Szállások Székesfehérvár, Magyarország területén

 1. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Székesfehérvár városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Székesfehérvár. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Székesfehérvár
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Székesfehérvár!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Székesfehérvár

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

SZÉKESFEHÉRVÁR, A KIRÁLYOK VÁROSA

Aligha találni Magyarországon még egy olyan települést, melyet ennyire átitatott volna a történelem aurája, mint Székesfehérvárt. A királyok városaként méltán rászolgált nevére, hiszen rengeteg uralkodó megfordult itt az évszázadok során. Ezeket a lenyomatokat számos emlék(hely), múzeum, romkert őrzi – érdemes valamennyit felfedezni. Megéri a kultúrába is betekinteni – ki hitte volna például, hogy először itt hangzott el magyarul Shakespeare Hamletjének elhíresült „Lenni vagy nem lenni?“ mondata.

EGY KIS TÖRTÉNELEMÓRA

Székesfehérvár Magyarország egyik legjelentősebb történelmi múlttal bíró városa, amely egykor királyi székhelyként és koronázóvárosként működött. Mindamellett, hogy műemlékekben és látnivalókban gazdag, élénk kulturális élet is jellemzi. Székesfehérvár mindent elkövet annak érdekében, hogy megfelelően be tudja mutatni és meg tudja őrizni nagy történelmi múltját és jelentőségét. A város neve régen egyszerűen Fehérvár volt, melyet Géza fejedelem Alba Regianak nevezett el, majd István királynak köszönhetően Fehérvár a királyság központi városává lett. A város nevének kialakulása többféle forrásból eredeztethető: az egyik szerint az uralkodóház egyes tagjainál több helyen fellelhető „Fehér” előnévre, a másik szerint pedig a Géza fejedelem által épített korai királyi vár és palota építőköveire, vagy fehérre meszelt falaira utal. A Fehérvár utótaghoz csapódó Székes- előtag a királyi székre, vagyis a trónra utal. A régmúlt idők történelmét felelevenítve érdemes egyből ellátogatnunk a Királyok Parkjába, amely nevét a Székesfehérváron eltemetett királyok életnagyságú fából faragott szobrairól kapta, melyeket egy fafaragó csoport készített. A park bejáratánál ezen kívül gyönyörű székelykapu áll. Hasonló érdekességet tartogat történelmi vonatkozásban az Órajáték is, mely igazi székesfehérvári kuriózum, s az óra figurái a magyar történelem legendás személyiségeit korabeli ábrázolások nyomán jelenítik meg. Az alakok először délelőtt tíz órakor jelennek meg zenei kísérettel, majd a déli harangszó után láthatjuk őket ismét. Ezt követően két óránként, délután kettő, négy és hat órakor vonulnak fel a királyi alakok. A 12 hónap nevét felsoroló körívhez kapcsolódik a csillagképeket ábrázoló tárcsa. Ez havonta fordulva a megfelelő ábrát a hónap nevéhez igazítja, így egy év alatt fordul körbe a számlapon. Zenejáték kíséretében megjelenik többek közt István király és Mátyás király is. Székesfehérvár számos történelmi vonatkozása ellenére egy nagyon is haladó szellemű város, ami a szállások kínálatában is megmutatkozik, ennek megfelelően a klasszikustól a modernig sokféle kvártélyt felvonultat. Ha Ön is ötvözni szeretné a klasszikus eleganciát a modern szolgáltatásokkal, akkor a Magyar Király nevű hotel tökéletesen kielégíti majd igényeit. Mindamellett, hogy az elegáns, klasszikus stílusú létesítmény a város történelmi központjában található, és egy 200 éves épületben került kialakításra, wellness ajánlatok színes kínálatával várja a vendégeket.

AMIT CSAK SZÉKESFEHÉRVÁR ADHAT NEKÜNK…

Ha Székesfehárvár városában jár, nem érdemes kihagyni a Fehérvári Babaház – Moskovszky Gyűjtemény megtekintését, amelyet a gyerekek (is) garantáltan érdeklődve vizslatnak majd. Régi generációk féltett és sok viszontagság között megőrzött fiú- és lányjátékait, gyönyörű babáit, babaszobáit tárja elénk a múzeum. A Moskovszky család 70 év alatt kitartó munkával gyűjtötte össze a régi korok játékszereit, apró tárgyait, s ezeket kicsinyke szobákba helyezve, minden tárgynak megfelelő helyet keresve alakították ki a Magyarországon egyedülálló, de Európa-szerte is híres gyűjteményüket. A turisták számára nem mindennapi látnivaló, a fehérváriak számára azonban már az utcakép szerves részévé vált Kati néni, a Liszt Ferenc utcában elhelyezett bronzszobor. Az egykori fehérvári piac jellegzetes alakját megörökítő szobrot Kocsis Balázs restaurátor készítette 2001-ben. Elhelyezése sokáig kérdéses volt, majd a fehérváriak összefogásával Kati néni megkapta állandó helyét a macskaköves utcában. A városközponthoz közel széles választék áll rendelkezésre a hoteleket illetően is, érdemes megtekinteni például a Central Lodge ajánlatait. A panzió igényes szobákkal, az Árpád-fürdő és a belváros gyors elérésével, pénztárcabarát árával mindenkinek remek választás lehet. Miután átöltöztünk az egész napos gyalogtúra és felfedezőkörút után, érdemes az estét kellemes színházi hangulattal zárni, hiszen Székesfehérvár csodás színháza egyszerűen kihagyhatatlan. A Vörösmarty Színház Magyarország legújabb és egyben egyik legrégebbi színháza, mely 1874-es felavatása után 2004-ben teljes tatarozáson esett át, s a felújítás után 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit. A színház jelentősége kezdettől fogva túlnőtt a kis vidéki város méretein, s működése a magyar színészet történetének fontos fejezete. Kiemelkedő szerepe nem csak abban nyilvánult meg, hogy a budai színészet válsága idején helyet adott a magyar Tháliának, foglalkoztatta többek közt Dérynét, Szentpétery Zsigmondot, Lendvainét, útnak indította Laborfalvy Rózát és számos más nagy színészünket. Nagy szerepe volt a fehérvári társulatnak Shakespeare drámáinak magyar nyelven való bemutatásában is. Ezen a színpadon hangzott fel először magyarul Lear király panasza és a szomorú sorsú Hamlet örök kérdése, a „lenni vagy nem lenni”. Itt találkozott a magyar közönség először a Macbeth-tel és a Makrancos hölggyel is. Mindenképp érdemes tehát betekinteni egy ilyen nagy múltú színház falai közé, s engedni, hogy magával ragadjon.

LETŰNT IDŐK NYOMÁBAN

Az ókor magával ragadó világától elindulva első állomásként keressük fel a Gorsium Régészeti Parkot, mely a Szent István Király Múzeum részeként működik a Tác község határában lévő nagy római kori ásatás területén. A 150-200 hektár nagyságú területen a Kr.u. I. században katonai tábor állott, a II-III. században Pannonia Inferior provincia császárkultuszának és a tartománygyűlésnek volt a székhelye. A III. század végétől új város épült fel az elpusztult település helyén: Herculia. A feltárt romterületen túl állandó kiállítás, kőtár és kulturális programok segítségével ismertetik meg a látogatót a letűnt korok világával: az évadnyitó Floralia (április 28. - május 3.) és a nyárvégi Ludi Romani rendezvények antik darabok bemutatásával, gladiátor játékokkal, felvonulásokkal és egyéb programokkal szolgálják az ókor kulturális örökségének terjesztését. Ha a régi korok megszállottja, akkor Székesfehérvár városában járva semmiképp se hagyja ki a Középkori Romkertet, amely érdekes történelmi emlékeket rejt magában. A romkert a középkori Magyarország legfontosabb templomának, a Szűz Mária királyi templom maradványait őrzi. A templom alapítója maga az államalapító Szent István volt, akit itt temettek el, és akinek halála után egészen 1543-ig, a város török kézre kerüléséig minden magyar királyt e falak között koronáztak meg. Az alapítón és fián, Szent Imre hercegen kívül még tizennégy magyar király, számos királyi családtag, valamint külön királyi kegyből számos előkelőség nyugodott falai között. A belépőjegy is meglehetősen olcsó, így többszörösen megéri felfedezni ezt a régmúltról árulkodó helyet. Önnek persze nem kell romos helyen álomra hajtani a fejét, Székesfehérvár igazán elkényeztet bennünket, ha szálláshelyekről van szó. Biztosan nem fog csalódni, ha a Szárcsa Hotel mellett teszi le voksát, amelynek antik hatású szobáiban valódi időutazónak érezheti majd magát. Ha a városban szerelmesként andalogva bolyongunk, érdemes útba ejteni a Romkert közelében található Szerelmes lakatok kerítését is, s elhelyezni szerelmünk zálogát az Orcsik Lajos által készített építményen. A kerítést már több mint ezer lakat díszíti, mely folyamatosan bővül. Ha további múltidézésre vágyik, keresse fel az egykor rácok által lakott területen kialakított Palotavári Skanzent, amely ma szabadtéri múzeumutca. Főként a török elől ide menekült egykori szerb lakosság emlékét őrzi a Rácváros épületei között megbujó skanzen. 1989-ben a múzeumutca Europa Nostra-díjat nyert. Ezen a területen nagy számban telepedtek le rác iparosok. Deszkakerítéses, meszelt falú, nádfedeles házaik egy csoportját, valamint az 1774-ben épített templomukat 1981-1988 között helyreállították, így ma a múzeumutca értékes elemét képezi Székesfehérvár idegenforgalmi kínálatának. A környéken remek panziók állnak rendelkezésre. Ha pedig inkább egy apartman jellegű, családias hangulatú helyen hajtaná álomra fejét, akkor is könnyen megtalálja számításait. Ha pedig kalandozása végén teljessé akarja tenni az ívet, amit a történelmi barangolás során bejár, látogasson el a Bory-vár csodálatos építményéhez. A vár egy különleges, változó művészi színvonalú épületcsoport, amelyet Bory Jenő építész, szobrász épített és díszített. 1923-tól nagyjából 40 éven át épült, ma pedig múzeumként funkcionál. Az épület egy mesés komplexum, mely mind küllemében, mind belső kialakításában és értékeiben egyedülálló. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem található meg benne, ezen kívül mindenütt szobrokba, képekbe, régiségekbe, műtárgyakba botlik a látogató. A vár százoszlopos udvarának körbefutó folyosóin a magyar történelem nagy alakjai, hősök, dalnokok és királyok sorakoznak Álmos ősvezértől Tinódi Lantos Sebestyénig. A vár az örökké tartó szerelem és példamutató házasság szimbóluma.

KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET…

Bizony, a sok történelmi ismeret és felfedezés után nem árt egy kis könnyedebb lazítás, egy kellemes fürdő formájában például. Székesfehérvár erre is remek lehetőségeket kínál, kezdve például az Árpád-fürdővel, mely a kevés székesfehérvári szecessziós épületek egyike. A Hübner Jenő tervei alapján épült fürdő 1905. december 31-én nyitotta meg kapuit, a város legmodernebb, gyógy céllal épült intézményeként. A 30-as években egész évben működő gyógyfürdő csak két helyen volt ekkor Magyarországon: Balatonfüreden és Székesfehérváron. A város természetes savas gyógyforrásai szénsavas fürdőket biztosítottak. A fürdő jelenlegi formájában 2010-től várja vendégeit. Székesfehérvár másik népszerű „vizes“ helye a Csitáry G. Emil uszoda és strandfürdő. Az 1990-ben átadott, nagyméretű, versenyzésre alkalmas városi uszoda 600 fő befogadására alkalmas öltözőrendszerrel rendelkezik. Hihetetlen népszerűségre tett szert az évek folyamán és, éppen ezért, a legnagyobb gondja a zsúfoltság lett. Láthatóan gyermekközpontú létesítményükben számos fajáték, gyermekmedence, homokozó és labdajátékokra alkalmas tér fogadja a látogatót. Ha a fürdésre már ráunt, de maradna vízközelben, akkor látogasson el a Vidámparki csónakázó- és horgásztóhoz, amely a 60-as években kiépült mesterséges tó, végleges kiépítése pedig 1978-79-ben történt meg.

Our top-rated cheap hotels in Székesfehérvár

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szállás Székesfehérvár

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Székesfehérvár

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok