Szállások Párizs, Franciaország területén

 1. 18 085 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 26 559 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 3. 56 092 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 75 903 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 5. 39 237 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 6. 55 861 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 7. 41 925 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 8. 26 531 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 9. 52 507 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 10. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Párizs városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Franciaország, Párizs. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Párizs
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Párizs!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Párizs

 • 76 510 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 52 507 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 41 925 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 26 531 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

PÁRIZS, FÉNYEK, SZERELEM

Nem véletlen, hogy Párizs rengeteg romantikus film helyszínéül szolgált már - a francia fővárost joggal nevezik a szerelem városának. Ahhoz, hogy átvegyük a párizsi életérzést, az utazás során nem kell a múzeumokat, templomokat járnunk, elég ha teszünk egy sétát a Szajna-parton, vagy a Champs-Élysées-n. Festői utcák, fenséges francia ételek, hangulatos fények és kellemes harmonikaszó – ez Párizs.

PÁRIZSI ROMANTIKA

Párizs tehát kitűnő egy romantikus nyaralás úti céljául. A város jelképe, az Eiffel-torony megosztja a közönséget és a helyieket is, sokan egyenesen „Csúfság”-ként emlegetik, ám kihagyhatatlan egy Párizsba tett utazás alkalmával és, bár talán meglepő, romantikus látványosság. A monstrum az 1889. évi világkiállításra készült és egészen 1930-ig, a new york-i Chrysler Building felépítéséig ez volt a világ legmagasabb épülete - a torony maga 300 méter magas és egy 24 méteres televízió antenna van a tetején. Ki gondolná, hogy egy csupa acél építmény megfelelő helyszíne lehet egy romantikus városnézésnek? Pedig igen, legfőképp este, amikor fényeivel is elállítja az arra járók lélegzetét. Ami pedig még magánál az épületnél is különlegesebb, az a kilátás a toronyból – ha sportosabb kedvében jár, érdemes nekiveselkedni gyalog, de legtöbben mégis a korszerű liftet választják. A rengeteg látnivaló közül egy másik a 12. században épült Notre Dame. Ez a hatalmas építmény is elsősorban nagyságával hódít; öthajós beltere egyszerre 6000 hívőt tud befogadni.

A párizsi nevezetességeket persze bátran félre is tehetjük; olcsón meg lehet úszni a romantikázást, ha a céltalan bóklászást választjuk, ami Párizsban felejthetetlen élmény lehet. Ha maradna egy kellemes sétánál, de tudatos utazóként érkezik, akkor tervezzen egy kirándulást a város egyik gyönyörű parkjába. A Parc des Buttes Chaumont például tökéletes választás; ez a zöld, virágos, közel 25 hektáros közterület Párizs északkeleti részén található és a piknikezők egyik kedvenc úti célja – kimondottan jó ötlet egy randi helyszínéül. Ám a zsúfolt városközpont is tartogat némi zöldet, egy Szajna-parti séta például kötelező program. Itt sétálva betérhetünk a Tuileriák kertjébe, mely ma nyilvános park, egyben a világ egyik legszebbje. A Tuileriák Palotájának kertjeként, 1564-ben hozták létre, a francia forradalom után vált közterületté. Fontos nevezetességek, a Louvre Múzeum és Párizs egyik csomópontja, a Concorde tér között helyezkedik el, így ideális kiindulópontja lehet egy kiadós városnézésnek. A tér másik oldaláról ráadásul a legendás Champs-Élysées nyílik, ami ugyancsak kötelező program, ha Párizsban jár. A név bizonyára ismerősen cseng – ez a világ egyik legismertebb és legelőkelőbb sugárútja, mely a Concorde tértől a Diadalívig vezet. Számos látnivaló található itt, valamint éttermek, kávézók és luxus üzletek sokasága várja az arra járókat. A Champs-Élysées fontos események, programok helyszínéül is szolgált és szolgál; katonai díszszemlék zajlottak itt, de ez a Tour de France szokásos befutó szakasza is. A vásárlási és kikapcsolódási lehetőségek miatt sokak számára a megfelelő szállás a sugárút közelében található. A négycsillagos Monna Lisa Hotel például igen népszerű, letisztult, modern dizájnjával és közepes árkategóriájával egy hosszú hétvége alkalmával jó választás.

Párizs tehát rengeteg különlegességgel szolgál, ám nemcsak a nevezetességek, hanem a szállások terén is. A költségek persze húzósak lehetnek - ha viszonylag olcsó megoldást keresünk, akkor a hostel és apartman, valamint a last minute ajánlatok közül érdemes választani. Sok pár nézi ki magának a francia fővárost a nászút alkalmával, akkor persze az utóbbi kategóriák nem ideálisak. Ha kivételes az alkalom, akkor a Le Bristol Paris felsőkategóriás szállodája jó választás. A városközponthoz közel helyezkedik el és Párizs egyik legromantikusabb hotele.

ÉJJEL PÁRIZSBAN

A francia főváros nemcsak a romantika, hanem a fények városa is – este mintha életre kelne Párizs belvárosa. Az Eiffel-torony előtti parkot fiatal szórakozni vágyók tömege lepi el, akik beszélgetnek, iszogatnak, ismerkednek. Bár a modern értelemben vett diszkók is tárt karokkal várják a bulizókat, Párizs mégis inkább az elegáns bárok, varieték világát tárja elénk. A francia főváros a kabaré szülőhazája, ahol a művészek magas színvonalú, humoros, szatirikus előadással szórakoztatják a közönséget. Ezek a típusú helyek Párizsban gyakorta kávéházakként kezdték pályafutásukat, ahol olyan neves írók találkoztak, mint Victor Hugo, vagy Dumas. Mára rengeteg kabaré létesült a városban, a híresebbek közé tartozik a Montmartre dombján található Folie Bergère, vagy a Champs-Élysées Lido nevű varietéje. Mindkettő tökéletes egy felejthetetlen szilveszter megünnepléséhez. Egy azonban kiemelkedik mind közül: a Moulin Rouge, ahol többek között Josephine Baker és Frank Sinatra is fellépett már, a közönség soraiban pedig a walesi herceg, vagy a világhírű festő, Henri de Toulouse-Lautrec is feltűnt. Az ő színes festményei hűen bemutatják a kabaré századfordulós világát. Pompa, kánkán és erotika – ez a Moulin Rouge.

A VÁROS ÍZE

Magán a városon kívül a francia gasztronómia vonzza leginkább a turistákat. Párizs nem a McDonald’s-ok tömkelegéről híres, néhány gyorsétterem ugyan található itt, de a franciák jelentős részének eszébe sem jut, hogy ezek egyikében fogyassza el az ebédjét. Persze ha csigát, vagy békacombot emlegetünk, a turisták közül sokan inkább a hamburger feliratot kezdik keresni, de talál a párizsi éttermekben rengeteg más fogást is, ami legalább ilyen különleges és mindenki ízlését kielégíti. Ha a francia gasztronómiára gondolunk, akkor bizonyára a sajtok és borok ugranak be először, joggal. Már De Gaulle tábornok idején, a 20. század elején is közel 300-féle sajt volt Franciaországban, azóta pedig ez a szám jelentősen nőtt. Itt maga mögött kell hogy hagyja a trappistát; lágy és kemény sajtok tömkelege és különlegességek száza kóstolható és vásárolható városszerte, Franciaország ezen területe legfőképp a Brie sajtok terén jeleskedik. Bár nem olcsó mulatság, de mindenképpen megéri befizetni egy sajt- és borkóstoló túrára, vagy, egy kis utánajárással szervezni egyet saját magának.

Ha mindössze belekóstolni szeretne a város ízeibe, akkor elég, ha a több ezer közül kiszemel egy jó párizsi éttermet, vagy a szállások közül olyat választ, ami konyhárjáról is ismert. A Hotel Daniel az egyedi belső dizájn mellett kitűnő konyhájával nyűgözi le a vendégeket – ínyenceknek és a francia konyha hódolóinak jó választás. Az éttermek étlapjain szinte mindenütt szerepelnek a pástétomok, a Magyarországon is kedvelt libamáj és a híres-neves szarvasgombából készült ételek, melyekhez bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlni. Az Epicure nevű, minden ízében francia étteremben az árak igencsak borsosak, de ha megteheti, térjen be egy kellemes vacsorára; a romantikus atmoszféra és a különleges fogások kárpótolják. Az utazást már csak egyvalami édesítheti meg: a csigánál vagy a szarvasgombánál talán csak a francia desszertek és pékáruk ismertebbek. A már Magyarországon is elterjedt szuflét, vagyis felfújtat tartják a francia konyha csúcsának.

A címet nemcsak isteni íze, hanem trükkös elkészítése miatt is kiérdemli. Emiatt persze ne aggódjon, Franciaország, sőt, sok esetben a világ legjobb séfjei készítik Párizsban ezt a desszertet és a választott szállás éttermének menüjén szinte biztosan megtalálható. Az ugyancsak híres croissant-t pedig a történet szerint Bécsben készítették először. Ám Marie Antoinette jóvoltából Franciaországban talán még népszerűbb lett és ma már szinte egyet jelent a francia konyhával. A franciáknál valóban igaz, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés – a croissant szerves része egy kiadós párizsi reggelinek.

Our top-rated cheap hotels in Párizs

 • 66 051 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 58 314 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 47 260 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 26 301 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 37 511 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 32 902 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 37 816 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Párizs úticélról