Szállások Vir, Horvátország területén

 1. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Vir városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Vir. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Vir
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Vir!
 • Foglaljon kedvező áron!

VIR-SZIGET, A DÉLI CSODA

Sekély, lassan mélyülő kristálytiszta tenger, festői táj, homokos és aprókavicsos tengerpart, hangulatos éttermek és kávézók várják a Vir-szigetre érkezőket. Érkezzen párjával vagy családjával, garantált felüdülés várja, ahol számtalan kalandban és élményben lehet része.

GYÓGYÍTÓ ISZAP

A Vir-sziget Horvátország területén fekszik, az Adriai-tengeren. A szigeten egyetlen város található (Vir) és egyedüli kapcsolata a szárazfölddel egy híd, amely 25 kilométerre található Zára városától. Habár évente átlagban 300 napon keresztül élvezheti a napsütést, éghajlata alapján két egymástól határozottan elkülöníthető területre oszlik: a szelesebb, hűvösebb északi partvidék és a meleg, napsütötte déli, amely a város központi része lett, hiszen az aprókavicsos és sziklás partszakaszok mellett homokfalakkal és homokos öblökkel, gyönyörű homokos strandokkal, valamint reumatikus panaszokat gyógyító iszappal is kezeltetheti magát. Igaz a sziget kettőssége nemcsak éghajlatában, de az árak terén is megmutatkozik, a forgalmasabb déli partszakaszon értelemszerűen a legtöbb termék és szolgáltatás drágább.

A város apartmanok szempontjából nagyon változatos, rengeteg színvonalas szálláshelyet találhat. A sziget ideális családosoknak és a nyugalomra vágyóknak is, mert csendes. Tiszta levegője igazi felüdülés azoknak, akik a nagyváros zajából menekülnek ide. A városban legkönnyebben tájékozódni a legnépszerűbb Jadro elnevezésű központi ingyenes strandjától lehet, amely a sziget déli részén található. A strandtól 5 percnyire található a „Centrum”, ahol rengeteg bazáros, fagylaltozó, cukrászda, hosszú sétálóutca, pálinka és borkóstolási lehetőség, esténként pedig élő zene biztosítja a nyaralók számára a kikapcsolódást. Hamár a zenéről van szó, a városban rendkívül népszerű a „Viri Nyári Fesztivál” , amelynek során minden év nyarán víg zenebona és táncos mulatság keveredik. Amennyiben az év ezen forgalmas időszakában érkezne, érdemes a megfelelő szállás után már időben elkezdeni érdeklődni. Ideális választás lehet az Adriai-tenger partjához közel fekvő Ana szálláshely. A kertre néző apartman nyugodt környezetben udvarias és segítőkész személyzettel várja vendégeit.

AZ ADRIA ÉLŐVILÁGA

A szigetet körülölelő Adriai-tenger közelsége és változatos élővilága kétségkívül rendkívül hívogató. A tenger sós vizében megtalálhatja a tengeri sünt, tengeri uborkát, különböző halakat és káprázatos növényeket. Vir nemhiába lett a vízi sportokat kedvelők egyik legkedveltebb helye. A búvárkodás szerelmesei számtalan kisebb-nagyobb hallal találkozhatnak, például a rája, a muréna, a csikóhal vagy a szentpéterhal számít különlegesnek, de különféle csigák, rákok, gorgóniák, szivacsok is a búvár szeme elé kerülhetnek. Az erős nyári hőséget a Velebit felől fújó hűvös, mistral szél teszi elviselhetőbbé és a búvárkodás mellet számos, szeles vízi sportnak is kedvez legyen szó szörfözésről vagy vitorlázásról. Ha még életében nem próbálta a szörfözést, akkor ez a legalkalmasabb helyszínek egyike lehet, hiszen a biztonságos partszakasz minden kezdő szörfös álma. A széllovaglás, vagy angolos nevén a szörfözés (windsurfing), az utóbbi évtizedek egyik legkedveltebb nyári sporthobbija lett. Pattanjon szörfdeszkára, garantáltan a nyaralás egyik legszebb emlékét fogja így hazavinni.

Habár a sziget történelmi nevezetességekben nem gazdag, mégis akad egy-két megtekintenivaló. A 17. században épült Kastelina erőd a török támadások idején védte a lakosságot több-kevesebb sikerrel. A központi strandtól akár gyalog is megközelíthető, kerékpárral még rövidebb. Az erődről tovább haladva fürdésre alkalmas sekély vizű homokos strand következik, melynek közelében egy kis erdő húzódik. Idilli hely lehet egy újbóli csobbanásra vagy a fák árnyékában tett pihenésre. Ezen a szakaszon számos panzió kínálja kiadó szobáit, amennyiben szerényebb pénztárcával érkezne, ám igényes kiszolgálásra vágyik, akkor ezek a szobák megfelelőek lehetnek! A központi strandtól tovább távolodva, autóval pár percre közelíthető meg a Vir északi partszakaszán található úgynevezett Vörös Szikla, amely egyben a sziget végét jelzi. Sétáljon le a dombról a parta, ahol a kristálytisza tenger összemosódik a vöröses sziklákkal. Vitorlázásra, fürdésre szintén kitünő helyszín lehet. A Nagy Vörös Szikla mellett található a leghosszabb homokos strand a szigeten.

Mivel táblák nem jelzik, ezért kevesen ismerik, így ez a rejtett partszakasz a hangulatos lagúnájával akár egész napra is garantált kikapcsolódást nyújthat. A Vörös Sziklákon túl, motoros hajóval még távolabb merészkedhet, egészen a gyönyörű világítótoronyig. Vir-sziget délnyugati partján található tornyot a második világháború idején, német megszállás alatt megsemmisítették, azonban a háború után sikerült felújítani és üzembe helyezni. A panoráma miatt is megéri, Vir-sziget dombjai, a távoli horvát szigetek látványa csodálatos, a tenger nagyon szép mélykék, sötétzöld színekben pompázik. Igazi vadregényes partszakasz, mindössze 50 méter széles sávban homokos a part, körülötte éles sziklák vannak és erdő. Búvárkodni is érdemes itt, a tenger alatti sziklákon tengeri csillagokkal és tengeri sünökkel is találkozhatunk. Az újabb strand a világítótorony melletti zárt öbölben bújik meg, garantáltan újabb kellemes perceket ígérve. Az egész napos sütkérezés után jóízűen vághat neki a dalmát konyha specialitásainak, különböző ízletes tengeri herkentyűket kóstolhat meg, helyi termelők friss boraival kísérve.

FELFEDEZŐKÖRÚT A SZIGETEN

A kikötő közelében, ha már egyszer a tengerparton van, ne hagyja ki a hajókirándulást se a programok közül. Idejéhez, pénztárcájához és kalandvágyához mérten számtalan lehetőség közül válogathat. Fedezze fel pár órás hajóúttal a környék apróbb szigeteit. Távolabb a hotelsoroktól egy lakatlan szigetbe ütközhet, amelynek híd felőli része lassan mélyül, így apálykor igazi paradicsom a gyerekeknek, a bokáig érő vízben kedvükre labdázhatnak, szaladgálhatnak. Horvátország leghosszabb egybefüggő homokos strandja is a közelben található. Vir több tucat strandja közül kétségkívül ez az egyik legszebb partszakasz, ahol érdemes egy csobbanás erejéig maradni. Maga a partszakasz Vir-sziget hídjától indul, és egészen Nin településig húzódik. Ez a partszakasz is kifejezetten kellemes lehet kiscsaládosok részére, nincsenek tengeri sünök, a bokáig-térdig érő víz a nyári melegben akár 35-40 fokosra is felmelegedhet! Még távolabb érdemes egészen Privlaka festői horvát halászfaluig elutazni, amely egy nagy, lapos félszigeten fekszik.

Mind a három oldaláról kristálytiszta, homokos strand veszi körül. Számottevő csendes, nyüzsgésmentes kis homokos partszakasz található itt. A tiszta levegő és a gyógyító fekete iszap – amely kiváló az ízületi fájdalmak, reuma, isiász és köszvény kezelésére – szállások sokaságát nyitotta meg. Szerencsére télen-nyáron kedvére válogathat a megfelelő helyek közül. Az egyik legnépszerűbb, ám kedvező árakat kínáló B&B ezen a környéken a Villa Vanni.

Gyakran Ismételt Kérdések Vir úticélról