Szállások Bogács területén | Keressen és hasonlítson össze kedvező ajánlatokat a trivagón!
Számos oldal ajánlatait összehasonlítva keressük Önnek az ideális szállást
Talált szállások: 0Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 113

Szállások Bogács, Magyarország területén

Szálláshelyek Bogács városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Bogács. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Bogács
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Bogács!
  • Foglaljon kedvező áron!

BOGÁCS, A BORSODI KURIÓZUM

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén fekvő kicsi község főként fürdőhelyéről ismert, s mérete alapján azt hihetnénk, hogy ezzel fel is sorakoztattunk mindent, amiért érdemes ide ellátogatni. Azonban, ahogy jobban szemügyre vesszük, rájövünk, hogy óriásit tévedünk. Gazdag borkultúrájával, hagyományőrző szemléletmódjával és természeti látnivalóival valódi felüdülést nyújt valamennyi látogatója számára.

ÓRIÁSI CSOBBANÁSOK

A Bogácsi Thermálfürdő méltán ismert a környéken, hiszen nem csak fürdőzésre alkalmas, de wellness szolgáltatások széles kínálatát is nyújtja. A bogácsi fürdő története több évtizedre tekint vissza, s a vízforrás megtalálása csupán a véletlennek köszönhető. Történt ugyanis, hogy 1955. július 21-én olajkutató fúrásokat kezdtek, olajat azonban nem találtak. Szeptemberben folytatták a fúrásokat, s ekkor már 465 méter mélyen jártak, de olajnak még mindig nyoma sem volt. Október 9-én aztán megtörtént a csoda – azonban ekkor sem olajra bukkantak a kutakodó szakemberek, hanem értékes gyógyvízre, ami azóta is szüntelenül ellátja a települést, s az ide érkező pihenni vágyókat. A helyiek nagy becsben tartják termálfürdőjüket, és számos módon igyekeznek népszerűsíteni Bogács büszkeségét. Ehhez kapcsolódóan évről évre, szinte már hagyományszerűen szerveznek olyan rendezvényeket, melyek valamilyen módon a fürdőhöz kapcsolódnak. Ilyen többek közt a Bogácsi Egészségnapok, melyen az egészséges életmódot népszerűsítik, s ennek keretén belül ismeretterjesztő előadásokat tartanak, különböző szűrővizsgálatokon és állapotfelmérésen lehet részt venni, valamint diétás tanácsadás és vízitorna is várja a vendégeket. A fürdő területén szervezik meg a Mozgolódás Hétvégéje néven futó eseményt is, amikor minden a mozgásról szól. Ezen kívül nyár folyamán éjszakai fürdőzésre, medencebulira is lehetőség adódik, a legnagyobb durranás a fürdő életében pedig a Bogácsi Fürdőfesztivál, mely alkalmával koncertekkel, gyerekprogramokkal és Fürdő Szépe választással várják az ide látogatókat. Bogács kis mérete ellenére számos választási lehetőséget kínál szállások tekintetében. Remek választás lehet például, ha egy olyan panzió mellett tesszük le voksunkat, mint amilyen az Alabástrom Panzió és Étterem, amely amellett, hogy nagyon közel fekszik a termálfürdőhöz, a helyi horgásztó és a pillangómúzeum is pár percen belül elérhető innen.

„GONDŰZŐ BOROCSKA MELLETT…”

A vidék gazdag szőlő- és borkultúrával rendelkezik, s Bogács a Bükki borvidék egyik legkarakteresebb települése, a Bükkaljai Borút Egyesület tagja. Borait az egriekhez lehetne hasonlítani, de valamivel magasabb a savtartalmuk. A környező dombokon ülő hangulatos pincesorokban általában hagyományos fahordós érlelés folyik. Az értékőrzésben és -teremtésben nagy szerepet vállal a Szent Márton Borlovagrend. Néhány a leggyakrabban itt előforduló borfajták közül az Olaszrizling, a Chardonay, a Cserszegi Fűszeres, a Leányka, a Kékfrankos, a Cabernet Savignon, a Merlot – hogy csak néhányat említsünk. Az itteni borvidékhez egy legenda is kötődik a török hódoltság idejéből, amit úgy mesélnek, hogy a bogácsi bor életeket mentett. Történt ugyanis, hogy az Eger ellen vonuló törökökből egy kisebb sereg tévedt be Bogács falujába, s a legbátrabb ifjú, Barna vitéz azt találta ki, hogy az asszonyok, gyerekek és öregek bújjanak el a pincékben, melyek bejáratát leomlasztották, így a török nem juthatott be. Nem is jutottak be, ám nem is álltak tovább – letáboroztak a közeli erdőben. Így a helyiek nem tudtak előbújni rejtekeikből. A víz azonban meglehetősen fogytán volt, így aztán Barna vitéz úgy rendelkezett, hogy a felnőttek kizárólag bort ihatnak, hogy a víz a gyerekeknek jusson – s ők is csak borral higítva ihatják azt. Így vészeltek át további két hetet, amikoris a törököket visszarendelték Eger várához, s a helyiek kihúzták ezt az egy hónapot – hála a bogácsi bornak. Az ide érkező turistáknak azonban szállás gyanánt nem kell pincékben bújkálniuk, hiszen takaros apartmanok találhatók a településen. Remek választás lehet szálláshely tekintetében a Margaréta Apartmanház, amely valamennyi látogató tetszését garantáltan elnyeri. Az apartman, mindamellett, hogy barátságos, családias hangulatú szobákat kínál, a Bükki Nemzeti Park szélén található, így ideális kiindulóhely lehet a nemzeti parkban tett túrákhoz. Aki nagy borbarát, vagy épp csak most ismerkedik a nemes nedűvel, kihagyhatatlan program a Cserépi úti pincesor felkerésése. Tufába vájt, kiváló mikroklímájú pincékben születnek itt a bogácsi szőlőhegy terméséből a tüzes borok, ezeket akár egy pincében, akár pincéről pincére járva is végigkóstolhatják a vendégek. Nem csak minőségi borok gazdag kínálata várja az ide látogatókat, de az időszakos rendezvények mellett –mint például szüreti mulatság, summás ételek bemutatója vagy éppen Márton-napi vigasság – a társaságok élőzene kíséretével is mulathatják az időt.

A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÚTJÁN

Bogács nagy figyelmet szentel helyi értékeinek és nagy gondot fordít ezek megőrzésére. Így a település egyik fő látnivalója a Hagyományőrző Ház, ahol a falu két babakészítőjének munkái tekinthetők meg, bemutatva a népi élet jelentősebb momentumait. Az életképeket festmények teszik még teljesebbé. A babákon kívül szőttesek, hímzések, öltözetek, eszközök is gazdagítják a kiállítást. Különlegességét szemléletmódja adja: nem csupán tárgyakat akar bemutatni, hanem a tárgyak által a régi életet szeretné érzékletesen megidézni – legyen szó lovas kocsizásról, ház körüli vagy mezőgazdasági munkáról, vagy éppen a falubeliek közösen megült ünnepeiről. Így a közelben járva mindenképp kötelező útba ejteni, hiszen gazdag kulturális és lelki útravalóval indulhatunk innen tovább. Ugyancsak érdemes betérni a helyi Tájházba is, amelyet Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki. Ez egyfajta emlékmúzeumként funkcionál, amely a földnélküli parasztemberek életkörülményeit hivatott bemutatni. Berendezésének nagy része gyűjtésből való, így a XIX. század végét, a XX. század elejét tükrözik a tárgyak. A bogácsi palóc népviselet, öltözet is megtalálható a kiállítási darabok között. Egy másik kihagyhatatlan, bogácsi nevezetesség a Színészliget, amelyet 2009 tavaszán alakítottak ki Hanák Zsolt ötletgazda és a település akkori polgármestere, Verhóczki Sándor kezdeményezésére. A liget kialakításával a magyar színművészet nagyjainak szerettek volna emléket állítani és tisztelegni előttük. A liget bejáratánál álló kereszten a magyar színjátszás legnagyobbjainak emléktáblái találhatók, mögöttük pedig az egyre nagyobb számú fasor. A helyiek a múlhatatlanság szimbólumával, „égig érő” fákkal szeretnének tisztelegni a színművészet nagyjai előtt, akik maguk is maradandót hagynak hátra. Ha az egész napos kultúrbarangolás után szeretnénk megpihenni, akkor bizony jól fog esni egy kényelmes szállás. Testi-lelki feltöltődésben lehet részünk, ha a Bogácstól nem messze fekvő hotel szobáiban térünk nyugovóra. A Nomád egyedi, rusztikus hangulatával garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

A TERMÉSZET LÁGY ÖLÉN

A település remek kikapcsolódási lehetőséget kínál azoknak is, akik szeretnék a természetben megtalálni az alkalmat a pihenésre. Így a település közelében járva nem érdemes kihagyni a falu fölé magasodó, dombtetőn álló milleniumi kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Bogácsra és a Bükkaljára. A millennium évében épült, hatszögletű kilátó magasságát nem lépcsők adják, hanem a domb, amire épült. Földön álló mellvédjét bogácsi kőből rakták. Északi irányban a déli Bükk évszázados erdőkkel borított szépsége fogja meg tekintetünket. Dél felé tekintve pedig az Északi-középhegység alatt elterülő Dél-Borsodi Mezőségig és a Hevesi-síkságig is elláthatunk. Hasonlóképpen nyugodt környezetben tölthetjük vakációnkat, ha ellátogatunk a helyi horgásztóhoz, amely egész napos kikapcsolódást nyújthat. A Hór völgyében fekvő Bogács patakja a Szoros. A Bükk lábánál, a település központjától alig 300 méterre völgyzáró gáttal szelídítették meg, és a mesterséges víztározót alkalmassá tettek a horgászatra is. A mintegy 20 hektáros tó partjáról fantasztikus panoráma tárul a környező hegyekre. Fogható itt többek között ponty, amur, csuka, süllő, compó és éjszakai horgászatra is lehetőség van. Az ilyenfajta természetközeli programhoz jól kapcsolódhat, ha szállásként egy kemping szolgál, amely amellett, hogy pénztárcabarát megoldás, különös hangulatával elvarázsolja a család valamennyi tagját.

Szállás Bogács

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Bogács

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok