Szállások Toszkána, Olaszország területén

 1. 55 555 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  50 700 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 2. 47 481 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
  47 796 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. ápr.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Toszkána városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Toszkána. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Regija
 • Válogasson olcsó Toszkána-i szállások közül!
 • Foglaljon kedvező áron!

ELSŐ PILLANTÁSRA

Toszkána töretlen népszerűségét annak a hagyatéknak köszönheti, amelyet az elmúlt több száz év alatt szívott magába. Sokan a kultúrára úgy tekintenek, mint egy opcionális extrára: valami, amit a szabadidőnkben megtekintünk. Toszkánában azonban a kultúra mindennek a gyökere. A gasztronómiai csodákon át a kacskaringós városi utcákig és az építészeti remekművekig Toszkána egy igazi kulturális paradicsom. Járja be ön is ezt a mesés, történelmi vidéket, és ismerkedjen meg a helyi vendégszeretettel.

KULTÚRA

Toszkána Észak-Olaszországban található, a Tirrén-tenger és az Appenin-hegység között húzódik meg. Központja Firenze, amely egyben a régió kulturális központja is. Az olasz reneszánsz szülőföldje, építészetében, művészetében és kultúrájában a mai napig őrzi ezeket a hagyományokat. Bár Olaszország többi része sem elhanyagolható kulturális szempontból, itt különlegesen koncentrált módon találkozhatunk az igazi olasz életérzéssel. Mindig érdemes nyitott szemmel járnunk, hogy találkozhassunk azzal a részletgazdagsággal, amit a régió nyújtani tud. Könnyű elveszni Firenze belvárosának a forgatagában, azonban páratlan élménnyel gazdagodhatunk, ha letérünk a leggyakrabban járt utakról, és magunkba szívjuk az elmúlt évszázadok történelmét a városok tekervényes kis utcáin. A régió az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amit a kiváló környezetnek, ínycsiklandó ételeinek és vendégszerető lakosságának köszönhet.

Gasztronómia

A Toszkán ételek jellemzően rusztikusak és egyszerűek. Szinte mindenhez a környéken megtermelt, friss alapanyagokat használják, és ügyes módszerekkel használják a mindennapi alapanyagokat. Ez a frissesség és egyszerűség jelenik meg az olyan tradicionális ételekben, mint a crostini, amely egy különböző krémekkel megkent, pirított fokhagymás kenyér, vagy a szőlővel készített Focaccia kenyér. Nagyon fontos szerepe van a helyi ételekben a friss, helyben sajtolt Oliva olajnak, amelyet a legtöbb ételben használnak sütésre, vagy akár ízesítésre is. Emellett mindenképp érdemes megkóstolni a helyi borokat, mivel a régió klímája tökéletes szőlőtermesztésre, amelyek közül a legismertebb a Chianti termőterület, ahol világszinten elismert borokat kóstolhatunk, hozzá pedig helyi sajtokat és húsokat fogyaszthatunk.

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Toszkána elhelyezkedése miatt klímájában is változatos, és elsősorban három fő területre tudjuk bontani: A tengerparton és közvetlen környezetében kifejezetten mediterrán jellegű klíma jelenik meg, aminek köszönhetően a nyarak szárazak, a telek pedig ritkán fagyosak. Beljebb haladva a hegyek felé egyre jobban hűl le a levegő, azonban télen a hegyek megvédik a régiót a fagyos szelektől, így télen is kellemes idővel találkozhatunk, ha Toszkánába látogatunk.

AMI KIHAGYHATATLAN

Az év szinte bármelyik pontján érdemes lehet meglátogatni ezt a gyönyörű régiót, azonban a legtöbben nyáron, június-júliusban érkeznek, mivel ekkor a legmelegebb és leginkább napsütéses az idő. Épp ezért, amennyiben szeretnénk elkerülni a tömeget, érdemes lehet tavasszal, vagy ősszel érkezni, amikor a továbbra is kellemes időjárás mellett sokkal nyugodtabban élvezhetjük a régió által nyújtott élményeket és kultúrát.

Firenze

Toszkána lenyűgöző látványvilága, művészeti alkotásai és építészete szemet gyönyörködtető, azonban csak egy hely van a régióban, ahol ez a három egybeolvad, és így hoz létre egy ellenállhatatlan, varázslatos és romantikus várost: Firenzét. A történelem során olyan művészek és tudósok otthona volt, mint Leonardo da Vinci, Michelangelo vagy Galileo. Ez a kulturális hagyomány a mai napig átitatja a város életének minden pillanatát. Felsorolni is nehéz lenne minden nevezetességet, múzeumot és épületet, amit a város rejt, és lexikonokat lehetne megtölteni minden pontjának történelmével. Semmiképpen nem érdemes azonban a Liliomos Szűz Mária Székesegyházát, amely Firenze főtemploma. Közel 150 évig épült, és több, mint 650 éve éke a városnak. A Dóm-térről könnyen bejárható a történelmi belváros, amely az UNESCO világörökség része. Ne felejtsünk el betérni egy igazi olasz étterembe, hogy olyan firenzei ételeket kóstolhassunk meg, mint a firenzei csirke, vagy a szárított tőkehal. A városban található szállások közül mindenki találhat számára szimpatikusat. Ha a belváros közelsége fontos, a Balcony Hotel alig 400 méternyire található a Dóm-tértől, sőt, magára a Dómra is kilátás nyílik a szobáiból.

Pisa

Ha Pisáról beszélünk, szinte lehetetlen kihagyni a Csodák terét, amelyen a város legismertebb emlékműve, a ferde torony áll, amelyet nem csak kívülről tekinthetünk meg, hanem akár meg is mászhatjuk a benne található csigalépcső segítségével, és felülről tekinthetünk le a tornyot körülvevő térre. Ez azért különösen érdekes, mivel a torony mellett sokak számára elveszik maga a dóm, a keresztelőkápolna és a temető, amelyek önmagukban is mindenképpen megérik a látogatást. A nagy forgalom miatt érdemes a jegyeinket ide előre lefoglalni, hogy ne várakozással töltsük az időnket! Ha már beteltünk a Csodák terével, tegyünk egy kellemes sétát az Arno folyó mellett hogy megpillanthassuk az Óra-palotát, amely több, mint 750 éve áll jelenlegi helyén. Ha megéheztünk, ebédre érdemes egy fehérbabos minestra levest fogyasztani amely igazi különlegessége a városnak. Szállások közül tetszés szerint válogathatunk modern szállodák és történelmi hotelek között, a külvárosban pedig rengeteg olcsó szállást találhatunk. Olyan helyeken szállhatunk meg, mint az Abitalia Tower Plaza, egy ötcsillagos szálloda, amely modern külsejével és széles szolgáltatási körével minden utazónak feledhetetlen élményeket tartogat.

Toszkána az igazi olasz kultúra régiója. Ha szeretné magába szívni egy kultúrától átitatott hely levegőjét, és testileg-lelkileg feltöltődni, Toszkánánál kevés jobb választás van! Foglalja még ma le a szállását, hogy maradjon ideje a múzeumok és történelmi helyek között válogatni.