Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Šibenik, Horvátország területén

Betöltés

Szálláshelyek Šibenik városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Horvátország, Šibenik. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Šibenik
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Šibenik!
  • Foglaljon kedvező áron!

ŠIBENIK, DALMÁCIA SZÉPE

Šibenik a csodálatos Dalmácia nyugati részén fekvő város rengeteg felfedeznivalót tartogat minden kiránduló számára. A sziklás tengerpart, az egyedülálló építészeti és természeti érdekességek és a közeli, felfedezésre váró városok teszik igazán vonzóvá ezt a mesés helyet.

ŠIBENIKRŐL, DIÓHÉJBAN

Šibenik a Šibeniki-öböl partján, a Krka folyó torkolatánál fekszik, s különlegessége is épp ebben rejlik – nem a tengerpartra épült, mint a legtöbb adriai, tengerparti város, hanem a folyó partjára. A 46 ezer lakost számláló Šibenik Horvátország 3. legnagyobb kikötővárosa, melyet számos dalmát várostól eltérően nem görögök vagy rómaiak hoztak létre, hanem horvát törzsek. Kirándulás tekintetében nagy előnye, hogy Budapesttől mindössze 680 kilométerre található, így az egyik leggyorsabban elérhető horvát város. Šibenik egy gazdag történelmi múlttal és emlékekkel büszkélkedő város, ahol ráadásként a csodás természeti környezetet is élvezhetjük – a tenger felől számos kis sziget, a szárazföldön pedig a páratlan, vízeséseiről ismert Krka Nemzeti Park övezi. A közelben található a Kornati Nemzeti Park, ahol a Kornati-szigetvilág egyedülálló látványában gyönyörködhetünk a sziklák és a víz párosításával.

EGY CSIPETNYI TÖRTÉNELEM

Šibenik csodálatos műemlékeket vonultat fel, közülük a leghíresebb az UNESCO Világörökség részét képező Szent Jakab székesegyház, amelyet még a 15. században kezdtek el építeni. Megtekintése mondhatni kötelező, nem csak azért, mert csaknem 100 évig épült ez a monumentális épület, hanem mert Horvátország és Európa egyik legjelentősebb műemléke is egyben. A látnivalók között kihagyhatatlan a székesegyház közvetlen közelében található Fejedelmi palota, amely ma a Régészeti, Néprajzi és a Helytörténeti Múzeumnak ad otthont. A benne helyet kapó múzeumok kiállítási anyagát mintegy 2500 m2-en tekinthetjük meg, melyet végigjárva részletes képet kaphatunk Kresimir király városának gazdag történelméről. A palota homlokzatát Šibenik védőszentjének, Szent Mihálynak a címere díszíti. Kihagyhatatlan élmény a šibeniki óváros szűk utcácskáin barangolva felfedezni a letűnt évszázadok emlékeit, melyeket az itt található templomok, erődök és műemlékek őriztek meg hű mementóként. A Szent Jakab székesegyház közelében több kutat is találunk, melyek története évszázadokra nyúlik vissza. A 15. századból származó kutak eredetileg a lakosok ívóvízellátását biztosították. A régóta kihasználatlanul levő kutakat néhány éve átépítették, és létrehozták bennük a Négy Kút Múzeumot (Muzej “Četiri Bunara”), ahol rendkívül látványos multimediális kiállításokat tekinthetünk meg a város régi életmódjáról és nevezetességeiről. Sibenik több erőddel és várral is rendelkezik, melyekről csodás kilátás nyílik a városra és a tengerre. Közéjük tartozik a 70 méter magasan lévő, 15. századi Szent Mihály erőd, amely a város legrégebbi erődje is egyben. Érdemes megmászni a 115 méter magas dombon álló, 17. századi Szent János erődöt, valamint a 17. századi Subicevac erődöt is. Kuriózum a 17. századi Szent Miklós erőd, mely a többivel ellentétben a tengeren áll, a Sibenik kikötőjével szemben elhelyezkedő Ljuljevac-szigeten. Az erődök és a bástyákkal erősített városfalak jelentős szerepet játszottak abban, hogy a törökök háromszori kísérletre sem tudták bevenni a várost. Ha meg akarjuk adni a módját a városnézés utáni pihenésnek is, akkor válasszuk az igazán hangulatos és autentikus Heritage Hotel Life Palace-t szálláshelyként, amely a pihenés óráiban is szó szerint fejedelmien fogjuk magunkat érezni. A hotel az óváros és a szűk utcácskák által körülölelt környezetben fekszik, ahol mesés szobák garantálják a pihentető időtöltést.

KIKAPCS HELYI MÓDRA

Šibenikben viszonylag kevés a fürdésre alkalmas partszakasz, a helyiek is inkább a közeli szigeteket vagy a környék csendesebb nyaralófaluit választják strandolás céljából, ahol főként kavicsos vagy sziklás helyek találhatók. A városban levő üdülőközpontok és szállodák közelében természetesen találunk strandolásra mesterségesen kialakított partszakaszokat, melyek tulajdonképpen betonnal feltöltött sziklás partok. Ha mégis homokos tengerpartra vágyunk, autózzunk el a közeli Žaborić nyaralófaluba, ahol kielégíthetjük ezt az igényünket. Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek felejthetetlen élményt kínál a Krka és Kornati Nemzeti Park által nyújtott túralehetőség, azonban ezeken kívül számos egyéb aktív szabadidős és sporttevékenység kínálkozik. A vízi sportok közül a vitorlázáshoz, vízisízéshez és szörfözéshez nagyon jó és látványos terepet biztosítanak a közeli vizek. A Kornati-szigetek közelében hihetetlenül szép, búvárkodásra alkalmas területek fogadják az alámerülőket, de páratlan élményben lehet részük azoknak is, akik a raftingolás mellett döntve gumicsónakkal vágnak neki a közeli Cetina vagy a Zrmanja folyó zúgóinak! Tartalmas és olcsó időtöltést kínálkozik Skradin városkában és környékén, ahol nagyszabású kerékpártúrákat tehetünk – kerékpár több helyen bérelhető. Az igazi adrenalin-fakasztó kalandra vágyóknak sem kell messzire utazniuk: a sibeniki hídon évek óta működik egy jól bejáratott bungee jumping-állomás, ahol alávethetjük magunkat az Adria kékjébe. A sporton kívül más módon is kikapcsolódhatunk a városban – júniustól kezdődően nagyszabású rendezvényeknek ad otthont a város. Szerepel köztük a Nemzetközi Gyerekfesztivál, majd augusztus folyamán klapaesteket tartanak (klapa: horvát férfikórus), illetve találkoznak az ország legjobb orgonistái, szeptemberben pedig nagy volumenű középkori vásárt rendeznek. A kikapcsolódás természetesen nem teljes a helyi gasztroélmény nélkül. Ha a hely szelleme szerint szeretnénk étkezni, próbáljuk ki az “ispod peke” készítésű ételeket. Ez annyit tesz, hogy a húst és a recept szerinti többi hozzávalót beteszik egy jókora, alacsony falú tepsibe, és egy lapos fémharangszerű fedőt helyeznek rá, amit aztán betesznek a kemencébe és néhány centi vastagon betakarják izzó parázzsal. Az eredmény fenséges, egyszerre főtt és sült hatású, szaftos és mégis ropogós, az alapanyagok minden zamatát megőrző komplett fogás. Ha már mind az aktív, mind a passzív kikapcsolódás kellemesen elfárasztott bennünket, biztosan arra vágyunk majd, hogy kinyújtóztassuk végtagjainkat. Mivel Sibenik városában rengeteg apartman található, szállás gyanánt is érdemes között válogatnunk, hiszen hatalmas a kínálat. Az egyik legszebb közöttük a Sibenik Stars Apartments, amely mindössze 2 percnyire fekszik a katedrálistól. A szálláshely ezen felül modern lakrészeket kínál, a közelben pedig számos étterem, üzlet és kávézó várja a vendégeket.

KÖZELI HELYEKEN

Šibenik már önmagában is rengeteg élményt és látnivalót tartogat, azonban ha teszünk némi kitekintést a városhatáron túlra, hamar rájövünk, hogy a környék legalább ennyi érdekességgel szolgál. A Šibeniki Riviéra egyik legnépszerűbb városa Vodice – nem véletlenül, hiszen gazdag idegenforgalmi kínálattal rendelkezik: szállodakomplexumok, hajókikötő és kemping várja az ide látogatókat. A terjedelmes öbölben strandok sora található, de közülük is a legismertebb a közeli Tribunjig nyúló Plava plaza. A település varázsa abban rejlik, hogy megőrizte építészeti hagyományait, keskeny utcáinak, egymásnak támaszkodó kőházainak egykori szépségét. Érdemes felkeresni a Sibenik és Split között meghúzódó Primosten városát, amely festői szépségével ezreket vonz nyaranta. A hely ismert a karsztos talajú lankákon termelt szőlőjéről és az abból sajtolt és érlelt kitűnő vörösborról, a babicról is. A város nagy idegenforgalmi vonzereje – többek között – a hosszan elnyúló kavicsos strand. A primosteni partszakasz ezen kívül vadregényes, meredeken aláeső sziklás részeket is magáénak tudhat. A régi városfal mentén igen kellemes sétákat tehetünk. Felejthetetlen élményeket tartogat számunkra Trogir is, amely amelyet történelmi hangulatot árasztó óvárosa tett világhírűvé. A várost i.e. a 3. században alapították a görögök, de Róma és Bizánc egykori kultúrája is érezhetően jelen van. A középkori és történelmi aurát a szűk sikátorok, apró terek, hangulatos borozók és teraszok teszik teljessé. Magyar vonatkozás a város tekintetében, hogy itt talált menedéket a tatárok elől IV. Béla király. Azonban nem csak autóval, hanem hajóval is felfedezhetjük a közelben megbúvó helyeket. Šibeniktől délnyugatra például a csodás Zlarin sziget terül el, amely a 15. század óta ismert korall- és szivacsvadászatáról. Az itt vásárolt korallnyaklánc mindig emlékeztetni fog bennünket erre a felejthetetlen kirándulásra és a sziget különlegességére. Ezeket a csillagtúraszerű kirándulásokat megtehetjük Šibenikből kiindulva, ahol lehorgonyozhatunk a teljes horvátországi kirándulás tartamára, és innen fedezhetjük fel a közeli helyeket. Ha több várost is meg akarunk hódítani, érdemes lehet a szálláshelyen spórolni, így többet tudunk költeni a különféle utakra és programokra. Ebből a célból alkalmas lehet egy apartman mellett tenni le voksunkat, amely minőségben és igényességben ugyanazt tudja nyújtani, mint egy szálloda, azonban gazdaságosabb. Remek választás lehet például az elegáns szobákat kínáló Medulic Palace, amely Šibenik belvárosában található. A szállás nagy előnye, hogy a népszerű Banje strand 10 perces sétával elérhető, mindemellett pedig kirándulásokat is szerveznek a Kornati Nemzeti Parkba, valamint szívesen adnak tanácsot a környékbeli látnivalókkal kapcsolatban. Akármelyik szállást is válasszuk, vagy akármelyik várost is szemeljük ki úti célnak, az biztos, hogy Šibenikből felejthetetlen élményekkel térünk majd haza, s alig várjuk majd a következő dalmáciai kiruccanást.

Szállás Šibenik

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Šibenik

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok