Szállások Nizza, Franciaország területén

  103 591 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 1. 56 411 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 2. 73 987 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  206 779 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  48 854 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Nizza városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Franciaország, Nizza. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Nizza
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Nizza!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Nizza

 • 285 697 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 63 172 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  71 161 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. nov.
  50 583 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
 • 74 665 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  80 281 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 57 144 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

NIZZA, A FRANCIA GYÖNGYSZEM

Nizza a Földközi-tenger partján fekvő meseszép város, félúton Marseille és Genova között, közelében található Monaco is. A gazdag múltra visszatekintő város sok szempontból kiemelkedő úti cél: eseménydús történelemmel, változatos építészeti örökséggel és rengeteg múzeummal büszkélkedhet. A tenger és hegyek által övezett környezetben csodás kirándulásokat tehetünk, gasztronómiája pedig soha nem tapasztalt ízvilággal kényezteti el a különlegességek szerelmeseit.

NIZZA SZÍVE-LELKE

Ha fel akarjuk fedezni Nizza igazi lelkét, és bele akarunk kóstolni a hamisítatlan helyi történelembe, akkor kezdjük a barangolást az óváros hangulatos utcácskáin. Ez a kacskaringós utcák és színes homlokzatok jellemezte városnegyed a szárd építészet színeit és stílusát tükrözi. A 17. századi Palais Lascaris, a Palais de Justice, a Palais de la Préfecture, a régi Palais Communal Masséna vagy a régi szenátus illusztrálják az épületek változatosságát és gazdagságát, amelyekben bővelkedik az óváros. Az egyházi építészet kivételes példákkal rendelkezik, ezek közül a Sainte-Réparate-katedrális és a csodálatos Chapelle de la Miséricorde nagyon specifikus nizzai barokk művészetről tanúskodik, amely a 17.-től a 19. századig tartott. Kultúrnasiként keressük fel Nizza világhírű múzeumait, amelyekben többek közt Renoir, Matisse vagy Chagall gyűjteményeit találhatjuk meg. Jelentős szerepet tölt be a Modern Művészetek Múzeuma is, amely kiállításaival – a pop-arttól kezdve a klasszikusokig – megszilárdította Nizza régóta kiérdemelt kulturális központ státuszát.

A Place Garibaldi és a Place Masséna képezi az átmenetet ó- és újváros között. Itt található a híres Casino télikerttel, a városháza és az igazságügyi palota. Az újvárosra jellemző, hogy számos luxushotel, villa és apartman épült a környékén. A leghíresebb valamennyi közül a Negresco nevű szálloda, amelyet a román származású Henri Negresco építtetett 1913-ban “a pompa, fényűzés és tobzódás lakául” – meglehetősen nagy sikerrel. A pompa és fényűzés modernkori változatát testesíti meg az ötcsillagos La Réserve de Beaulieu & Spa, amely a Francia Riviéra egyik leghíresebb szálláshelyeként egyedülálló természeti környezetben várja a luxust és a meghitt, hangulatos szállást igénylő vendégeit. A szállás minden igényt kielégít, sőt, még annál is többet, és az itt eltöltött idő már önmagában felér egy nyaralással. Az se lenne csoda – ha nem akarnánk kimozdulni innen, hiszen olyan gyönyörű panoráma és extra szolgáltatások várnak, amiket földi halandó elképzelni sem tud. Nizza püspöki székhely is, ezért meglehetősen sok templom és vallási épület található a városban. Közülük az egyik legjelentősebb az orosz ortodox katedrális, amelyet II. Miklós orosz cár építtetett honfitársainak 1903 és 1912 között, hagyományos orosz stílusban, hagymakupolával – ez volt Nyugat-Európában az első orosz templom.

NIZZA CSODÁI

Az egyik legfantasztikusabb élmény, amiben részünk lehet Nizzában járva, az a Nizzai karnevál. Az eseményt minden évben február vége felé rendezik meg, amely gazdag történelmi hagyományra tekint vissza. A karneváli király először 1873. febuár 23-án érkezett a városba, ez volt a Nizzai karnevál születésnapja, amely egyúttal a tél végén tartott kéthetes ünnepség nyitánya is volt. Az első virágcsatát 1876-ban tartották, s mára már valóságos virágparádévá nőtte ki magát. A karnevál évente más-más témát dolgoz fel, ezt mutatja be a 15-20 kocsiból és a 150 óriás bábból álló menet. Az esemény népszerűségét jól érzékelteti, hogy az utcákon több száz művész és táncos ad elő műsort a világ minden tájáról, a látogatók száma pedig meghaladja az egymilliót. Ha nem a karnevál idején látogatunk a városba, akkor se szomorkodjunk, hiszen az óváros sétálóutcáin novembertől áprilisig az Európa-szerte híres virágpiac nyújt szemet gyönyörködtető látványt. A Cours Saleya az óváros egyik leghangulatosabb helye, amelyet nem csak a turisták keresnek fel előszeretettel, de a helyiek találkozóhelye is egyben.

Itt tartják a virágpiacot, a hétfői napokat leszámítva. A gyümölcs- és zöldségpiacot is érdemes felfedezni, amelyet a Conseil National des Arts Culinaires (vagyis a Kulináris Művészetek Nemzeti Tanácsa) Franciaország egyik legjobb piacának minősítette. Júniustól szeptemberig esténként kézműves vásár ad még több életet ennek a városrésznek. A város szívében elnyújtózó sétálóutcácskák közelségében nem lesz nehéz dolgunk, ha szállás után keresgélünk, hiszen meglehetősen népszerű környék a városba látogatók körében. Közel a városközponthoz kapott helyet a Hotel Vila Victoria, amely nem csak kifogástalan eleganciájával és hibátlan minőségével bűvöli el vendégeit, de mesés kertjére kitekintve valósággal egy mesevilágban érezhetjük magunkat.

KULINÁRIS ÉLVEZETEK FRANCIA MÓDRA

Nizza városában járva mindenképp említést érdemel a helyi gasztronómia, amelyet gyakran hasonlítanak a provence-i és az olasz konyhához. Tükrözi az olasz életörömöt, megtalálható benne az ízek tobzódása, előnyben részesíti a helyi termékeket, melyek elmaradhatatlan kísérője az olívaolaj és a fűszernövények. Ha hamisítatlan helyi specialitásra vágyunk, akkor rendeljünk világhírű nizzai salátát, amely olívaolajjal meglocsolt nyers zöldségek keveréke, kemény tojással és szardellaszeletekkel díszítve.

Tovább fokozva ezt az ízvilágot, kóstoljuk meg a pan-bagnat, vagy szó szerint pain mouillé nevű ételt, amely két szelet, fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal átitatott kenyér közé helyezett nizzai salátát takar. Ha kiadós vacsorára vágyunk, együnk egy ratatouille-t, amely paprikából, cukkiniből, padlizsánból, hagymából és paradicsomból készült lecsószerű étel. A franciák ebéd és vacsora előtt előszeretettel fogyasztanak aperitifet. Egy pohár Pastis (ánizsos ízű) vagy egy kyr royal (pezsgő egy kis sziruppal megbolondítva) kellemes élmény. Különlegességgel ingerelve ízlelőbimbóinkat harapjunk egy cukkinivirág fánkot, melynek tésztája vékony, könnyű és ropogós. Nem mehetünk el szó (vagy inkább kóstolás) nélkül a világ legfinomabb fagyija mellett sem, melyet Nizza híres-neves fagyizója, a Fenocchio kínál nekünk. A fagyizó 1966-ban nyílt meg a Place Rossettin, Nizza óvárosában, amelyet azóta is a névadó Fenocchio-család vezet, sőt 1988-ban egy második boltot is nyitottak.

Nem kevesebb, mint 94 fenséges ízzel kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat, 59 fajta fagylalt és 35-féle szorbet formájában. A hihetetlenül finom nagy klasszikusok mellett néhány (vagy több) szokatlan ízt is érdemes kipróbálni, mint amilyen például a kaktusz, a rebarbara, az ibolya vagy a sör ízű fagyi – csak hogy néhányat említsünk. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy nem csak a tányéron küzdünk majd a bőség zavarával, ugyanezt tapasztalhatjuk a szállások tekintetében is. Ha fontos számunkra, hogy szálláshelyünkön is elérhetőek legyenek különféle finomságok, érdemes olyan helyet keresnünk, ahol mindez rendelkezésre áll. A Hôtel Le Genève-vel biztosan nem foghatunk mellé, hiszen ezen a gyönyörű helyen reggeli, ebéd és vacsora is igényelhető, és mindezt a hotel egészen különleges, már-már rusztikus hangulatú éttermében fogyaszthatjuk el. Mindemellett számos étterem és bár található a szálláshely környékén, így biztosan nem kell megfosztanunk magunkat az ízorgiától.

AMIÉRT MÉG SZERELMESEK LESZÜNK NIZZÁBA…

Nizza a Cote d’Azur régió fővárosaként híres kivételesen kedvező klímájáról, amely a sok napsütésnek köszönhetően szó szerint bearanyozza az itt eltöltött napokat. A város körül fekvő hegyek védenek az erős szelektől, a tél köztudottan enyhe, a napsütéses órák száma (évi mintegy 2800 óra) pedig rendkívül magas. A Cote d’Azur 40 kilométer hosszú plázsán mindenki válogathat homokos vagy kavicsos strandok, és kicsi vagy egészen nagy öblök között. Nizza – Cannes mellett – a régió legnépszerűbb és legszebb fürdőhelye. Nizzai látogatásunk során ne felejtsük ki a programnaptárunkból a Csodák vasútját (Le Train des Merveilles) sem, amely mesebeli vidékeken keresztül kalauzol bennünket.

Májustól szeptemberig válthatunk jegyet erre a különleges utazásra, amely Paillon, Roya és Bévéra falvain keresztül jut el a végállomásig, Tende-ig. Az út során számos kulturális és természeti kincset fedezhetünk fel: köztük barokk templomok, kanyonok és meseszép vidékek futnak el mellettünk. Garantáltan életre szóló élményben és felejthetetlen látványban lesz részünk. Ebből a célból érdemes felkeresnünk Nizza kikötőjét, a Port Lympia-t is, amely különleges látványt nyújt, a naplemente fényeiben sétálva pedig egy hollywoodi filmben érezhetjük magunkat. A kikötő építése még 1748-ban kezdődött, és több mint száz évig tartott, ma pedig rengeteg – köztük magántulajdonban lévő – hajónak és jachtnak ad otthont. A kikötő nem csak a hajóutak, de a halászat és kereskedelem kiindulópontjának is számít. S ha már sétáról volt szó, ne érjük be ennyivel, hanem fogjuk magunkat, és sétáljunk végig Nizza híres sétányán, a Promenade des Anglais-on. Úgy hírlik, hogy a 18. században sok angol töltötte itt a telet, és a panorámában gyönyörködött. Mikor szokatlan hideg volt egyik évben, rengeteg koldus érkezett a városba, és ekkor az angolok állítólag javaslatot tettek e sétány megépítésére.

A part mentén található sétány nagyon népszerű a helyiek körében is, sokan használják sportolásra, többek közt bicikliút is kiépült. Sok éttermet találhatunk a part közelében, különösen az öreg városrész felőli oldalon, emellett szállodák, lakóházak és kaszinók is sorakoznak a part mentén. Igazán csalogató az egész környék, így ha errefelé keresünk szállást, nem lesz nehéz dolgunk, hiszen hemzsegnek errefelé a jobbnál jobb helyek. A sétány tövében rátalálhatunk a Hotel La Villa Nice Promenade-ra, amely egy elegáns és igényes szobákkal felszerelt szállás - hangulata garantáltan egyből magával ragad bennünket. Nincs ez másképp magával Nizzával sem, hiszen amint betesszük ide a lábunkat, úgy érezzük magunkat, mintha egy csodás mesevilágba csöppentünk volna, melynek minden szegletét magunkba akarjuk szívni.

Our top-rated cheap hotels in Nizza

 • 104 226 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 52 005 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 84 958 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  47 447 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  83 256 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. aug.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Nizza úticélról