Szállások Madeira, Portugália területén

  53 963 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 1. 22 655 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 2. 39 008 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Madeira városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Portugália, Madeira. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Regija
 • Válogasson olcsó Madeira-i szállások közül!
 • Foglaljon kedvező áron!

MADEIRA

ELSŐ PILLANTÁSRA

Madeira a Portugáliához tartozó Madeira-szigetek legnagyobbika az Atlanti-óceánban. A sziget jellegzetes felszínformái a fajã néven ismert teraszok – ezek olyan, a domborzat környező elemeinél enyhébben lejtő lávapadokon alakultak ki. Madeira, melyet az örök tavasz szigetének is neveznek, egészen elképesztő és vad vidéknek ad otthont. Találunk itt óceánba nyúló, szinte függőleges sziklaszirtet, meredek, zöld hegycsúcsokat, patakokat és páfrányosokat, de kedves kis halászfalvakat és hullámoktól ostromolt óceánpartot is felkereshetünk, sőt lávabarlangba is ellátogathatunk. A sziget lenyűgözi az ide érkezőket szépségével és nagyon kellmes éghajlatával.

KULTÚRA

A helyi kultúrából már pusztán szuvenírvásárlás közben is sokat tapasztalhatunk, hiszen sok helyen munka közben láthatjuk a kézműveseket, így jobban megismerhetjük a helyi tradíciókat, portékáikat pedig meg is vásárolhatjuk. A sziget egyik jellegzetes portékája a csipke- és a horgolt terítők, amelyek a madeirai nők kézügyességéről árulkodnak. Kedveltek a különféle fonott áruk is, a virágkötőket pedig színes népviseletben láthatjuk.

Gasztronómia

A szubtrópusi klímának köszönhetően Madeirán igen változatos a zöldség és gyümölcskínálat, az óceán közelsége miatt pedig a piacokon óriási a hal választék. Igaz a a partmenti halászat nem túl jelentős, főleg a helyiek és a turisták igényeit kielégítő mennyiséget hoznak partra hajnalonként. Az Espada, vagyis a fekete kardhal hagyományosan az egyik legkedveltebb fogás a szigeten. Érdemes megismerkedni a sziget gasztronómiájával, hiszen a madeirai borok messze földön híresek, ilyen például a Sercial, az édes Malmsey és a félszáraz Bual és Verdelho. A madeirai ínyencségek közé tartozik még az espetada (nyárson sült marhahús szeletek), valamint a caldeirada da peixe (fűszeres halászlé krumplival, hagymával és paradicsommal). Városi és vidéki kis piacokon keressük a Bolo de caco-t vagyis a kenyérre helyezett grillcsirkét és a hozzá való levest. A Szent Mária kerületben található piac például az egyik látványosság, ami szinte kihagyhatatlan. A művészettörténészek szerint a bejárati ajtó és a fölötte elhelyezkedő boltív, az Estado Nuovo építészet egyik legjobb példája, amely a modernizmus és a 30-as évek art deco stílusa között alakult ki Portugáliában. (Ez sokat elárul a sziget kultúrájáról is.) Az igazi gurmék számára azonban két dolog miatt lehet ismerős a sziget – ezek egyike a Madeira nevű likőrbor (legismertebb változatai az édes desszertborok, de termelnek száraz, aperitifként fogyasztható változatokat is), a másik a barnamártásból madeira bor hozzáforralásával előállított madeira mártás.

Fesztiválok és események

Madeira szigetén a fővárosban, Funchalban minden év áprilisában megrendezik a nagyszabású Virágfesztivált, amikor az utcákat virágszőnyeggel borítják, a lakosok pedig a házuk falait virágfüzérekkel díszítik fel. Az ünnep nem véletlen, hiszen Madeira a klímájának köszönhetően a szebbnél szebb, millió színben pompázó virágok gyűjtőhelye. A fesztivál fő látványossága a felvonulás, amelyen különféle, virágból készített kompozíciókat mutatnak be, valamint művészek és néptánccsoportok előadásai színesítik az eseményt. A hagyományos, madeirai folklórzenét játszó zenekarok egymást váltják a színpadon. A Largo da Restauracao-n a 760 növényfaj legszebbjei varázsolják el illatukkal, látványukkal az idelátogatókat.

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Madeira éghajlata a jelentős magasságkülönbségek és a magasan húzódó vízválasztó miatt felettébb változatos: a tengerszint közelében mediterrán, kb. 1200 m fölött már hegyvidéki klíma jellemzi. A magassággal az éves és a napi hőingadozás is nő. A sziget északnyugati oldala lényegesen csapadékosabb és ennek megfelelően hűvösebb is, mint a délkeleti. A legmelegebb hónap az augusztus, míg a február a leghidegebb, a legtöbb csapadék pedig januárban esik. A Golf-áramlatnak köszönhetően az óceán hőmérséklete nyáron 22 °C, télen 16 °C – ez megfelel a levegő hőmérsékletének is a téli időszakban. Madeira nem feltétlenül egy tengerparti nyaralás fő célpontja, hiszen partszakaszai főként sziklásak és kavicsosak, és a tenger vize sem melegszik fel túlságosan még a nyári időszakban sem. Fehérhomokos tengerpartot itt nem igazán találunk, hiszen a vulkanikus szigetet partvonala hatalmas sziklákkal tagolt és az öblökben is fekete kavicsos tengerpartot fogunk csak találni. Ezt azonban egyáltalán nem fogjuk bánni, hiszen a sziget rengeteg egyéb programmal kárpótol bennünket. Madeira elsősorban az aktív pihenés kedvelőinek, túrázóknak a paradicsoma. Madeira sajátosságai a levadák, amely tulajdonképpen a sziget öntözőrendszerét jelenti, s melyek mentén páratlan túraútvonalak vezetnek. A levadák funkciója, hogy a csapadékosabb északi területek esővizét összegyűjtsék és eljutassák a szárazabb déli területekre. A levadák mentén eljuthatunk a híres Laurissilva, azaz az ősbabéros területére is. A babérerdő azért is nagyon különleges, mert túlélte a jégkorszakot, eltérően más európai ős-erdőségektől; fái 40m magasak, 1999 óta pedig a Világörökség részét képezi. A levadák sokszor gyönyörű, merdek hegyoldalakban vezetnek, csodálatos panorámát kínálva – egy ilyen túrán részt venni mindenképp életre szóló élmény. Időjárástól függetlenül felkereshetjük a Sao Vincente-i lávabarlangot is, amely különleges látványt nyújt. A szigetet alakító izzó láva furcsa formákban szilárdult meg, ennek egyik eredményeképpen jöt létre ez a barlang, amelyben tó is található. Ha az aktív nyaralás szerelmesei vagyunk, akkor ellátogathatunk Madeira legmagasabb csúcsához, a Pico Ruviohoz, amely 1862 méter magas. Az Achada da Teixeria-tól induló 5,6 kilométeres túra egy körülbelül másfél órás útvonal, amely a kevésbé edzetteket igencsak próbára tehetni, azonban a látványért mindenképp megéri kitartani.

AMI KIHAGYHATATLAN

Madeira szigetét számos mesebeli város tarkítja, s mindegyik más miatt lopja be magát a szívünkbe. Érdemes lehet autót bérelni, s egy kimerítő szigettúra során felfedezni valamennyit!

Funchal

Madeira fővárosa Funchal – itt él a sziget lakóinak fele, mintegy 120 ezer ember. Az egész város gyalogosan is felfedezhető, amit a sok kis hangulatos utcácska tesz vonzóvá. A szinte kötelezőnek érzett múzeum- és templomkörúton túl érdemes ellátogatnunk a piacra (Mercado dos Lavradosres), amely betekintést enged a helyiek életébe. Célszerű minél korábban érkezni, mert délre a standok már jelentősen megürülnek. Virágokból és gyümölcsökből akkora a választék, hogy nem győzünk majd ámulni. A csúcspont pedig a halcsarnok, ahol a tengerről hajnalban befutott halászok terítik ki portékájukat. Szintén ingyenes látnivaló a 2010-ben indult „Projecto artE de pORtas abErtas” kezdeményezés, melynek lényege, hogy a régi városrész (zona Velha) régi házainak kopott ajtaira a street art irányvonatlat követve művészek teszik rá kézjegyüket.

Ha pedig egy 1 órás gyorstalpaló keretében megismernénk Madeira történelmét, akkor ezt a „Madeira Story Center” interaktív múzeumban tehetjük meg legegyszerűbben. Esti programként ellátogathatunk a karnerválra, amelyet a 3 km hosszú tengerparti sugárúton vonultatnak fel. A kimerítő programok után jól fog esni egy kis pihenés, szerencsére szállodák tekintetében bőven válogathatunk a fővárosban, és foglalhatunk szobát például a csodás Enotel Quinta Do Sol nevű szálláshelyen. A hotel a Quinta elnevezésű magnólia park mellett található, és 1 km-re fekszik a Praia Formosa strandtól. A fővárosból elindulva csillagtúraszerűen járhatjuk be az egész szigetet, mindig visszatérve ide a nap végén.

Porto Santo

Madeira tövében húzódik meg ez a gyönyörű sziget, amely csaknem 10 kilométeres, aranyhomokos tengerparttal rendelkezik – ez jelenti legfőbb vonzerejét. Az apró szigeten egyébként alig laknak, így teljes nyugalomban fedezhetjük fel a természeti szépségeit és élhetjük meg a tengerpart varázsát. Egyetlen múzeuma a Kolumbusz-ház, s az egész település utcácskáit akár egy óra alatt is körbejárhatjuk. Meseszép tengerpartja, az onnan nyíló látvány, valamint a fürdőzési lehetőség miatt mindenképp érdemes a sziget felkeresését programnaptárunkba beiktatni. Funchalba visszatérve válogathatunk a jobbnál jobb szálláslehetőségek közül, s egyből ki is választhatjuk Apartamentos Quinta Mae dos Homens nevű helyet. Az apartman lakrészei csodás kilátást kínálnak az óvárosra és a Funchal-öbölre.

Santana

Santana, Madeira szigetének északi részén található. A település híres a hagyományos madeirai építészet itt megmaradt néhány, mesébe illő házikójáról. A városka felett izgalmas levada-túrákat tehetünk, de az óceánpart is tartogat szépségeket. A város széléről Sao Jorge felé indulva csodálatos kilátással kecsegtető óceánparti túrát járhatunk be. Magasan a vízfelszín felett vezet az ösvény, gyönyörű tájakon át, egy buja növényzetű völgybe ereszkedve az óceánpartig. Innen már nincs messze Sao Jorge kis településének központja, ahol a szirtfokon egy világítótornyot, az aprócska templom mögött pedig kiváló éttermet találunk a túra fáradalmainak kipihenésére. Fáradalmainkat ugyancsak kipihenhetjük a Funchalban található, álomszép szobákat kínáló Quinta Da Penha De Franca hotelben. A szállás egy trópusi kertben található, a szobákhoz tartozó erkélyről a festői kertekre vagy az Atlanti-óceánra nyílik kilátás.

Curral das Freiras (Apácák Völgye)

A Madeira szívében található Apácák Völgye hihetetlen látványt nyújt, hiszen a völgyben található aprócska falu fölé hatalmas, meredek, sziklás csúcsok emelkednek. Azoknak, akiknek az idegeik acélból vannak, lehetőségük van a kanyargó EN 107-es úton feljutni Eira do Serrado-ba és megcsodálni a Grande Curral-nál a „sziget köldöke”-ként becézett völgyre nyíló felejthetetlen kilátást. Alternatív megoldást jelent azonban a 81-es busszal Funchal központjából elindulni és hagyni, hogy a tapasztalt buszsofőr a hajtűkanyarokon átnavigálva eljuttasson minket úticélunkba, mindössze alig 4 euróért. Ha errefelé foglalnánk szállást, akkor csakis az Estalagem Eira do Serrado nevű helyet válasszuk, amelyet érintetlen erdők vesznek körbe, az innen nyíló látvány a völgyre pedig magáért beszél.

Madeira szigetén járva bizonyosan felfedezzük majd az aktív kikapcsolódás számunka eddig ismeretlen formáit, s mi magunk lepődünk majd meg a legjobban, hogy mennyire jól érezzük magunkat közben. Olyannyira magával ragad majd bennünket a sokféle túra és a számos felfedezőkörút, hogy ezután nem tudunk majd elképzelni egyetlen nyaralást sem enélkül. Meredek sziklaszirtek, kanyargós ösvények, gazdag növényvilág, mediterrán hangulat – ez mind Madeira, mely csak arra vár, hogy meghódítsuk.