Szállások Miskolc, Magyarország területén

 1. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Miskolc városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Miskolc. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Miskolc
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Miskolc!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Miskolc

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 31 182 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

MISKOLC, A REJTETT ÉKSZERDOBOZ

Miskolcról elsőre talán nem a természeti szépségek és a történelmi barangolások ugranak be először, azonban – amint kicsit jobban körülnézünk –, rájövünk, mekkorát tévedtünk. A térség számos felfedeznivalót rejt magában, hiszen a Miskolchoz közeli települések – mint Lillafüred, Miskolctapolca vagy Diósgyőr – is csomó meglepetést tartogatnak az ide látogatók számára. Tegyünk történelmi túrát a várban és környékén, pihenjünk a barlangfürdőben, nézzünk el az állatkertbe, ismerjük meg közelebbről Déryné Széppataki Róza életét, utazzunk erdei vasúton és együnk helyben készített pisztrángot a helyi pisztrángtelepről – vagyis egyszerűen csak érezzük jól magunkat!

ÉVSZÁZADOS BARANGOLÁS A VÁRBAN

A Miskolc részét képező Diósgyőr a Diósgyőri várról ismert, ami nem véletlen, hiszen emléke hosszú évszázadokra tekint vissza. A fénykor Nagy Lajos király uralkodásának idejére, a 14. századra esik. Ekkor kezdődött a 1526-ig tartó időszak, amikor hat királyné jegyajándéka, vidéki rezidenciája volt a vár – erről kapta ma is használatos elnevezését: a királynék vára. A vár berendezéseinek sajátossága a kötetlen megismerésben rejlik; a látogató szabadon mozogva, minden dolgot kipróbálva élheti át a középkori vár hangulatát. Gondoljunk csak benne, milyenek lehetnek innen a magaslatból a szilveszter fényei!

A látnivalók ezzel azonban nem érnek véget. A várat felkeresve érdemes betérni a Panoptikumba is, melyet a vár kazamatáinak ágyúállásaiban rendeztek be és Közép-Európa legnépesebb panoptikumának számít. A hat életkép 67 figurája a 14. századi virágzó középkort idézi meg. A várat egy bizonyos útvonalon érdemes felkeresni, hiszen a várhoz vezető sétány hangulatos, idős egyedekből álló, védetté nyilvánított vadgesztenyesor övezi. Az 52 fa összeboruló koronája kupolaként borítja az utat. Az itt megtett séta olcsó – hiszen nem kerül semmibe –, mégis felüdíti a lelket. A várban tett barangolás után kifújhatjuk magunkat a Diósgyőri Várfürdőben. A miskolci látogató pedig egy ilyen nap után gartantáltan fáradt lesz. Miskolcon meglehetősen barátságos árakkal találkozhatunk hotelek tekintetében, melyek valamennyi igényt kielégítenek. Ha elkezdjük böngészni a szálláshelyek listáját, láthatjuk, hogy már egészen olcsón tudunk szobákat foglalni.

Ebből a szempontból remek választás lehet egy panzió is, mint például a Promenade Panzió, amely lakályos szobákat kínál, és a vár is könnyen megközelíthető. Ha szeretnénk, hogy a napközbeni élmények és a vár hangulata szállás tekintetében is visszaköszönjön, akkor válasszuk a Diósgyőri Várkert Panziót, mely a kényelmes, családias szobák mellett gyönyörű udvarával és tágas teraszával is csábít.

LILLAFÜRED, A BARLANGOK FÖLDJE

A környék gazdag különleges természeti kincsekben, hiszen a közeli Lillafüreden felfedezésre váró csodás barlangok várnak. Különleges természeti érték a Palotaszálló függőkertje alatt húzódó Anna-barlang, amely egyike a világ három, a nagyközönség számára látogatható mésztufa-barlangjának. A barlang üregeinek javát 1833-ban, Stark András bányász vezetésével találták meg, amikor a hámori vasverők számára bővizű forrásokat kerestek.

Korai látogatói közül a legrangosabb Petőfi Sándor költő volt, aki 1847-ben járt itt. A 19. század végére a barlang csaknem teljesen feledésbe merült. Látogathatóságát a nagyközönség számára 1912-ben Kadic Ottokár tette újra lehetővé. Hasonlóan érdekes, mégis új csodákkal váró felfedezés lehet ellátogatni a lillafüredi Szeleta-barlangba, amelyet a hazai ősemberkutatás egyik legjelentősebb lelőhelyeként tartanak számon. A barlangot Kadic Ottokár tárta fel 1907-13 között Herman Ottó kezdeményezésére. Ugyancsak Lillafüreden található a Szent István Cseppkőbarlang, amely a különleges formájú cseppkövek birodalma. Járatainak hossza 1043 méter, ebből a látogatók 170 méternyi szakaszt járhatnak be. Érdekesség, hogy a barlang felfedezése egy kutyához kötődik. Az állat egy, a Kálvária-kápolna fölött nyíló hasadékba esett bele.

Napokig tartó ugatására a helyi lakosok figyeltek fel. Két vállalkozó szellemű fiatalember kötélen leereszkedett, és kimentette – ekkor találtak rá a cseppkövekkel teli földalatti termekre. A történet nyomán sokáig Kutya-barlangnak emlegetett üregrendszer tudományos feltárását Kadic Ottokár végezte 1913-ban, a nagyközönség számára 1931-ben nyitották meg. Ha Lillafüredre tervezünk ilyesfajta kitérőt tenni, hogy megcsodáljuk ezeket a természeti kincseket, akkor is érdemes Miskolcon megszállni, hiszen innen érhetőek el a térség látnivalói legkönnyebben. Olyan szállodák is megtalálhatók Miskolcon, melyek legalább annyira elbűvölnek, mint a barlangok. Így tehát ha szállás tekintetében pompára és egy kis antik hangulatra vágyunk, akkor válasszuk az Öreg Miskolcz Hotelt, amely Art Deco-beütésével majd mindenkit levesz a lábáról. Ha viszont inkább a letisztultabb, modernebb hotel mellett köteleznénk el magunkat, akkor válasszuk a Centrum Apartman Hotelt, ami garantáltan közel van mindenhez.

BARALNGOLÁSOK DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA NYOMÁN

Van-e olyan magyar ember, aki ne ismerné Déryné Széppataki Róza nevét? Minden bizonnyal aligha. Az első magyar opera-énekesnőként is ismert hölgyemény a vándorszínészet korának legnépszerűbb alakja volt. Déryné Pestről való távozásával lezárult pályájának első korszaka, a társulat feloszlása után Miskolcon és Egerben játszott. A miskolciak sajátjuknak érzik az egykori híres színész-énekesnőt, ennek megfelelően ápolják emlékét Miskolcon. A diósgyőri vár tövében található a Déryné-ház, amely a 18. század végén épült, 1852 és 1867 között ebben a házban élt Déryné. Rábukkanhatunk a városban Déryné lakóházára is – a 19. században épült lakóház udvari szárnyában lakott utolsó éveiben testvérével, Johannával.

A helyi Szent Anna-temetőben találjuk meg a színész-énekesnő síremlékét is, amelyet egy tiroli márványból faragott obeliszk díszít. Ha az ilyesfajta kulturális és történelmi csemegével eltelítődtünk, akkor kvártély után kell néznünk, ahol megemészthetjük mindezt. Minőségi szálláshelyet már olcsón is találhatunk, ezért nem fogunk csalódni a kínálatban, ha ilyesfajta szállások után nézünk. Akik tehát a pénztárcabarát megoldásokat részesítik előnyben, azok számára kitűnő választás lehet az Uni-Hotel Diákotthon nevű hostel, amely a baráti ár és a nevéből adódó feltételezések ellenére egy igazán szép és igényes, szállodának beillő belsőt takar. A miskolci kirándulás alkalmával megszállhatunk akár a Lévay Hotel Villában is, amely szobáinak és éttermének usztikus és antik hangulatával megidézi kicsit Déryné szellemét is.

AKTÍV FELTÖLTŐDÉS

Ha Miskolc térségében járunk, kihagyhatatlan állomás a miskoltapolcai barlangfürdő. Miskolctapolca Európában egyedülálló karsztvizes termál-barlangfürdője a 16. századtól a bencés szerzetesek kedvelt fürdőhelyeként volt ismert. A természet alkotta barlangrendszerben napjainkban 5 beltéri medence található, amelyekben a gyógy- és wellness szolgáltatások széles választéka igazi regenerálódást biztosít a pihenésre és a gyógyulásra vágyók számára. Az aktív pihenésre vágyók számára remek választás lehet a szintén Miskolctapolcán található bobpálya, amely 2007-ben nyitotta meg kapuit, és azóta folyamatosan – télen-nyáron – üzemel.

A 800 méter hosszú pálya a Barlangfürdő és a Csónakázó-tó szomszédságában, a hegyoldalra épült, ezért a gyönyörű panoráma és a természetközeli élmény garantált. A maximálisan elérhető sebesség a pályán 42 km/h, ami a gyerekek számára is könnyűszerrel élvezhető. Ugyancsak az aktív nyaralást keresők számára kínál remek alternatívát a Kalandtúra Park, ahol különböző nehézségi szinten mérettethetik meg magukat a játékos kalandokra vágyók. A kalandpark jelenleg 26 pályából áll, amelyek akár 9 méteres magasságban is függhetnek. Ha Miskolcon járunk, érdemes kitérőt tennünk a Miskolci Állatkert és Kultúraparkba, ami nem csak a gyerekek, de a felnőttek kedvence is lesz. Az állatkert eredetileg vadaspark volt, így valójában az erdőben sétálva ismerhetik meg a látogatók az itt élő közel 150 állatfaj több mint 600 egyedét.

A kultúrpark keretén belül megtekinthető a Kihalt állatok szoborparkja, amely szintén minden látogató számára tanulságos lehet. Ha az élményekkel teli nap után szeretnénk megpihentetni érzékeinket – és persze lábunkat –, akkor egy olyan szálloda való nekünk, melynek neve egyet jelent a relaxációval és kikapcsolódással. Ilyen például a Calimbra Wellness hotel, ahol a pihenés mellett valódi modern luxus és csillogás vár bennünket, mindez megfizethető áron. Garantáltan úgy fogjuk magunkat érezni, mintha mesébe csöppentünk volna. Hasonlóan jól érezhetjük magunkat a miskolctapolcai Kikelet Club Hotelben is, amely otthonos szobáival, a gyönyörű parkosítással és hangulatos terasszal majd garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

CSODÁK HÁLÓJÁBAN

A Miskolchoz tartozó Lillafüred igazi gyöngyszem Magyarország keleti régiójában, hiszen barlangrendszere mellett további csodákkal csábít. Ilyen a függőkert és vízesés, amely valamennyi látogatónak elakasztja a lélegzetét. A Lux Kálmán tervei alapján 1927–30 között épült Palotaszálló alatti hegyoldalt függőkertszerűen alakították ki, amely lépcsőzetesen ereszkedik alá az Anna-barlang bejáratához. A megújult függőkert immár eredeti pompájában csábítja hosszú sétákra a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseit.

A teraszrészek mindegyike a helyi hagyományokat megőrizve, azt felelevenítve tematikus tartalmat és egyben új kertészeti megjelenést kapott. Kirándulásunk során érdemes kipróbálni az erdei vasutat is, amely Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszú távon. A vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján (64 m hosszú és 20 m magas), két alagúton, és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet a pisztrángkeltetőjéről híres Garadnáig, érintve az ország legrégebbi, máig működőképes ipari műemlékét, az újmassai őskohót. Innen nem messze található az ómassai útról megközelíthető pisztrángtelep, mely arról nevezetes, hogy természetes körülmények között, szabadban álló medencékben tenyésztik az őshonos, nemes pisztrángot.

A telep sütödéjében a vendégek által kiválasztott halat kívánságra helyben meg is sütik. Egy ilyen élményekben gazdag nap után megpihenve álomra hajthatjuk fejünket a Lullaby Apartmanban, amely egy nagyon egyszerű, mindazonáltal barátságos és olcsó szálláslehetőséget kínál. Ha viszont inkább egy kastély-hangulatot idéző szállás fog meg bennünket, nem nyúlhatunk mellé a Hotel Kolibrivel, amely ódon kőkorlátaival már a belépésnél egy másik korba repít bennünket. Miskolcon akármerre járunk, mindig meg fogjuk találni az igényeiknek megfelelő szálláshelyet.

Our top-rated cheap hotels in Miskolc

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.