Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Budapest, Magyarország területén

Betöltés

Szálláshelyek Budapest városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Budapest. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Budapest
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Budapest!
  • Foglaljon kedvező áron!

BUDAPEST, BUDAPEST, TE CSODÁS…

Budapest Európa szívében pumpálja a vért, ahol összefonódik a régi korok bohém romantikája a modern nagyvárosi nyüzsgéssel. A látnivalók és a város sokszínűsége annyira elvarázsolja az idelátogatót, hogy biztosan nehéz szívvel fog távozni. Legyen szó a hangulatos macskaköves utcákról és történelmi városrészekről, az utánozhatatlan magyar gasztronómiáról, a fürdőparadicsomokról vagy a fiatalok körében kedvelt romkocsmákról, az biztos, hogy valamiért mindenki megszereti Budapestet.

1000 ÉVES TÖRTÉNELEM – VÁR RÁD A VÁR

A magyar főváros régmúltra visszatekintő történelme közismert, ám azt bizonyára már kevesebben tudják, hogy a város 1873-ban kapta az összevont Budapest nevet, a Duna bal oldalán fekvő Pest, és a jobb oldalon elnyúló Buda egyesítésével. A legtöbb történelmi lenyomatot talán a Budai Vár és a hozzá kapcsolódó várnegyed hordozza magában, ahol a magyar nép számos sorsfordító eseményére és csatájára került sor. A budai várhegy természetes kilátóként tornyosul a főváros fölé, ami önmagában képes egy egész napos programot biztosítani a kikapcsolódásra éhezett turista számára. A budai vár építése még 1243-ban kezdődött, és azóta számos romboláson és felújításon esett át, a vázát képező eredeti kőfalak között azonban valóságos időutazást tehetünk az ódon ösvényeken barangolva. Akinek budapesti vakációja során fontos, hogy mindvégig a vár közelségét élvezhesse, és ha a pénztárcája is megengedi, akkor érdemes ahhoz közel szállás után nézni, mert a környéken rengeteg kitűnő hotel áll rendelkezésre. Az olcsó kategóriától a drágáig minden megtalálható, a várhoz közel azonban remek választás lehet a Castle Garden, amely a 4 csillagos hotelek között is előkelő helyet foglal el.

A vár tövében elnyúló, 2014-ben teljes körűen felújított Várkert Bazár szintén vonzó lehet mindazok számára, akik egy letűnt kor várudvari hangulatát akarják megtapasztalni. A budai vár ugyanakkor nem csak történelmi, hanem kulturális központként is szolgál, hiszen a várpalota épületeiben kap helyet a Budapesti Történeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Országos Széchenyi Könyvtár is, két gyalogtúra között tehát ropogtathatunk egy kis kulturális csemegét is. A budai vár lenyűgöző panorámát kínál, ami szilveszter idején nagy pluszt jelenthet, hiszen Budapest fényei innen még jobban látszódnak. A budai vár ezen kívül időszakosan számos fesztiválnak és zenés rendezvénynek ad helyet, érdemes tehát akár ezekhez igazítani a nyaralás időpontját, hiszen többet nem is várhatna az idelátogató, mint hogy egyetlen helyszínen belekóstolhasson a zenébe, a gasztronómiába és kultúrába Budapest tetején. Ezt a történelmi aurában gazdag helyet tehát mindenképp érdemes felkeresni, hiszen joggal szerepel 1987 óta az UNESCO Világörökségi listáján.

GASZTRONÓMIA FELSŐFOKON

A magyar konyhaművészet erőteljesen megcélozza az ízlelőbimbókat, hiszen aki belekóstol, az biztos, hogy egy életre emlékezni fog a magyar ízekre. A magyar gasztronómia elválaszthatatlanul a magyar kultúra részévé vált, amely egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. A város bármely részén járva szinte mindenhol találunk egy-egy magyaros konyhával büszkélkedő éttermet. Kimondottan a hazai ízekre kiéhezett vendégeknek kínál finomságokat a Vakvarjú nevű étterem, ahova mind a budai, mind a pesti oldalon betérhetnek a látogatók.

A Vakvarjú éttermeinek elhelyezkedése azért is előnyös, mert mindkettőhöz közel találhatók olyan, viszonylag olcsó szállodák, amelyek nem csak a kényelmet biztosítják, de a gyors bejutást is lehetővé teszik Budapest belvárosába. Amennyiben egy otthonos panzió az, ahol megpihennénk egy fárasztó nap után, úgy a Broadway City kitűnő választás lehet. Biztosak lehetünk benne, hogy minden napra jut olyan magyar étel, amelyet megkóstolhatunk. A magyar gasztronómia talán legismertebb fogásai a gulyás és a halászlé. Mindkettőből számos variáció létezik, ám mindenképpen érdemes megbolondítani őket csípős paprikával, ami a hazai konyha egyik legjellemzőbb és leggyakrabban használt fűszere. A paprika pályafutása azonban hosszú időre nyúlik vissza, hiszen azt még Kolumbusz hozta be Európába, majd Spanyolországban honosodott meg először, később a törökök nyugati irányú térhódításaik idején magukkal hozták Magyarországra is.

Ebben az időben még, mint paraszti fűszert, lenézték, ezért csak lassan lopakodva került be az urak konyhájára is. A csípős ízű ételeket egyébként is kedvelő magyaroknak a paprika nagyon is megízlett, mind nyers állapotában, mind ételbe főzve, és a régi fűszerek – mint a sáfrány és gyömbér – használata háttérbe szorult. A fűszer egyébként a magyar gasztronómia egyéb ételeit is gazdagítja, mint a pörkölt, a paprikás csirke, a töltött káposzta, a paprikás krumpli vagy épp a bableves. A magyar konyhaművészet azonban a desszertek terén is jeleskedik, amit Gundel János és fia, Gundel Károly, Gerbeud Emil és Dobos C. József tettek világhírűvé, de a madártej és a rétes ugyanúgy szerves részét képezi.

Ha édesszájúak vagyunk, mindenképpen érdemes felkeresni a Gerbeud Kávéházat, amely cukrászati műremekekkel várja a vendégeket. Ha édesszájúak vagyunk és utazásunk során többször is szeretnénk ide betérni, akkor érdemes olyan budapesti szállás után nézni, amely mind a belvároshoz, mind a cukrászdához közel van. Ha viszonylag olcsón ki akar jönni belőle, tekintse meg a K9 Residence apartman szálloda ajánlatait. Ha a nyaralás során fontos szempont a gasztronómia élvezete, akkor a szállás kiválasztásánál vegye figyelembe a hotel konyhájának kínálatát, így garantáltan nem fogja kihagyni Budapest egyetlen gasztronómiai „látnivalóját” sem.

JAJ, ÚGY ÉLVEZEM ÉN A STRANDOT

Sokszor és sokfelé hallani, hogy a Magyarország a fürdők országa és bizony nem tévedünk, amikor ezt a következtetést vonjuk le Budapesten járva. Ezt bizonyítja az is, hogy 1930-ban Budapest megkapta a „Fürdőváros” címet, majd ezt követően 1937-ben került sor az első Nemzetközi Fürdőváros Kongresszus megrendezésére. Országszerte nagy kultusza lett a „vizes kikapcsolódásnak”, amit Magyarország gyógyvizekben gazdag fürdőhelyei lehetővé is tesznek. Maga a főváros is bővelkedik a fürdőkben, hiszen ha utazásunk egyik célja a wellness, erre számos lehetőséget nyújt Budapest. A város talán három leghíresebb gyógyfürdője a Széchenyi, a Rudas és a Gellért gyógyfürdő.

Budapest fürdőinek nagy virágkora a török hódoltság 150 éves korszakához köthető. A gyógyvízforrásokra épített, merőben más és sajátos stílus a közösségi fürdőkultúrát testesítette meg. A korabeli leírások alapján 7-9 fürdő működött Budán a török hódoltság időszakában. (A gyógyfürdők jelentős része ma is a budai oldalon található). A törökök kétféle fürdőt különböztettek meg, a gőzfürdőt (ez minden esetben épített, fűthető létesítmény), valamint a termálfürdőt. A török uralom végével a fürdők dicsfénye megfakult, állapotuk romlásnak indult. A budapesti fürdőkultúra újabb fellendülése a 19. század második felére tehető, ami Than Károly kémiatanár elméleti munkásságának, Zsigmondy Vilmos artézi kútfúrásainak, Chyzer Kornél és Boleman István balneológiai munkásságának köszönhető. 1867-ben a technikai haladásnak volt köszönhető a Zsigmondy Vilmos által fúrt I. margitszigeti kút, mely Budapest első melegvízű artézi kútja lett.

Az egyik legrégibb fürdőnek a Rudas Gyógyfürdő számít, melynek helyén már a középkorban is egy fürdő állt, Szokollu Musztafa budai beglerbég ezt 1571-72-ben átépíttette. A Buda felszabadítása utáni évszázadokban a fürdőt fokozatosan bővítették, átépítették. 1896-ban nyitották meg az uszoda-csarnokot, 1928-ban hivatalosan is gyógyfürdővé nyilvánították. A Rudast 1936-tól csak férfiak látogathatták, 2005-ben – miután befejeződött a fürdő felújítása – bevezették a külön női napot, valamint koedukált fürdési napokat. Amennyiben szálláshely tekintetében is a wellness szállodák fontosak számunkra, úgy érdemes olyan hotelt választani, ahol lehetőségünk van a szállodán belüli kikapcsolódásra is. Ilyen szempontból tökéletes választás lehet a Danubius Health Spa Margitsziget, amely elhelyezkedéséből adódóan Budapest legnagyobb zöld oázisa közelségében fekszik, így a pihenés garantált.

ROMOS KOCSMÁK, AZAZ A ROMKOCSMÁK KULTUSZA

A budapesti romkocsmák az utóbbi évtizedben indultak virágzásnak és szaporodtak el gombamód Budapest belvárosi területein. A romkocsma sajátos budapesti jelenség, amely hasonlóképp turisták sokaságát – főként a fiatalokat – vonzza, akárcsak a budai vár vagy a Rudas Gyógyfürdő. Olyan egyedi arculatú helyszín, ahol ötvöződik a klasszikus vendéglátás a kulturális élménnyel. Olyan létesítmények ezek, melyek valamiképp kilógnak a városképből, mindazonáltal meg is határozzák azt. Az elsőre lepukkantnak látszó homlokzat mögött nagyon is egyedi értékeket képviselnek. Budapesten 2001 óta működnek, kétharmaduk a hetedik kerületben található, amely az utóbbi évtizedben külön szórakozónegyeddé nőtte ki magát. Mitől válik romkocsmává valami? Nevével ellentétesen nem kell attól tartani, hogy ránk omlik a fal az ottlét során, erről szó sincs.

Első ránézésre az egész tér kialakítása kaotikusnak tűnik, azonban jobban szemügyre véve felfedezhető benne a nagyon is jól strukturált belső kialakítás. Mindegyik romkocsmának van valami különlegessége, nincs két ugyanolyan vagy hasonló. Gondolhatunk az Instant fellógatott, futurisztikus állataira, a Szimpla földalatti katakombára emlékeztető kialakítására vagy a Fogas Ház belső udvari elrendezésére, mindegyikben lesz valami sajátosság, ami megfog. Mivel egyre nagyobb azon fiatalok száma, akik a romkocsmák a nyüzsgő budapesti élet miatt látogatnak a városba, érdemes olyan akciós szállás után nézni, ami az ő pénztárcájuknak is kedvező, és több pénz marad Budapest romkocsmáinak felkeresésére. Számukra különösen remek választás lehet a romkocsma negyed kellős közepén elhelyezkedő Agape Aparthotel, ahonnan mind a romkocsmák, mind a belvárosi szórakozóhelyek könnyen és gyorsan elérhetők és ami így tökéletes kiindulópontja egy budapesti éjszakának.

Szállás Budapest

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Budapest

Látnivalók itt: Budapest

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok