Szállások Debrecen, Magyarország területén

  45 164 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 1. 64 299 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 2. 46 204 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Debrecen városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Debrecen. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Debrecen
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Debrecen!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Debrecen

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  31 797 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 30 812 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

DEBRECEN, A KELETI KINCS

A debreceni térség Magyarország keleti régiójának szentjánosbogara, amely fényt visz a kevésbé fénylő turisztikai ösvényekre. Gazdag történelmi és kulturális barangolásnak lehetünk részesei, ha elkezdjük róni a város utcáit – legyen szó a múzeumok gazdag kínálatáról, vagy az elmúlt századok történeteit regélő ódon templomokról. Mindamellett, hogy magunkba szippantjuk az így szerezhető ismereteket, a környék levegőjéből is érdemes egy nagyot szippantani, hiszen a térségben található az ország egyedi természeti csodája, a Hortobágyi Nemzeti Park, amely minden utazót magába szédít.

KULTURÁLIS HARAPNIVALÓK

A város központjában található az egy évszázados múltra visszatekintő Déri Múzeum, amely gazdag régészeti, képzőművészeti, kulturális, néprajzi gyűjteményt és történelmi relikviákat kínál. Déri Frigyes 1920. október 18-án adományozta művelődéstörténetileg rendkívül jelentős gyűjteményét a magyar államnak azzal a megkötéssel, hogy Debrecenben múzeumot emeljenek a bemutatására. Azért esett a választása erre a városra, mert volt egyeteme, s így a hallgatók révén gyűjtőtevékenysége új értelmet kapott. Később felesége és testvére is gazdagította a múzeumot. A későbbi gyűjtéseknek és adományozásoknak köszönhetően is műtárgy-együttese felölel minden múzeumi szakágat.

Az 1930-ban megnyílt, Györgyi Dénes és Münnich Aladár tervei alapján, Debrecen városa áldozatvállalásával felépített Déri Múzeum megálmodói kultúrpalotának szánták az épületet, vagyis olyan helynek, ahol ember és kultúra találkozik. Az utókor feladata, hogy ezt a találkozást élménnyé tegye. Debrecen további múzeumokban is bővelkedik. Itt található az ország második legnagyobb kortárs galériája, a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ), mely jelenleg Közép-Európa legkorszerűbb művészeti galériája. A Debreceni Irodalmi Múzeum a város gazdag irodalmi hagyományait gyűjti, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma egyrészt egyházkerületi, azaz regionális hatáskörű múzeum, másrészt az egyik legpatinásabb hazai iskola, az 1538-as alapítása óta. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban kapott helyet a világhírű szobrászművész, Medgyessy Ferenc életművének jelentős darabjait bemutató kiállítás.

A debreceni múzeumok tárháza tehát nagyon sokszínű – és szinte kimeríthetetlen. Ha mégis sikerült kimeríteni, és valamennyi megnézendő múzeumot kipipáltunk a kis turistalistánkon, akkor érdemes egy pihentető szállás után nézni. Mivel Magyarország 2. legnagyobb városáról van szó, azt hihetjük, hogy megfizethetetlenek az ajánlatok, ám jobban körülnézve rá kell jönnünk, hogy itt is találhatunk olcsón, többféle kvártélyt. Sok olyan kiadó helyre bukkanhatunk, ahol minden évszakban tárt karokkal várnak minket. Jó választás lehet például egy apartman is, de ha pénztárcakímélő üzemmódban keresünk szállást, hogy programokra több jusson, akkor egy panzió is remek alternatíva lehet. Családias és igényes környezetben tölhetjük el debreceni napjainkat, ha a Zsuzsanna Vendégházat választjuk. Ha pedig ár tekintetében egy kicsit tovább nyújtózhatunk, érdemes a Villa Debrecen falai között nyugóvóra térnünk, ahol a küszöböt átlépve garantáltan olyan érzésünk lesz, mintha egy másik korba csöppentünk volna. A hotel csendes zöldövezetben, a Nagyerdei Parkban taláható, így a nyugodt pihenés garantált.

AMIKOR MEGKONDULNAK A HARANGOK

Debrecen története több mint négy és fél évszázadon át összefonódott a reformációval. Mindebben fontos szerepet kap az a tér és templom, amely minden időben az események középpontja és történelmi színpada volt. A magyar reformáció központi temploma a Református Nagytemplom, melynek nagyságát méretén túl az is jelzi, hogy hatalmas ikertornyainak 56 mázsás Rákóczi harangja szép időben egészen Hortobágyig elhallatszik. A templom Debrecen főterén, a Kossuth téren áll, amelyet mai formájában 2001. július 7-én adtak át a város lakosai számára. A tér igazi közösségi térré vált az elmúlt években. A Református Nagytemplom története egészen régmúltra tekint vissza, hiszen már az Árpád háziak idején is templom állt itt.

A debreceni Dósa család egyik tagja alapította templom építésének idejéről nincs pontos adat. 1290-1300 táján újjáépítették ezt az egykori templomot, mivel a tatárdúlás idején leégett. XXII. János pápa az „insignis”, azaz kiváló jelzőt említette a templom kapcsán. A templom 1564-ben leégett. Egyetlen emlék maradt, egy hatalmas faragott zárókő, rajta a szimbolikus zászlós bárány, az Agnus Dei, mely a város címerévé lett. 1626-ban Bethlen Gábor támogatásával megkezdték a régi templom újjáépítését. A templom tetejére I. Rákóczi György fejedelem adománya, a nagyméretű aranyos gomb került. 1802-ban újra tűzvészt szenvedett el a templom. A tűzvészt követően Péchy Mihály és Tháler József tervei alapján klasszicista stílusban 1805-és 1823 között épült a mai templom. A templomot történelme tette igazán híressé. 1849. április 14-én Kossuth itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot, és itt iktatták be őt kormányzóvá is.

Nevezetes dátum 1991 is, amikor is II. János Pál ökomenikus istentiszteleten vett itt részt. Volt idő, mikor Debrecen katolikus híveinek száma egy kis csoportra szűkült, mára mégis püspöki megyeszékhellyé vált, melynek történelmét a Szent Anna Székesegyházban látható kiállítás mutatja be. A dóm különlegessége, hogy 2011-től a Torinoi lepel hiteles másolata is megtekinthető itt. A Szent Anna Katolikus Székesegyházat, mint tornyok nélküli piarista templomot 1721 és 1746 között építették az olasz Carlone tervei szerint Csáky Imre püspök adományából. Az 1811-es tűzvész megrongálta a templomot, ekkor tornyait és mai főhomlokzatát 1830 és 1834 között Povolny Ferenc tervei alapján alakították ki. A kapuk melletti fülkékben balról Szent István király, jobbról fia, Szent Imre herceg szobra áll. A főbejárat fölött a piarista rend címere, alatta kis fülkében Mária látható kezében a kis Jézussal. 1991-ben II. János Pál pápa Debrecenben járt, és ekkor a templomot székesegyházi rangra emelte. A Debrecen-nyíregyházi Egyházmegye 1993-ban alakult meg Debrecen székhellyel.

Ha mindkét templomot egyazon napon tekintettük meg, akkor egy valódi szakrális és történelmi barangoláson vagyunk túl. Ha legalább annyira közel akarunk lenni a városközponthoz, mint a Református Templom, akkor érdemes szállásként egy közeli hotelt választani. Ebből a célból remek választás lehet a Centrum Hotel, amely – mint neve is mutatja – a belvárosban fekszik. A szálloda igényes kialakítású, mely ráadásul mindenhez közel van. Kell ennél több? Ha úgy látjuk, hogy ezen az árkategórián pénztárcánk megbotránkozik, még mindig választhatunk egy olcsó, mégis tökéletes szállóhelyet. Ebben az esetben megfelelő lehet egy olyan panzió, mint például a Némethy Panzió, amely szintén közel van a belvároshoz, és hívogató virágos ablakokkal, csinos kis szobákkal és barátságos vendéglátással várja az idelátogatókat.

PRÓBÁLJ MEG LAZÍTANI…

Debrecen az az élhető nagyváros, ahol elérhető távolságban van a természet csendje, gyógyító ereje. Az ország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn 67 fokos termálforrásból tör fel a gyógyvíz, ahol egyszerre pihenhet és szórakozhat minden korosztály. A debreceni Nagyerdőn található az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont, ahol fedett és szabadtéri termálvizes medencék, különböző élményelemekkel és 12 csúszdával ellátott fedett mediterrán élményfürdő és gazdag wellness részleg várja a vendégeket, a gyógyfürdő tehát teljeskörű kikapcsolódást kínál. Ugyancsak érdemes bolyongani kicsit a wellness központnak otthon adó Nagyerdőben, amely Debrecen valódi kis ökoszisztémája. A nagyerdő szépségét leginkább az öregtölgyek adják, melyeket a 13. században vett tulajdonába a város – a folyamatos talajvízszint-emelkedés miatt azonban az állomány jelentős része kipusztult.

Nevét valószínűleg nem az erdő, hanem a fák termetéről kapta, hiszen a város környékén jóval nagyobb területű erdők is voltak. A Nagyerdő területén mintegy 700-800 növényfajt tartanak számon. Ezen a tájon őshonos és lenyűgözően szép látványt nyújt a gyöngyvirágos tölgyes és a gyertyános tölgyes erdő. A mintegy 1082 hektárnyi területen szép számban előfordulnak többszáz éves kocsányos tölgy matuzsálemek is. Az erdő nem csak természetjárók kedvelt túrahelye, de a családosok számára is igazi pihenőparadicsom. Ha már úgyis itt járunk, érdemes útba ejteni a Debreceni Állatkertet és Nagyerdei Kulturparkot is, ahol szintén elidőzhetünk egy darabig. Egy ilyen élménydús nap után biztosan alig várjuk majd, hogy megpihenjünk és álomra hajtsuk fejünket.

Azonban mielőtt megpihenünk, miért ne férne bele még egy kis wellness? Akárhogy is döntünk, a debreceni kínálatban megtalálhatók olyan hotelek ahol összeköthetjük a kellemeset… a még kellemesebbel. Nem érhet például csalódás, ha az Aquaticum Debrecen Termal & Wellness Hotelt választjuk, amely közvetlenül a gyógyfürdő mellett található. Így ha esetleg akár több napot is a fürdőzésre szentelnénk, praktikus ezt a közeli szállodát választani, amely nem csak szolgáltatásaival, de gyönyörű modern kialakításával is le fog nyűgözni bennünket. Az előbbitől kicsit eltérő, mégis hasonlóan pazar bánásmódban lehet részünk, ha a Hotel Óbester mellett tesszük le voksunkat. Amellett, hogy ügyesen ötvözi a modernkori luxust a rusztikus kastélyhatású szobákkal és belterekkel, az Óbester saját wellness részleggel várja a vendégeit.

„LENN A DÉLIBÁBOS HORTOBÁGYON…“

A töretlen látóhatár élménye, a ma is létező délibábok, a legelő gulyák és ménesek, bólogató gémeskutak látványa, a vizes élőhelyek nyüzsgő madártömegei, az éjszakai csillagos égbolt zavartalan élvezete, a kamilla, a menta és az üröm illatosan hullámzó tengere ma is része a Hortobágynak. A Debrecen közeli Hortobágy évszázadokon keresztül a legeltető állattartás helyszíne. Végeláthatatlan legelőin a 20. század közepéig a debreceni állattartók bérelték a legkiterjedtebb területeket gulyáik, méneseik és nyájaik egész évi külterjes tartására. A sajátos természeti táj védelme érdekében 1973-ban létrejött Magyarország első nemzeti parkja, a Hortobágyi Nemzeti Park, mely 1999-ben a Világörökség részévé vált. A Hortobágy egyik legjellegzetesebb motívuma, és egyben jelképe a az azonos nevű folyó felett átívelő 167 méter hosszú híd, mely kilenc boltívre támaszkodik, vagyis a Hortobágyi Kilenclyukú Híd. A legenda szerint úgy jött létre, hogy egy pandúrok elől menekülő híres betyár kilenc szeretője összekapaszkodott, és vállukon, karjukon átsegítették kedvesüket a folyón.

A híres Kilenclyukú híd dácittufából és kockakövekből épült 1827-1833 között Povolny Ferenc tervei alapján. A híd elődje, az 1697-ben épült fahíd a nagy forgalom miatt elhasználódott, így egy idő után már nem felelt meg a követelményeknek. A Hortobágyon járva érdemes felkeresni a nemzeti park természeti adottságaira alapozott Hortobágyi Vadasparkot is, amely kiválóan alkalmas az ősi puszta vadvilágának bemutatására. A vadaspark az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított, illetve a nemzeti parkban ma is vadon élő állatfajokat mutatja be. A vadasparkban három nagytestű patás fajjal ismerkedhetnek meg a látogatók: az eurázsiai vadlóval (Przewalski ló), az ún. rekonstruált őstulokkal, (Heck-marha), illetve a vadszamárral. Az egykori madárfaunát a területről rég eltűnt pelikán, és ritka ragadozó fajok (sasok, keselyűk) képviselik.

A Hortobágy, és annak minden szeglete és mozzanata bizonyosan olyan életreszóló élményt nyújt mindannyiunk számára, melyek örök időkre bevésődnek emlékezetünkbe. A debreceni kirándulás során mindenképp érdemes tehát útba ejteni. Ha a szállás tekintetében is vissza akarjuk kapni picit a Hortobágy hangulatát, akkor célszerű olyan szállodák után nézni, amelyet adnak nekünk egy falat pusztát. Bár nem annyira olcsó, mégis kihagyhatatlan Malom Hotel, amely nem csak egyedi malom külsejével hódítja meg a megfáradt vendéget, de mesés, lélegzetelállító belsejével hozzájárul ahhoz, hogy azt érezzük, egy régi stílusú, modern köntösben tálalt malomlakásba sikerült bevackolnunk magunkat.

Másfajta, ugyanakkor hasonlóan feledhetetlen szállásélményt nyújt az Erdőspuszta Club Hotel, amely fényűző szobákkal és egyedi kiállítással várja a vendégeket. A pusztaság élményét a szálloda körül található hatalmas park, a közeli tó és a lovasistáló adja. Ezen felül pedig a hotel éttermében kitűnő magyar és nemzetközi ételkínál vár bennünket.

Our top-rated cheap hotels in Debrecen

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.