Szállások Prága, Cseh Köztársaság területén

  25 488 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 17. - márc. 18.
 1. 21 112 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 11. - márc. 12.
 2. 20 007 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  26 667 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 11. - márc. 12.
  43 644 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:aug. 24. - aug. 25.
 4. 23 598 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
 5. 12 238 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 6. 24 251 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 7. 7 399 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.

Szálláshelyek Prága városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Cseh Köztársaság, Prága. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Prága
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Prága!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Prága

 • 35 614 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 35 844 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 5. - márc. 6.
 • 20 186 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:máj. 11. - máj. 12.
 • 17 521 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
  49 740 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 14. - márc. 15.
  15 366 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 • 22 287 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 23 368 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
 • 15 308 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.

PRÁGA, A LEGJOBB SÖRÖK HAZÁJA

A csehek köztudottan nagy sörfogyasztók, évi átlagosan több mint 130 liter személyenkénti elfogyasztásával a legnagyobbak Európában. Nem véletlenül mondják, hogy azért kezdtek el gabonát termelni, hogy sört főzhessenek belőle; egy okirat azt bizonyítja, hogy egy kolostorban már 993-ban is ezzel foglalkoztak. Ha csak egy hétvége áll rendelkezésre Prágában, Európa legjobb sörére akkor is érdemes egy estét szentelni.

CSEHORSZÁG VÉDJEGYE, KORSÓBAN MÉRVE

A cseh főváros védjegye tehát mi más lehetne, mint a folyékony kenyér. Prágában a legjobb időtöltés egy gasztrotúra és a várost igazán megismerni is csak így lehet. Bár bizonyára furcsán hangzik, ez legideálisabb esetben egy kocsmatúrát jelent. Egy tipikus prágai kocsma persze nem olyan, mint az ivót elképzeli; játékautomata, késdobálás és olcsó kannás bor helyett itt hagyományos motívumokkal díszített falakat, kitűnő cseh ételeket és baráti, kellemes hangulatot talál. Ha egyszer végigkóstolta Prága söreit, lehet, hogy soha többet nem lesz hajlandó alább adni. Jó talponállót keresve olyan feliratokkal találja szemben magát, mint a pivnice (söröző), pivovar (sörfőzde), vagy výčep (söntés). Érdemes betérni az „U Černého Vola” (A Fekete Ökörhöz) sörözőjébe, de híres az „U Kocoura” (A Kandúrhoz) és az „U Rotundy” (A Körtemplomhoz) is. Ne hagyja ki az utazás alkalmával a leghíresebb cseh regényhős, a derék katona, Švejk legendás törzshelyét, az „U Kalicha” (A Kehelyhez) vendéglőt sem, és fogadja meg Jaroslav Hašek író hősének bölcs intelmét: sose igyon háromnál több sört - egy kocsmában! Ám nemcsak a sör, hanem a hagyományos cseh ételek is megérnek egy misét.

A tócsni, vagy lapcsánka itt is ismert, méghozzá bramborák néven, de még ennél is jobban fogy a knédli, mely szinte minden kocsmában és vendéglőben szerepel az étlapon. A legismertebb nemzeti ételt töltve, vagy köretként tálalják. A legkedveltebb ivók és éttermek persze a belvárosban vannak, ahol a szállások terén is nagy a választék, érdemes tehát itt kvártély után nézni. Aki teljes kikapcsolódásra vágyik, annak a finom ételek után már csak egy kellemes ejtőzés, jó medence és szauna szükséges és a cseh fővárosban a wellness sem ismeretlen szó. A Hoffmeister & Spa ötcsillagos hotel például kitűnő választás, ha egy cseppnyi luxusra vágyik, de elfogadható áron. Ha pedig a megfelelő ajánlat kiválasztásánál a legelső szempont az ár, akkor érdemes végigböngésznie a cseh főváros hostel ajánlatait is. Mivel itt még a legjobb szállodák árai sem terhelik meg jelentősen a pénztárcát, sokan választják úti célul Prágát karácsony, vagy szilveszter idején is.

A VILÁG LEGNAGYOBB ŐSI VÁRA

Prága persze nem csupán a kocsmáiról, hanem a történelmi látnivalók különlegességéről is híres. A cseh főváros egyik ékessége a híres-neves, román stílusban épült prágai vár, mely még a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel; 570 méter hosszú és 170 méter széles, aminek köszönhetően megkapta a világ legnagyobb ősi vára címet. A különleges hangulatú prágai várnegyed a 12. században épült, majd két évszázaddal később IV. Károly gótikus stílusban újjáépíttette. Régen innen kormányozták az országot a királyok, ma a cseh köztársasági elnök irodájának ad otthont Európa legnagyobb várkomplexuma Prágában. Az ide tett látogatás tökéletes kiindulópontja lehet a vár bejárata előtt, még a várfalakon kívül található Hradzsin tér, az 1320 körül, a vár kiszolgálására kialakított jobbágytelepülés helyszíne. Több, említésre méltó épület is itt található, melyek közül a legérdekesebb minden bizonnyal a Schwarzenberg-palota, a város egyik legszebb reneszánsz palotája. Különlegessége, hogy olyan benyomást kelt, mintha piramis alakú kövek borítanák, ugyanis gyémánt mintázatú sgraffitók, speciális hatást keltő díszítések lepik el a homlokzatát.

A vár területét természetesen ingyen bejárhatja, de a különböző épületekbe is érdemes benézni, az élményhez mérten a belépőjegyek az olcsó kategóriába esnek és igény szerint többféle kombinált jegy közül lehet választani. Kihagyhatatlan a város legfestőibb része, a várfalnál található Arany utcácska is, mely egyesek szerint alkimistáknak, mások szerint aranyműveseknek adott otthont. Az apró, mesébe illő, színesre festett házikók egyikében lakott egy ideig Franz Kafka is. Ha az ideális szállás a vár, illetve a belváros közelében található, akkor érdemes megnézni a három-, négycsillagos hotelek, például a Palace Road aktuális árait. Ha a cseh fővárosba látogat, szemezgessen a kulturális programok közül is; az egyik legjobb időpont arra, hogy Prágába utazzon, a Nemzetközi Tavaszi Zenei Fesztivál, a legnagyobb komolyzenei fesztiválok egyikének ideje. Ilyenkor valamelyest magasabbak a szállásárak, ám a vendégház, panzió, illetve apartman ajánlatok között is szinte biztosan talál Önnek megfelelőt és a cseh fővárosban a last minute, akciós ajánlatok mindig jelentősen megkímélik az utazók pénztárcáját.

PRÁGA IZGALMAS OLDALA

Prága az éj beköszöntével a bulizni vágyók paradicsomává változik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt található Közép-Európa legnagyobb szórakozóhelye, a Karlovy lázně („Karl fürdője”). Az ötszintes diszkó egy belépőjegy áráért 5 partyt kínál; minden emeletén más zene, más stílus, más hangulat uralkodik. A bulizók választhatnak a dance, pop, rock, trance, R&B, vagy house műfajok közül, ízlésüknek megfelelően táncolhatnak a 60-as, 70-es, vagy 80-as évek slágereire. Ha még ez sem lenne elég, az 5 különböző zenei ízlést kielégítő termen kívül a vendégek benézhetnek az „All Inclusive Aréna” helyiségbe, ahol számos luxusszolgáltatás közül válogathatnak.

Közép-Európa legnagyobb diszkóján kívül persze kisebb szórakozóhelyekre is akadhat Prága belvárosában. A Duplex az egyik leghíresebb mind közül, Mick Jagger például itt ünnepelte 60. születésnapját. A Radost FX kifejezetten a beat, vagy a techno zene kedvelőinek ajánlott, de a tüzesebb vérűek is megtalálják a nekik való helyet, a La Habana, vagy a Mánes a latin ritmusok szerelmeseit hívja táncba. Híresek a város party-hajóin rendezett bulijai is, melyeket Európa legnagyobb „hajó-partyjainak” neveznek. Nem véletlenül, hiszen ezek nem egyszerű bulik egy hajón, hanem tulajdonképpen úszó klubok, egy felejthetetlen éjszaka minden kellékével; profi, korszerű fényjátékkal, hangosítással, füstgéppel és neves, nemzetközi körökben is ismert DJ-kkel. A Prágát kettészelő Moldva-folyó amúgy is érdemes arra, hogy vessünk rá egy pillantást, az éjszaka fényeibe burkolózó város látképe pedig kihagyhatatlan élmény.

Our top-rated cheap hotels in Prága

 • 26 224 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 22 827 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
 • 19 684 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 9. - márc. 10.
 • 24 033 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 9. - márc. 10.
 • 26 301 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 25 955 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 17. - márc. 18.
 • 15 253 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 3. - márc. 4.
 • 18 116 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 17. - márc. 18.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szállás Prága

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Prága

Látnivalók itt: Prága

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok