Szállások Balatonfüred, Magyarország területén

  34 320 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  42 073 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  47 404 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  56 176 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  54 918 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  67 813 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  33 360 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 1. 64 583 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  99 625 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Balatonfüred városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Balatonfüred. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Balatonfüred
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Balatonfüred!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Balatonfüred

 • 80 905 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 • 82 723 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  102 659 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  99 625 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 25 207 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  31 651 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

BALATONFÜRED, A „MAGYAR TENGER“ ÉKKÖVE

Balatonfüred talán az egyik legismertebb Balaton-parti település, s hírnevére méltán rászolgált. Ha felkeressük ezt az üde színfoltot balatoni kirándulásunk során, a fürdőzést biztosan útba ejtjük, azonban nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a városka számos más indokot kínál a látogatásra. Legyen szó a hosszú évek óta megrendezett Anna-bálról vagy a Kékszalag Vitorlásversenyről, a borászati remekekről vagy az ékkövekként megbúvó kastélyokról és villákról és persze a kitűnő szállások tömkelegéről – biztos, hogy mindannyian vonzó úti célként tekintünk majd Balatonfüredre.

AHOL A SZÓRAKOZÁS ÉS A PIHENÉS EGYESÜL

Ha Balatonfüred, akkor természetesen a gondtalan strandolás, az igazi nyár megélése és a nagy csobbanások mindenképpen első helyet foglalnak el a vizes élmények dobogóján. Remek szórakozási lehetőséget kínál mind az Esterházy Strand és Élményfürdő, mind pedig a Kisfaludy Strand, melyek vonzerejét az idilli sétányok közelsége csak még tovább fokozza és az árak is elfogadhatóak. Azok számára, akiknek vakációjuk középpontjában a fürdőzés áll, és fontos a strand közelsége, olcsó és pénztárcabarát megoldás lehet a Füred Erdei Vendégház. Ez a szállás különösen jó választás azoknak, akik szeretnék pihentető zöldövezetben álomra hajtani fejüket. Balatonfüred gyógyászati szempontból elsősorban szénsavas forrásairól ismert. Ma az itt működő Állami Szívkórházban hasznosítják gyógyászati céllal a források vizét, emellett a Kossuth-forrásnál a Berzsenyi-kútnál, a Szekér Ernő-forrásnál és a Schneider-kútnál kóstolhatja meg a látogató a híres füredi savanyúvizet. A 20. század előtt mindössze három forrást ismertek. Felhasználásuk előtt a források szabadon folytak ki a földből, eltűnve a partot övező nádasok között. A 20. században Lóczy Lajos javaslatára még négy újabb kutat fúrtak.

Az 1931. évi kutatások nyomán 14 helyen sikerült savanyúvizet és széndioxid kitörést kimutatni. A füredi gyógyvíz alkalmas szív- és érrendszeri betegségek, illetve a szervezet általános kimerültségének orvoslására. Miután színültig töltöttük magunkat a gyógyító vízzel, ideje, hogy külsőleg is megmártózzunk benne. Erre kínál remek lehetőséget az Annagora Aqua- és Wellnesspark, amely az egész család számára ideális kikapcsolódást nyújt. Amennyiben nyaralásunk alatt fontos szempont a wellness használata, ám nem szívesen mozdulunk ki szálláshelyünkről – például rossz idő esetén – akkor a legjobb választás mindenképpen egy olyan hotel, ami saját wellness részleggel rendelkezik. Erre nyújt megoldást a Flamingó Wellness Szálloda, amely minden szempontból kielégíti a pihenésre kiéhezett utazót.

BÁLOZÁS FELSŐFOKON

A füredi Anna-bál a leghíresebb és legpatinásabb bálok közé tartozik, ami többek közt annak köszönhető, hogy régi hagyományokra tekint vissza. Az első Anna-bált ugyanis még 1825. július 26-án rendezték meg a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János lánya, Anna-Krisztina tiszteletére. Ezen a bálon ismerkedett meg Anna a későbbi férjével, Kiss Ernővel, akit a tizenhárom aradi vértanú egyikeként ismerhetünk. A 19. században az ország legelőkelőbb összejövetelei közé tartozott, ahol a haza jeles művészei, politikusai vettek részt. A világháborúk alatt és közben aztán a bál veszített jelentőségéből, aztán 1954-ben rendezték meg újból az Anna-bált, majd 1957-től ismét évenkénti rendszerességgel tartották meg. 2015-ben kerek évfordulót ünnepel az Anna-bál, hiszen immár 190. alkalommal kerül megrendezésre. Az eseményt minden évben július végén, az Anna naphoz legközelebbi szombaton tartják meg.

Az Anna-bál a nevén túl egy szépségversenyt is magában foglal, ahol megválasztják az Anna-bál szépét. Az első bálkirálynőt 1862-ben választották meg, Kozma Irma személyében. Az Anna-bál évről évre egyre több embert csalogat a városba, és Balatonfüred egyik legnagyobb vonzerejévé vált. Aki hamisítatlan báli vigadalomra vágyik, annak legalább egyszer egy életben kötelező ellátogatni egy Anna-bálra. Hiszen ahogy a múlt században, úgy a 21. században is előkelőnek érezheti magát, aki ide ellátogat. Aki pedig szállás tekintetében sem akarja alább adni, annak kitűnő választás lehet egy olyan hotel, ahol a kiszolgálás is királyi. Erre remek lehetőséget nyújt a Gombás Kúria, amiben garantáltan nem csalódik a látogató. Balatonfüred azonban számos alternatívát kínál, így aki inkább egy családiasabb apartmanház mellett tenné le a voksát, az is megtalálja számításait. Erre kitűnő választás lehet a Levendula Apartman, ami kellemes, nyugodt környeztet biztosít minden vendég számára.

„GONDŰZŐ BOROCSKA MELLETT VÍGAN ILLAN ÉLETEM…“

A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A szőlősgazdák a Tagore-sétányon felállított borsátraikban három héten keresztül kínálják finomabbnál finomabb boraikat a látogatóknak. A vendégek számára azonban nem csak a kellemes itókák teszik mámorítóvá az ittlétet, de a gyönyörű panoráma is könnyen megrészegíti őket. A platánfákkal szegélyezett sétány egyébként Rabindranath Tagore, hindu költő nevét viseli, amit a borhetek időszakában kis faházak is szegélyeznek.

A palackozva és kimérve egyaránt kapható borok között a térség legismertebb nedűibe kortyolhat bele a látogató, úgy mint az olaszrizling, a zwiegelt, a rizlingszilváni, a tramini és a kihagyhatatlan muskotály. Ha kimondottan egy ilyen vízparti esemény miatt keressük fel Balatonfüredet, akkor érdemes lehet a szállás kiválasztásánál ezt a szempontot is figyelembe venni. Erre a célra kitűnő választás lehet a Gold Hause Panzió, amely komfortos és barátságos környezetben várja a vendégeket, ahonnan a Tagore-sétány is percek alatt elérhető. Aki éppen nem az augusztusi borhetek idején tévedne a városba, annak sem kell búsulnia, hogy nedű nélkül marad, hiszen számos borház és pincészet várja a legfinomabb italokra kiszomjazott vendégeket. Amennyiben szeretnénk összekötni a borkóstolást az éhségcsillapítással, garantáltan nem fogunk csalódni a Kredenc Borbisztró kínálatában, ahol mindig nyüzsög az élet. Ha viszont egy nyugodtabb hangulatú borkóstolóra vágyunk, mindenképp térjünk be a Figula Családi Pincészethez, ahol ugyancsak a legjobb nedűkkel várnak bennünket.

KÉKSZALAG, AVAGY A HAJÓZÁS OSCAR-DÍJA

A Kékszalag Európa legrégibb és legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, amely Balatonfüredről rajtol, és ide is tér vissza. Már az első világháborút megelőzően megfogalmazódott egy nagyszabású balatoni vitorlásverseny rendezésének gondolata, de az elképzelés csak a harmincas évek elején valósulhatott meg. A szervezők egy megállás nélküli versenyt szerettek volna, amelynek végén a leggyorsabb hajó nyer. „Egy 140-160 km-es navigációs verseny – a partok érintése nélkül – nagy figyelmet, hajós felkészültséget, vitorlázó tudást és egész embert kíván. Éppen ezekért a hajós erényekért egy versenyt írunk ki, melynek első díja a Balaton kékszalagja volna”- szól a korabeli szöveg.

A magyar vitorlás szövetség elnöksége 2001-ben döntött arról, hogy a kékszalag versenyeket minden évben megrendezik, jellemzően július első felében. Ha kifejezetten e hajós esemény miatt keressük fel Balatonfüred városát, és fontosnak tartjuk, hogy a szállás is a part közelében legyen, érdemes a hotel kiválasztásánál ezt a szempontot is figyelembe vennünk. Akkor is rengeteg lehetőség kínálkozik szálláshely tekintetében, ha az olcsó kategóriában gondolkodunk, hiszen a vízközelben is számos remek hely található, és egy apartman különösen komfortos lehet, akár családosok számára is. Kitűnő választás lehet ilyen célra a Vitorlás Vendégház, ahonnan a Balaton 1 km-en belül megközelíthető.

LETŰNT KOROK MEMENTÓI

Balatonfüred számos pontján bukkanhatunk olyan neves épületre, melyek a régmúlt idők egy-egy korszakára emlékeztetnek. Aki valódi időutazást szeretne tenni a Balaton környékén, annak kétségtelenül az egyik legjobb választás Balatonfüred. Számos villa, kastély és kúria vár arra, hogy felfedezzék. Ki hitte volna, hogy a „nemzet csalogányának“, Blaha Lujzának is van itt egy villája? Pedig így van. Mégpedig 1893-ban vásárolta meg ezt az 1867-ben, klasszicista stílusban épített takaros kis házat. A ház bejárója fölötti oromzaton egy kedves üzenet olvasható, amely kifejezi Blaha Lujza kötődését Füredhez: „E ház volt a nemzet csalogányának legkedvesebb fészke.“ Jókai Mór kötődése ugyancsak erős a városhoz, amiről több ízben is tanúskodnak a feljegyzések. Jókai Mór 1857-ben, 32 évesen járt először Balatonfüreden. A következő évektől Jókaiék látogatásai a városban rendszeressé váltak. A család hamarosan a fürdőhely közkedvelt és állandó vendégei közé tartozott, és a közélet jelentős befolyásolójává vált.

S hogy mivel ütötte el idejét Füreden az író? Napjai nagy részét íróasztala mellett töltötte, ám szívesen kertészkedett is. Érdekesség azonban, hogy a fürdést nem kedvelte, állítólag úszni sem tudott, még maga mondta, hogy úgy úszik „mint az öreg fejsze“. Jókai látogatásaira ma a Jókai Villa emlékeztet. Itt írta talán legismertebb regényét „Az arany ember“-t, melyet műve utószavában ő maga is legkedvesebb művének nevezi. Az 1870-ben elkészült Jókai-ház végül szomorú sorsra jutott, hiszen felesége, Laborfalvi Róza 1886-ban bekövetkezett halála után eladta a házat. Ahány hely, annyi emlék és történet. Balatonfüreden sétálva megismerhetjük valamennyit, s nem csak történelmi ismeretekkel, hanem nagy adag lelki útravalóval és emlékkel is gazdagabbak leszünk. Ugyanígy érdemes megismerni a Horváth-ház, a Dőry Villa vagy a Pálóczi-kastély történetét is. Akik szeretnék a régi korok hangulatát a szállás tekintetében is átélni, azoknak csakis az Anna Grand Hotel jöhet szóba. A hotel fejedelmi ellátást és környezetet biztosít az idelátogatók számára, amire nemcsak a négycsillagos besorolás a garancia, hanem az is, hogy megőrizte 18. századi hangulatát. Építése több lépésben zajlott, és átépítésre is többször sor került, a néhány éve felújított épület ma már a régi korok hangulatával, mégis modern köntösben várja a megfáradt utazót.

Our top-rated cheap hotels in Balatonfüred

 • 102 855 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  75 586 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  49 144 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 84 562 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  46 549 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. szept.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 51 986 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Balatonfüred úticélról