Szállások Athén, Görögország területén

 1. 15 292 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 25. - márc. 26.
 2. 8 270 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 28. - márc. 29.
 3. 17 082 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 4. - márc. 5.
  29 908 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 19. - márc. 20.
  16 164 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 4. 21 528 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 5. 10 920 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 12. - márc. 13.
 6. 37 855 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
  22 590 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 25. - márc. 26.
  10 441 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.

Szálláshelyek Athén városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Görögország, Athén. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Athén
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Athén!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Athén

  41 477 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  37 330 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:júl. 8. - júl. 9.
  52 292 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 22. - márc. 23.
 • 16 728 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 • 35 898 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 25. - aug. 26.
  21 800 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 12 522 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 9 294 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 12. - jún. 13.

ATHÉN, AZ EZER SZÍNBEN POMPÁZÓ ANTIK KAVALKÁD

Rekedt utcai árusok, török bazárra emlékeztető színes piacok, a város fölé magasodó Akropolisz romjai - Athénban éjjel-nappal dübörög az élet. Görögország fővárosa a világ egyik legrégebbi lakott területe, hiszen már időszámításunk előtt 3 ezer évvel is városként létezett. Athén a civilizáció bölcsője, itt született a demokrácia és itt alkották meg a nyugati filozófia alapjait.

A VÁROS FELFEDEZÉSE

Hogyan vágjon neki bárki ennek a csodálatos helynek a felfedezéséhez, ha több ezer év lenyomatainak megtekintését kell belesűríteni pár napba adott esetben? Mindenképpen érdemes az utazás lényegi kérdéseit már a kiutazás előtt eltervezni, hogy mindenre jusson idő, energia és persze a pénztárcát se terhelje túl. Fontos szempont lehet, hogy az év melyik időszakában töltene el itt pár napot. Érdemes közvetlenül a főszezon előtt vagy után érkezni, máskülönben turisták végtelen tömegére számíthat. A tengerparti kikötőváros felfedezését érdemes a Sintagma tértől kezdeni, ahol rögtön megpillanthatja a környék egyik legizgalmasabb látványosságát, a téren található Ismeretlen katona emlékmű előtti őrségváltást, amelyre egyébként minden nap sor kerül.

A görög politika és kulturális élet központjától nem messze szállások sokasága várja az idelátogókat. Legyen szó pénztárcabarát kiadó szobákról vagy a szélesebb körű kiszolgálást nyújtó szállodákról, egész évben kedvére válogathat a jobbnál jobb szobák közül. A város népszerűsége azonban intő jel lehet, érdemes így időben a megfelelő szállás után elkezdeni érdeklődni. A látnivalók többsége a városközponton kívül helyezkednek el, érdemes ezt a szempontot is figyelembe venni. Amennyiben mégis a városközpont közelében szeretne pihenni, ideális választás lehet a Hotel Novus, amely kiváló helyen, a város divatos Metaxourgio városrészében lelt otthonra. Az Atrium Bar & Lounge, valamint a Views Rooftop Bar mellett különleges ételek és italok széles választékával várják a vendégeket.

VISSZA AZ ÓKORBA

A városi barangolás után és az Akropolisz megmászása előtt pihenjen egyet a Parlament mögött található Nemzeti Kertben a hatalmas pálmafák, narancs és citromfák hűs árnyékában. Kapcsolódjon ki a kis tavak előtti padok egyikén, ki tudja, talán még egy szerencsét hozó aranyhal is előbukkanhat. A délutáni ejtőzést követően az Apostolou Pavlou sétányon, a drágább tavernák mellett elhaladva lassan az UNESCO kulturális világörökség részéhez, az Akropolis bejáratához érhet. A sétány végén megpillanthatja Zeus templomának maradványait és Hadrianus diadalívét. A diadalíven keresztül kipillantva pazar kilátásban lehet része. Az Akropolisz meglátogatására érdemes legalább két órát szánni. Kétségkívül a vigyázó őrként város fölé magasodó műemlék azonnal magához vonzza a tekintetet. Az egykori márványszobrokkal, arany díszítéssel bevont épületegyüttes a város szakrális középpontja, ma is kellőképpen hívogató és kihagyhatatlan eleme Athén városképének. A hegy megmászására mindenképpen olyan lábbelit vigyen, amelynek a talpa a legkevésbé csúszik a csúszós kövezeteken. Ha teheti, érkezzen kora délelőtt, többnyire ez a legjobb időszak a tömeg elkerülésére. A látogatás időzítésének azért is jelentősége van, mert az Akropolisz területén alig van árnyékos rész. Ezt kárpótolja viszont az a csodás kilátás, amely az Akropolisz legnagyobb épületéről, Pallasz Athéné istennő tiszteletére emelt Parthenon bejáratától tekinthet meg! Amennyiben lehetősége adódik, semmiképpen se hagyja ki Herodes Atticus ókori színházában megtekinteni egy autentikus görög drámát vagy vígjátékot. Felejthetetlen élményben lehet része, ahogy a háttérben a Philopappos-domb és Athén jellegzetes házai türemkednek ki, miközben a karzatról több ezer éves melódiák csendülnek fel újra.

Az domb megmászását követően vegye az irányt Athén egyik leghíresebb tere, Monastiraki felé, mely napjainkban egy méretes bolhapiacként funkcionál. A hömpölygő tömeg, a fürtökben megpihenő külföldiek, a színes kavalkád egy pillanatra régmúlt időket idéző vásárokba röpítheti, kétségkívül a nyaralás egyik legvarázslatosabb pillanata lehet ez! Alkudozzon kedvére miközben illatos gesztenyét vagy vöröslő epret majszol. A Monastiraki tér mellett fut az óváros két jelentős utcája, a legrégebbi Adrianou és a Pandrossou utca, ahol az alkudozást megünnepelve válogathat a hagyományos éttermek, fagylaltozók és kávézók sokaságából. Vigyázzon, nehéz lesz ellenállni a levegőben terjedő finom illatoknak, amelyek egy igazi görög ebéd elfogyasztására csábítanak. Szerencsére a drágább árak mellett megtalálhatóak a kisebb helyi kioskok olcsóbb ételei is. Ne felejtse, a görögöknek egy kicsit más az időbeosztásuk. Ami az időpontot illeti, az ebédre csak három-négy óra körül kerül sor legtöbbször, míg a vacsora legkorábban fél tíz körül kezdődik, és gyakran késő éjszakáig elhúzódik. Ha a kvártélyon is spórolni szeretne, sok kedvelt apartman kínálja kiadó szobáit. Az Athén Holiday Suites a Görög Parlament közelében található apartmanegyüttes, mely kényelmes szobákkal és hangulatos terasszal garantált kikapcsolódást nyújt majd az ideérkezőknek.

A MEDITERRÁN KONYHA REMEKEI

A görög konyha viszonylag sokszínű, nagyon egészséges és ízletes. A görög ételek alapja az olívaolaj, paradicsom, cukkini, hagyma, fokhagyma, articsóka, oliva, juhsajt és kecskesajt. A húsfélékből Görögországban leggyakrabban a birka- bárány- és szárnyashúst fogyasztják, természetesen friss halakat is. Az étlapon többségében különféle saláták és hüvelyesek szerepelnek (borsó, lencse, bab), a görögök körében szintén közkedvelt a leveles zöldség dresszinggel leöntve. Semmiképpen se hagyja ki a tipikus görög ételek egyikét a gyrost, tzatzikit és a tipikus kitűnő görög joghurtot.

A kései vacsora előtt még bőven juthat ideje a habokban csobbanni egyet, vagy a forgalmas kikötő mólójáról megpillantani a varázslatos naplementét. Kétségkívül az Athén közelében lévő strandok igen népszerűek, tekintve, hogy igen tiszta a tenger, partja homokos, csodálatos hegyek övezik, melyek több védett nemzeti parknak adnak otthont. Kellemes kirándulási lehetőség a belvárostól 25 kilométerre lévő Parnita-hegy, mely tele van barlangokkal, sziklákkal, forrásokkal. Amennyiben a városban maradna, a Parnita-hegy megmászásával egyenértékű lehet a kiadós görög ebédet mintegy ledolgozva Athén legmagasabb pontjához, a Lycabetushoz ellátogatni. Amennyiben nem annyira sportos, de ezt az opciót választja, a domb tetejére egy fogaskerekű segítségével is feljuthat. A háttérben elterülő tengerpart, a lassan kigyúló éjszakai fények, a végtelen hosszú sétányon végignyúló hotelsorok egy hatalmas nyüzsgő hangyabolyra emlékeztetnek. Színek, illatok, megannyi emlék – ez Athén.

Our top-rated cheap hotels in Athén

 • 33 339 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
  37 987 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 • 30 382 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  57 104 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.
 • 22 746 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 17. - máj. 18.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 14 561 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 • 13 149 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 31. - ápr. 1.

Szállás Athén

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Athén

Látnivalók itt: Athén

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok