Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Veszprém, Magyarország területén

Betöltés

Szálláshelyek Veszprém városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Veszprém. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Veszprém
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Veszprém!
  • Foglaljon kedvező áron!

VESZPRÉM, A KIRÁLYNÉK VÁROSA

Ha felkeressük Veszprémet, bizonyosan egy gazdag történelmi időutazásban lesz részünk. Nem véletlenül kapta a királynék városa elnevezést, hiszen a város I. István feleségének, Gizellának a kedvenc tartózkodási helye volt, később pedig évszázadokon át a veszprémi püspökök koronázták meg itt a magyar királynékat. Veszprém számos történelmi mozzanat és esemény lenyomatát őrzi, érdemes valamennyit felfedezni. Mindezek után pedig bolyonghatunk a helyi állatkertben, hogy olyan különös állatfajok láttán kerekedjen el a szemünk, mint például a kardszarvú antilop.

HISTORIKUS EMLÉKEK

Veszprém legtöbb látnivalóját a várhegy tetején elterülő várnegyed rejti. Bár nyoma sincs már a középkorban alsó és felső várból álló erődítménynek, itt-ott mégis fellelhetőek még a régi falak maradványai. A vár központi elhelyezkedése határozta meg a későbbi városképet is. Már Gizella idejében nem csak püspöki, hanem királynéi palota is állt a falak között. Sajnos azonban mindkettő többször is elpusztult az idők során. A tatár, a török, tűzvészek és földrengés után a barokk korban újjáépített, mai egyutcás barokk vár egyedülálló Magyarországon. A Hősök Kapuja, vagy másik nevén Várkapu fogadja a veszprémi várba érkező turistákat. A Veszprémi Vár eredetileg két részből, külső és belső várból állt. Az utóbbiba vezető felvonóhíddal ellátott kapu helyére épült a mai Várkapu, amely az első világháború magyar áldozatainak állít emléket. Tervezője Pázmándy István volt, a kapu pedig 1939-ben készült el. A kapuhoz torony csatlakozik, amely egy időben vármúzeumként funkcionált, majd sokáig üresen állt. A felújítási munkálatok 2012-ben kezdődtek, majd 2014-ben fejeződtek be. Nemcsak az épület szépült meg, de belsejében új interaktív vár- és helytörténeti bemutatóhely is kialakításra került, így a látogatók, mielőtt belépnek a várba, megismerkedhetnek a vár történetével. A Veszprém városában tett időutazás során érdemes sétát tenni a közeli Óváros téren is, amely a város rendezvényeinek színhelyeként is szolgál. A tér is sok mindenről tudna mesélni, hiszen régen a helyi piacnak adott rendszeresen helyszínt, az itt megépülő házak pedig gazdag kereskedők otthonai voltak. Az Óváros téren található a város központi intézménye, a városháza is. A várnegyedben tett barangolás egész napos elfoglaltságot is jelenthet, ami után valószínűleg egy lazító pihenésre vágyunk majd. Ennek egyetlen hotel sem tud jobban eleget tenni, mint a már nevében is különös Betekints Wellness Hotel, amely igazi kuriózum a szállások kínálatában. A Séd-patak partján, Veszprém festői környezetében található szálláshely a wellness szolgáltatások széles palettáját nyújtja. A szállások kínálatában kiemelkedőt nyújt külső és belső kialakításával, szolgáltatásaival, gasztronomiájával, mindezt ráadásul a városközpont közelében. Bár nem alsó árkategóriás a hotel, ha folyamatosan figyeljük az akciókat, még viszonylag olcsón is elcsíphetünk egy ajánlatot.

BARANGOLÁS GIZELLA KIRÁLYNÉ NYOMDOKAIBAN

A veszprémi vár végében a gyönyörű panorámát maga Szent István és Boldog Gizella szobra őrzi. A környező vidéket pásztázva számtalan nevezetesség tárul a szemünk elé, a város látnivalók széles palettáját kínálja, csak győzzön válogatni a felfedezésre kiéhezett utazó. A völgyben, a Séd-patak partján jól kivehetőek egy kolostor romjai. A ma Margit-romok névre hallgató épület valaha IV. Béla szentéletű leányának, Szent Margitnak a lakóhelye volt. A Szent Benedek-hegy szépen felújított sétánya nem csak a turisták, de a veszprémiek egyik kedvenc sétálóhelye is. Balra a látványos Viadukt, vagy teljes nevén a Szent István-völgyhíd látható, ma felújítás alatt áll. Szomorú történet kötődik hozzá, hiszen mikor 1938-ban megépült, már 1,5 órával az átadás után baleset történt itt. Veszprém elkényeztet bennünket a királynéhez kötődő látnivalókkal, hiszen itt található a Gizella-kápolna is, amely a 13. század elején épült gótikus stílusban, Gizella királyné emlékére. Hazánk egyik legrégebbi belső terű kápolnája, s egyúttal Veszprém legrégibb épülete és gyöngyszeme, mely apostolfreskóiról híres. A kápolna a Szentháromság-térről közelíthető meg, mely egyúttal az érsekség központja is – itt áll a 18. században épült püspöki palota, mely ma múzeumként és az érsek lakóhelyeként funkcionál. A tér legmagasabb épülete a Szent Mihály székesegyház, amely a Veszprémi Érsekség főszékesegyháza, s egyben Magyarország legrégebbi székesegyháza, amelyet maga Gizella királyné alapított. A királyné feladata volt a templomot egyházi felszereléssel ellátni, ezáltal ő vált a templom kegyúrnőjévé. A templom rejti Gizella szent ereklyéjét is. A történelmi barangolás során érdemes felkeresni a Gizella Királyné Múzeumot is, amely püspöki-főpapi hagyatékok, királynéi adományok és értékes kőtár őrzője. A gyűjtemény legértékesebb darabja az az aranyszállal átszőtt, 1480-ból származó miseruha, mely eredetileg Vetési Albert püspök tulajdona volt. A hotelek terén is királyi ellátásban részesülhet, aki a Gizella királyné nyomdokaiban tett kirándulást fokozva szálláshelyként a Gizella Hotel és Éttermet választja. Ez a gyönyörű barokk szálloda most már védett műemléképület, a több mint 200 éves eredeti karakterét megőrizve lett felújítva, ötvözve napjaink egyszerű, természetes eleganciájával. Ha pedig inkább egy olyan szállás mellett tennénk le voksunkat, amely egyszerre családias, modern és olcsó, akkor nem fogunk csalódni a Promedicum Panzióban.

EGYEDISÉGEK VESZPRÉMBEN

A Vigyázótorony vagy más nevén a Tűztorony Veszprém legfontosabb jelképe. Az alapja IV. Béla idejéből származik, akkor őrtoronynak szánták, és egészen a török idők végéig védelmi célokat szolgált. Az 1801-es földrengés után újjáépítették a tornyot, mely 48 méteres magasságával lehetővé tette a tűz állandó figyelését. Ekkor kapta a jellegzetesen barokk toronysisakot és kovácsoltvas korláttal ölelt körerkélyét, s ekkor került rá a magyar címert formázó csúcsdísz is. A tűztorony átépítési tervét Tumler Henrik készítette, ennek alapján készült el a mai formája 1811-17 között. A Tűztorony körerkélyéről csodás panoráma nyílik a városra és környékére. A réztorony órája minden egész órakor Csermák Antal verbunkos zenéjét játssza. A 19. század elején majdnem lebontották, hogy köveiből megépülhessen a torony lábánál álló Fecskendőház, azaz tűzoltószertár, de a veszprémi nemesek nem hagyták. Erre emlékeztet a tűzoltószertár timpanonjában olvasható kis versike is. Veszprémben tett látogatásunk során a számos történelmi és kulturális felfedezés mellett érdemes időt áldoznunk a könnyed kikapcsolódás oltárán is, amit meg is tehetünk, ha ellátogatunk a Veszprémi Állatkertbe. Magyarország egyik legfestőibb környezetben fekvő állatkertjének a Viadukt alatti völgy ad otthont. A jelenlegi látványból kiindulva nem is gondolnánk, hogy egykor szeméttelep volt a helyén. A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban (ez az állatkert hivatalos neve) ma körülbelül 10 hektár területen 120 állatfaj 450 példánya él, köztük igazi ritkaságok, mint például a kamcsatkai medve, a Srí Lanka-i párduc, a szumátrai tigris, az ibériai farkas, a kardszarvú antilop, a dzseláda pávián, vagy az impala. Az állatok megtekintése mellett lehetőség van pónilovaglásra, állatsimogatásra és különféle állatbemutatókat is láthatnak a vendégek. Az állatkert nagyságához képest a belépő ára viszonylag olcsó, cserébe pedig egész napos programot kapunk az egész családnak. A kimerítő nap után szállás után nézve könnyen találunk olyan helyet, mely pénztárcánknak és igényeinknek egyaránt megfelel. A gazdaságos megoldást előtérbe helyezve remek választás lehet egy olyan panzió, amely a város szélén – mégis gyors eléréssel a központhoz, nyugodt környezetben, igényes kialalakítással várja vendégeit. Ha valamennyi felsorolás illik Önre, akkor a Balaca Panzióban a helye.

Szállás Veszprém

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Veszprém

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok