Szállások Budva, Montenegró területén

  Szálláshelyek Budva városában

  Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Montenegró, Budva. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Budva
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Budva!
  • Foglaljon kedvező áron!

  BUDVA, A MONTENEGRÓI CSODA

  Budva a montenegrói turizmus fellegvára, hiszen nem csak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is gazdag. Számos meseszép strandot találhatunk a városban és környékén, így a felhőtlen tengerparti nyaralást teljesen kipipálhatjuk. Ha az aktív pihenés szerelmesei vagyunk, számos gyönyörű helyet fedezhetünk fel Budva környékén – csak bírjunk majd választani a rengeteg lehetőség közül.

  ÓVÁROSI SÉTÁK

  Budva a legnagyobb tengerparti város Montenegróban, amely egy hatalmas hegyekkel körülölelt város. Ez az Adria egyik legrégebbi települése, egyes becslések szerint mintegy 2600 éves. A legendák szerint a föníciai Agenor király és Telefosza királynő fia alapította, más források szerint egy Boutoua nevű görög halászhoz köthető a város eredete. Egy dolog tűnik tehát biztosnak: Budvát görögök alapították. Budva mára egy igazán nyüzsgő várossá nőtte ki magát, és egyre több turistát vonz évről évre, köszönhetően számos meseszép strandjának, igényes hoteljeinek és látnivalókban bővelkedő óvárosának. A fő turisztisztikai látványosságokat a falakkal körülvett óvárosban találjuk. A várost határoló várfalakat a 15. században emelte a Velencei Köztársaság, amely igencsak monumentális látványt nyújt.

  Többek közt ennek köszönhető, hogy az óváros építészeti emlékei nagyrészt velencei mintára épültek. A keleti – tenger felőli – oldalon a várfal közvetlenül a tengerre épült, délen pedig a Citadellába fut bele, amely a várfal legerősebb pontja. A Citadella, vagy másik nevén a Szent Mária erőd az egyik legjobb példája a középkori erődépítészetnek. Az erődön belül található egy laktanya és a Szent Mária templom. Az első emeleten egy éttermet alakítottak ki, melynek teraszáról csodás kilátás nyílik Budva tengerpartjára és a Szent Miklós-szigetre. Az erőd könyvtárában mindemellett a Balkán-félsziget egyik legértékesebb könyv- és térképgyűjteményét őrzik. A Citadella nyugati részén számos, luxus minőségű apartman került kialakításra rusztikus stílusban, melyek egy része Budva óvárosára, másik része a város legszebb strandjára kínál rálátást. Érdemes felkeresni még a Szent János-templomot, melynek tornya szinte mindenhonnan látható, ezért is lett Budva jelképe. Érdemes megnézni a 15. és 17. századból származó festményeket és a sok értékes könyvet őrző könyvtárat. Az óváros hangulatos, szűk utcácskái garantáltan minden nap hosszú sétákra csábítanak majd bennünket, ahol a különféle kis üzletek, kávézók és éttermek ölelésében nem is vesszük észre az idő múlását. Az óváros mellett található kikötőben is mindenképp érdemes egy sétát tennünk, egyrészt itt lehet a környező partokat bejáró hajótúrára jelentkezni, másrészt megcsodálhatjuk a vízen ringatózó hatalmas luxusjachtokat. A városközponthoz közel rengeteg remek szállás található, közülük is kitűnik a Vila Bojana, amelyet zöldellő kert és virágok vesznek körül. Budva óvárosa 10 perces sétával elérhető, csakúgy mint a legközelebbi strand, a Slovenska Plaza, számos éjszakai klub és bár pedig 5 percnyi sétára található.

  HA BUDVA, AKKOR TENGERPART

  Budva és környéke nemcsak nyüzsgéséről, hanem kiváló strandjairól is híres, ezek többsége sziklás vagy apró kavicsos. Összsesen 35 strand található Budva körül, melyből nyolc rendelkezik „Kék Zászló“ minősítéssel – vagyis a víz minőségére és tisztaságára biztosan nem lesz panaszunk. A városi Slovenska Plaža nevű strand nem túl hívogató a nyári szezonban tapasztalható irdatlan embertömeg miatt, szerencsére azonban számos egyéb strand található karnyújtásnyira. Az egyik legszebb strand az óváros szélén található Ricardova glava, amely a középkorban még kikötőként működött. Ma a strandnak nagyon különleges hangulata van a strandot körülvevő várfalak és bástyák miatt. A legjobb budvai strand kétségkívül az óvárostól nyugatra található Morgen strand. Ez a strand nagyon lassan mélyül, s végig homokos, ami kevésbé jellemző az itteni strandokra. Ha nyaralásunk idején fontos szempont a tengerpart gyors elérése, akkor foglaljunk szállást valamely strand közelében. A szálláshelyek között gyönyörű környezetben terül el, mégis megfizethető árú szobákat kínál a Panorama Apartments, melynek épületéből mesés kilátás nyílik a Budva-öbölre.

  A szállás Podkošljun területén, a strandtól csupán 200 méterre található, ugyanilyen távolságban pedig remek éttermek kínálják a helyi és mediterrán konyha specialitásait. Ha szállások tekintetében inkább egy hotelre szavaznánk, akkor foglaljunk szobát a Hotel Braceraban, amely mind a Slovenska Plazahoz, mind a Morgen strandhoz viszonylag közel található, mindemellett a hotel modern, álomszép szobákkal és kiváló étteremmel vesz majd le a lábunkról. A budvai Riviérához tartozó fürdőhelyek szinte mindegyikére el lehet jutni a helyi, menetrend szerinti buszokkal, melyek nem drágák, és sűrűn járnak. Bevett szokás az is, hogy helyi sofőrök szólítják le a megállókban várakozó turistákat, akik általában ugyanakkora viteldíjat kérnek el, mint amennyibe egy buszjegy kerül, de lehet alkudni is. Így könnyűszerrel eljuthatunk a közeli Jaz, Ploče és Petrovac strandjaira, valamint Sveti Stefanra is. Utóbbi a számtalan montenegrói képeslapról visszaköszönő, a felső tízezer nyaralóhelyéül szolgáló kis sziget. Itt a környékbeli strandokon való fürdőzésért és a szállodáért mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. A Petrovac mellett található Perazića Do strandja nemcsak a parton félbehagyottan álló, hatalmas szálloda látványa miatt érdekes, hanem az odavezető part menti gyalogút is kalandos. Három alagúton kell átmenni, amelyekben nincs világítás. A strand egyébként nem zsúfolt, a vize tiszta, így mindenképp megéri ellátogatni ide.

  BARANGOLÁSOK

  Budva óvárosa előtt fekszik a Szent Miklós-sziget (Ostrov Sveti Nikola). Az óvárostól pontosan egy kilométerre, a Slovenska Plaza előtt terül el, melyet hajótaxival tudunk megközelíteni. A sziget hossza 2 kilométer, partvonala pedig 840 méter hosszú. A 16. században épült Szent Miklós-templom után kapta a nevét. A keleti partszakaszon három homokos strandot és több eldugott öblöt is találunk. Ha a legtöbbet szeretnénk kihozni budvai nyaralásunkból, keressük fel a közeli csodás helyeket és városokat is. Érdemes egyik napra egy kotori felfedezőtúrát beiktatni. Kotor óvárosát hatalmas, monumentális várfal veszi körbe a mai napig. Tekintsük meg a Főtéren álló Óratornyot és Hercegi palotát is. Innen csupán pár lépésnyire található Kotor leghíresebb látványossága, a Szent Tripun katedrális. Ha már itt járunk, érdemes egy különálló túraként felmenni a Kotor-öböltől délkeletre fekvő Lovcen-hegységhez. A Lovcen-hegy és annak 62 négyzetkilométeres körzete 1952-től védett terület Lovcen Nemzeti Park (Nacionalni Park Lovćen) néven. A Lovcen-hegy legfontosabb látnivalója a Jezerski-hegy tetején fekvő Njegos mauzóleum. A misztikus kinézetű építmény különös történettel rendelkezik. II. Petar Petrović-Njegoš 1813 és 1851 között élt (37 évesen halt meg) – ő volt a leghíresebb montenegrói költő, filozófus, Montenegró püspöke. A Njegos mauzóleumot - a köznyelvben Lovcen mauzóleumnak is nevezik - Montenegró legszebb látnivalói között tartják számon. Budva szomszédságában található a Skadar-tó, mely Európa legnagyobb édesvízi mocsara és a Balkán-félsziget legnagyobb tava (itt egyébként finom, helyi ponty ételeket ehetünk).

  Budvától déli irányban Barba és Ulcinjba érdemes egy-egy kirándulást szervezni. Barnál az óváros, Stari Bar az érdekes – a régi város fent található a hegyekben, s egy igazi kísértetvárosként szinte érintetlenül megmaradt. Ulcinjnál pedig Európa legnagyobb homokos strandját találjuk. Pontosan 8 kilométer hosszú a Velika Plaza, amely egészen az Albán határig elnyúlik. Ha ügyesen megszervezzük a Budva környéki kiruccanásokat, felejthetetlen és tartalmas nyaralásban lehet részünk. Vegyük elő a térképet és tervezzünk! Ha ilyen csillagtúra-szerűen fedezzük fel a környéket, kétségkívül Budva egy remek kiindulópont erre. Az egy-egy napos kirándulások után jólesik majd visszatérni ebbe a csodás városba, és megpihenni az itteni szállodák valamelyikében. Jó választás lehet a Blue Star, amely nem csak városközpontban való elhelyezkedése miatt lehet vonzó, de külsejével is egyből kitűnik a hotelek között. Igényes szobákkal, kellemes környezetben várja vendégeit. Budva kétségkívül a legnagyobb pozitív csalódás lesz, amiben csak részünk lehet egy kirándulás során, és örömteli pillanatokkal szívünkben tervezzük majd a visszatérést.