Szállások Hévíz, Magyarország területén

  29 270 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 18. - júl. 19.
 1. 47 308 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 11. - jún. 12.
 2. 62 686 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 11. - jún. 12.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Hévíz városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Hévíz. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Hévíz
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Hévíz!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Hévíz

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  52 766 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:ápr. 14. - ápr. 15.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

HÉVÍZ, A GYÓGYULÁS ÉS ROMANTIKA VÖLGYE

Hévíz városát senkinek sem kell bemutatni, hiszen Magyarország talán leghíresebb gyógyvizes pihenőhelyeként ismert. Nem is gondolnánk azonban, hogy mennyi csodát és felfedeznivalót rejt. A város kis mérete ellenére templomok sorába akadhatunk bele, időutazást tehetünk a római korba, megismerhetünk különös történelmi épületeket és azok történeteit, és egy szelet Hévízet is majszolhatunk a helyi borospincéket és a termelői piacot bebarangolva. Hévíz egyszerűen kihagyhatatlan!

AZ A CSODÁS TÓ…

Hévíz városát a Hévízi-tó és annak környezete tette világhírűvé, amely nem csak gyógyít, de valamennyi érzékszervünket elkápráztatja. Bátran mondhatjuk, hogy a Hévízi-tó legkülönlegesebb növényei a tündérrózsák, vagy tavirózsák. Richard Bright angol orvos-utazó is megemlékezik már a különleges virágokról 1815-ből származó könyvében. A tóban a fehér tündérrózsa az őshonos – ami ugyan a tóból szinte már kiszorult, de sokat találhatunk belőle a kifolyón. Az 1800-as évek végén több kísérletet is tettek különféle tündérrózsafajok megtelepítésére, melyek közül az indiai vörös tündérrózsa virág meghonosítása zárult sikerrel.

Az indiai vörös tündérrózsát Lovassy Sándor, a keszthelyi Gazdasági Akadémia tanára honosította meg 1898-ban. Azóta a növény igazi jelképévé vált a városnak. A tó élővilága a víz hőmérsékletének és vegyi összetételének köszönhetően egyedi. Magyarország növény-, és állatvilágnak néhány faja csak itt található meg. A hévízi gyógyfürdő és annak környezete garantáltan kikapcsol és energiával tölt fel valamennyi idelátogatót. Képzeljük csak el a tó vizén tükröződő fényeket szilveszter idején! Hévíz hasonlóképp elkényeztet bennünket a szálláshely keresésénél is, hiszen minden igényt kielégítő választékkal vár bennünket. Olyan apartmanok is megtalálhatók a városban, melyek az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújtanak. Erre a célra remek választás lehet a Hürkecz Apartmanház, amely a barátságos ár mellett igényes külsővel és belsővel, valamint terasszal várja a vendégeket. Hévíz az ilyen típusú szállás tekintetében is sokfajta lehetőséget kínál, így olyan kiadó helyet is találhatunk, ahol egy modern, letisztult, már-már luxusnak számító apartman fogad bennünket – mindez megfizethető áron. Ha ilyenre vágyunk, akkor nem választhatunk jobbat az 1000 Home Apartementsnél.

SZAKRÁLIS BARANGOLÁSOK

Hévíz kis város, mégis azt mondhatjuk, hogy templomokban bővelkedik. 4 egyedi építészeti stílusban készült templomot tekinthetnek meg a városba érkező vendégek. A legrégebbi múlttal rendelkező templom a 13. századból származó Árpád-kori templom. A templom építésének pontos ideje nem ismert, valószínűleg a 13. század közepe körül építették. 1341-ben említik írásos emlékek először. Az épület a 16-17. században erősen megsérült, később a barokk korban, 1731-ben renoválták. Szerencsére az átalakításkor csak a legszükségesebbeket javították, így megmaradt a templom középkori formája. Hévíz egy másik különleges építménye a Jézus Szíve Templom, melyet Bocskai János építész tervei alapján építettek.

A harangtorony eredetileg kétszintes volt, melyet 1905-ben építettek, 1937-ben építették hozzá a harmadik szintet, a templomhajó pedig 1994-95-ben épült. A templom érdekessége, hogy az I. világháborúban elesett 16 hősi halott emlékére a torony mellé 16 hársfát is ültettek, azok tövébe fejfát, melyre felvésték a nevüket, születésük és haláluk időpontját. Az ültetett fákból mára már csak 6 áll. A templom egyéb érdekességgel is szolgál: Fradi templomnak is nevezik, mivel a Ferencvárosi Torna Club jelentős támogatást nyújtott az építéshez. A klubbal való szoros kapcsolatot jelzik a belső kialakításban a fehér és zöld színek, valamint a kis emléksarok. Hévíz Szentlélek Római Katolikus temploma a legmodernebb és legújabb templom a városban, mely akár 1000 fő befogadására is képes. Az épület szintén Bocskai János tervei alapján készült. Három év alatt épült fel a város és a lakosság támogatásával.

A hét ég felé törő torony már messziről útbaigazítja a városba látogatókat. A hét torony a Szentlélek hét ajándékát jelképezi. A Városházával együtt avatták fel 1999. szeptember 9-én. Negyedik templomként a Református - evangélikus templomot kell megemlíteni. Igaz, hogy a város lakosságának csak kis része református és evangélikus, de évente több ezer hasonló felekezetű látogató érkezik a városba. A templom alapkövét 1997. június 21-én tették le. Ha napunkat egészében a templomok felfedezésére szenteltük, akkor bizony szükségünk lesz rá, hogy egy klassz kis helyen hajthassunk álomra a fejünket. A hévízi kínálat szerencsére elég gazdag ahhoz, hogy olcsón találjunk egy kényelmes helyet. Nagyon jó kis szálláshely a Kaiser Apartman, amely azon szállások közé tartozik, melyekhez egy kis zöldövezet is tartozik. Mindemellett szép, olcsón kaphatunk szobát és még a városközponttól is pár lépésre van. Kell ennél több?

EGY LETŰNT KOR NYOMÁBAN

Hévíz városában érdemes útba ejteni néhány olyan helyet is, melyek egy régi világba repítenek bennünket. Nem éri meg kihagyni a Római kori Romkertet, melyet 2011-re ráadásul teljeskörűen felújítottak. 1931-ben bukkantak rá a korai császárkori római villa maradványaira, majd ennek közelében 2001 és 2003 között tárták fel a Villa Rustica épületét. A ház az 1. század végén épült. A leletek alapján valószínűleg gazdag díszítésű épület lehetett, és még a 4. században is használták. Az 1. és 2. század fordulóján egy nagyméretű kőépületet emeltek a helyére, amely 45 m hosszú és csaknem 23 m széles volt, tehát több mint 1000 négyzetméter alapterületű. Az épület vélhetően a 2. század vége felé elpusztult, a III. században azonban más belső elrendezéssel újjáépült, sőt egy Mithras szentélyt is kialakítottak benn. Az oltár alapkövét a feltárás során megtalálták. A szentélyt és az épületet a 4. században lerombolták, azonban hamarosan ismét felépült, mígnem az 5. század elején véglegesen elpusztult. Egy másik, római korhoz kapcsolódó kitérőt tehetünk, ha felkeressük a római katona sírját, vagy más nevén a késő római téglasírt. 1925-ben találtak rá földmunkák során, teljes épségben.

A sír leletei II. Constantinus római császár korából valók. Találtak bronz övcsatot, ruhakapcsot, vaskést, a császár pénzét, és persze egy római katona csontvázát. A leleteket a keszthelyi Balatoni Múzeumban helyezték el, a csontváz pedig megmaradt a helyén. Ha a történelmi élményszerzést kompenzálni szeretnénk egy jó kis pihenéssel, akkor érdemes összekötnünk a kellemest a hasznossal és egy olyan hotel után néznünk, ahol lehetőségünk van wellness szolgáltatásokra is. A hévízi szálláskínálat e tekintetben is bőséges, és többfajta alternatíva közül szemezgethetünk. Mesés környezetben várja vendégeit a Feng Shui Wellness Apartmanház, amely testi-lelki feltöltődést kínál a látogatók számára. A klasszikus wellness szolgáltatások mellett lehetőség van a kertben grillezésre, napozásra, pingponra is, mindemellett pedig a Hévízi-tó is csupán 10 perces sétára található. Ha hasonlóan minőségi, ám a szolgáltatások tekintetében gazdagabb kínálatból szeretnénk csemegézni, akkor kitűnő választás lehet a Danubius Health Spa Resort Hévíz. A hotel gyönyörű szobákkal és a szolgáltatások széles skálájával várja a kikapcsolódni vágyókat.

HA A SÉTÁNY MESÉLNI TUDNA

A sétány a tófürdő körüli park része. A sétáló utca végén álló Fedett fürdő épületétől induló dr. Schulhof Vilmos sétány a tófürdő főbejáratához vezet. A platán fákkal beárnyékolt, padokkal szegélyezett sétány egyik oldalán a Hévízi-tó, másik oldalán a Szent András Reumakórház történelmi épületei tárulnak elénk. Az itt látható épületek az 1870-es években épültek, majd az 1900-as évek elején alakították át őket a ma is látható kétszintes házakká. Az itt található egyes épületek a György-ház, a Rákóczi-ház, a Deák-ház, a Hetes Ház, az Ella-villa és a Ferenc József-ház. Mindegyik háznak külön története van.

A Rákóczi-ház például II. Rákóczi Ferencről kapta a nevét, mivel 1863-ban épült az épület és ebben az évben szállították haza Törökországból Rákóczi Ferenc hamvait. Akár ennek közelében is szállás után nézhetünk, a hévízi kínálat nem szűkölködik a 4 csillagos szálláshelyekben sem, így bárhol a városban megtalálhatók ilyen kategóriájú szállodák. Nem hibázhatunk, ha a Spa Hévíz hotelt választjuk, amely közvetlenül a Schulhof Vilmos sétányon fekszik. Villa-jellegű külsejével és gyönyörű parkosításával garantáltan mindannyiunkat levesz a lábáról. Hévíz még az olcsó kategóriában is hasonló minőséget nyújt, amiről meg is bizonyosodhatunk, ha ellátogatunk az Amadeus Villába, amely ódon kőkorlátaival és virágos kertjével biztosan bennünket is elvarázsol.

MICSODA ÍZKAVALKÁD!

A városban járva azonban nem csak történelmi, de gasztronómiai barangolásokat is tehetünk, hiszen Hévíz egregyi városrészén kitűnő borospincék várnak bennünket. A város központjától egy kellemes 25 perces sétával érhetjük el a borospincéket. Menet közben útba ejthetjük a Jézus Szíve templomot, vagy a római kori ásatásokat. A római kor hatása Hévíz városában is nyomot hagyott, hiszen Egregyen a borászatnak a római időkig visszanyúló hagyománya van, amikor a szőlőtermesztést ezen a vidéken meghonosították. Az Árpád korban élő magyarok a földművelésnek ezt a fajtáját tovább ápolták, amit egy 1221-ben kelt oklevél is tanúsít.

A török időkben a középkori falu elpusztult, elnéptelenedett, de a 18. század elején német telepesek betelepítésével pótolták a népességet. A borvidék jellegzetes fehérbor-termelő táj, de telepítettek néhány vörösborszőlő-tőkét is. A környék legelterjedtebb fajtái: az olaszrizling, a szürkebarát és a rizling szilváni, de megtalálhatjuk itt a zöldveltelinit és a muskotályokat is. Az egregyi szőlőhegyet 1998-ban minőségi bortermelő hellyé, az itt termő borokat pedig balatoni tájjellegű borokká nyilvánították. Hévízen járva azonban másfajta gasztronómiai élményben is részünk lehet, ha ellátogatunk a helyi termelői piacra, amikoris a régi idők hangulatát idézve kedden, csütörtökön és szombaton a hévízi nagyparkoló mögötti terület árusokkal telik meg. Alkalmanként autentikus erdélyi zenék kíséretében méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhat a látogató.

A friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített süteményeket és tehéntejet akár meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt. A finom áruk mellett mesteremberek árulják portékáikat, helyben vásárolhatunk cserépedényeket, kosarakat vagy akár kézi készítésű szappanokat. A Hévízi Termelői Piac a tudatos vásárlóknak kínál minőségi és vegyszermentes termékeket. A vásárlással pedig nem csak a környéken élő termelőket támogatjuk, hanem az egészséges életmód mellett döntünk. Hévízi látogatásunk során nem érdemes kihagyni a Kis Helikon Residence hotel nyújtotta élményt, hiszen amellett, hogy varázslatos külsővel rendelkezik (az épület felét teljes egészében futónövényzet borítja), ami önmagában is mesébe illő, az étkezője is egyedi hangulatú és kialakítású. A szálloda igazi gyöngyszem még a hévízi szálláshelyek rengetegében is.

Our top-rated cheap hotels in Hévíz

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szállás Hévíz

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Hévíz

Látnivalók itt: Hévíz

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok