Szállások München, Németország területén

 1. 31 996 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek München városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Németország, München. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: München
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: München!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –München

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

MÜNCHEN, AHOL EGYESÜL A MODERNITÁS ÉS A TÖRTÉNELEM

Európa egyik legvirágzóbb gazdaságú városa, amely minden ősszel otthont ad a világ egyik legnagyobb népünnepélyének, az Oktoberfestnek. Barokk kastélyok, sörfőzdék, sport és tudomány - mindez együtt: München. A város annyira sokszínű, hogy felsorolni is nehéz lenne, hogy ki mindenkinek ajánlott megnézni, de azért tegyünk rá egy kísérletet.

SÖRKEDVELŐKNEK ÉS A SPORT SZERELMESEINEK

Münchenben unatkozni egyszerűen lehetetlen. A minden év októberében megrendezésre kerülő Oktoberfestet joggal nevezhetjük a sörimádók karácsonyának, hiszen nem csak Európa-szerte van nagy kultusza, de a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy részt vehessenek az egyik legnagyobb és legnépszerűbb ünnepélyen, melyet a folyékony kenyérnek szentelnek. A szájtátás végett az esemény számokban: évi hatmillió látogató, ötmillió liter sör, kétszázezer pár sertéskolbász. A Bajor szobor lábánál fekvő óriási mező, a Theresienwiese ilyenkor sörsátrakkal telik meg és utcai árusok bódéi veszik körül. A hagyományos sörfőzdék és utcai árusok standjainál mézeskalács szívek, sült csirke és friss perec is kapható. A felszabadult ünneplésnek megadják a módját már az esemény megnyitásakor is: a befogott lovak ünnepi díszbe öltöztetett söröshordókkal teli szekereket húznak végig a városon, amit zenészek, népviseletbe öltözött családok és sörfőzde-tulajdonosok kísérnek. Pontban délben München polgármestere csapolja az első korsó sört, ezzel kezdetét veszi a 16 napos rendezvény. Az Oktorberfest a mértéktelen sörmennyiség ellenére nem csak a sörről szól, hiszen számos családos is ellátogat a programra, így a gyerekeket például körhinta, óriáskerék és bolhapiac szórakoztatja. Az Oktoberfest története egyébként egészen 1810. október 12-ig nyúlik vissza, ekkor kötött házasságot Lajos koronaherceg és Therese von Sachsen-Hildburghausen egy ötnapos lakodalom keretében a menyasszonyról elnevezett téren. A mulatságot egy lóversennyel dobták fel, ami azonnal hagyományteremtő eseménnyé vált.

A másik, ami München neve hallatán sokaknak eszébe jut, az kétségtelenül a sport a Bayern München focicsapata miatt, s a „sportos város“ címet csak tovább fokozza az Olympiapark megléte. Az 1972-es olimpiai játékokra készült Olympiapark és környezete egyszerűen gyönyörű, tartozik hozzá egy mesterséges tó, egy televíziótorony és számos más sportolási lehetőség is kínálkozik. A sátorszerű létesítmény a modern építészet mesterműveként vonult be a köztudatba, ezért annak is érdemes rá vetni egy pillantást, aki amúgy nem érdeklődik a sport iránt. A park része az Olimpiai Torony, mely 290 méter magas, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a parkra és a városra, de egy forgó panorámaétterem is megtalálható benne. A 180 méter magasan található étterem 49 perc alatt teszi meg a 360 fokos fordulatot, így valóban különleges az itt eltöltött vacsora. Az Olimpiai Stadion évekig az FC Bayern Münchennek adott otthont, mára azonban a csapat elköltözött és a 67 ezer férőhelyes stadionban más eseményeket rendeznek. Úgy látszik tehát, hogy a sok-sok eltelt év ellenére München nevével már egybeforrt a sör és a sport. Ennek is köszönhető, hogy évről évre rengeteg turista keresi fel a várost, s ahogy egy virágzó német nagyvároshoz illik, szálláshely is akad bőven. A német áraktól sokan tartanak, de nem kell attól félni, hogy nem találjuk meg a nekünk megfelelőt, hiszen remek apartman jellegű szállásokat is könnyen találni, melyek családosoknak vagy baráti társaságoknak is ideálisak.

MŰVÉSZETIMÁDÓKNAK

München városáról leginkább a sör és a foci jut az eszünkbe, a város azonban ennél sokkal többet nyújt: kulturális élmények sokasága várja az idelátogatókat. Akit vonz a múzeumok világa, az könnyen megtalálhatja itt a számára ideális programot: Münchenben található a világ legnagyobb tudományos és technológiai múzeuma, a Deutsches Museum, de a Múzeumnegyed is rengeteg látnivalót kínál. A müncheni Múzeumnegyed három képtárból tevődik össze, hozzá tartozik az Alte Pinakothek, a Neue Pinakothek és a Pinakothek der Moderne, de mindezekhez igen közel található a Giptothek, az Állami Antik Gyűjteményt és a Lenbachhaus is. Az Alte Pinakothek igen régi, még I. Lajos alapította, 1836 óta várja a látogatókat a 14–18. századi művészeti remekművekkel. A Neue Pinakothek 1853 óta működik, szintén I. Lajos nevéhez fűződik. Napjainkban 4500 festményt és 300 szobrot tekinthetnek meg az érdeklődők, miután az 1944-es bombázást követően a múzeum 1981-ben újból megnyílt. A Pinakothek der Moderne 2002-ben nyitotta meg kapuit, területe mintegy 20 ezer négyzetméter, ahol állandó és időszakos kiállítások egyaránt megtekinthetők, kifejezetten 20. és 21. századi műveket mutatnak be.

A látnivalók azonban ezzel nem érnek véget, hiszen a technika megszállottjait tárt karokkal várja a Deutsches Museum, mely különböző kiállításokon mutatja be a tudomány és technika legnagyobb vívmányait. A múzeumot Oskar von Miller hozta létre 1903-ban, s akkora gyűjteményt foglal magában, hogy egy nap alatt bejárni és megtekinteni szinte lehetetlen. A múzeum tárháza végtelenül gazdag, számos témát ölel fel, többek közt a csillagászat, a fizika, a telekommunikáció, a légi közlekedés, a bányászat, az energiatechnológia területére kínál betekintést – csak hogy néhányat említsünk. Egy kis érdekesség a csillagászat világából: beléphetünk például Galileo dolgozószobájába is, ahol szemünk elé tárul a neves csillagász-fizikus eszközeinek gyűjteménye. A múzeum a gyerekekre is gondolt. A három éven felüli gyerekek interaktív foglalkozásokon ismerhetik meg a kommunikáció, az energia, az optika és akusztika jelenségeit. Az élményért cserébe, amit a múzeum nyújt, az ár meglehetősen olcsó, ezért nem éri meg kihagyni, ha a városban járunk. Ha inkább ezekre, a város kulturális életére kíváncsi, érdemes a központhoz közel szállás után nézni. Erre a célra kiváló választás az Admiral München, amely kívül-belül elvarázsolja vendégeit, csodálatos, múltidéző, mégis klasszikusan elegáns berendezésével.

MÜNCHENNEL ISMERKEDŐKNEK

Egy méltán híres terület, amit mindenképp meg kell nézni Münchenben, a Marienplatz, vagyis Mária tér. Bár a tér még Oroszlán Henrik idejében lett a város központja, máig ez számít München szívének. A Marienplatzon számos nevezetesség található. A tér látképét az Új Városháza (Neues Rathaus) uralja, melyet 1867 és 1908 között építettek. Tetején a Münchener Kindl, vagyis a müncheni gyerek található, ami a város szimbóluma. Tizenegy órakor, délben és májustól októberig délután öt órakor is megszólal a torony híres Glockenspielje, órajátékkal és táncoló bábukkal. Az Új Városháza előtt található egy aranyból készült Szűz Mária-szobor, amelyet még 1638-ban építettek. Ugyanitt csodálhatjuk meg a 19. századi Fischbrunnent is – van egy régi hagyomány, melynek értelmében hamvazószerdán a polgármester és a tanácsos itt mossák meg a pénztárcájukat, hogy a város kincstára tele legyen az adott évben. A Mária tér közelében található sétálóutcákon haladva pedig az utcai mutatványosok műsorában is gyönyörködhetünk.

München legnépszerűbb sétálóutcája a tér nyugati részénél kezdődik és a Karlsplatzig terjed. A Marienplatz közelében megtekinthetjük az óváros legmagasabb pontján álló Szent Péter templomot, München legismertebb szimbólumát, a Frauenkirche-t (Miasszonyunk templom) és itt található a Viktualienmarkt is. A Szent Péter Templom még a merovingok előtti időben épült, de a 14. században újraépítették. A templom a maga nemében egyedülálló építészeti remekmű, s román stílustól kezdve a gótikán át a barokkig valamennyi korszak stílusjegyét magán hordozza, ezért megtekintése mindenképp ajánlott. Az épületet nem kímélte a második világháború, de a berendezési tárgyak közül sok megmenekült. Tornyából csodás kilátás nyílik a Miasszonyunk-templomra, amely egy 15-16. században épült gótikus templom, s a város egyik legrégebbi és legnagyobb temploma. Benne találhatók IV. Lajos német-római császártól kezdve a 20. században elhunyt III. Lajos bajor királyig a Wittelsbach uralkodók síremlékei. Ha bepillantottunk a templomokba, akkor érdemes útba ejteni a közeli Viktualienmarktot, vagyis a Müncheni Vásárcsarnokot. A város érdekességét az is mutatja, hogy már maga a piac is mintegy 200 éves, ugyanis 1807 óta látja el az őt felkeresőket. Régen a farmerek piaca volt, mára főként az ínyencek ízlését elégíti ki különleges ételeivel. Bár már maga a piacon való bolyongás is felér egy valódi kirándulással, jól járunk, ha nem állunk meg itt, hiszen a közelben található Gartnerplatz boltjai is rengeteg érdekes dolgot tartogathatnak, illetve a szintén a közelben lévő Isartor felé vezető kis utcákban pedig antik bútorok kínálatát csodálhatjuk meg. A várossal való ismerkedésünk után biztosan arra vágyunk majd, hogy egy hotel puha ágyán nyújtóztathassuk végig fáradt végtagjainkat. Münchenben nem kell sokat keresgélnünk szállás után, bármilyen árkategóriában könnyen megtaláljuk a megfelelőt. Diákok, fiatalok számára pénztárcakímélő megoldás lehet egy hostel, akár a belvároshoz közel. Helyi viszonylatban kedvező áron foglalhatunk szobát a H´Otello H09 nevű helyen, amely annak ellenére, hogy a négycsillagos luxuskategóriában foglal helyet, meglehetősen olcsó.

SZÓRAKOZNI VÁGYÓKNAK

Münchenben járva mindenképp kihagyhatatlan élmény a Legoland felkeresése, és nem csak a gyerekek érezhetik itt lenyűgözve magukat, hiszen felnőtt látogatókat is szívesen látnak. Legoland München és Stuttgart között, Günzburg határában, 26 focipályányi területen kapott helyet. A park összesen nyolc témára van osztva, ezzel is elősegítve, hogy minden korosztály megtalálhassa a maga szórakozását. Mind a nyolc téma legóból van megépítve, hatalmas népszerűségnek örvend a Miniland, ami híres országok, városok és egyéb földrajzi helyek kicsinyített mását mutatja be – természetesen legóból megépítve. A Legoland több mint 40 szórakozási lehetőséget kínál: show-val, legóból épült épületekkel, állatokkal és szobrokkal igyekeznek lenyűgözni a látogatókat. A legómániásokat annyira leveszi majd lábáról a hely, hogy legszívesebben itt aludnának. Azonban jobban járunk, ha keresünk erre a célra egy kényelmesebb helyet. A Belo Sono-val például nem nyúlhatunk mellé. Ez a takaros panzió valójában inkább egy több csillagos hotel minőségére és kialakítására emlékeztet, mindemellett még az ára is kedvező.

Münchenben és környékén rengeteg épület maradt meg a régi korokból. Ilyen a neuschwansteini kastély (Schloss Neuschwanstein) is, mely hatalmas népszerűségnek örvend a turisták körében, és egyedülálló látványt nyújt környezetében. A kastélynak már az elhelyezkedése is különleges, az Alpsee felett, a Pöllat-szakadék szikláján kapott helyet, ami még jobban kiemeli szépségét. A neuschwansteini kastély magyarul Új Hattyúkő kastély München közelében, Schwangau község területén található. II. Lajos, Bajorország királya építtette a 19. században. Érdekesség, hogy a kastély annak ellenére Németország legtöbbet fényképezett épülete, hogy belsejében nem engedélyezett sem a videófelvételek, sem a fotók készítése, ugyanakkor ez a leglátogatottabb turistacélpont is. A kastély alapkövét 1869. szeptember 5-én tették le, érdekessége, hogy a terveket nem egy építész, hanem egy színházi díszlettervező, Christian Jank készítette. A közeli, 45 méter magas vízesés felett húzódik a Mária-híd (Marienbrücke), melyről a kastély teljes pompájában látható. Ha át akarjuk érezni az aurát, amit egykor a kastélyban lakók, akkor jó választás a Splendid Dollmann Hotel. A szálloda egy elegáns 19. századi müncheni házban található, a történelmi Lehel negyed szívében, belső kialakítása pedig a régi korok antik báját eleveníti meg.

Our top-rated cheap hotels in München

  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 41 689 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések München úticélról