét, amely nem kímélte az egyházi épületeket sem.

Leégett a paplak, a tanítólak és a harang is megrongálódott. 1837-ben öntettek egy második, nagyobb harangot, amelyet 1916-ban felajánlották háborús célokra. 1985-ben volt a templom felszentelésének 200. éves évfordulója, melyet méltóképpen ünnepeltek meg – ebből az alkalomból új harangot is öntettek. A település másik szakrális helye a Szent Kelemen plébániatemplom. A gótikus templom 1408-ban épült, de már akkor is egy 13. századi román templomot építettek át. Szent Kelemen vértanú Szent Péter harmadik utódaként került pápaságra, így az egyház legkorábbi szentjeihez tartozik. 1732 és 1757 között az egész épületet barokk stílusban építették át, falfestményei részben a középkorból, részben a 16. századból származnak. Az egyházi építmények felfedezése után érdemes egy kicsit a nagyvilági élet felé venni az irányt, hiszen a Szapáry-kastély is számos érdekességet tartogat a történelmi múltból, amely testközelből azonban nem tapasztalható meg, 2007-től ugyanis magántulajdonban van. A kastélyegyüttest egy 16. századi eredetű, megerősített udvarházból építtette át Felsőbüki Nagy István 1696-ban, kora barokk stílusban. A 30 szobás, egyemeletes épület dísztermét dombormű benyomását keltő festmények, ún. grisaille-képek díszítik. Antonio Luca Colombo készítette őket. A témájuk: tájképek, négy évszak allegorikus ábrázolása, középen Vénusz kíséretével. A Felsőbüki Nagyoktól a 19. század elején a Jankovich-grófok kezére került, majd nősülés révén a Markovics, 1925-ben pedig öröklés útján a gróf Szapáry családé lett. Tőlük 1949-ben vette el a kommunista hatalom. Használták TSZ-irodának, majd az 1960-as években reprezentatív szállodát alakítottak ki benne, de 1994 óta nem használták, 2007-ben magánkézbe került.

A történelmi barangolások és múltidéző épületek után jól fog esni némi kontraszt, amit meg is kapunk, ha betérünk a Greenfield Hotel Golf & Spa All Inclusive-ba, ahol modern és igényes szobák várják a vendégeket. Külön említést érdemel a hotel Seasons nevű étterme, melynek terasztáról lenyűgöző panoráma nyílik a golfpályára, mindemellett ínyenc ételeket szolgálnak fel. További kuriózum, hogy az ideális pihenőhelyként szolgáló zongorabárral, teák, kávék és csokoládékülönlegességek széles választékával várja a kikapcsolódni vágyókat, ezen kívül exkluzív borokat, illetve gyümölcs- és tejturmixokat is kínál. Természetesen az olcsóbb megoldásokat előnyben részesítők sem csalódhatnak, hiszen a település a szállások tekintetében is minden igényt kielégít. Így ha családdal vagy baráti társasággal kirándulunk, akkor egy apartman például tökéletes választás lehet. Az Apartmant Brigitte egyszerű, mégis jól felszerelt lakrészekkel várja vendégeit, és 5 percnyi autózással elérhető a büki termálfürdő. A szállás bájos kertjében grillezési lehetőség is rendelkezésre áll.

KÖZELI SZÉPSÉGEK

Mivel Bük elhelyezkedése rendkívül előnyös, így egy hosszabb kirándulás alkalmával mindenképp érdemes felkeresni a térség egyéb szépségeit is. Az egyik legszebb hely a közelben Kőszeg, amely rendkívül hangulatos kisváros középkori várával, szűk utcácskáival és szép tereivel. A város legfőbb látnivalója a Jurisics-vár, melynek legrégebbi része a 13. században épült. Az eredetileg gótikus stílusú belső várat később kibővítették; a reneszánsz és barokk korban is átalakított épületegyüttes uradalmi várkastélyként szolgált. Kétszigetes jellege ma is megfigyelhető: jól látható, hogy az elővárat és a belső várat is vizesárok vette körül. Az elővár épületei gazdasági célokat szolgáltak, itt volt a kocsiszín, az istálló és itt helyezték el az őrséget is. Az elővár udvarából az egykori vizesárok fölött vezető téglahídon lehet eljutni a belső várig.

A vár az 1532-ben, a Bécs felé nyomuló oszmán hadak rohama elleni védekezést vezető várkapitányról kapta a nevét. Jurisics Miklós maroknyi védőserege 19 ostromot vert vissza; az ő győzelmeikre emlékeztet a Kőszegen mindennap 11 órakor megszólaló harangszó. Csak egy ugrás Bük településtől Sopron városa is, amely Magyarország egyik legszebb városa, Budapest után a legtöbb műemlék jellegű épülettel. Sopron a múzeumok városaként az ország egyik legszebb történelmi városa, ahol a legkülönbözőbb korokat és stílusokat képviselő emlékek a várost járó idegent azonnal rabul ejtik. Az erre járó hódító népek, terjeszkedő törzsek mind itt hagyták lenyomatukat a mának. Az évek során egyre népszerűbb turistacélpont lett, így a számtalan történelmi emlék mellett számos szálloda és szálláshely található a városban. Sopron legismertebb látnivalója és egyben jelképe a Tűztorony, melynek alsó átjárója a Hűségkapu. A Tűztorony a nevét onnan kapta, hogy az itt őrködő katonák azt a feladatot látták el, hogy figyelték a vidéket, és jelezték, ha valahol tűz ütött ki – nappal színes zászlókkal, éjjel lámpásokkal. A Tűztorony tetején látható kétfejű sas II. Ferdinánd király és Eleonóra királyné ajándéka, amely a torony tetejére Lipót császár neve napjára rendezett ünnepség alkalmával került. A Tűztorony a hűség jelképe, Sopron pedig a hűség városává vált. A látogatók közel 200 csigalépcső után, az erkélykoszorúról, a toronyőrök hajdani őrhelyéről gyönyörködhetnek a műemlékváros csodálatos panorámájában.

Bük településen járva nem maradhat ki a közeli úti célok közül Szombathely sem, amely Magyarország legrégibb alapítású városa, melyet a Nyugat királynőjének is neveznek, Vas megye és a korábbi Vas vármegye székhelye. Nevét arról kapta, hogy a városban szombati napokon tartották a heti vásárokat. Itt haladt egykor az egyik legjelentősebb kereskedelmi útvonal, a Borostyán út, s a római légiós katonák is itt telepedtek le. Szép történelmi belvárosa, parkjai, a Csónakázótó környékén elterülő páratlan zöldövezeti pihenőterülete és a nagyszabású rendezvények vendégek százezreinek nyújtanak maradandó élményeket, ezért csak a bőség zavarával küszködve tudunk választani a számos program közül. Amit a városban járva semmiképp sem érdemes kihagyni, az a Járdányi Paulovics István Romkert. Az ókori Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a Romkert tárja a látogatók elé: császári palota, közfürdő, vámház, Mercurius szentély, továbbá műhelyek, fazekas kemencék, római útmaradványok, mozaik felületek és a vár. Legértékesebb részét pedig a palotakomplexum jelenti. Szombathelyi barangolásunkat kezdjük azonban a Fő téren, amely jellegzetes, háromszög alakot formálva hasonlóan létezett már a 13. században is. Régen vásárokat, piacokat tartottak itt, mára azonban a Fő tér lett Szombathely kulturális és szellemi központja, valamint mindenki kedvelt találkahelye. Bizonyára nehéz lesz választani a Bük közelében található vonzó úti célok közül, ám valamennyit útba ejthetjük, ha egy hosszabb kirándulást tervezünk, amely során az egész régiót felfedezzük. Bük mindenesetre kiváló kiindulási pont, hiszen itt egy nyugodt, falusias környezetben hajthatjuk álomra a fejünket. Ha az ár és a minőség egyaránt fontos számunkra, akkor egy panzió otthonosságát és egy hotel szolgáltatásait találjuk meg a Bajor Panzió Étterem Aparthotel szálláshely esetében. Ez a csendes helyen álló, nagy kertekkel körülvett apartmanszálloda szabadtéri medencével, napozóágyakkal, nagy terasszal és grillezési lehetőséggel várja vendégeit. Az apartmanok jól felszereltek és igényesek, ahol egy pillanat alatt otthon érezzük majd magunkat. Mindez Bük esetében sem lesz másképp.

Our top-rated cheap hotels in Bük

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 56 169 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 29. - aug. 30.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szállás Bük

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Bük

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok