Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Alanya, Törökország területén

Betöltés

Szálláshelyek Alanya városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Törökország, Alanya. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Alanya
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Alanya!
  • Foglaljon kedvező áron!

ALANYA, A TÖRÖK PARTOK GYÖNGYSZEME

Alanya az egyik legnépszerűbb török üdülőváros Antalya tartományban, amely a székhelytől mintegy 120 km-re fekszik. A mediterrán éghajlat, a természeti kincsek és történelmi emlékek révén a város kedvelt turistacélpont, ami nem csoda, hiszen a felhőtlen kikapcsolódást a helyiek vendégszeretete és a kimeríthetetlen programlehetőségek csak még tovább fokozzák.

TÖRTÉNELMI KITEKINTÉS TÖRÖK MÓDRA

Alanya Törökország egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb nyaralóhelye, amely egyedi módon ötvözi a modern életérzést a régi korok hangulatával. A város a Földközi-tenger partján nyúlik el, fekvése miatt pedig mindig az ókori történelmi államok és birodalmak (mint a római vagy a bizánci) fontos kikötőállomása volt. A helység ismertetőjele a tengerbe mélyen benyúló sziklaszirt, amelyen a híres szeldzsuk vezér, I. Alaeddin Keykubad által épített erőd található. Az Alanyai várnak is nevezett erődítmény a félsziget meghatározó építménye, mely sok mindent elmesél a település történelméről, életéről. A jelenlegi vár korábbi erődítményekre épült, egyszerre volt a közigazgatás központja és támadások idején biztonságot nyújtó erőd. A váron belül található a Szulejmán-mecset és karavánszeráj, melyet I. Szulejmán építtetett. A régi városfal a félsziget keleti részén ma is megtalálható, mögöttük számos, szépen megőrzött oszmán kori udvarházzal, többségük a 19. századból való. A várból ma már csak főleg várromok lelhetők fel, de megéri ezeket is körbejárni, egyrészt a hangulat, másrészt pedig az elhelyezkedése miatt, hiszen a magas sziklaszirten elterülő épületfoszlányok felejthetetlen látvánnyal kárpótolnak bennünket a mászás fáradalmaiért. Alanya másik ismert építménye a 13. században épült, 35 méter magas Vörös Torony (Kizil Kula), mely a kikötőt őrzi a mai napig. A vörös téglából épült torony a vár alatti kikötőben áll, és ma az Etnográfiai Múzeumnak ad otthont. A torony egykor azt a célt szolgálta, hogy szemmel tarthassák a környéket és a tengert, ma viszont már Alanya jelképévé vált. A torony legalsó szintje kiállításoknak ad otthont, míg alatta egy ciszterna húzódik. Érdemes felmászni a tetején található kilátóra, ahonnan pompás fényképeket készíthetünk a kikötőről és a városról. S ha már a kikötő közelében járunk, kár lenne kihagyni a hajókázást, hiszen rengeteg kirándulóhajó indul innen különféle irányokba. A legnépszerűbb az alanyai várhegy körüli hajókázás, összekapcsolva a Szerelmesek barlangjának, a Leány-barlang és a Foszfor-barlang megtekintésével. Közeli látványosság még a Dimcay folyó völgye, ahová félóránként jár dolmus, s ahol az éttermek a folyó közepén állnak, a vendégek így evés közben a vízbe lógathatják lábukat. Alanya a gazdag történelmi múlt ellenére is egy igazán nyüzsgő és sokszínű város, ami a hotelek kínálatában is megmutatkozik. Mivel alapvetően egy turistaparadicsomról van szó, mindenfajta típusú szállás megtalálható errefelé. Az egyik legcsodálatosabb szálláshely közel, s távol az Alaiye Kleopatra Hotel, amely a régi korok kényelmét idézi. A szálloda luxus minőségű szobákkal, törökfürdővel és gazdag ételkínálattal várja vendégeit, ahol mindemellett all inclusive ellátás is igénybe vehető.

ELMERÜLVE A TERMÉSZET SZÉPSÉGEIBEN

A várost körülölelő Taurus-hegység (másik nevén Torosz-hegység) 2000 méter magas láncai egészen a tengerpart pereméig futnak, csodálatos hátteret biztosítva az itteni strandoknak. Alanya legszebb és egyetlen homokos strandja a várhegytől nyugatra található Kleopátra-strand, amit a legenda szerint Marcus Antonius ajándékozott Kleopátrának mézesheteik alatt, és Egyiptomból szállították ide a homokot hozzá. Törökországban ez a strand elsőként kapta meg az Európai Unió kék zászlaját, mely különleges tisztaságát és szépségét fémjelzi. Másik, keleti strandja Alaeddin uralkodóról kapta a nevét. A kavicsos strandoknál vegyük figyelembe, hogy a vízben lépdelés elég kényelmetlen, ezért fürdőszandál viselése ajánlott. A tengperparti (nap)fürdőzésnél érdemes azzal is számolni, hogy a nyári időszakban az átlaghőmérséklet 40 fok körül mozog, így a napernyő és naptej buzgó használata mellett is jócskán leéghetünk. A tenger egyébként egészen október végéig alkalmas a fürdőzésre. Alanya városában járva használjuk ki a Taurus-hegység kínálta lehetőségeket is, hiszen számos túrát, kirándulást szervezhetünk a közeli hegyekbe, a merészebbek pedig a hegymászást is kipróbálhatják. A természeti kalandoknál maradva ellátogathatunk a közeli Sapadare-kanyonba is, ahol a sziklás hegyfalak és mély szurdokok között úgy érezhetjük majd magunkat, mintha legalább a Grand Canyon lánculatain barangolnánk. A különleges látnivalók közé sorolható még a Damlatas-barlang, melynek kellemes hőmérsékletű levegője gyógyító hatású. A barlang a félsziget nyugati oldalán lévő Damlatas-partról közelíthető meg, amely 22 °C-os hőmérsékletével és 95%-os páratartalmú klímájával igazán üdítő élmény lehet a nyaralás során. Alanya másik fő vonzereje a bazárok és a pezsgő éjszakai élet, amely elsősorban a fiatalok számára vonzó adottság. Az óváros szűk utcái, a portékáikat kínáló vendégszerető árusok bizonyosan örökre beleégnek majd minden turista szívébe. Alanya egyébként maga a boltok, bárok és éttermek végtelen labirintusa. Az árak tekintetében meg kell jegyezni, hogy a piacokon, illetve egyéb, kirakodó jellegű helyeken és utcai árusoknál ritkán tüntetik fel a termékek árát, aminek fő oka, hogy alkudozni szinte kötelező. Ha nem megyünk bele az alkudozásba, akkor aránytalanul több pénztől foszthatnak meg bennünket, mintha belemennénk a játékba. A heti piac sok látogatónak élmény, amikor a standok megtelnek a helyi termékekkel, és még élőállat-csordák is tolakodnak a tömegben.

KÖZELI CSODÁK

Törökország alapvetően annyi természeti szépséget és történelmi emléket rejt magában, hogy bármerre járunk, mindig a bőség zavarával küszködünk majd. Nincs ez másképp Alanya esetében sem, hiszen számos olyan helyet fedezhetünk fel a közelben, melyeket vétek lenne kihagyni. Ha Alanyaban kirándulunk, a legegyértelműbb kitérőt talán a tartomány székhelye, Antalya kínálja, ahol a török történelemmel ismerkedhetünk meg behatóan, hiszen itt is számos múltbeli emlék maradt fenn az utókor számára, mindazonáltal egy igencsak mai, nyüzsgő, fejlődő város. Antalya a Földközi-tengeri régió szíve, pezsgő, lüktető életritmusa elbűvöli az idelátogatókat, az utcákat szubtrópusi flóra, pálmák, leanderek, citrom és narancsfák szegélyezik. Az óvárosban még mindíg láthatóak a bizánci, római és szeldzsuk építészet alapjai. A város legközkedveltebb része a Kaleici, melynek szűk macskaköves utcái, valamint török és görög házai a múltat idézik. Az ókori városközpontot ma már a szállodák, ajándéküzletek és bárok uralják. Antalyát a török riviéra fővárosaként is emlegetik, nem véletlen tehát, hogy az 5 csillagos minőségre törekszik mindenben, hiszen ez a város a térség alfája és omegája. Éppen ezért, ha errefelé barangolunk, talán mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk, de egy last minute úttal sokat spórolhatunk, így több jut a szállásra és különféle programokra. Mindemellett pedig azzal is jobban járunk, ha a tartományszékhely helyett Alanyaban foglalunk szállást, ahol hasonló minőségben találhatunk szálláshelyet. A 4 csillagos helyek közül mesés környezettel vár bennünket a Grand Okan Hotel, amely közel fekszik a városközponthoz, mellette pedig fejedelmi kényelemmel, gyönyörű szobákkal és páratlan kiszolgálással várja vendégeit. Nem csalódunk akkor sem, ha a szintén magas minőségű, városközpontban elhelyezkedő Riviera Hotelben fizetjük be szállásunkat, amely a tengerparthoz is nagyon közel található. A 70 ezres helyi lakossággal bíró Alanya lényegében négy nyaralóközpontból áll: Konakli, Incekum, Avsallar és Karaburun. Érdemes közülük kiemelni Avsallart, amely homokos strandjaival a régió tipikus üdülőhelyei közé tartozik. A nagy hotelkomplexumok megjelenése segítette a város fejlődését, de még mindig vannak kellemes zöldövezetek, ahol például egy piknik keretében élvezhetjük a természet szépségét. Incekum városka főleg tengperpartja miatt ajánlható, amely ideális a családi üdülésekre már csak elhelyezkedése miatt is, a strand ugyanis egy kis öbölben terül el. Finom, puha homokjával és fokozatosan mélyülő partjával gyakran emlegetik a déli part egyik legjobb partszakaszaként. Alanya, s vele együtt Törökország olyan életérzést ad, amely cseppet sem hasonlítható az otthoni aurához. Merüljünk el a tengerben, a természet szépségeiben és a történelmi emlékekben, és garantáltan életre szóló élményben lesz részünk.

Szállás Alanya

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - Alanya

Látnivalók itt: Alanya

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok