Szállások Pécs, Magyarország területén

  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 1. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 6. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 9. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Pécs városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Pécs. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Pécs
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Pécs!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Pécs

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

PÉCS, A VIDÁM OLVASZTÓTÉGELY

Pécs ódon házakkal övezett hangulatos utcáin sétálva megelevenedik a város 1000 éves múltja, virágzása, elmúlása és feltámadása. Kapcsolódjon be a kultúra fővárosának egyedülálló forgatagába és fedezze fel a környék kihagyhatatlan részleteit már ma!

A TÖRTÉNELMI PÉCS

A Mecsek hegység lábánál fekvő, Budapesttől mintegy 200 kilométerre található város egykor fontos kereskedelmi központ volt, ma leginkább különböző történelmi kultúrák olvasztótengelyeként, Európa Kulturális Fővárosaként ismert. Szűk, kanyargós, néhol fügebokrokkal szegélyezett mediterrán hangulatú utcái mellett jól megfér a város szimbólumává vált zöldkupolás dzsámi és a 23 méter magas minaret. A városban egyre több fiatal nyitja meg otthonait a vendégek számára. Válasszon valamelyik magánszállás közül és ismerje meg ennek a kulturális, művészeti központnak a mindennapjait testközelből. Persze rengeteg más, kedvező árakkal rendelkező kvártély közül válogathat - Pécsett ez nem meglepő, hiszen a pezsgő egyetemi város évente több tízezer szerényebb pénztárcával rendelkező hallgatónak ad ideiglenes otthont. A pécsi egyetemi élet hosszú időre nyúlik vissza, egészen pontosan 1367-re, amikor Nagy Lajos király megalapította Magyarország első egyetemét és megnyitotta az ország első nyilvános könyvtárát is.

Pécs kétségkívül a művészetek rajongóinak is egyik kedvelt helyszíne. Az op-art 20. század talán legismertebb képzőművészeti magyar alkotója, Victor Vasarely először 1968-ban ajándékozott egy grafikáiból álló sorozatot a pécsi Vasarely Múzeumnak, amely mind a mai napig megtekinthető. Vasarely mellett Csontváry Kosztka Tivadar korai tanulmányrajzai és ismertebb tájképei (Mária kútja Názáretben, Magányos cédrus) is megtekinthetőek az állandó kiállítás keretein belül a pécsi püspökről elnevezett Janus Pannonius Múzeumban. Szállások sokasága közül válogathat, amennyiben a városközponthoz és a nyüzsgő egyetemi terekhez közel szeretne megpihenni. Pénztárcától függően számtalan hotel, panzió és apartman kínálja kiadó szobáit. Egy kis utánajárással akár még last minute helyet is találhat.

A város színes programpalettája egész évben várja az idelátogatókat. Amennyiben viszonylag olcsón szeretné megtervezni az itt eltöltött napokat, bátran keresgéljen a hostelek között is. Jó választás lehet az Olive Hostel, amely központi elhelyezkedésének köszönhetően kedvelt fogadóhelye a fiatalabb generációnak. Pécs azonban nemcsak a fiataloké, családoknak is ideális lehetőséget biztosít a feltöltődésre és kikapcsolódásra. A város történelmi központjában több, wellness részleggel működő szálloda is várja vendégeit. A hotelek hosszú sorai mellett elhaladva ideális választás lehet a Hotel Palatinus City Center, amely egész évben várja vendégeit szaunával, gőzfürdővel és masszázsokkal.

ZSOLNAY VÁROSA

Pécs egy igazi hungarikum sikertörténetével is büszkélkedhet. A több mint 160 éves tradícióra épülő Zsolnay egyedi gyártástechnológiájával, kiváló minőségével mára fogalommá vált. A sikertörténet Zsolnay Vilmossal, Zsolnay Miklós pécsi kereskedő fiával kezdődött, aki népszerűvé és világhírűvé tette a gyárat. Az első átütő sikert az 1873-as bécsi világkiállítás hozta meg a gyár számára, majd az 1878-as párizsi világkiállításon elnyerte a nagy aranyérmet (Grand Prix) és a francia kormány becsületrendet adományozott Zsolnay Vilmosnak munkásságáért.

Tegyen egy sétát a Zsolnay Látványmanufaktúrában és kövesse figyelemmel a Zsolnay kerámiák gyártásának különböző munkafázisait, a dísztárgyak formázását, festését és díszítését. Ezt követően vessen egy pillantást a Zsolnay Múzeumra, Pécs egyik legrégebbi épületére, amely ma az egykori családi szállás hű utánzataként eleveníti fel a családtagok mindennapjait a család- és gyártörténeti kiállítás keretén belül. A családi utazás egyik fénypontja lehet a Zsolnay Kulturális Negyedben tett séta, amelyet Pécs talán legszebb városrészeként tartanak számon. Informatív látogatóközponttal, állandó kiállításokkal és szabadtéri előadásokkal megfűszerezett vibráló kulturális élete évente több százezer látogatót fogad. Az egykori Zsolnay Gyár területén sétálva ne hagyja ki a Boltok Utcáját sem, ahol a gyerekeknek beváltható kupon jár ajándékba, emellett pedig különböző iparművészeti és kézműves termékeket vásárolhat a hagyományos kesztyűmanufaktúrában vagy a csokoládéüzletben.

A városközponthoz szintén közel található a Bazilika és környéke, amely számos felfedeznivalót rejt magában. Korán reggel a szállás elhagyása után első úti célként közelítse meg a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, amely ezeréves múlt szellemiségét idézi elő. A patinás épület délkeleti tornyából lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Látogasson el a közeli volt Littke Pezsgőgyárába, amely a lengyel származású szabó, majd vendéglős és vásárló kereskedő család sarjához, Littke Lőrinc nevéhez fűzödik, aki az 1870-es évekre az ország legismertebb pezsgőgyárosává vált. Ezt követően érdemes sétát tenni a Szepessy szobor előtti öreg vadgesztenye- és platánsorok között, majd megállni a Barbakán, a hajdani püspökvár falrendszerének műemléke előtt. Pécsen, a legenda szerint a falrendszer megépíttetésére a török veszedelem idején nagy szükség volt, amelyet Kinizsi Pál rendelt el. A Barbakán sétányon haladva halálának 500. évfordulójára emelték Janus Pannonius szobrát, amely mellett egyik legszebb versére utalva egy mandulafát is ültettek.

A könnyed séta után térjen be a Mecsek Cukrászdába, ahol olcsón rendelhet a közel 60 féle sütemény közül és megkóstolhatja a Város Tortája specialitást is a villányi borok társaságában.

PÉCSI KALANDOK

Pécs az aktív kikapcsolódás szerelmeseit is szeretettel várja. Haladjon végig egy gyalogtúra keretében a Lapis-Tubes-Mandulás túraútvonalon, vagy pattanjon kerékpárra és tekerjen a Bertalan-szikla terméskőből készült, kör alakú Flóra-pihenő kilátójához, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Pécs környéki bányavidékre és a Keleti-Mecsekre. Amennyiben a belváros felől a Pálos templomot érintve kapaszkodik fel a hegyre, akkor szembe találhatja magát a Mecsek-kapuval, amely a város és a hegy határát, a hegység jelképes bejáratát jelzi.

A környéken található az ország egyik legnagyobb kalandparkja, a pécsi Mecsextrém Park is, amely kicsiknek és nagyoknak is viszonylag olcsó, ám szórakoztató élményt nyújt. A 25 kocsiból álló erdei bobpálya mellett mászófal teszi próbára a kezdő és profi mászókat egyaránt. A kicsiket három emelet magasságban beépített játékvár várja, amely ideális terep a különböző ügyességi játékok kipróbálására. A Parkban tett kitérő után sétát tehet a Pintér-kerthez, amely a Tettye térről könnyen megközelíthető és a nyári szezonban akciós kedvezménnyel várja a látogatókat. Az arborétum számos ritka növény otthona; többek között Közép-Európa egyik legnagyobb arizonai ciprusa is itt található. Tegyen egy könnyed sétát a babérszuhar, júdás- és fügefa árnyékában. Amennyiben a városközponttól távolabbi csendes, nyugodt helyen szeretne pihenni lombos, zöld fák ölelésében válassza a Horcholond Vendégházat. A szálláshely környéke számos programlehetőséget kínál a túrázástól kezdve a minigolfozáson át. A családi tulajdonban álló szállás kellemes kikapcsolódást nyújthat az egész család számára.

A ház domboldaláról, a rusztikus stílusban berendezett szobákból, páratlan kilátás nyílik a környék szőlőhegyére. A szabadtéri medence mellett pezsgőfürdő várja a kikapcsolódni vágyókat félpanzióval egybekötött kiszolgálással. Baranya megyében nem ritka a csendes, vidéki környezetben elhelyezkedő panziók felbukkanása. Jó választás lehet a Rozmaring Vendégház is, amely allergénmentes szobákat kínál. A környezetbarát épület napelemek használatával biztosítja az elektromos áramot. Pécs és annak fő látványosságai mintegy 20 kilométerre találhatóak, amelyek gondosan kialakított kerékpár- és túraútvonalak mentén megközelíthetőek.

Our top-rated cheap hotels in Pécs

 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.