Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Firenze, Olaszország területén

Betöltés

Szálláshelyek Firenze városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Firenze. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Firenze
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Firenze!
  • Foglaljon kedvező áron!

FIRENZE, AZ ÖRÖKKÉ CSILLOGÓ ÉKSZER

Firenze Olaszország tündöklő drágaköve, ahol megőrződött a régi korok diszkrét bája, ötvöződve a 21. századi nyüzsgéssel. Néha úgy tűnik, semmi sem változott itt a Mediciek óta - a turisták legnagyobb örömére. Művészet, történelem, kultúra - Firenzébe egy pillanat alatt szerelembe lehet esni, kiszeretni pedig lehetetlen.

ISMERKEDÉS FIRENZÉVEL

Firenze Olaszország egyik legszebb városa, egyben Toszkána régió székhelye és kulturális központja, amely számos csodát tartogat az ide látogatók számára. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város messzi múltra tekint vissza, nem véletlenül emlegetik a „reneszánsz bölcsőjeként”, valamint a művészet és építészet fellegváraként. A város századokon át a firenzei Medici-család uralma alatt állt, napjainkban pedig számos felbecsülhetetlen történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. Firenzében a legfőbb látnivalók a város négy kisebb részre osztható központjában helyezkednek el, amelyeket könnyű gyalog megközelíteni. Ezeknek a részeknek a tájékozódási pontjai a következők: a belváros keleti részét Santa Croce, az északit a San Marco, a nyugatit a Santa Maria Novella és a folyó túloldalán lévő Oltarnót a Palazzo Pitti fémjelzi. A város egyik jelképe az 1345-ben épült Ponte Vecchio, vagyis Öreg híd, amely a világ egyik leghíresebb hídjaként számon tartott építmény, és egyben a legrégebbi híd Firenzében.

A híd az Arno-folyó legkeskenyebb részén ível át – két oldalán az ékszerkereskedők apró házacskáival, középen egy kis nézelődésre alkalmas szabad nyílással. A fecskefészekként oldalaihoz épített kis műhelyekben eredetileg tímárok és hentesek dolgoztak, de a hatalmas bűz miatt a középkor végén kilakoltatták őket, majd ötvösök és aranyművesek vették át a helyüket. Az Öreg híd elnevezés nem csak a középkorból itt maradt épületekre utal, hanem arra is, hogy ezen a helyen már az etruszkok idején is létezett folyóátkelő, majd pedig ezen keresztül vezetett Róma egyik legfontosabb kereskedőútja, a Via Cassia. A híd további érdekessége, hogy keresztül fut rajta a Vasari-folyosó (Corridoio Vasariano) – ez egy megemelt magánsétány, amit 1565-ben I. Cosimo építtetett Giorgio Vasarival azzal a céllal, hogy ne kelljen az utcák tömegével elvegyülnie. Ez a folyosó ugyanakkor nem látogatható, csak néha nyitják meg a nagyközönség előtt.

FIRENZE = HAMISÍTATLAN OLASZ TÖRTÉNELEM ÉS KULTÚRA

Firenzébe érkezve garantáltan a bőség zavarával küszködünk majd. Európa egyik legérdekesebb és legszebb városában ha rengeteg időt töltünk is, a műalkotásoknak, történelmi emlékeknek csak töredékét láthatjuk. Firenze neve összefonódott a művészettel: az egész város egy hatalmas, élő műalkotás. Firenze a reneszánsz és az opera szülőhelye, a 13. századtól a 16. századig Európa legfontosabb városa volt. A városba érve már messziről feltűnhet Itália egyik legnagyobb temploma, a narancsos kupolájú Firenzei dóm (Duomo di Santa Maria del Fiore), amely a modern korig Európa legnagyobb temploma volt. 107 méter magas kupolájával a város legnagyobb épülete és egyben szimbóluma is. 1368-ra elkészült a nagy méreteket öltő dóm, de ekkor még hiányzott róla a jellegzetességévé vált kupola. 1420-1434 között végül Filippo Brunelleschi még soha nem látott módon megalkotta kora legnagyobb kupoláját. Azoknak, akik nem szenvednek tériszonyban és hajlandóak 463 lépcsőfokot meghódítani, hogy egyben meghódítsák Firenze legmagasabb pontját, felejthetetlen élményben lesz részük. A kupola belseje, majd onnan kijutva a város látványa firenzei utunk egyik legszebb pontja lehet. A látnivalók szempontjából a dómmal együtt szokták megemlíteni a Battisterot (keresztelőkápolna) és a Campanilet (harangtorony). A dóm főbejárata előtt elhelyezkedő nyolcszögletű Battistero a város egyik legrégebbi épülete, melynek alapjait még a 4. században rakták le.

A keresztelőkápolnaként használt épület 13. századi mennyezetének mozaikjain az utolsó ítélet képeit csodálhatjuk meg. A dóm mellett áll a 85 méter magas Campanile, Olaszország egyik legszebb harangtornya, amely 1334-1359 között épült. A dóm kupolájánál 6 méterrel alacsonyabb torony 414 lépcsőfoka szintén pazar kilátáshoz vezet. A történelmi utazás következő állomása lehet a Pitti-palota, vagyis a Palazzo Pitti, ez az Öreg híd közelében található, 1458-ban épült reneszánsz palota. A Medici-család 1549-ben megvásárolta és kibővítette. A Pitti-palota, amellett hogy egy gyönyörűen restaurált, elegáns királyi palota (ahol még Napóleon fürdőszobáját is megtekinthetjük), Firenze legnagyobb múzeumegyüttese is. A legértékesebb múzeum a képtár, a Galleria Palatina, ahol olyan mesterek művei is megcsodálhatók, mint Raffaello vagy Tiziano. A kuriózumok és művészetek szerelmeseit számos egyéb, tematikus gyűjtemény is várja, többek között ezüst-, ruha-, kocsi- vagy porcelánmúzeum. A Palazzo Pitti mögött elterülő csodálatos Boboli-kert az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő példája. A park alapjait Toledói Eleonóra a 16. században rakta le. A 16-18. századi antik szobrok mellett számos lenyűgöző szökőkút is megtekinthető. A tavak, lépcsők, amfiteátrumok, lugasok, ciprusfasorok, mesterséges barlangok környezetében remekül lehet kikapcsolódni és pihenni. Szépsége Olaszország egyik leghíresebb kertjévé emelte. Firenze nem csak a látványosságok, de a szállások terén is elkényeztet bennünket, és nem győzünk majd válogatni a szebbnél szebb, hamisítatlan olasz és firenzei hangulatú szálláshelyek között. A Firenze központjában található bájos Residenza Della Signoria vendégház elegáns szállást kínál, csupán 5 perces távolságra a Dómtól és a Ponte Vecchiótól. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően könnyen bejárható innen az egész óváros. A nagy - 4 méter - belmagasságú szobákban klasszikus, egyedi, kézzel készített bútorok és olasz luxus dekorációk várják a vendégeket.

ÁLDOZVA A MŰVÉSZET OLTÁRÁN

Talán nincs még egy olyan hely Európában, amelyet annyira átitattak volna a történelem évszázadai művészettel és kultúrával, mint Olaszország. Ezen belül is kiemelkedő Firenze, hiszen bármerre nézünk, több évszázados értékeket és kincseket látunk. Különösen ezt tapasztalhatjuk, ha az Uffizi képtár felé vesszük az irányt, hiszen nem csak a világ egyik leghíresebb, legöregebb és leggazdagabb képtára, de a világ egyik legjobb szépművészeti múzeuma is. I. Cosimo Medici építette 1559-1581 között, tervezője Giorgio Vasari volt. Eredetileg állami hivatalok számára készült az épület, innen is a neve: uffizi, azaz irodák. A hangsúly az itáliai reneszánsz festők alkotásain van, úgy mint Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Raffaello, Tiziano vagy Caravaggio művei, de más világhírű festők, mint Rubens, Rembrandt, és Van Dyck alkotásai is helyet kaptak a képtárban. Az épület legfelső szintjén lévő kávézóból nyíló csodás kilátásban is gyönyörködni lehet. A nyári csúcsidőszakban rendkívül hosszú, akár több órás sort kell kiállni, ezért érdemes online jegyet venni (feláras), de ez a nyári hónapokon kívül nem szükséges. A belépőjegy egyébként – főleg az élményhez és az olaszországi árakhoz képest – meglehetősen olcsó, mindössze 8 euró felnőttek számára. Bónusz, hogy minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes a belépés.

Tovább haladva a művészeti csemegék sorában, kihagyhatatlan a firenzei Szépművészeti Akadémia, a Galleria dell’ Accademia, amely a világ egyik leghíresebb múzeuma. A világhírt Michelangelo Dávid szobrának köszönheti, amelyet 1501-1504 között alkotott meg a művész, egyetlen vékony, hibás márványdarabból, melybe korábban több művésznek is beletört a “bicskája”. Már önmagában a Dávid szobor hosszas szemlélése felér egy művészeti katarzissal, ám Michelangelo szobrai mellett számos más művészeti alkotás is megtalálható a múzeumban. Ilyenek például a 13-19. század közötti firenzei mesterek festményei, az orosz ikonok, illetve az új részlegben olyan régi hangszerek, amelyek egykor a Medici és a Lorraine családhoz tartoztak. Érdemes korán, akár már nyitásra érkezni, hogy ne kelljen hosszú sorokat kiállni, illetve hogy elkerüljük a legnagyobb tömeget. Az egész napos esztétikai örömszerzés és művészeti kalandtúra után majd csak arra vágyunk, hogy egy kényelmes kis szállás bájos szobájában álomra hajtsuk fejünket, s Leonardo da Vincivel vagy Michalangeloval álmodjunk. Az egyik legszebb hotel, amit csak választhatunk, a Guest House Bel Duomo, amely közvetlenül Firenze szívében kapott helyet. A szobákban hagyományos firenzei bútorok találhatók, mely az otthon és igényesség érzését keltik. A szálloda a város sétálónegyedében található egy műemléképületben, így a hamisítatlan firenzei hangulat garantált.

FIRENZE PALOTÁI

Firenze egyik legjelentősebb épülete a Piazza della Signoria-on fekvő Palazzo Vecchio, amely a toszkánai nagyhercegek székhelye és a város politikai központja volt. A palota a 12. században épült, ahol több száz éven át a Medici hercegek kormányoztak és éltek. A Pitti Palota felépítése után Francesco de’ Medici uralkodása idején a család átköltözött az új palotába, ettől kezdve a Palazzo dei Priori épületében a kormányzati hivatalok működtek, s ettől kezdve emlegetik Palazzo Vecchio (Régi Palota) néven. Napjainkban ebben az épületben működik a firenzei városháza. Érdemes elsétálni az Arno folyó bal partján lévő dombon található a Piazzale Michelangelohoz, amely Firenze egyik legszebb kilátóhelye, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra. A park tetején álló teret és kilátóteraszt a 19. század végén Giuseppe Poggi tervezte. Egy másik, kevésbé ismert, ám annál különlegesebb építmény a Santa Croce, melynek falai sok mindenről mesélnének, ha tudnának. Ez a legnagyobb ferences rendi templom a világon, mely Firenze történelmi központjában, a Piazza di Santa Croce téren áll. A templom falai közt nyugodnak a város jeles szülöttei, köztük Michelangelo, Macchiavelli és Galileo. A helyhez kötődik egy különleges történet is, mely szerint a híres francia írót, Stendhalt a templom meglátogatása után különleges szédülő érzés döntötte le a lábáról. Azóta Stendhal-szindrómának nevezik azt fojtogató érzést, amit évente átlagosan egy tucat látogatón diagnosztizálnak, s amely azt az érzést jelöli, amikor az emberek a műalkotás(ok) hatására önkívületi állapotba kerülnek. Bár Firenze nem elsődleges úti cél azok számára, akik nyaralásuk idején a tengerpart közelségét akarják élvezni, ám érdemes útba ejteni, például Livorno felé tartva is, és eltölteni itt egy éjszakát – ezután garantáltan a visszatérést tervezgetjük majd. Ha ennyire betekintésszerűen látogatjuk csak meg Firenzét, akkor próbáljunk belőle minél több mindent magunkba szívni, s legyen ez igaz a szállásra is. A Casa Santo Nome di Gesu szálláshely hangulata bizonyosan egy életre magával ragad majd bennünket, és azt kívánjuk majd, hogy bár csak ne egy napra jöttünk volna. A szállodát a San Frediano kerület egyik 15. századi épületében alakították ki, amely gyönyörű, mesés kerttel várja vendégeit. A magas mennyezettel és eredeti freskókkal díszített szálláshelytől 10 perces sétával elérhető a Pitti-palota és a Ponte Vecchio.

Szállás Firenze

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Firenze

Látnivalók itt: Firenze

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok