Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Több oldal összehasonlításával keressük Önnek a legjobb árunkat…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Napospart, Bulgária területén

Betöltés

Szálláshelyek Napospart városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Bulgária, Napospart. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Napospart
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Napospart!
  • Foglaljon kedvező áron!

SUNNY BEACH, AZ ÉLET NAPOS OLDALA

Ki ne szeretne eltölteni néhány napot úgy, mint a sztárok a filmekben? Naposparton ehhez minden adott, a napsütéstől kezdve a kéklő tengeren át a homokos tengerpartig. A helység gyönyörű természeti adottságokkal bír, mindemellett a nyüzsgő éjszakai életbe is belevethetjük magunkat. Ne hagyjuk ki a bulgáriai nyaralásunkból a környező helyek felkeresését sem, ahol szintén káprázatos vidékekkel és mesés történelmi emlékekkel találkozhatunk.

A FELHŐTLEN KIKAPCSOLÓDÁS PARADICSOMA

Bulgária legnagyobb és egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye a Napospart, vagy angol nevén Sunny Beach, amely a Fekete-tenger partján fekszik. Legnagyobb vonzereje a több kilométer hosszú homokos strand, amely a nyári hónapokban zsúfolásig megtelíti az egész partszakaszt. Maga a Napospart egy félhold alakú öbölben fekszik két üdülőváros – Neszebár és Sveti Vlas – között. Rengeteg hotel található a part mentén és a beljebb eső részeken is, mindenféle minőségben és árkategóriában, a luxushotelektől az apartmanokig. Mindemellett az öbölben számos étterem, bár és klub várja vendégeit, tehát az éjszakai élet szerelmesei sem fognak csalódni. Az itt eltöltött nyaralás legemlékezetesebb része talán mégis az lehet, amikor megpillantjuk a több kilométer hosszan elnyújtózó homokos tengerpartot és besétálunk a tiszta vizű, hűs habokba. Egész pontosan tíz kilométer hosszan csodálhatjuk meg ezt a páratlan szépségű, homokdűnékkel tarkított strandszakaszt, mely az elismerés jeleként a Kék Zászló minősítést is kiérdemelte.

A nyüzsgő éjszakai élet mellett nappal sem lehet itt unatkozni, hiszen az aktív kikapcsolódást keresők számára a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Különböző vízi sportokat próbálhatunk ki, a klasszikusoktól az egészen extrémekig, játszhatunk strandröplabdát vagy strandfocit, s ha elszakadnánk egy kicsit a tengertől, beugorhatunk az aquaparkba is. Az egész napos aktív szórakozás nem épp a pihentető elfoglaltságok közé tartozik, ezért ha szeretnénk egy kicsit megpihenni az esti program előtt, akkor nézzünk egy jó kis szállás után, ahol rendbe szedhetjük magunkat. A Bora Bora például egy hangulatos és kényelmes szálloda, mindössze 20 méterre a tengerparttól, így ha megfelelő szobát választunk, még a lenyűgöző naplementében is gyönyörködhetünk az erkélyünkről. A part közelsége ellenére nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, mivel ez az egyik legmegfizethetőbb szállás a Naposparton.

EGY KÖZELI ÉKSZERDOBOZ

A Napospart annyira csodás, hogy a nyaralók többsége nem szívesen hagyja el a napozóágyat, de ha mégis ráunnának a tétlen sütkérezésre, akkor a közeli Neszebárt szokták felkeresni. Ha nincs kedvünk autóba ülni, akkor is könnyűszerrel eljuthatunk bárhová, mivel a Napospart remek tömegközlekedéssel rendelkezik különböző irányokba. Ha Neszebár felé vesszük az irányt, érdemes felkeresni a 13-14. században épült, részben megőrzött középkori, görög-keleti ortodox templomokat. Az építmények részei a neszebári UNESCO világörökségi hagyatéknak. Az egyik a Mihály és Gábriel arkangyal-templom, a másik pedig a Szent Paraszkeva-templom. Ugyancsak itt található az az 1956-ban alapított Régészeti Múzeum is, amely felöleli a város ezeréves történetét, és modern, interaktív formában mutatja be azt a látogatóknak. Négy kiállítást nézhetünk itt meg, négy különböző teremben, amelyek kronológiailag követik a város történelmét. Érdekes és tanulságos történelmi utazásban lehet részünk, ha a termekben végighaladunk az egyes korszakokon.

A látnivalók sora azonban ezzel nem ér még véget, hiszen Neszebár számos olyan templomot őrzött meg az utókor számára, melyek egyedülálló emlékekként szolgálnak a múltból. A Szent István-templom elsősorban 16. századi freskóiról híres, korábban ortodox templom volt és a 11-13. századból való, ma viszont múzeumot rendeztek be benne, és szintén az UNESCO világörökségének része. Tovább haladva megcsodálhatjuk a 14. században épült Szent János-templomot. Érdekessége, hogy ezt a templomot soha nem szentelték fel, mert építése közben meghalt egy munkás, így úgy döntöttek, hogy emiatt nem történhet meg a felszentelés. Egy 1913-as földrengésben nagy része azonban sajnos megsemmisült. A bulgáriai nyaralás során mindenképp ejtsük útba Neszebárt, hiszen számos történelmi és kulturális felfedezésben lehet részünk, amit az is kiválóan mutat, hogy a város több mint 3200 éves múltra tekint vissza. Visszatérve a Napospart homokos tengerpartjára, újra rácsodálkozunk majd annak szépségére, sőt, arra is rájövünk, hogy ez a szállások terén sincs másképp, és a bőség zavarával küszködünk majd. A szállodák mellett egy remek kis apartman is jó szolgálatot tehet, főleg ha olyan, mint a Complex Hermes apartmanhotel.

AMIKET NEM ÉRDEMES KIHAGYNI A KÖZELBEN

A Napospart közelségében, mindössze 5 kilométernyire innen fekszik Sveti Vlas, ami egyike Bulgária legújabb tengerparti üdülőközpontjának. A város neve kapcsán érdekesség, hogy a 14. században a szarvasmarha-tenyésztők védőszentjének neve volt. Bármerre nézünk, sokemeletes hotelek láthatók, ez is jól mutatja, hogy ez a nyaralóhely nemrég épült ki. Itt találjuk Bulgária első magányacht-kikötőjét, melyet 2007-ben avattak fel és 300 hajó befogadására képes. A kikötő a legújabb határ szerepét is betölti, ugyanis az ország egyik tengeri kapuja. A városközpont mintegy 250 méterre emelkedik a tengerszint felé.

A keskeny, homokos tengerpart kisebb és kevésbé zsúfolt, mint a Napospart strandja, így aki a nyugisabb nyaralás híve, annak tetszeni fog ez a hely. Bár nem közvetlenül a Napospart közelében található, mégis érdemes egy kicsit hosszabb utazást tenni, hogy élőben láthassuk és megtapasztalhassuk az Emine-fok páratlan szépségét és elhelyezkedését. Az Emine-fok a legkeletibb pontja a Balkán-hegységnek, Burgasztól 54 km-re fekszik. Egy világítótorony is található a 60 méteres szikla tetején, ami a Burgaszi-öbölbe való bejutásban segíti a hajókat mai napig. Az Emine-fok mindig veszélyes és viharos hely volt a hajósok számára, mivel több száz tenger alatti szikla bújik meg a vízben. A középkorban egy Emona nevű erődítmény állt itt és az azonos nevű falu is a közelben feküdt. Az Emine-fokot és a hozzá tartozó 50 hektáros területet természeti emlékhellyé nyilvánították, hogy megőrizzék a különleges geológiai és botanikai értékeket.

A Naposparthoz közel eső Burgaszba is érdemes ellátogatni, hiszen rengeteg érdekességet tartogat, mindemellett pedig Bulgária negyedik legnagyobb városa. A város épületei jórészt a 20. század elején épültek, ezért hangulata nagyon hasonló Budapest belvárosához. Mindenképp érdemes itt megtekinteni a katedrálist, a templomait és az operaházat, különleges nevezetessége pedig a tengeri kert. Burgasz ad otthont az évente megtartandó Nemzetközi Folklór Fesztiválnak, mely 1965 óta világhírnévre tett szert. A résztvevők ilyenkor népviseletbe öltöznek és bemutatják népi hagyományaikat. A város érdekessége még a nagy látogatottságú Burgaszi termálfürdő, mely a legrégebbi gyógyfürdő az országban, már i.e. 4. században is ismert volt. A termálfürdő Burgasztól északra található, érdemes legalább egynapos programként meglátogatni a több évezredes gyógyüdülőt. Bulgária megannyi érdekes helyet és felfedeznivalót rejt, fedezzük fel valamennyit, s meglátjuk, életünk egyik legszebb nyaralásaként fogunk rá emlékezni.

Szállás Napospart

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Napospart

Látnivalók itt: Napospart

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok