Szállások Sárvár, Magyarország területén

  117 425 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  24 966 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 1. 38 103 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Sárvár városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Sárvár. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Sárvár
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Sárvár!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Sárvár

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

SÁRVÁR, A GYÓGYULÁS MEKKÁJA

Sárvár – bár mindenekelőtt gyógyvizéről és világszínvonalú fürdőjéről híres – számos felfedeznivalót és kalandot rejt. Nem mehetünk el szó nélkül régmúltra visszatekintő történelme mellett, melynek emlékét a vár ma is őrzi, nem hagyhatjuk el a várost anélkül, hogy ne siklottunk volna végig a csónakázótavon kacsakoszorúval kísérve, ahogy anélkül sem, hogy az arborétum múlt századi fái közt sétáltunk volna, és azt is megbánnánk, ha nem lovagolnánk körbe a festői szépségű majort.

A TELEPÜLÉS NÉVADÓJA – A NÁDASDY-VÁR

A Sárvár nevű várat elsőként 1288-ban említette egy oklevél. Neve mutatja, hogy eredetileg mocsarakkal körülvett földvár lehetett. A Nádasdy-vár Magyarország azon műemlékei közé tartozik, amely teljes épségben vészelte át az évszázadok viharait. A Nádasdyak másfél évszázados birtoklása idején történt a reneszánsz és a barokk művészeti stílus váltása, így a vár egyes elemeiben más-más jellemvonások figyelhetők meg. Míg az udvarban reneszánsz árkádsor tekinthető meg, addig a díszterem és szomszédos szalonok barokk stílusúak. A 19. század elején az Estei-család a klasszicizmus jegyében újíttatta fel az épületet. A vár utolsó birtokosai, a bajor Wittelsbach-dinasztia hercegei 1945-ig töltötték itt idejüket. A vár 1300 négyzetméteren terül el, s ebben kap helyet a Nádasdy Ferenc Múzeum is, amely állandó és időszakos kiállításokkal is várja vendégeket.

A vár közelében számos szállás várja az idelátogatókat, drágább és olcsóbb kategóriában egyaránt. A Nádasdy-vár gyorsan megközelíthető például a Park Inn by Radisson szállodától is, ahonnan mindössze 1 km-re fekszik ez a műemlék, így akár egy rövid sétával is könnyűszerrel elérhető. Ha szeretnénk az olcsóbb, mégis minőségi kategóriából szemezgetni, akkor több olyan panzió is kínálkozik, ami megfizethető és kiváló ellátást kínál. Ebből a szempontból remek választás lehet a Galéria Panzió, amely szinte a vár tövében helyezkedik el, így aki sárvári vakációját történelmi szellemben akarja eltölteni, annak egy kitűnő alternatíva lehet.

GYÓGYULÁS ÉS WELLNESS

Sárvár legerősebb vonzereje kétségtelenül gazdag gyógyvizeiben és fürdőiben rejlik. Az itt található kétféle gyógyvíz megalapozta a város fejlődését, s a wellness hamar a turisták egyik kedvenc helyévé varázsolta Sárvárt. A város környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú, 83°C-os gyógyvíz tör fel, ami persze a sárvári szállodák forgalmát is fellendítette. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. A sós fürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Ma már a város gyógyító vizéről nevezetes, azonban nem volt ez mindig így. Sárvár életében „csak“ 1961-től van jelen a gyógyvíz, ekkor találtak rá ugyanis a kőolajkutatások során az értékes vízre.

A gyógyvízre épülő idegenforgalom az 1980-as évek elejétől erősödött meg. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 2002-ben nyitotta meg kapuit, ezzel a város tovább erősítette pozícióját az egészségturisztikai piacon, s amely ma is a város egyik legnagyobb vonzerejének számít. A fürdő érdekessége egyébként, hogy Magyarországon egyedülállóként a színvonalas szolgáltatásai miatt 2004-ben az Európai Királyi Fürdők Szövetségének (Royal Spas of Europe) tagjává vált, 2008-ban pedig a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Bizottsága a legmagasabb, 4 csillagos kategóriába sorolta. Sárvár 2011-ben kiérdemelte a gyógyhely címet, s évről évre a leglátogatottabb magyarországi városok közé tartozik – 2011-ben például az előkelő 7. helyet foglalta el. Sárváron olyan hotelek is megtalálhatók, melyek a wellnessre kiéhezett látogatók igényeihez igazodva jöttek létre, s mindezek a konformitás magas fokán helyezkednek, magas minőségű szolgáltatásokat nyújtva. A legkiemelkedőbb talán mind közül a fejedelmi Spirit Hotel Thermal Spa, amely garantáltan az összes igényt kielégíti.

A hotel wellness komplexumként is értelmezhető, ahol a sokféle medence, a sportolási lehetőségek gazdag palettája és a szépségkozmetikai szolgáltatások széles skálája hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, itt aztán tényleg tejben-vajban fürösztik. Az ilyen jellegű szállodák Sárváron nagyon népszerűek, így hasonlóan mesés ellátásban részesülhetünk a Vitalmed Hotelben, amely 4 csillagos besorolásával ugyancsak kielégít valamennyi látogatói igényt, és a wellness, illetve sportolási lehetőségen kívül a vendégek a szállodától pár lépésre fekvő tónál csónakot is bérelhetnek.

KÖZEL A TERMÉSZETHEZ

Sárvár a történelmi barangoláson és gyógyfürdős kikapcsolódáson kívül remek lehetőséget kínál azoknak is, akik a városból kiszakadva szeretnék megélni a természet közelségét. Itt található Magyarország egyik legidősebb arborétuma, ezenkívül pedig egy 9 hektárnyi tórendszer várja a csónakázókat. A mai arborétum elődjét még 1546-ban alapították, gyümölcsös- és zöldségeskertként. A kertészkedés egészen 1671-ig virágzott, amikor is III. Nádasdy Ferencet a Wesselényi-összeesküvésben való részvételéért lefejezték és birtokait elkobozták. Ezzel a híres kertészet tönkrement.

1803-ban került a várkert ismét értő kezekbe. Habsburg Ferdinánd estei-modenai főherceg vette meg a várat a hozzá tartozó területekkel együtt. Egy részébe újra gyümölcsöst telepítettek, a többi területen pedig lassan kialakult az angol stílusú park, megtartva az öreg tölgyeket és régi fákat. A park növényeinek kedvező klímát biztosíthatott a területet átszelő Gyöngyös-patak. Örökléssel 1868-ban Lajos bajor királyi herceg tulajdona lett a kert (és természetesen a vár), aki magával hozta a híres bajorországi erdőgazdálkodás gondolatait és tapasztalatait. Az első ültetésből, 1812-ből származnak azok a platánok, amelyek törzsátmérője ma meghaladja a 3 métert. A II. világháborúban komolyabb károk nem keletkeztek az arborétumban, és a helyi erdőgazdaság vette át a kezelését. 1953-tól az Erdészeti Tudományos Intézetet bízták meg az akkor már jelentékeny arborétum kezelési és fejlesztési munkáinak végzésére. Az arborétumban jelenleg 300 fa- és cserjefaj, -fajta található, amely Sárvár egyik ékkövének számít. Aki számára vakációja során fontos a zöldövezetben való barangolás, annak a szállás kiválasztásánál is lényeges szempont lehet a természet közelsége. Ezt azt igényt a Sárváron található hotelek és szálláshelyek maximálisan kielégítik. Aki e tekintetben a négycsillagos minőséget részesíti előnyben, annak remek választás lehet a Danubius Health Spa Resort hotel, ahol a kényelem mellett a fákkal szegélyezett, parkosított udvar is lehetővé teszi, hogy a látogató kiszakadjon a városi zaj mindennapjaiból.

Árak tekintetében természetesen számos lehetőség kínálkozik, így aki szeretne egy családiasabb és olcsó megoldást, annak kitűnő választás lehet egy apartman is, mint például a Janus, ahol kiváló kiszolgálással, cserjés-fás udvarral és esti sütögetési lehetőséggel várják a vendégeket. Miután kipihente magát a fáradt utazó, ismét belevetheti magát a természet szépségeibe, hiszen a négy részből álló tórendszer számos felfedezésre váró zeg-zugot rejt. A tórendszert 5 sziget és 5 híd teszi hangulatossá. A horgászás és csónakázás mellett a természetkedvelők az itt élő vízimadarakat is megfigyelhetik természetes élőhelyükön.

LÓHÁTON SZEBB AZ ÉLET

Sárvár egyedi kikapcsolódási lehetőséget is kínál azoknak, akik nem hagyományos keretek között szeretnék eltölteni vakációjukat. Mind a felnőttek, mind a gyerekek számára remek szórakozás lehet a lovaglás. Az sem baj, ha teljesen kezdők vagyunk, hiszen a lovas oktatás már kezdő szinttől igénybe vehető. A Vadkert Major fő tevékenységi körébe tartozik a lovas szolgáltatások teljes körű biztosítása, így biztosan nem ér csalódás, ha nyeregbe pattanunk. A Vadkert Lovarda központi elemeként 2014 szeptemberében megnyílt a 64x63 m-es, európai színvonalú négy évszakos lovas versenypálya. A városba látogató vendégek tehát évszaktól függetlenül kipróbálhatják a lovaglást. Ez annak köszönhető, hogy az új lovaspályát a legkorszerűbb talajszerkezettel építtették meg, ami bármilyen időjárási körülmények között is ugyanazt az élményt adja lovasnak és lónak egyaránt. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a talaj rugalmasságának, ütéscsillapításának köszönhetően a talajfogás pillanatában a lovak ízületeire sokkal kisebb terhelés jut.

A kialakítás hozzájárul ahhoz, hogy a pálya nem csúszik, gyorsabb tempó lovagolható. A lovarda másik vonzereje, hogy a látogató találkozhat környékbeli erdei állatokkal és majorsági háziállatokkal is, így állatbarátok számára biztosan vonzó program a lovarda felkeresése. Gyerekek számára garantáltan felejthetetlen élmény. Azok számára, akiknek Sárvár többek között az ilyen jellegű programok miatt vonzó, azoknak szállás tekintetében is érdemes lehet egy közeli, családias helyet választaniuk. Erre a célra kitűnő választás lehet a Vadkert Fogadó, amely rusztikus hangulatával, népies jellegével és csodás udvarával – ahol még kemence és kopjafa is található – garantáltan mindenkit a hely szerelmesévé tesz. Így aki teheti, próbáljon meg minél több programot belesűríteni vakációja során, hiszen Sárvár rengeteg élményt és kalandot tartogat.

Our top-rated cheap hotels in Sárvár

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.