Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Szicília, Olaszország területén

Betöltés

Szálláshelyek Szicília városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Szicília. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Regija
  • Válogasson olcsó Szicília-i szállások közül!
  • Foglaljon kedvező áron!

SZICÍLIA

ELSŐ PILLANTÁSRA

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb és Olaszország legkiterjedtebb régiója – lakosainak száma eléri az 5 milliót. A szigeten található Európa leghatalmasabb vulkánja, az Etna, amely még ma is igen aktív, gyakori kitörések jellemzik. Szicíliában négy nagyobb hegyvonulat is megtalálható, melyek legmagasabb csúcsai több mint 2000 méteresek. Ismert még a szigeten lévő 430 km² kiterjedésű Cataniai-síkság, melynek vörös talaján kiváló szőlő terem. S ha Szicíliáról van szó, mi más is juthatna az ember eszébe, mint az olasz maffia? Aggódni azonban teljesen felesleges, kikapcsolódni vágyó turistaként mindebből semmit nem érzékelünk majd, a közbiztonság pedig olyan, mint bárhol máshol. Eredetileg a 19. században a maffia a Palermo környéki hatalmas narancs- és citromültetvények megvédésére alakult ki. Később a szervezet terjeszkedni kezdett a földtulajdonosok és a szicíliai politikusok körében.

KULTÚRA

Anélkül, hogy a valóban rendkívül gazdag sziget történelmében és kultúrájában mélyen alámerülnénk, néhány dolgot mindenképp érdemes tisztázni. Szicíliában ma a lakosság többsége olaszul beszél, de létezik szicíliai nyelv is. Szicília egy nagyon sokszínű régió, ami annak is köszönhető, hogy a történelem folyamán számos hódító hagyott sajátos nyomot a sziget kultúrájában. Hatást gyakoroltak többek közt a görök gyarmatosítók, majd római provincia lett, később francia megszállás alá került, majd a spanyolok is megfordultak itt. Az önálló Szicília végül 1946-ban alakult meg.

Gasztronómia

Sokan a szicíliai konyhát a mai Olaszország legrégebbi hagyományokkal rendelkezőjeként tartják számon, mégis nagyon sok mindenben különbözik az olasz konyhától. Bár egy rendes főétkezés itt is 3 fogásból áll, ezek fűszerezésükben, elkészítésük módjában híven tükrözik azt a sokféle hagyományt, ami a sziget egészét meghatározza. Az előételek között Szicíliában gyakoriak az olajban sütött finomságok. Nagy népszerűségnek örvend a tök vagy a cukkini virága, amit fogyasztanak hagyományosan bundázva, olajban sütve vagy töltve is. Az arab konyha hatásait le sem tagadhatná az arancini, vagyis töltött, olajban sült rizslabda. A szigeten belül többféle alakban is létezik – néhol gömb, máshol kúp alakú. Remek felhasználási módja ez a rizottónak, és a töltelékbe kerülhet szárított paradicsom, hagyma, de darált hús vagy hal is, leggyakrabban azonban sajt, akár többféle is. Jóllehet Szicíliában sok zöldségfélét fogyasztanak, az első fogás itt is - akárcsak az olasz konyhában - valamilyen tésztaétel. A friss hallal készült tészták például mindennaposak az ország tengerparti településein. Első fogásként Szicília-szerte kínálnak riztottót is.

Fesztiválok és események

Szicíliában is megtartják a tipikus olasz ünnepeket és hagyományokat, de kizárólag a régióra jellemző össznépi ünnepségeket nem nagyon találni. Természetesen minden városhoz köthető egy-egy helyi szintű rendezvény vagy mulatság, amelyek valamely olasz ünnephez kapcsolódnak vagy szezonális jellegűek – mint például a szüreti mulatságok.

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Szicília időjárása klasszikus mediterrán, forró nyárral és enyhe téllel, az évi átlaghőmérséklet 20 °C körül mozog. Utazni májustól októberig érdemes, ekkor igazi nyaralóidő van. Júliusban és augusztusban a legalkalmasabb a tenger a fürdőzésre, a víz hőmérséklete ilyenkor eléri a 26 °C-ot is. Ebben az időszakban akkor érdemes a szigetre látogatnunk, ha főként a tengerparton töltenénk a nyaralást, ugyanis a nappali hőmérséklet 30 °C körül mozog. Ha a nagy tömeget szeretnénk elkerülni, akkor érdemes szeptemberben utazni - ilyenkor még az időjárás is nyárias. Szicília esetében a leghűvösebb hónapok októbertől áprilisig tartanak, ilyenkor a hőmérséklet 20 °C alá süllyed, a leghidegebb januárban pedig alig éri el a 15°C-ot. Ebben az időszakban is érdemes lehet ellátogatni a szigetre, már csak azért is, mert ilyenkor nem kell turistatömegekre számítanunk, mindemellett, ha nem fontos számunkra a tengeri fürdőzés, akkor ez az időjárás még élvezhetőbb is kirándulások, városnézés szempontjából, mint a nyári forróság.

AMI KIHAGYHATATLAN

Szicília szigetén egymást érik a szebbnél szebb városok, így az is jó választás lehet, ha egy szigettúrára adjuk a fejünket, amely során valamennyit érintünk. Erre a célra elengedhetetlen az autóbérlés, így könnyedén felfedezhetjük a legeldugottabb városkákat is.

Taormina

A mintegy 10 ezer lakosú kisváros Szicília szigetének egyik ékköve, melynek különleges szépséget ad, hogy teraszszerűen domboldalra építették. Taorimina fő turitsztikai látványossága az i.e. 3. századból származó görög színház (Teatro greco), de ugyancsak kihagyhatatlan a San Nicolò bazilika, Naxosz romjai, vagy éppen az Isola Bella természetvédelmi terület. Érdemes felfedeznünk magunknak a Giardini de la Villa Comunale botanikus kertet is, ahonnan csodás kilátás tárul elénk. Taormina középkori és barokk kis utcácskái sem hagynak maguk után semmi kívánnivalót! S ha a hosszas bolyongás után megpihennénk, szállás gyanánt válasszuk például a Bed & Breakfast Duomo Di Taormina nevű helyet, amely a város szívében, csodás környezetben vár bennünket.

Catania

Catania Szicília második legnagyobb városa Palermo után. Érsekségi székhely, és itt található a sziget legrégebbi egyeteme is. A városképet a barokk épületek, valamint az ókori és modern műemlékek egyaránt meghatározzák. Catania főtere a Piazza del Duomo (Dóm-tér), ami már a 17. század vége óta a város központját jelképezi. A téren számos látnivaló található – többek közt a Porta Uzed, a katedrális, a Sant’Agata, az Elefánt-kút és a Palazzo del Municipio, nem véletlen tehát, hogy a Világörökség része. További látnivalók még a görög-római színház, különféle paloták, az ókori romok, a római amfiteátrum, az Ursino kastély (a normann időkből). A nevezetességek java a II. Viktor Emánuel sugárút mindkét oldalán és ahhoz közel vannak. A szállás kiválasztásánál nézzük meg a Habitat Home kínálatát, amely csodás kialakítású és berendezésű lakrészeket kínál apartmanjaiban.

Palermo

Palermot Conca d’Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik, s amely Szicília fővárosa is egyben. 200 évvel ezelőtt Palermo központja Európa egyik legpompásabb belvárosa volt, napjainkban a pusztulás és pezsgő élet számos változatát mutatja. Palermo fő turistalátványossága a kapucinus szervezetesek és néhány nemes család temetkezési helye a Convento dei Cappuccini. A falra akasztot , porral lepett tetemek ruhái már szinte teljesen szertefosztlottak. Érdemes megtekinteni a Cattedralet is. A dómot 1185-ben alapították, bár ebből a korból csak kevés része származik. Rengeteg építészeti emléke van, felsorolni is nehéz, különösen a normann épületek nagyon figyelemreméltóak. Természetesen, mivel fővárosról van szó, szállások tekintetében nincs hiány, így bőven szemezgethetünk közöttük. Bájos kis hely Palermo központjában a La Terrazza sul Centro, ahonnan garantáltan a város minden szegletét gyorsan elérjük majd.

Cefalu

Palermotól csak egy órányira fekszik, így ha a fővárosban járunk, vagy szállunk meg, mindenképp keressük fel Cefalut is. A Cefalú dóm a tengerparti városka legismertebb látnivalója, amely egyben Szicília legrégebbi normann dómja is. Monumentális látványa mindenkit lenyűgöz. A hegycsúcson álló szaracén vár romjai szintén impozánsak, de andaloghatunk a város zegzugos utcácskáin is. Érdekes kis üzleteket és remek éttermeket fedezhetünk fel a városban. A szállás tekintetében meglehetősen el leszünk kényeztetve, hiszen még ez a kis város is rengeteg lehetőséget kínál. Ha apartman után keresgélünk, válasszuk a csodás Villa Palamara 1868 nevű helyet.

Noto

A 22 lakosú barokk kisváros olívaligetek és erdők szomszédságában terül el, Szicília délkeleti csücskében. Az 1693-as földrengésben a középkori Noto Antica is elpusztult, romjai napjainkban is megtekinthetők 9-km-re a szárazföldbelseje felé. Az újjáépítést követően Noto legnagyobb területén templomok, paloták, terek és lépcsők kaptak helyet, amelyek három egymással párhuzamos út mentén helyezkednek el. A középső, a Corso Vittorio Emanuele végét díszes városkapu zárja. Az utat paloták lenyűgöző homlokzata kíséri, zöldellő parkok és terek követik egymást. A város közponjában áll az egyházi és világi hatalmat jelképező dóm. Ha Szicíliában járva Notot választjuk fő úti célként, szállás gyanánt válasszuk a La Dépendance Hotelt, amely egy szempillantás alatt levesz majd a lábunkról. Egyedi stílus, kifogástalan ételek, lélegzetelállító szobák – ezek mind a hotel fő jellemzői.

Szicília remek választás egy felejthetetlen nyaralás helyszíneként, ahol megannyi csodás város, történelmi emlék és természeti szépség várja, hogy felfedezzük. Minden város egy külön kis ékszerdoboz, saját történettel, ahol minden épület, minden utca mesélni tud. Mindamellett, hogy a kéklő vizű, kristálytiszta tengerben mártózhatunk meg a szebbnél szebb strandokon, Szicília sokkal többet ad ennél: egy csipetnyi álmodozást, élményt, emléket – egy életre.

Szicília - További népszerű úti célok

Ezek a népszerű helyek csak egy kattintásra vannak

További népszerű úti célok