Szállások Zakopane, Lengyelország területén

 1. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Zakopane városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Lengyelország, Zakopane. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Zakopane
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Zakopane!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Zakopane

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 30 257 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

ZAKOPANE, A LENGYEL TURISTAPARADICSOM

Zakopane a Magas-Tátra lábánál fekszik, éppen ezért a Tátra fővárosának, illetve Lengyelország téli fővárosának is szokták nevezni. Hegyek, völgyek, tavak, tisztások, barlangok – nem győzzük majd kapkodni a fejünket a sok természeti csoda láttán. S bár a hegyek szépsége bizonyosan leköti majd valamennyi utazó figyelmét, azért érdemes a város kulturális életére is vetni egy pillantást, s majd mi magunk is meglepődünk, hogy ez az utazás mennyi élményt tartogat.

AMIT CSAK ZAKOPANE ADHAT NEKÜNK

Zakopane, ez az igazán egyedi hangulatú kis hegyi városka több szempontból is különleges. A Tátra lejtőit a helyi őslakos nép, a hegyi pásztorok, a gurálok (más néven gorálok, górálok) lakják, akiknek viseletét – a fekete karimás kalapot és a nyers színű gyapjúnadrágot – előszeretettel viselik a helyiek. Történetileg a németektől származnak, akik a 15-17. század között telepedtek le a Kárpátok ezen területein. Zakopane és a Podhale régió egyik legnagyobb látványossága az igazi élettel teli gurál folklór. Sok kultúra ötvözeteként jött létre: a lengyel, szlovák, magyar és balkáni kultúrákból, a kárpáti civilizációk elemeit is magába foglalva.

Érdemes tehát közelebbről is megismerkedni a gurálok népi kultúrájával. Az erkélyes, egymás fölé magasodó tetőzetű, zsindelyes, szép fafaragású gurál házak között járva úgy érezhetjük magunkat, mintha meseországban járnánk. Zakopane központja a Krupówki utca, ez Lengyelország 5(!) leghíresebb utcáinak egyike. Ez a város legnyüzsgőbb része, különféle árusok kínálják portékáikat és kiváló vendéglátóhelyeket találhat itt a helyi ízekre kiéhezett utazó. A lengyel gasztronómia igazán jellegzetes, sok húst (főleg sertéshúst) és káposztát használ. Előételként általában hideg sülteket, illetve halat tálalnak ecetben, olajban, aszpikban vagy tejszínben elkészítve. Gyakran esznek céklalevest (barszcz) vagy kovászos savanyú levest (żurek). Főfogás lehet például a nemzeti ételnek számító bigos (a magyar székelykáposzta rokona), a zöldséges sertéslábszár (golonka) vagy a húsgombóc (kołduny), valamint kihagyhatatlan a töltött tészta (pierogi) is. Az egyik legnépszerűbb desszertjük a sajttorta (sernik).

A főutcát mindenképp érdemes szemügyre venni a gazdag kínálatú sajtpiaca miatt, ezenkívül pedig az utca számos hegymászó felszerelést és sífelszerelést áruló bolttal van tarkítva. Szinte minden második ház az ún. pokoje (ez a magyar zimmer frei-féle szállás lengyel megfelőle). Annyi biztos, hogy errefelé nem maradunk szálláshely híján, hiszen a városközponthoz közel kitűnő szállodák sorakoznak. Az egyik legszebb hely, ahol csak megfordulhatunk, a Grand Nosalowy Dwór, amely a Nosal-hegy lábánál fekve gyönyörű panorámát nyújt. A hotel síoktatást is szervez, valamint sítárolási lehetőséget biztosít. A legközelebbi sílift a Nosal-hegyen, az épülettől mindössze 140 méterre helyezkedik el, a Wielka Krokiew síugrópálya pedig alig 1,5 km-re fekszik. A szálláshely étterme mediterrán ételek és borok széles választékával várja a vendégeket, így biztos jó választás lesz, ha félpanzióval kérjük az ellátást.

A HEGYEK SZERELMESEINEK

Zakopane télen-nyáron gyönyörű, és az év bármely időszakában alkalmas a túrázásra, télen pedig érdemes mindezt a síeléssel összekötni. A leghidegebb hónap a január, -5 °C fok körüli átlaghőmérséklettel, de a legnagyobb nyárban is csupán +15 °C fok körüli meleggel számolhatunk. Túrázásra igazán csodás környezet a Chochołowska Völgy, amely a lengyel Tátra leghosszabb és legnagyobb völgye. Több mint 35 km²-nyi területen fekszik, mintegy 10 kilométer hosszan. A völgy alsó része mély szurdokot képez, amin szűkületek lépnek fel, úgynevezett “kapukkal”. Annak köszönhetően, hogy a völgyben nagy területen fordulnak elő tisztások és hegyi mezők, a Tátra legnagyobb állattartó központja lett, emiatt nagy számban találhatók errefelé pásztorkunyhók is.

Mivel mára a völgy a turisták körében is nagy népszerűségre tett szert, a völgy legtetején egy nagy turistaházat építettek ki a Polanie Chochołowski-n, vagyis a Chochołowski Tisztáson, ami a völgy bebarangolására remek kiindulópontként szolgál. Hasonlóképp érdemes felkeresni a Kościeliska Völgyet is, amely hosszú és mély sziklás szorost alkot, s falait három helyen „kapuknak” nevezték el. A völgy hosszúságban alig marad el az előzőtől, hossza mintegy 9 km. A völgyből látható a Bystra (2248 m) – a Nyugat-Tátra legmagasabb hegycsúcsa, mindemellett pedig fantasztikus formázatú sziklákat és meredek szakadékokat is találhatunk itt. A túrázás előtt azonban érdemes előre tájékozódni, hogy mely szakaszok valók kizárólag tapasztaltabb túrázóknak. A Kościeliska Völgyben megtalálható néhány nagyon népszerű barlang is, melyek közül érdemes megtekinteni az alábbiakat: a Mroźna-barlang, a Smocza Jama /„Sárkány Verem”/, a Mylna-barlang és a Raptawicka-barlang. Zakopane egyik legismertett része a Gubałówka, ez az egyike a Gubałowkai hegyvonulaton található csúcsoknak. Sok turista utazik ide, hogy innen tekintsék meg a Tátra panorámáját. Az 1123 méter magas Gubalówkára siklóvasút viszi fel a kirándulókat, nagyjából három perc alatt, az általa megtett szintkülönbség pedig 300 méter.

Feljuthatunk még a hegyre a Szymoszkowa függővasúttal is, illetve a Butorowy Wierchi felvonóval. A hegytetőn a megállók között végig lehet sétálni a Gubałowka-sétányon is, vagy hegyi túrákat is lehet csinálni. Télen a Gubałówka csúcsáról egy pár sípálya is lefut, ahol síoktatók és snowboard oktatók várják a sportolni vágyókat. A Gubałówka közelében található a Domki pod Gubałówka szálláshely, amely a Krupówki utcától is mindössze 600 méterre található. A szállások között igazán különlegesnek számít, érdekessége ugyanis, hogy kandallóval rendelkező faházakban kínál szállást. A faházak belső terének berendezése a modern és a regionális stílust ötvözi. A házikókból kinézve olyan érzésünk lehet, mintha a semmi közepén lennénk, s a hófödte tájat szemlélve, a kandalló ropogását hallgatva majd arra gondolunk, hogy nem is lehetnénk ennél jobb helyen. S ha már hegyek, akkor síelés, s ha síelés, akkor síugrósánc. Ehhez pedig a legjobb helyen járunk, hiszen Zakopane városában a Stanisław Marusarzról elnevezett nagy ugrósánc a legnagyobb síugrósánc Lengyelországban. Úgy van számontartva, mint a világ egyik legszebb ilyenfajta objektuma, és már a kezdetektől ide vonzotta a világ legjobb síugróit. Karol Stryjeński terve alapján épült fel a Krokiew hegy északi lejtőjén a Tátrában, és 1925. március 22-én volt az ünnepélyes megnyitója. A történelem leghosszabb ugrása a Krokiewen 2004-ben lett kihirdetve, amikor is az egyik tréning alatt Erik Ulimoen norvég síugró 146,5 m távolságú ugrást teljesített. S ahol hegy van, ott általában tó is van, s nincs ez másképp Zakopane esetében sem.

A hegyi tavak a természet egyik legcsodásabb és legfigyelemreméltóbb alkotásai. A Morskie Oko (Tengerszem) a legnagyobb és legnépszerűbb hegyi tó a lengyel Tátrában. A Rybiego Potoku Völgyben fekszik a 1395 méteres magasságban. A tó a jégkorszak utáni időszakból származik, legmélyebb pontja pedig eléri az 50,8 méteres mélységet is. A tófenék tele van sziklákkal es kavicsokkal. Régebben a tavat „Halas Tó” ill. „Halas Tavacska” nevekkel illették, mivel ez az egyike azoknak a Tátrában található néhány hegyi tónak, amikben a halak természetes úton szaporodtak el, s ma is pisztrángok élnek benne. Nem messze, északi irányban található a második legnagyobb tó, a Czarny Staw pod Rysami, melyet szintén érdemes meglátogatni. Ha olcsó szállásra vágyunk a hegyi kiruccanásunk alkalmával, akkor a kemping erre remek lehetőséget kínál, amely a hegymászók körében igencsak népszerű, de bárki számára alkalmas lehet, aki szereti a kalandosabb szálláshelyet.

EGY CSIPET KULTÚRA

Bár Zakopane elsősorban a túrázás és síelés szerelmeseinek jut eszébe a természeti adottságok és az éghajlat miatt, másfajta elfoglaltságot is találhatunk ebben a kis lengyel ékszerdobozban, hiszen Lengyelország egyik kulturális központjaként is számon tartják a várost. A múzeumok, színházak és a rengeteg művészeti galéria mellett gyakoriak errefelé a különféle zenés események – koncertek és fesztiválok – is. Zakopane fontos szerepet játszott az ország újkori kulturális történetében is, sok író, költő, zeneszerző és festő élt és alkotott itt, és számos híresség is megfordult – például Lenin is előszeretettel töltötte itt a nyarakat.

A Częstochowai Szűzanya (pontos fordításban: Isten Anyja) elnevezésű Ó Templom, amit sokszor „templomocskának” neveznek, Zakopane legrégebbi szentélye, és egyben a legértékesebb műemléke is. Az első ünnepélyes szentmise 1848. január 6-án lett megtartva. Átépítése 1850-51-ben történt meg, ekkor lett hozzáépítve a templom déli része a toronnyal, és ez adta a mai napig is fennálló formáját, a belső díszítések pedig tátrai művészek munkái. A Szent Kelemen fatemplom néven is ismert templom egyszerű, egyhajós építmény, belsejében népi-barokk faszobrokkal. Zakopane másik ismert építménye a Jaszczurówka nevű fatemplom, ami a Jézus Urunk Legszentebb Szíve elnevezést kapta. Ez az egyike a legismertebb lengyel építészeti alkotásoknak, mely Stanislaw Witkiewicz tervei alapján készült, zakopanei művészi stílusban. 1904-1908 között épült fel az Uznański család anyagi támogatásának köszönhetően.

Tele van mesteri díszítésekkel, több száz faragott képpel és azsúrral. Ha a zakopanei építészeti stílus által kedvet kaptunk ahhoz, hogy szép kidolgozású, főként fa alapanyaggal dolgozó szálláshelyen éjszakázzunk, akkor nem is találhatunk jobbat a LuxApartnál. Az apartman kiváló választás a családosok számára is, mindemellet pedig igazán egyedi, zakopanei hangulatban tölthetjük el lengyel kirándulásunkat, megfizethető áron, mégis luxus színvonalon. A kulturális jellegű látnivalók köréből ne hagyjuk ki a Tátra Múzeumot sem, amely már 120 éve fennáll. A múzeumban 3 állandó kiállítás tekinthető meg, történelmi, néprajzi és a természettel kapcsolatos kiállítások. A házban látható egyedülálló, jellegzetes történelmi dekorációnak és leleteknek köszönhetően megtudhatjuk, hogy hogyan is nézett ki az élet régen Zakopánéban. A kiállításon ősi faragványokat, eszközöket, ruházatokat is láthatunk. A városban a természet, a hegyek szerelmesei és a kultúrára vágyók is megtalálják a számításaikat, ezért semmiképp se hagyjuk le a felfedezésre váró helyek listájáról.

Our top-rated cheap hotels in Zakopane

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.