Szállások Egerszalók, Magyarország területén

 1. 15 576 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 2. 41 146 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 1. - jún. 2.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. 12 192 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 29. - márc. 30.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Egerszalók városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Egerszalók. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Egerszalók
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Egerszalók!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Egerszalók

  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

EGERSZALÓK – EGY KINCS A VÖLGYBEN

Egerszalók a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében fekszik. Természeti képződményeivel, gazdag vizeivel valamennyi turistát levesz a lábáról. Valódi vonzereje a saját és a környék természeti szépségeiben rejlik. 27 ezer éves hévízforrás tör fel itt a mélyből, a domboldalon lefolyó víz pedig egyedi képződményt – sódombot hozott létre. Megcsodálhatjuk a helyi templomot is, amelyhez különös legenda kötődik, és a bükki tájban sem fogunk bizonyosan csalódni.

VÍZ HÁTÁN VÍZ

Egerszalók városát felkeresve kellemes meglepetésben lehet részünk, mikor rácsodálkozunk arra, hogy mennyiféle „vizes kikapcsolódást” találunk a városban. Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén lévő, a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során „Sódomb“ néven vált ismerté. A 65-68 C◦-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket.

A domboldalon lefolyó víz 1200 négyzetméteres látványos mészkőlerakódást épített, ami Európában egyedülálló. Az első kutat kőolaj és földgáz után kutatva 1961-ben fúrták, a második furásra 1987-ben került sor. A kutak megszentelésük során, 2010 őszén kapták a Mária és a Vendel nevet. Ha nem csak a termálvíz alkotta képződményeket akarjuk megcsodálni, de szeretnénk megmártózni is benne, lehetőségünk nyílik rá, ha felkeressük a Saliris Resort gyógy- és wellness fürdőt Egerszalókon, amely 2007-től fogadja vendégeit. A domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő, a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatás adja a térség egyedülálló kínálatát.

A létesítményben összesen 17 beltéri és kültéri medence kap helyet. Fürdőzés céljából felkereshetjük a Nosztalgia fürdőt is. Sokan szívesen emlékeznek vissza a 70-es és 80-as évekre, mikor vadregényes körülmények között élvezték az egerszalóki gyógyvíz üdítő hatását. A büfében a hangulathoz híven hurka és kolbász is kapható. Ha még mindig nem volt elég a vízből, látogassunk el az Egerszalóki-tóhoz, amely az egri Bükkalja legnagyobb felszíni vize. A meder feltöltése 1982 őszére fejeződött be. A tó változatos halfajok élőhelye, megtalálható itt többek között a ponty, amur, süllő, keszeg (dévér), ezüstkárász, csuka, harcsa, törpeharcsa, domolykó, balin, éppen ezért horgászatra is alkalmas. Ha az egész napos fürdőzés után szeretnénk egy olyan hotel vendéglátását élvezni, ahol szintén elérhetőek wellness szolgáltatások, akkor csak elégedettek lehetünk, ha a Saliris Resort Spa-t választjuk.

A szállás mesés környezettel várja az idelátogatókat, közvetlenül a mészkőképződmények közelében, így a csodás látvány garantált. Mindemellett a szálloda kiváló magyar és nemzetközi fogásokat kínál. Az egerszalóki szálláskínálat meglehetősen gazdag, így a hotelek pallettáján több, hasonló szolgáltatásokat nyújtó szálláshely is megtalálható. Szintén remek választás lehet, ha a Thermal Park Hotel mellett tesszük le voksunkat, amely az igényesen és elegánsan berendezett beltér mellett az Egerszalóki gyógyfürdő közelségét is nyújta, amely csupán 300 m-re található innen, és Eger belvárosa is mindössze 6 kilométernyire fekszik.

EMLÉKMORZSÁK EGY LETŰNT SZÁZADBÓL

Az egerszalóki Sáfrány utca összefüggő barlanglakásai a helyi önkormányzat tulajdonában vannak, helyi védelem alatt állnak. A barlanglakásokban kialakított helytörténeti gyűjtemény és az épített örökség együttese nyújt egyedi élményt az idelátogatóknak. Részei a népi bemutató helyiségek, kézműves műhelyek, népi kézművességet oktató termek, borbemutató termek, és a domboldalban egy kis szabadtéri színpad. A Tarna völgyétől Miskolcig terjedő Bükkalja vidékének felső rétegét képező tufakő könnyen vágható, jól faragható. A Bükkalján ma 18 barlanglakásos település ismert. A 19. század közepén Egerszalók 33 barlanglakással rendelkezett. Némelyiket még az 1960-as években is lakták, vannak amiket ma is használnak, például nyári konyhának.

Ha azonban mi az ottlétünk alatt nem egy barlangban akarunk lakni, akkor válasszuk a Mesés Shiraz Wellness Hotel Superiort, amelyben – már a neve alapján sem – nem fogunk csalódni. Ennél jobb nevet keresve sem találhatnánk rá, hiszen a hotel valóban mesés. A Mesés Shiraz Hotel területén hammam és pezsgőfürdő, valamint fedett és szabadtéri medence kínál kellemes felüdülést. A marokkói stílusban díszített wellnessrészlegben gyönyörű szaracén dísztárgyak találhatók. Ha pénztárcánk engedi, mindenképp ezt válasszuk, felejthetetlen élményt nyújt. Egy last minute ajánlat alkalmával még kedvező áron is elcsíphetjük.

EGERSZALÓK, A CSODATÉTEL HELYSZÍNE

Egerszalók a 18. századtól kezdve a gyógyulás helye, a zarándoklatokat egy vak kislány csodás meggyógyulásának a híre indította el. A faluban már a középkorban is volt templom, a ma is látható barokk templom Giovanni Battista Carlone olasz származású mester tervei szerint épült 1738-ban. Legnagyobb benső értékei a Csodatévő Mária-kegykép, valamint a rokokó faragású hordozható Mária-szobor a 18. századból. Az egerszalóki plébánia épülete szintén barokk stílusban épült 1831 és 1834 között. XIII. Klemen pápa örök időkre engedélyezett három búcsút Egerszalóknak, amely remek indokot adhat arra, hogy az év különböző időszakaiban felkeressük a várost. Így március 25-én Gyümölcsöltó Boldogasszonyt, július 16-án Kármelhegyi Boldogasszonyt, szeptember 8-án pedig Kisboldogasszonyt ünneplhetik a helyiek és az idelátogató vendégek. Egerszalók nem csak az ünnepségek, de a szálláshelyek tekintetében is rengeteg alternatívát kínál. Ha a pénztárcabarát megoldások hívei vagyunk, akkor remek választás lehet akár egy apartmanház is, ahol nyugodt környezetben pihenhetünk.

A termálforrások és erdők által körülvett Villa Apartman elegáns szállásokat kínál vendégeinek a festői szépségű, kertre nyíló saját erkéllyel. Az itt található apartamanok különböző méretű csoportok elhelyezésére nyújtanak lehetőséget. Akkor sem kell túl mélyre nyúlnunk tárcánkban, ha egy takaros kis panziók kínálatából szemezgetünk, amilyen például az Anna Panzió is. Különlegessége, hogy saját borospincével büszkélkedhet, melyben borkóstolók és grillezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére, mindemellett pedig reggelit is felszolgálnak.

REJTÉLYES FELFEDEZÉS

A városba látogatók számára is felfedezhetővé válnak az Egerszalók környéki rejtélyes kaptárkövek. a Bükkalja egyik legfőbb turistalátványosságát képezik, leginkább különleges kialakulásuk és máig rejtélyes használatuk miatt. A 10 vagy akár 20 millió évvel ezelőtt kialakult riolittufát a vulkánkitöréseket kísérő forró vizes, kovás oldatok néhány helyen keményebbé tették, így emelkedtek ki az úgynevezett tufakúpok. A kaptárfülkéket ezen tufakúpokba vájták, máig ismeretlen céllal. Bizonyos elképzelések szerint a kaptárkövek barlanglakásként szolgáltak, erre utalnak a kutatók által néhány helyen megtalált cserépedények is. Régi feljegyzések szerint azonban az egerszalóki kaptárkövekhez hasonló riolittufa kúpok belsejébe helyezték hamvasztás után a Szent István korabeli forradalom elesett vezéreinek holttestét. I.

Szent Lálszó király törvénykönyve alapján – mely megtiltja a fáknál, köveknél történő pogány áldozatokat – feltételezhető, hogy pogány oltárkőként szolgáltak. A kaptár szó miatt felmerülhet az a megoldás is, hogy méhkaptárként szolgáltak a fülkék, melyek elrendezésük alapján alkalmasak is egy méhcsalád fejlődésére, telelésére. Látható tehát, hogy meglehetősen rejtélyes képződménnyel találkozhat az utazó, ha felkeresi ezeket a különös természeti csodákat. Mindemellett a környék remek kirándulási lehetőségeket kínál, így a kaptárköveket akár egy túra során is útba ejthetjük. A túra után pedig az Egerszalókon található vendégházak megfelelő helyet nyújtanak a pihenésre. Kellemes és olcsó szálláslehetőséget kínál a Csillagfény Vendégház, ahonnan könnyen és gyorsan elérhető Eger belvárosa és a Szépasszony-völgy is.

A MAGYAR CSODAPARK

Ha a túrázást és a természetjárást magas szinten akarjuk művelni, akkor Egerszalókon járva nem is találhatnánk ennél jobb terepet a Bükki Nemzeti Parknál. A Bükk hegység belső területeit 1977. január 1-jén nyilvánították nemzeti parkká. A park a hegységnek a központi, nagyrészt erdős területét foglalja magába. A Bükk hazánk átlagmagasságát tekintve legmagasabb hegységünk, mészkő ormai meghaladják a 800-900 m-es magasságot. Meredek csúcsai, a „Kövek vonulata”, mély szurdokvölgyei, a Bükk-fennsík karsztos felszíne, hegyi rétjei változatos élőhelyi feltételeket biztosítanak az itt megtelepedett növény- és állatvilág számára.

A magaslatokon a sáncok, földvárak maradványai, várromok, máshol kolostorromok emlékeztetnek arra, hogy a hegységnek mindig jelentős szerepe volt a történelmi korokban. A nemzeti park felügyelete alá 9 tájvédelmi körzet és 14 országos jelentőségű természetvédelmi terület tartozik, közöttük olyan Kulturális Világörökség helyszín, mint a Hollókői Tájvédelmi Körzet. A világ első, országhatárokon átnyúló nemzetközi geoparkja, a Novohrad-Nógrád Geopark több tájvédelmi körzetet, természetvédelmi területet érint. A 28 szlovák és 63 magyar oldali település területét érintő geopark célja a földtani örökség, a vidék természeti és kulturális örökségének, hagyományainak megőrzése, bemutatása.

Egerszalók és környéke tehát megannyi csodát rejt magában, érdemes tehát mindenképp felkeresni. A szálláshelyek kínálata is rendkívül sokszínű és változatos, így bizonyosan mindenki megtalálja a számításait. Tegyük le voksunkat akár egy apartman, akár egy hotel mellett, garantáltan nem fogunk csalódni. Vagy válasszunk egy panziót Egerszalók központjában, például a Thermal Panzió és Étterem nevezetű helyet, ahol a kertben is lazíthatunk, vagy felfedezhetjük a környéket az itt bérelhető kerékpárokkal is.

Our top-rated cheap hotels in Egerszalók

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szállás Egerszalók

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Egerszalók

Látnivalók itt: Egerszalók

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok