Szállások Aranypart, Bulgária területén

Betöltés

Szálláshelyek Aranypart városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Bulgária, Aranypart. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Aranypart
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Aranypart!
  • Foglaljon kedvező áron!

ARANYPART, A FELHŐTLEN NYARALÁS MEKKÁJA

Ki tudna ideálisabb nyaralást elképzelni annál, mint hogy napfürdőben és tengerben lubickol, koktélt szürcsölget, és talpa alatt szikrázik az aranyló homok? Az Aranyparton erre minden lehetőség adott, sőt, ezt még fokozhatjuk azzal, ha felfedezzük a város és a környék látnivalóit és természeti szépségeit. Mindemellett kellemes kiruccanást tehetünk a közeli Várnába, csak hogy élményekkel feltöltődve újra megmártózhassunk a hűs habokban az Aranyparton.

A NYARALÁS JELSZAVA: TENGER ÉS NAPSÜTÉS

Az Aranypart, vagy másik ismert nevén az Aranyhomok, a Napospart után Bulgária másik nagy, mesterségesen létrehozott üdülőközpontja. Az Aranypart 4 kilométer hosszan terül el, fő vonzerejét a káprázatos homokos strandja jelenti, amely szolgáltatásaival a turisták minden igényét kielégíti. A part mentén – a Naposparthoz hasonlóan – itt is számtalan szálloda, étterem és szórakozási lehetőség várja a pihenni és felüdülni vágyókat. Az Aranyhomok ugyan némileg csendesebb a Napospartnál, zsúfoltságban azonban nem marad le mögötte, különösen a nyári főszezonban. Mielőtt nekivágunk a nyaralásnak, számolnunk kell vele, hogy az Aranypart a legdrágább bolgár üdülőhely – ezzel párhuzamosan azonban a legszínvonalasabb is. A kirándulás költségein viszont sokat spórolhatunk, ha egy barátságosabb árfekvésű szálláshelyet választunk, például egy apartman formájában. A Bendita-Mare apartmanhotel igényes lakrészeket kínál az Aranypart üdülőhelyének árnyas zöld parkjában.

Két szabadtéri medencével és wellness részleggel is rendelkezik, étterme pedig helyi és olasz specialitásokat kínál. Az Aranypart a vízi sportok szerelmeseinek is számtalan lehetőséggel kecsegtet: kipróbálhatjuk a jet skit, a vízisíelést vagy a víziernyőzést is, a Padi Diving Centerben pedig búvárkodásra jelentkezhetünk. Ha kicsit elszakadnánk a tengertől, de továbbra is vízközelben maradnánk, akkor keressük fel az üdülőhely északnyugati részén található aquaparkot. A mediterrán hangulatú, világszínvonalú Aquapolis vízipark Bulgária első, és Kelet-Európa legjobb aquaparkja. Érdemes itt kipróbálni a garantáltan adrenalingyilkos Kamikaze csúszdát, aminél a fürdőzők 18 méteres magasságból indulva egészen 60 km/h-s sebességig gyorsulnak fel. Az Aranyparton a gondtalan tengeri és napfürdőzés mellett akár gyógyulni is lehet az Aranyhomok gyógyfürdő-központnak köszönhetően, melynek helyszíne az Ambassador Hotel, ahol 120-féle gyógyászati kezelés kapható (különféle gyógyfürdők, iszapterápia, fitnesz, akupunktúra, stb.). Ha a felüdülést és gyógyulást szálláshelyünkön is folytatnánk, az egyik legjobb kínálatot nyújtja a Spa Romance Splendid. A hotel az ízléses szobákon és a hibátlan kiszolgáláson felül teljes körű szolgáltatást nyújtó gyógyfürdővel is vár bennünket, ahol különböző masszázsokat és kezeléseket is igénybe vehetünk.

ÉLET A PARTON KÍVÜL, AVAGY IRÁNY A FELFEDEZŐKÖRÚT!

Az Aranypart története nagyban hasonlít a Napospartéhoz, hiszen egyik esetben sem beszélhetünk egy gazdag múltra visszatekintő városról – mindkettő a természeti szépségeket kihasználva, a turisták igényeire szabva jött létre. A város kiépítése 1957-ben kezdődött, s az utóbbi évtizedekben fejlődése még inkább felgyorsult. Neve egy legendához kötődik, mely szerint a kalózok aranykincseket ástak el itt. A vidék azonban bosszút állt a kalózokon, és aranyukat gyönyörű homokká alakították. Akár igaznak is vélhetjük a legendát, hiszen a homok itt valóban kivételesen szép: a legjobb minőségű, legfinomabb aranyhomokot érezhetjük talpunk alatt. Éppen ezért természetes, hogy a legtöbben mindenekelőtt kivételes szépségű tengerpartja miatt keresik fel a várost, azonban, ha ellátogatunk ide, nem árt, ha tudjuk, hogy miféle felfedezéseket tehetünk a közelben. Az Aranypart majdnem teljes része határos az Aranypart Természeti Parkkal, amely még 1943-ban nyílt meg, és 1981-ben jelentősen bővítették. A park csaknem 10 kilométer hosszú területen nyúlik el. Ez a csodás természeti környezet remek kirándulási lehetőséget jelent az Aranyparton nyaralók számára, ahol ritka növény- és állatfajokat is megfigyelhetők. Aranypart gyönyörű városában időzve jegyezzük fel programnaptárunkba az Aladzha sziklakolostor felkeresését is, amely a várostól mindössze néhány kilométerre található.

Ez a csodálatos, erdős környezetben található sziklakolostor a leghíresebb a Fekete-tenger partján lévő 13-14. századi sziklakolostorok közül. Fő jellemzőjük, hogy keresztény kolostorként funkcionáltak, és remeték laktak bennük. Az Aladzha kolostor egy természetes cseppkőbarlangban működött, nevét pedig a török „színes“ (Aladzha) szóból kapta, a falfestmények miatt. A kolostornak helyt adó cseppkőbarlang 40 méter magas. A kolostor kétszintes, és több helyiséggel rendelkezik, melyek mind más-más célt szolgáltak (étkező, konyha, kripta, kápolna, a szerzetesek lakószobái, stb.). Ha felfedezőutunkban tennénk egy kis pihenőt, válasszunk olyan szálláshelyet, ami megadja számunkra az ideális kikapcsolódást. Az apartmanok a baráti árak mellett ma már hasonló minőséget és szolgáltatásokat nyújtanak, mint a hotelek, ezért bátran tegyük le voksunkat mellettük. A Sea Dream Club otthonos és igényes apartmanokat kínál pénztárcabarát áron, csendes környezetben – jó választás minden utazó számára. Ha további érdekességre és látnivalóra vágyunk, keressük fel az Aranyparttól mindössze 30 kilométerre található Balchikot, amely elsősorban gyönyörű palotájáról és a palotában található hatalmas botanikus kertről ismeretes, de Balchik önmagában is lenyűgöző látványt nyújt. A kert 1926-ban épült ki, a román kiránynő uralkodása idején, amikor Balchik még Románia része volt. 65 ezer négyzetkilométernyi területén több mint 300 ritka, egzotikus növényfaj, 200 fafajta, valamint különféle kaktuszok és virágok találhatók. Ha igazi kalandorok vagyunk, további remek helyeket fedezhetünk fel az Aranypart közelében, és kipróbálhatjuk akár a számos helyi kemping valamelyikét – amelyek barátságos áruk mellett támogatják kalandor stílusú nyaralásunkat.

EGY KÖZELI GYÖNGYSZEM – VÁRNA

Az Aranyparton való üdüléskor érdemes ellátogatni a mindössze 15 kilométerre, északra található Várnába is, amely mintegy fél óra alatt elérhető. Bulgária 3. legnagyobb városáról van szó, amely számos nevezetességgel, érdekességgel és látnivalóval kecsegtet. Az egyik legszebb valamennyi közül kétségkívül a Szűz Mária Mennybemenetele-székesegyház, amely Várna egyik legimpozánsabb épülete, s hat kupolája mára a város szimbólumává vált. A székesegyház építését 1866-ban kezdték meg a szentpétervári székesegyház mintájára, de csak 1910-ben szentelték fel. A katedrális központi freskói 1950-re készültek el. Néha megnyitják a katedrális tornyát is, ahonnan Várna lélegzetelállító látványa tárul a szemünk elé. Érdemes vasárnap betérni ide, amikor a katedrális férfikórusát hallhatjuk énekelni – igazán felemelő élmény. Ugyancsak érdemes felkeresni a városban járva a Római fürdőt, melynek története egészen a 2. századig nyúlik vissza. Odessod fürdője az egyik legjobb állapotban megmaradt római kori emlék.

Az ország legnagyobb középülete egykor 7000 négyzetméteren terült el, a falak magassága pedig a 20 métert is elérte. Az egykori fürdő különböző részei máig fennmaradtak, így bejárható a régi útvonal. A maga nemében páratlan élményt és tanulságos felfedezést rejt magában. Várna a múzeumok kedvelt gyűjtőhelye, közülük is a legjelentősebb a Régészeti Múzeum, amelyet még 1888-ban alapítottak. A nemzeti újjászületés stílusában épült lakóházban helyet kapó Régészeti Múzeum neve ellenére két részre oszlik: egy régészeti és egy képzőművészeti tárlatra. A régészeti kiállítás legérdekesebb tárgya egy 6000 éves aranykincs, amely egy Várna közelében fekvő rézkori nekropoliszból került elő. Összesen kb. 3000 darabból áll és úgy tartják, hogy ezek lehettek a világon ez első megmunkált aranytárgyak. A múzeum képzőművészeti tárlata Bulgária északkeleti részének ókori műtárgyait és ikonjait mutatja be, amelyek közül a legtöbb a 14. századból maradt ránk. Várna látnivalóiban megmártózva, és feltöltődve a hely légkörével jól fog esni visszatérni az Aranypart szikrázó napsütésébe, ahol újfent nagyokat csobbanhatunk a habokban. Ha közel akarunk maradni a parthoz, nem lesz nehéz dolgunk, hiszen rengeteg szállás található a tenger közelségében. Az Sentido Golden Star hotel például szinte közvetlenül a parton található, igényes szobák, remek szolgáltatások és megfizethető árak jellemzik. Ha az Aranypartot elkönyveltük egyszerű tengerparti városként, látni fogjuk, hogy mekkorát tévedtünk – a változatos természeti szépségnek és a számos közeli látnivalónak köszönhetően egy igazán színes nyaralásban lesz részünk.

Szállás Aranypart

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Aranypart

Látnivalók itt: Aranypart

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok